Semestern är slut och varför måste jag gå till jobbet då jag mår så dåligt jo för jag kan inte vara hemma där jag får panik utav insektsfobin.

Jag har för en timme sedan alltså tagit min medicin och varnat personalen som kom och ringde på dörren att de fanns en spindel i köket och att den var stor och frågade om han var rädd eller inte men han hittade den inte i köket så jag får i eftermiddag med hjälp utav en granne vända mitt kök upp och ner för att hitta den tillslut då jag vill kunna vara i köket också. Dock är de så typiskt att en personal som ska jobba idag även hon lider utav spindelrädsla så hon kan inte hjälpa till att vända köket upp och ner så jag får hålla mig sällskap med henne så jag kan känna mig lugn.

Jisses klockan går och jag bara skriver av mig så jag kan känna mig lite lugnare men nu får jag nog avsluta och skriva lite senare då jag måste klä på mig och sticka till busen så jag kommer till jobbet idag i tid däremot.

Likes

Comments

Jisses klockan är 05.37 i skrivande stund och jag kan fortfarande inte gå ut i köket., rädslan är så stor att jag inte klarar någonting, inte ens hämta något att dricka jag som är så törstig och att leva med helvetet förstör mitt liv.

Dock har jag lyckas få sova några timmar iallafall men de är inte tillräckligt men de får duga. Jag känner mig så ensam just nu då alla i huset sover inklusive personalen som har sovande jour. Allt skriker i mitt liv här och nu att jag är törstig och vill ha något att dricka innan jag får panik utav de också då jag tycker de räcker med att livet går under på grund utav min fobi som är så jobbig just nu.

Jag lider utav en insekts fobi som tär på mitt liv och nu när min kille lämnade kvar sin dator hos mig tills nästa gång han kommer tillbaks så tänker jag börja skriva av mig då jag mår så dåligt utav både min fobi och att han inte är här på 2 veckor och kan hjälpa mig då fobin går igång igen som denna gången.

Han kommer tillbaks den 19/8 och till dess ska jag klara mig utan honom och de blir la jobbigt som vanligt. Fast denna gången blir de värre då hans ex är på besök hos honom fast jag hatar henne då hon snackar skit om mig via sms till min pojkvän och gör livet skit för min honom som helst vill slippa henne för gott typ. Fast jag aldrig har träffat henne så hatar jag henne då hon snackar skit om mig och min familj som hon inte heller har träffat. Hon säger tex att min och hans familj är finare för honom, att han bara bryr sig om mig fast han hela tiden säger att han bryr sig om henne också.

Hon säger även att han aldrig hjälper henne med epost osv då hon har en synnedsättning som gör att hon inte kan klara vissa saker själv och hennes familj bryr sig inte ens om henne. Dock så hjälper han henne fast hon verkar tro att han bara bryr sig om mig då han är ihop med mig men så är det inte. Hon säger massa saker fast mest samma varje dag och gråter nästan varje gång i telefon och hon bara surar hela tiden. Ja ja samma visa varje gång mot mig och min kille och vi har tröttnat för längesen och de gör att hon surar ännu mer.

Då de har varit gifta så ska de skiljas men de vet hon ännu inte om, inte förrän semestern är slut då jag och min pojkvän ville ha lugn och ro på semestern. Inte förrän han har fixat skilsmässopapper får hon veta detta och lär bli skit sur och grinig men då får hon bli det då jag vägrar att de är gifta på pappret, antingen är de jag eller hon så är de bara. Än så länge är de separerade från varandra för att han ville de då hon har betet sig illa mot honom i deras förhållande som varade i över 12 år och även om båda är Jehovas så får de inte göra hur som helst så blir de komplicerat så därför kommer min kille bli utesluten från församlingen på grund utav detta men de går han med på tills han gjort rätt för sig igen och är gift med mig i framtiden annars får han aldrig mer komma tillbaka.

Han är den enda jag känner som är med i Jehovas och de spelar mig ingen roll då han säger att jag slipper gå med då jag inte vill det.

