Sådär nu fick sambon provsvar och han har fått börja medicinera sig för problem med sköldkörteln vilket de anmärkte på under hans första test. Men nya blodprover togs hos husläkaren och de sa att allt såg bra ut.

Tydligen stämde inte detta och nu har han fått medicin för sköldkörteln som sagt och även en tablett som han ska ta en gång för att sänka östrogenet. Imorgon ska han lämna ett nytt blodprov.

Allt som allt så rekommenderas provbefruktning och allt info ska ha blivit skickat till Vallentuna där vi startade allt. Jag hoppas verkligen att de går något fortare nu men vågar nästan inte hoppas. Det är så tråkigt att de har gått så långsamt av olika anledningar.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Förra helgen var de full fart, möbeln byggdes klart (den ska bara fyllas nu också), vi hann gå på vildmarksmässan och ha en mysig biokväll. Lite skönt att få saker gjorda och ändå hinna ha det trevligt på vägen.

Denna helg har jag jobbat men ändå hunnit med en massa långa promenader i de fina vädret och hälsat på lite barndomskompisar. Träffade en gammal bekant som är höggravid bland annat.

Ibland känns det så konstigt när de som jag har gått i samma skola som är de som skolkade mest och har haft ganska struliga liv är de som har barn idag. Jag missunnar absolut inte dem barnlyckan men världen är orättvis.. man kan ju inte styra livet helt dit man vill. Men när man alltid har varit den som har velat sköta sig och ha ordning på livet för de mesta och man känner sig redo för att utöka familjen och dessutom har en underbar partner som delar ens drömmar men det inte fungerar så kan det sticka lite extra i ögonen när någon bara "råkar" bli gravid.

Men men på tisdag ska sambon in för att höra de sista resultatet äntligen. Han är kvar hemma en vecka till sen så ska han bort med jobbet igen en vända. Snart är i alla fall hans resande med jobbet slut och jag får ha honom hemma längre. Det är lite udda att behöva vara själv i perioder, dock så är det inte så ofta som tur är.

Likes

Comments

Nu när sambon är borta med jobbet så har jag fördrivit vardagskvällar med att träna, umgås med lite vänner, städa och så började jag bygga denna i torsdags. 

Börjar bli lite leds på den och man måste nog vara två för att montera den sista biten. Men som tur kom mina föräldrar över och åt middag ikväll så fick lite hjälp med några luckor. Bara några få hyllor kvar och sedan sätta ihop alla stora "lådor".

Idag kom dessutim mensen två dagar tidigare än beräknat så blev lite chockad när jag gick på toa i morse. Det var lite opassande då jag sov över hos några kompisar efter att ha varit på en födelsedagsfest igår och hade inte med mig några skydd. Som tur så hade ju hon som äger lägenheten tamponger så dagen var räddad. 😥

Nästa vecka kommer i alla fall sambon  hem igen och ska vara hemma i några veckor så det ska bli skönt att få lite mer sällskap igen. Längtar tills vi ska få hans sista provsvar så vi kan gå vidare tillslut....

Likes

Comments

Idag hade sambon tänkt åka och ta blodproverna på drop in men precis innan han skulle åka så kollade han på kallelsen en gång till och hann se att han behövde ta de innan klockan 10 vilket skulle bli försent med resan dit. Så nu får han fasta en morgon till och åka imorgon istället.

Han fick äntligen en ny kallelse till läkaren och nu skulle han vara hemma de datumet så det känns jättebra även om besöket är om en månad. Jag ser positivt på de och är lättad över att slippa oroa sig över om tiden skulle passa.

Ju längre denna dag har gått så har den bara blivit bättre. Vi har hunnit slänga saker på återvinningen, inhandlat lite nya möbler (även om vi fick göra snabba ändringar) och båda har hunnit med sin träning. En stressig men ändå bra dag med humöret på topp.

Likes

Comments

Snacka om att de är segt nu, det är kallt ute och inte riktigt vår än. Jag har inte haft orken för att uppdatera men nu får jag ta mig i kragen.

Sambon var på sitt besök och fick lämna ett nytt spermaprov som ska vara mer utförligt och han fick dessutom prata med en läkare denna gång. Han fick reda på att i de första testen så hade han för få simmare men alla såg bra ut och i de andra var det en bra mängd men de var inte lika aktiva. Det är därför hans utredning har fortsatt. Läkaren sa dessutom att han inte trodde att det inte var omöjligt för oss att få barn på normal väg men de återstår provsvaren att se. De tråkiga denna vår är att han är borta extremt mycket med jobbet och han fick en ny remiss i mars som just ligger på ett datum när han är borta. Så han ska lämna ett till blodprov här nästa vecka och sen får vi se när den nya remissen dyker upp eftersom han bara kunde ringa en växel och säga att han ville byta tid utan att boka.

Senaste tiden tyckte jag att jag ändå hade tagit det ganska lugnt och inte tänkt så mycket på de hela, det var väl också lite bidragande till att jag inte har uppdaterat något. Jag har inte velat utsätta mig själv för alla tankar.

