BRÖD, NYTTIGT SNACKS/MELLANMÅL

Hoppas ni har haft en bra helg och en härlig söndag. Min har bestått av mys, träning och frossande i mat, hemmagjorda brownies (recept kommer) och andra kaloriberg. Sambon och laget gick även i fredags vidare till semifinal efter 4-0 i matcher och kross så helgen började bra minst sagt! Extra kul att det var mot Tonys gamla tränare i Malmö ;) Killarna får även två dagar helt ledigt och det tackar vi för.

Iallafall, något som har blivit lite av en söndagstradition är detta goda, enkla och nyttiga bananbröd. Efter allt onyttigt så var det ett måste. Perfekt på just söndagar när man inte behöver stressa upp för något. Brödet blir riktigt saftigt och kan ätas som det är utan tillbehör. Detta är även super att ha som fikabröd. För att lyxa till det kan man då även ringla över lite smält mörk choklad.

Brödet är såklart helt plantbaserat och utan raffinerat socker eller mjöl vilket gör brödet till en nyttigare variant. Annars brukar bananbröd ofta innehålla en del socker och mjöl men det behövs inte då banan är så söt i sig själv.

Fick framförallt inspiration ifrån tidningen hembakat och Ida Warg som jag modifierade. Ni borde verkligen prova, så GOTT!

Enkelt
snabbt
Saftigt
nyttigt
underbart gott
plantbaserat
perfekt mellanmål eller fikabröd
Ingredienser

6 dl havregryn mixat till ett mjöl

2 stora bananer

2 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma (valfritt)

2 msk smält kokosolja

0,5 dl mandelmjölk (el annan växtmjölk)

1 tsk salt

Ev 2 msk agavesirap för sötare bröd

1 dl hackade valnötter (plus till topping)


NOTES:

* För att lyxa till det kan man då även ringla över lite smält mörk choklad.

* Jag har även haft i pepparkakskrydda ist för kanel/kardemumma vilket blir super gott också för den som älskar julsmakerna och pepparkakor!


Såhär ser brödet ut utan kokosflingorna. Jag la till det för det visuella men går utmärkt utan!

Såhär gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en mixer.

3. Mosa bananerna.

. 4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

5. Blanda sedan samtliga ingredienser.

6. Smöra brödformen och fördela smeten i formen. Toppa med lite hackade valnötter.

7. Sätt in brödet på den nedersta delen av ugnen i 30-40 minuter.

8. Låt svalna, toppa eventuellt med lite kokos som jag gjort här (mest för det visuella) och servera!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments