View tracker

Sådär efter svaren så har jag hunnit tänka lite och "återhämtat" mig. Vi väntar ju på sambons nya remiss fortfarande men jag försöker att tagga ner alla tankar. Helt allmänt så måste jag tänka mer i nuet än i framtiden eller forntid, men det är ju inte så lätt alla gånger, men det är så jag är.

Jag vet att denna månad så har vi inte riktigt chans att ens försöka skaffa barn då sambon ska iväg med jobbet under min ägglossningsperiod. Det är ju sånt som vi inte riktigt kan påverka och det är bara att acceptera. Vilket kanske kan kännas som en liten paus och semester från alla tankar.

Vardagen rullar på och jag tycker ändå att vi har blivit ganska påverkade av hela situationen då det har legat lite mer stress i luften. Men vi har pratat ut de och jag ser helt klart att de har blivit bättre igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag efter att stressa iväg från jobbet till kliniken så fick vi äntligen svaren på våra tester. Jag är helt felfri och ready to go så att säga men tyvärr måste min sambo ta om sitt test. Testet utgav att det var för litet antal spermier och mängden på testet var för litet. Så ny remiss kommer bli skickad och så får vi se om det bara var en tillfällighet eller om det faktiskt är sämre produktion.

Om det skulle vara så att det är problem så ska vi testa 2-3 stimuleringar som han kallade det och om inte de fungerar så blir de IVF. Det känns tråkigt att behöva vänta ännu längre och sen har jag även räknat ut att sambon kommer vara borta med jobbet under denna månadens ägglossning så det tar verkligen på krafterna allt de här....

Likes

Comments

View tracker

Nästa vecka ska vi till Vallentuna igen för att få en prognos och hur vi ska gå vidare. De senaste dagarna/veckorna efter spolningen så fick väl jag upp hoppet lite mer. Dock så kändes de lite som att vi tappade gnistan en gnutta just när det gäller att ha samlag på rätt tidpunkt och inte just för att man känner för de...det är ju helt klart en stämningsdödare. Så det kändes inte helt topp denna ägglossning med press och stress.

Tråkigt nog fick jag min mens idag och jag blir så nere av att jag hur mycket jag än försöker ignorera de så blir jag besviken. Ibland känns det som att allas andras liv tar steget vidare och vi trampar kvar på samma ställe. Självklart är det inte så och vi har det mer än bra. Äh tycker jag får tycka lite synd om mig själv idag i alla fall.

Det är skönt att vi inte är ensamma om vår situation och att de finns stöd om vi vill ha det.

Likes

Comments

Cirka två veckor efter de första besöket så fick jag min mens som planerat och den tredje dagen åkte jag och min sambo för att lämna blodprover. Jag lämna fyra rör och han två vilket gick fort.

Som tur var sambon ledig mitt i veckan så han tog sig till Huddinge för att lämna spermieprov på dagtid. Det var väldigt noga att han inte fått utlösning för nära eller långt bort i tid från besöket. Men det gick bra även om han nämnde att det var lite märkligt att få sitta på ett sjukhus och behöva samla upp allt i en burk.

För min del så skulle jag ju göra min spolning mellan den 9-13dagen efter min mensens start och det var viktigt att inte ha oskyddat sex tills dess. Vi sa de att det känn lite konstigt att behöva ha skyddat sex när man försöker göra barn. Jag ringde och fick tid på min 13onde dag, det var en fredag och jag behövde ta mig till odenplan inne i Stockholm.

Snacka om att jag var nervös. Det rekommenderades att ta smärtlindring innan och självklart råkade jag glömma de. Jag var så inne i att inte komma försent och att hitta dit så de försvann helt från mina tankar. Jag hittade rätt i alla fall och fick vänta ett tag då de hade förseningar i schemat. Hon som skulle göra undersökningen var väldigt trevlig och berättade nog vad hon skulle göra innan. Som tur hade jag googlat en massa innan och visste inprincip vad som skulle göras innan. Ja, det gjorde ont som många säger men det gick väldigt fort och hon och undersköterskan som assisterade var väldigt professionella.

Det man gör är att titta efter med ultraljud först, för att se om de ser bra ut. Sen (jag fick springa och kissa innan nästa ingrepp så inte kissblåsan skulle va i vägen) för man in en kateter i livmoderhalsen som fästs med sin kuff (en plast bubbla som fylls med luft) och så spolar man in natriumklorid. Där efter spolas det in kontrastvätska som man sedan ser på ultraljudet. Vätska kan man följa med ultraljudet för att se att den kan ta sig ända fram till båda äggstockarna utan problem.

Jag var tydligen ett praktexempel och det fanns inga synliga fel alls. Jag hade en stor äggblåsa redo vilker betyder att jag skulle ha min ägglossning riktigt snart så det var bara att försöka tyckte de. Det var ju jätteskönt att höra men då blev man ju spänd på alla andra provsvar. Nu ska vi bara få alla svar..

Likes

Comments

Eftersom jag jobbar längre bort så åkte jag hem och hämtade partnern innan vi skulle till Vallentuna på första besöket. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss utan när vi bokade sa de bara att de kommer vara ett långt samtal och möjligtvis en undersökning.

