Idag blev jag så trött på på att alltid glömma bort vilken storlek jag har på virknålen. Man har ju några Ufon liggandes. Så jag gjorde några markörer. Tänkte först ta nummerpärlor men då hade det blivit knas eftersom det finns halvstorlekar på virknålarna ju. Så det fick bli bokstäver. A=1.72 B=2.5 osv. Har en bok som jag skriver ner vad varje bokstav motsvarar.


Här kommer en liten beskrivning hur jag gjorde.Detta är vad du behöver


Trä på alla pärlorna i den ordning du villVik ner det överblivna på pinnen så det blir en ögla

öppna ringen sätt fast låset och öglan med pärlorna, Stäng ihop det med tången

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu i veckan så hade Rusta ett för mig nytt garn som heter Polly i härliga färger för endast 5 kr per nystan. Så jag dundrade så klart iväg till Rusta. Döm min förvåning när jag blev attackerad av dess 57 små söta nystan som bara hoppade ner i korgen utan nån som helst förvarning :-)

Bestämde mig för att göra en filt av dom. Så här är så långt som jag kom på Dag 1

Dag 2

Dag 3 å nu börjar det växa :-)

Dag 4. Nu är det snart för stort för att få plats på foto :-) Förresten Dag å Dag känns ju lite fel å säga....lilla jag virkar ju bara på nätterna eftersom jag har så himla svårt att sova. John Blund glömmer alltid bort mej :-)

Likes

Comments

Denna ponchon är jag supernöjd med. Garnet är Nettos billiga Signe. Funderar på om jag ska ha fransar eller en snygg kant. Vad tycker ni?

Likes

Comments

Har minsann glömt att visa mina senaste projekt jag gjort. 

Först ut blir min allra första duk jag nånsin har virkat... Men absolut inte den sista. Den var så himla rolig att göra


Fick blodad tand så jag gjorde en duk till :-)


Likes

Comments

Jag får ofta frågan var jag köper mina garner. Finns bara ett ställe som jag gillar att handla på å det är hos Stickmaskan. Hon finns både på webben och som en grupp på Facebook . Jag gillar hennes garner. Hon har så mycket att välja på. Det jag mest köper är ju såklart Himalaya Mercan Batik. Jag bara älskar det garnet. Så underbart mjukt att virka i och dessutom är det många meter på ett nystan å därför prisvärt och drygt. Sen har nu fått Lady Glitter och det gillar jag. Ett billigt garn som trots att det är lite glitter i det ändå är mjukt. Här ser ni hur fint det blir. Hittade på ett par torgvantar . Ska göra mössa å en sjal till är det tänkt :-)

/ kramelikram


Likes

Comments

Jag har ju totalt glömt bort att visa sonens Barcelona mössa som han beställde :-)
Den är virkad i garnet Freya och är supergarn å mjuk. Sonen gillade den så han beställde en till i svart.

Likes

Comments

Detta ska föreställa Hello Kitty  som snuttefilt. Ser något skräckinjagande ut dock :-) Men den lilla två-åriga mottagaren såg direkt att det va Hello Kitty ¨det var ju iofs det viktigaste :-)

Gjord i Tildagarn med virknål 3

Likes

Comments

Jag har ju gjort ett eget mönster på en babyhatt. Dock finns mönstret bara på engelska...än så länge.

Ni hittar mönstret på min ravelrysida HÄR

Likes

Comments

så fick jag äntligen hem min virkböcker som jag hade beställt för ett bra tag sen. Det var två engelska böcker med massa mönster på gamla virkade doiles , det gillar vi :-) Dom kostade bara 100kr per styck på min lokala bokhandel. Sen var det Stora boken om virkning. Har funderat både länge å väl om den var nått att ha. Till slut så bestämde jag mej för att köpa den. Den kostade 149 kr. Nu i efterhand så kan jag säg att den helt klart är värd dom pengarna. