​kan vi alla bara ta att uppskatta oss själva? Inse att självsäkerhet inte är likamed att skryta. Låt dig själv tycka att du är bäst, snyggast, duktigast. Varför skulle det vara en nackdel?

Det är en stor skillnad på att ha en positiv inställning om sig själv, att älska sig själv och att ha hybris. Så fort någon har lyckats och själv säger det, har hen hybris. Tack vare jantelagen, Sveriges viktigaste oskrivna regel. Om du inte tycker att du är äcklig,ful och dålig på allt du gör, är du uppe bland molnen. Endast folk runt omkring dig får tycka att det du gör är bra, trots att du själv veta lyckas ut lyckas och är framgångsrik får du aldrig säga något positivt om det du gör eller är!! 


TA INGEN SKIT. 

Inte från någon annan, inte ifrån DIG SJÄLV??? 

Du är bäst, jag är bäst. Det handlar inte om att jag ser ner på alla andra bara för att jag höjer mig själv. Cause' I slay, you slay. ~ B

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

  • 19 readers

Likes

Comments

Jag som kvinna får hela tiden höra hur jag ska se ut, bete mig, vad jag får och inte får göra. Andra människor, mestadels män tar sig friheten att kommentera min kropp och vad jag väljer att göra med den. Sådant gör mig så jävla förbannad!

Idag på vår so lektion som handlade om etik inledde läraren med frågan: är det okej att döda en annan människa?
Klassens gemensamma svar var, det är okej i självförsvar men utan avsikten att döda den andre.
Sedan gav läraren oss en följdfråga som var ungefär: är det då okej med abort?

Seriöst?

Det gjorde mig väldigt provocerad då flertal personer i min klass tyckte att abort var fel och att det inte bör vara okej att göra abort endast för avsikten att en "inte vill". Att en då skulle skylla sig själv.

HUR kan detta ens vara en fråga som kopplas med mord?? Abort är INTE på mord. Abort är inte fel.
För mig är det orimligt att som lärare säga en sådan sak för ungdomar i vår ålder, nästan som att säga till oss att det är kopplat med att döda någon. Som att berätta för oss att det borde vara något vi ska tycka är fel.

Det enda jag tycker är fel, är att detta sätts upp som ett diskussionsämne? Abort är inte en åsikt, det är inte något som folk bör ha åsikter om. Att fråga om katter eller hundar är bäst, är en åsikt. Att fråga om abort är okej, är idiotiskt.

För på vilket sätt skulle det inte vara okej? Oavsett vad som hänt mig, bör jag alltid ha rätten att bestämma över min egen kropp. Ingen annan kan säga till mig vad jag ska göra. Ingen annan kan säga till mig att jag måste bära, föda och uppfostra ett barn om jag inte vill det?
INGEN.
Det spelar ingen roll om det bara råkade hända eller om det hände något som hemskt som att jag blivit våldtagen. Det spelar ingen roll, jag ska väl alltid få välja vad jag själv vill och är redo för.

Jag tycker inte abort bör användas som preventivmedel men det ska alltid vara ett alternativ. Ärligt kan jag inte förstå dem som tycker något annat, jag accepterar inte deras "åsikt" eftersom de gäller min kropp.
Om personen i fråga inte själv tycker att abort är bra och inte själv skulle kunna tänkas göra det, låt bli! Men ta dig inte friheten att bestämma över någon annans kropp för det? Sjukt irrelevant. Det här med att fråga om abort i samband med mord är ju också helt orimligt. Om vi kallar abort för mord så måste det ju vara ett massmord då killar runkar och kommer? Eller hur? Skillnaden är oväsentlig.
Eller förresten vet ni vad skillnaden är? Jo att det ena handlar om en kvinna och den andra om en man.
Såklart.

Såklart ska män få bestämma över vad jag som kvinna får och inte får göra.

I helvete heller, ta er. Mig äger ingen. Oavsett vad har jag rätten att bestämma över min egen kropp.