De här med Jehovas är ändå inte så idiotiskt som många tror i dagens läge. Jehovas liknar vanliga kristna men i jämförelse så tror Jehovas exakt på hela bibeln och mycket som står får man inte göra som döpt in i församlingen. De finns människor i alla åldrar som är med i Jehovas och de måste hålla alla regler som finns eller rättare sagt alla lagar som finns inom tron. De får inte få eller ge av sitt blod till någon då blodet är heligt, de får inte gifta sig i kyrkan bara borgerligt. De får även inte skilja sig hur som helst och om de bryter vissa regler de har så måste deras kommite eller hur de nu stavas som är som är typ som en rättegång där de måste svara ärligt på alla frågor och visa ånger inför gud och mena de annars kan man bli utesluten och får inte prata eller hälsa på någon som är med.

Skulle man tex vara otrogen så måste man berätta för kommiten att man har legat med personen och gjort si och så och ångrar man allt och menar det och man blir kvar i församlingen så får man inte ha kontakt med den man hade sex med och man får inte göra vissa saker under en viss tid när man går på möten.

Men nog om det, klockan är 06.35 och snart dags att gå upp ur sängen samtidigt som jag bara svamlar hit och dit för att skriva av mig då jag inte mår så värst bra just nu då fobin ställer till det plus att pojkvännen inte är här på 2 veckor på grund utav exet som är på besök hos honom i 2 veckor och jag bara undrar hur han ska överleva då han bara vill därifrån och komma till mig igen och slippa all skit som har med henne och göra.

Nej nu får jag tvinga mig avsluta de hela fast jag kan fortsätta skriva om allt möjligt då jag behöver skriva av mig i skrivandes stund då jag inte mår så värst bra och ändå har pojkvännens dator tillgänglig då min dator fungerar kasst och är dum i huvudet.

Likes

Comments

De kanske inte hör hemma här men jag måste skriva av mig då jag har helvetes panik och ångest nu igen då jag lider utav en fobi som får mig må så dåligt att jag undviker just den saken att någon annan får ta hand om det. Vill bara härifrån och slippa lida då alla just nu sover i huset här jag bor och även nattpersonalen.

Jag hade tagit en smoothie jag köpt någon timma tidigare och en hemmagjord bulle jag fryst upp från frysen och höll på med mobilen samtidigt som jag kopplade av vid köksbordet medan jag åt och drack smoothie och bullen.

Och sen när jag plötsligt blev färdigt tittade jag spontant som man alltid gör runt omkring sig tex upp i taket och får helvetes panik och vill bara därifrån så jag stängde dörren till köket och la mig i sängen med lampor tända och vill sova men kan inte förrän kroppen säger emot och somnar ändå tillslut då jag har panik och ångest och undviker sova så gott det går för att känna mig lugnare.

Lista på fobier/tvångstankar jag lider utav

onomatofobi- rädsla för vissa ord namn, men även uttala just vissa namn inom vissa fobier som jag är rädd för tex ordet spindel, spindlar, harkrankar (Janne långben med lugnare ord), pratar om insekter så kan ordet vingar, stor och liten även det få mig panikslagen i högsta hugg.

Lygofobi - rädsla för mörker, bara när akarafobi går igång och då måste jag sova med lampan tänd och då vet jag att jag lätt kan vakna mitt i natten och svårt att somna om igen då de är så ljust i rummet.

Akarafobi- insektsfobi, när och hur jag får de hela beror på situation, vilka som är i rummet, vad jag gör, hur jag mår innan, om jag är ute/inne beror hel och hållet på som sagt på vilken situation jag är i och hur stor insekten är och vad de är för typ av insekt om den har vingar eller ej.

Araknofobi - rädsla för Spindlar, får världens ångest och kan ibland inte ens höra ordet inte ens läsa det så illa är det och se bilder eller se i mörkret (vill kunna se om de kommer något) går inte ens heller där av onomatofobi, lygofobi.

Molysmofobi - rädsla för smuts, är ett tvång som får mig må dåligt i vissa lägen tex hos vissa som har de på ett viss sätt och om jag tex behöver gå på toa och de är smutsigt så undviker jag gå på toa och även ta i handtaget på handfatet får mig panikslagen, fobin för mig är ett tvång som får mig må så dåligt att jag får ett helvete.


Klaustrofobi- cellskräck, gäller när jag åker buss och undviker helst sitta sättet längst in och helst aldrig längst bak då jag får panik och tänk om jag inte kommer någon vart och tänk om jag får någon bredvid mig som jag inte känner och kan inte ta mig någon vart om de händer något, därav sitter jag helst på sättet längst ut och längst bak gäller även smuts därav mitt tvång.