Väl på plats så satt vi i ett tomt väntrum och jag var oerhört nervös. Många tankar som "tänk om de inte vill hjälpa oss" "tänk om det inte är något fel..tänk om det är något fel!?". Men vi satt inte där länge utan blev uppropade ganska snabbt av en manlig läkare.

Så vi hälsade på läkaren och en manlig gynekolog som ville veta hur länge vi hade försökt och sedan kom det en rad frågor direkt till mig. Sambon tyckte det var lite olustigt eftersom ingen fråga var till honom utan han satt mest bara bredvid mig och instämde. Men båda männen var överens om att vi var berättigade en fertilitetsutredning eftersom vi inte hade kunnat få barn än.

Efter samtalet som gick mycket fortare än vad vi trodde att de skulle ta (hon i telefonen sa att det skulle ta ca en till en och en halv timme) så skulle jag genomgå en gynekologisk undersökning. Det var lite udda att jag skulle ha två män där eftersom jag bara har blivit undersökt av kvinnliga barnmorskor eller läkare förr. Men jag intalade mig själv att de inte var så farligt och att de faktiskt är professionella, vilket de också var. Det var en genomgång först med att läkaren kände efter och sedan tog gynekologen över med ultraljud. De hittade inga synlig fel och vi fick förklarat att jag skulle lämna blodprov på labb under min 3 menstrationsdag för att mäta hormoner, senare skulle jag bli kallad för en spolning av äggstockar och ledare för att se att inget var i vägen.  Min partner skulle ta blodprov förslagsvis samtidigt som mig och få kallelse  för att lämna spermieprov. Vi åkte hem med en broschyr, hopp om barn och väntan på att min mens skulle komma.

Likes

Comments

Under två månader nu i sommar så använde vi oss av ägglossningstest bara för att se om jag ens har ägglossning mer eller mindre och försöka öka chanserna. De knepigaste var att man behövde kissa runt samma tid varje dag och göra testen.  Det blev ju inte som att man ville ha med sig proverna hem till någon och jag hade ju självklart gjort valet att göra testerna på kvällen istället på morgonen vilket inte var ett smart val. Men tyckte ändå att det gick ganska smidigt och jag hade ägglossningar som jag skulle. Dock är det ju även en kostnadsfråga då man kan behöva många när man har ojämn menscykel. Det gjorde tyvärr ingen skillnad och det var fortfarande frustrerande

Vi bestämde att vi skulle börja söka hjälp efter sommaren och se vad vi kan få för hjälp. Personligen tyckte jag att det var ganska svårt att klara besked om vart jag skulle höra av mig. Det slutade med att jag ringde min lokala mödravårdcentral som sedan hänvisade mig till en klinik inne i stan och önskade oss lycka till.

Jag pratade lite med min sambo om att jag tyckte det kändes lite omständigt att behöva ta sig in till Stockholm mitt i veckan och ville söka någon klinik som ligger närmre oss. Visst stan är nära men jag tycker de är bökigt med tåg och jag kör ofta bil till jobbet och vill inte köra inne i stan som den förortsungen jag är.

Det slutade med att vi hörde av oss till Vallentunas klinik och jag blev väldigt nöjd med de beslutet även om vårt första besök blev uppskjutet med några veckor då de fick något hinder.

Likes

Comments

Som ni då kanske har räknat ut så är det över ett år sen vi slutade ha skyddade samlag. I början var det bara spännande och inför varje mens så byggdes förhoppningarna upp. Jag har inte ens koll på hur många graviditetstest jag har använt vid de här laget. Men det började bli väldigt frustrerande efter ett tag och jag laddade ner en app för att hålla bättre koll på min mens och även våra samlag.

Men snabbt så märkte jag att jag blev mer och mer stressad av de och de blev som att jag kände efter för mycket. Varje menscykel blev en känslokamp med ömma bröst, mensvärk och någon gång till och med försenad mens. Jag ville så gärna att de skulle bli något.

De bästa tipset sägs ju vara att inte tänka på de och absolut inte stressa upp sig över de. Det är helt klart lättare sagt än gjort.

Likes

Comments

 Hallå,

Jag kände ett stort behov av att skriva av mig av tankar, oro och vad som händer mig i mitt liv. Så varför inte publicera de också?

För de första så skriver jag inte av mig på sociala medier då det alltid kan vara ett känsligt ämne och för att vi inte har gått ut med att vi försöker bli gravida. Utan vi har valt att hålla de för oss själv och två till närstående personer just för att slippa frågor och press från bland annat släkt. Så jag kommer vara anonym här till kanske den dagen vi äntligen har lyckats.

Jag kan börja med att berätta att jag är en tjej som är 25år, har jobb, bil, stor lägenhet i Stockholmsområdet, katter och min underbara sambo. Livet är egentligen helt underbart och känns relativt stabilt så jag har inget att klaga på. I augusti 2015 så tog vi steget i vårt förhållande att vi ville försöka skaffa barn, beslutet kanske var lite impulsivt och naivt men just då trivdes jag ändå inte med mina minipiller som jag precis hade börjat äta och jag längtade lite smått efter att få bli mamma. Så en dag så slutade jag helt enkelt med att ta mina tabletter och vi hade inget skydd alls längre.


Likes

Comments