  • 25 readers

Likes

Comments

Något som vi alla människor har gemensamt är att flera gånger i vårt liv kommer vi behöva göra val. Detta kommer att vara svåra stunder i våra liv eftersom att valmöjlighet som på stort sätt kommer påverka vårt liv ÄR läskigt. Ingen kan säga något annat. Det kan vara att behöva välja att satsa på ett specifikt intresse, att välja jobb, välja bostad, välja vänner eller välja gymnasium, ett aktuellt ämne för mig och många i min närhet.

Men det jag är så otroligt less på är inte dessa val, utan de personerna som ska försöka välja åt mig. Så otroligt många gånger har folk som inte har något med saken att göra egentligen berättat för mig vad jag ska och inte ska göra. Vilket såklart gör valet mycket svårare eftersom att jag själv redan också är osäker. Om vi tar gymnasieval som exempel så har det hänt många gånger för mig att någon ska kommentera den linje jag funderat på, berätta på hur det är dåligt för mig att välja denne och att jag bör välja någon annan istället. Jag tror många kan känna igen sig?

välj samhälls för en bred utbildning, välj högskoleförberedande så att du kan plugga vidare, välj bygg för en stadig grund, välj en praktiskt linje för att bli något, välj inte högskoleförberedande utan börja jobba efter gymnasiet istället, välj teknik för större chans att få jobb..osv... även dessa fördommar kring vissa linjer/skolor/lärare/elever.. gå inte där för alla är tråkiga, alla där är ytliga och har hybris, de som går där är pundare, den läraren suger, fordon är endast för killar, frisör är endast för tjejer, natur är endast för nördar, de som går handels kommer jobba på ica, de som går estet kommer inte komma någonstans osv..

Nu kommer vissa som läser dessa påståenden tycka att det är tips, att dem vägleder mig och hjälper mig snarare än tvärtom. Men jag skulle inte säga att dem gör det. Vi är alla olika individer och har olika syn på saker. Personen som säger till mig att göra si eller så vet inte alls hur jag fungerar. Att säga till en extremt skoltrött person att väja en högskoleförberedande linje är ju orelevant för denne, att säga till en person som har intresse för något specifikt att gå en bredare utbildning är ju också orimligt. Förstår ni vad jag menar?

OCH när ska folk förstå att alla människor har inte klart för sig vad de vill i livet, vem de är och vill bli, vad de tycker om att göra eller talang en har. Har en person som är så osäker på sitt val äntligen lyckats välja en speciell linje så är det så otroligt okänsligt att börja säga att den linjen suger eller att personen i fråga inte bör välja den linjen.

Jag blir så otroligt trött på detta! Bara när jag tänker på det blir jag trött och stressad. Det här är ju efter mina egna erfarenheter och det kanske märks att jag är en person som är osäker på mitt val. Även fast jag skiter fullständigt i vad någon annan vill att jag ska gå, eller vad någon annan tycker så påverkar detta mig. Det ger mig ännu mer beslutsångest och gör mig inget annat än stressad. Det hade varit så himla mycket bättre att uppmuntra mig att gå den linjen eller att glädjas utav det faktum att jag bestämt mig.

Detta gäller inte bara gymnasieval utan alla val. De som ska välja mellan olika fritidsintressen, de som ska välja jobb och så vidare. Kanske är det föräldrar som ska tjata, släkten eller vännerna, oavsett så är det jobbigt. Själv kan jag inte förstå hur folk har mage till att klaga på något du vill eller ta sig friheten att tro att de kan välja över ditt liv. För det är vad det är. Alla dessa val du måste göra i livet kommer påverka ditt liv och ingen annan än du bör vara den som bestämmer över detta. Trots att du är osäker på vad du vill så ska ingen annan få dig att tvivla. Gå på känsla och välj efter dig själv. & glöm inte att inget kan bli fel, allting leder oss till nya möjligheter och nya val. Glöm inte heller att du alltid kan byta och att det är okej att ändra dig

Likes

Comments

Likes

Comments

Har du någon vän som du känner att du alltid ger all din tid och verkligen kämpar för, men aldrig får något tillbaka? Har du någon vän som bara pratar med dig när hen har tid och prioriterar annat framför dig? Har du någon vän som svikit dig, kanske flertal gånger, men som du fortsätter att förlåta?