Men det visar sig att min kropp ser till att jag får anledningar att tänka på allt de här ändå. Direkt efter min senaste ägglossning fick jag väldig molvärk/mensvärk och då kom ju allt hopp och tankar tillbaka om att januari kanske skulle vara just vår månad. Så fort man släppte på det lite så kom värken tillbaka och påminde en. Det var aldrig något barn som hade börjat växa till sig utan säkert bara en tillfällighet och min mens kom som planerat. Det är tråkigt att de kan ta så mycket av ens humör och psykiskahälsa varje månad. Har ändå lyckats rycka upp mig igen men just nu i helgen var det lite jobbigare när vi var på ett kalas hos sambonssläkt där de börja ställa frågor om vi inte ska gifta oss snart osv. Det blir ju lite mer påtagligt då och sen när de jämnåriga där har flera barn och planer bröllop..men ska inte jämföra sig med andra men vissa dagar är det svårare.

Likes

Comments

Tillslut kom remissen och den var bara till min sambo så det är tyvärr han som har problem. Båda hans tester har visat att han har liten produktion så nu ska de utföras ett nytt och mer noggrant test på annan klinik. Han fick en tid i slutet av denna månad så då får vi se vad som sägs efter de.

Han säger inte så mycket om det men jag hoppas han inte mår dåligt över de. Men jag frågar och han svarar att han är mer intresserad av svaren än att tänka på problemen vilken är en toppen inställning. Önskar att jag kunde vara lite mer positiv och lära mig att leva i nuet mer än vad jag gör.

För några dagar den började jag helt plötsligt bli stressad över att tiden med allt de här går så långsamt. Visst vi har försökt ett tag men vi har faktiskt inte fått hjälp i mer än 4månader och det går ju framåt. Man blir väl stressad av all socialmedia och alla runt omkring en som bildar familj..de kommer när de kommer. Snart är de nog vår tur och tills dess får vi njuta av vår lilla familj som den är ❤

Likes

Comments

Det blev ännu mer förvirring nu när läkaren ringde igen exakt en vecka efter de första samtalet och sa samma sak. Jag förstod inte om han har missat att han redan har pratat med mig eller om något hade ändrats.

Vi skulle fortfarnade få en remiss till KI och få hjälp med konstgjord befruktning. Ingen remiss har kommit och nu är det ju jultider och allt men ja jag vet inte riktigt varför han ringde igen..

Denna månad som hann vi pricka in bra med ägglossning och vi har ju inte gett upp hoppet om att lyckas själva. Jag hade inte tänkt på det så mycket förrän min mens faktiskt blev sen. Första dagen hade jag is i magen och tänkte bara att mensen brukar kunna vara sen ibland och det är inget konstigt. När den väl var 3 dagar sen så hade jag tydligen släppt allt och tankarna flög så långt till att tänka på om jag ska överaska partnern under julafton med en napp eller så. Men som alla andra gånger så kom mensen och det blev att tänka om.

Man ska ju vara positiv men personligen så gillar jag att vara ganska dyster och bli glatt överraskad och jag vet inte om jag ska börja tänka helt att vi inte kan få barn på egen hand för att det inte ska göra lika ont varje månad.

Likes

Comments

Igår ringde läkaren precis innan jag och sambon skulle in och storhandla. Han är tyvärr inte särskilt bra på svenska och är inte så lätt att förstå över telefon.

Men han sa att han hade fått de senaste provsvaren och att han skulle skicka en remiss till Karolinska. Det som jag uppfatta först var att killens spermier inte var bättre än förra testet men vid närmare eftertanke så hörde jag ju inte exakt vad han sa. Vi skulle ju fått hjälp även om det inte var något fel eftersom vi har varit barnlösa så länge, vi får helt enkelt vänta och se vad de står på remissen.

Sen är väntan lång.. I slutet på denna vecka och början av nästa så ska jag få min mens och självklart lever jag fortfarande lite på hoppet om att de bara ska lösa sig och vi blir gravida på egen hand. 

Likes

Comments

Äntligen är det ny månad med ny ägglossning och min partner skulle vara hemma för denna. Han har även varit och lämnat ett nytt spermieprov förra veckan så nu hoppas vi på snabba svar även om det kanske inte blir så eftersom julen snart är här.

Jag hade ​min ägglossning igår som beräknat men för säkerhetens skull så har jag tagit ägglossningstest de senaste dagarna. Igår var det dock första gången vi faktiskt har stött på ett problem mer än stress. Sambon fick total prestationsångest och det gick inte alls som tänkt. Jag förstår helt och jag är inte sur/ledsen utan tycker mer att det är jobbigt att han har blivit så påverkad.  

Men ja förra månaden var han ju borta med jobbet så han kände väl att det låg mer press på honom att prestera denna månad. Vi hann få till det imorse innan jag skulle till jobbet och vi har ju haft samlag någon dag tidigare så vi får hoppas att de räcker. Jag orkar inte riktigt bygga upp några förhoppningar men får väl se hur de ser ut om några veckor.

Likes

Comments

Sådär efter svaren så har jag hunnit tänka lite och "återhämtat" mig. Vi väntar ju på sambons nya remiss fortfarande men jag försöker att tagga ner alla tankar. Helt allmänt så måste jag tänka mer i nuet än i framtiden eller forntid, men det är ju inte så lätt alla gånger, men det är så jag är.

Jag vet att denna månad så har vi inte riktigt chans att ens försöka skaffa barn då sambon ska iväg med jobbet under min ägglossningsperiod. Det är ju sånt som vi inte riktigt kan påverka och det är bara att acceptera. Vilket kanske kan kännas som en liten paus och semester från alla tankar.

Vardagen rullar på och jag tycker ändå att vi har blivit ganska påverkade av hela situationen då det har legat lite mer stress i luften. Men vi har pratat ut de och jag ser helt klart att de har blivit bättre igen.

Likes

Comments