Men när de är fullt i bussen och man ska gå av och blir rädd för att man inte hinner gå av fast man plingat i tid och gjort sig redo i tid får mig panikslagen.

Även om jag är på restaurang/pizzeria osv och får känslan av att jag inte kommer någon vart och de är unket och slitet och trångt och känslan får mig bli äcklad gör att jag får panik och ångest typ.

Toaletter som är små får mig vilja helst inte gå på den för de är äckligare och smutsigare och får även tvång över det och vill helst därifrån illa kvickt innan jag får panik.

Att ha tvång, tvångstankar, beslutsångest och fobi de är rena helvetet och jag ger mig inte för ibland går de åt helvete och ena stunden går de helt ok.. Och varför jag inte ger mig är att jag vill klara av saker som jag får helvetes panik för.

När jag är lugn mår jag som bäst men inte annars och i dagens läge mår jag som sämst och de är hopplöst. Dock är jag glad över att jag är medveten om mina problem då jag inte alls mår bra över dom och har svårt att prata om det med någon utan att må så dåligt över det. Sedan är jag tacksam över att jag går till en psykolog och pratar om helvetet som plågar mig så in i helvete.

Känslan som blir är att jag spänner mig, skriker inom mig, kurrar ihop mig och blir liten, hjälplös, stress, rysningar, gråtfärdig, skakis, hjärtklappning (känns som om jag ska få en hjärtattack så illa är det), svimfärdig, otrygg, andfådd, även ont i huvudet om så illa blir. Har jag en tröja med luva på så åker den på direkt och om tröjan är tillräckligt lång i armarna så måste jag gömma händerna och hålla så att ingenting kan komma in genom armarna inte ens luft om ni förstår vad jag menar.

Dock om jag tex inga strumpor eller långbyxor har på mig så kan jag inte ta på mig det då rädslan gick igång då jag inte hade strumpor eller långbyxor på mig så allt beror på situation och vad jag gör när allt går igång.

Har jag även snören i luvan på tröjan så drar jag gärna åt och knyter där med plus att jag sover med kläderna på om så illa behövs och även under täcket runt hela mig även huvudet är täckt om så är sista utvägen. ni kan tänka er om de börjar klia någonstans så ryser jag till eller om de minsta lilla ljud hörs så får de mig tro att fobin har insektsfobin är precis i närheten i samma rum eller på mig.

Ni som inte lider utav detta kan tycka jag är löjlig men så är inte fallet. stämpla mig aldrig som dum, stämpla mig aldrig som löjlig eller fjantig utan stämpla mig som någon som behöver hjälp och trygghet.

Ni har ingen erfarenhet av oss med insektsfobi eller liknande och kan inte föreställa er hur jobbigt det än är fast ni tror kunna föreställa er de hela, men icke som icke ni kan inte det så ge upp. Att leva med detta är för olika personer olika jobbigt men för mig förstör de hela min vardag då jag inte ens kan äta frukost om de finns bland annat finns i köket eller ännu svårare att gå på toa om de finns i badrummet..

Så säg aldrig till oss att vi är löjliga och att de inte så farligt för ni vet inte hur illa de egentligen är för oss med insektsfobi, inte förrän ni själva fått uppleva de på riktigt!

Att bli sårad räcker då jag fått uppleva detta när jag en gång i tiden bodde i min fosterfamilj och de tog inte mig på allvar och hjälpte mig knappt, inte förrän de själva tyckte jag gått för långt.

Jag kan inte rå för rädslan då jag kan inte minnas hur allt började men en sak vet jag då min fostermamma är rädd för getingar och att jag antagligen fått de därifrån iallafall då de gäller getingar, men resten då? de är en bra fråga som jag försöker lösa hos psykologen.

Nu måste jag tyvärr sova så jag kan få lite sömn iallafall men vet att jag knappt kommer få de då jag måste sova med lampan tänd i natt.


Likes

Comments

Jag måste till kvantum och köpa diskmedel men fick den parfymfria och hoppas nu bara de inte har ett viss antal annars tänker jag köpa 10st för 100kr för de är lika bra att passa på då de e så billigt!

Likes

Comments