Då vill ja att du tar bort denne från ditt liv.

Jag har själv alltid varit en sådan person som ser något fint och bra i alla, som vill hjälpa alla avsett, en sådan som offrar mig för någon annan och det är jag delvis fortfarande men jag har och tänker bli mycket hårdare med mig själv och inse att alla förtjänar inte min tid. Jag har haft så otroligt många 'vänner' som sårat mig om och om igen, som alltid förväntat sig att jag ska finnas där men aldrig funnits där för mig när jag behövt någon, men VAD FAN är det att ha? Personen kommer inte ge dig något alls och du ska inte ge någon så mycket tid som du aldrig kommer få tillbaks. Denne kommer bara ta mer energi än den ger. Sådana personer är sån otrolig onödig slöseri med tid. Du kommer inte komma någonstans i livet utav att umgås med sådana personer. Istället släpp den personen, det kännas jobbigt men tro mig, du förlorar inte en vän utan denne person gör det.

Hur mycket en än skulle vilja vara en skyddsängel åt alla och trösta alla de ledsna så kommer det inte att gå. Du kommer aldrig må bra utav det. 

Faktiskt är det den enda du måste skydda och trösta, dig själv. Du är den enda du ska lägga all energi på. Du är den som du ska respektera och stå upp för. Den enda som du ska fokusera på till 100%. Ingen annan. Du är huvudpersonen i ditt liv. Acceptera inte skit utav någon och gör de sakerna som DU mår bra utav och var bara med de människorna som ger DIG något.

Tyvärr efter att ha insett detta och tänkt igenom vilka som faktiskt är mina vänner, har jag bara ett fåtal som jag känner att jag trivs med och kan lita på. Men ​håll dem hårt och skit i resten.

Var hårt mot omvärlden och visa att du har högre standards än att tolerera dumma idioter som behandlar dig dåligt. De människorna tar dig absolut ingenstans i livet.

För alla du förlorar än inget som är förlorat. Not everyone you lose is a loss.

Alla personer är inte som du, alla kommer inte bry sig, alla ser inte det bästa i andra människor, vissa är bara idioter. Men du förtjänar bara det bästa och för dem som inte ser det: synd, de förlorade någon som skulle kunnat göra allt för dem.

Du är stark. Ta hand om dig. KRAM ♥


Likes

Comments

Starka känslor efter att få höra om Alan's död. Känns så otroligt sorgligt. En otrolig talang och en stor karaktär som har en väldigt varm plats i mitt hjärtas och sinne. Severus Snape.

Det finns inte så mycket att säga mer än att det är en tragisk händelse och jag skänker alla tankar till Alan's nära och kära. Vid sådana hära tillfällen känns det som att vi alla kommer varandra lite närmre, som att världen blir lite mindre och som att våran kärlek är lite varmare.

And after all this time? Always.


Likes

Comments

Hej! 

På senaste tiden har jag haft sådan lust att starta en blogg igen. Har haft så mycket tankar kring olika saker och bara velat skriva av mig. Men av någon anledning har jag inte vågat.

Vem är jag rädd för? Vem är det jag inte vågar stå för mina åsikter inför? 

I är ett av mina mål att sluta bry mig så mycket om andra, vad andra ska tycka och tänka, inte låta andras åsikter styra mig och mina val. Så då måste jag ju bara helt enkelt starta en blogg eftersom jag iallafall vid tillfället tycker att det känns otroligt roligt. 

Får hoppas att någon annan också tycker det. Men nu bör jag verkligen sova, tills nästa gång, kram på dig. 

Likes

Comments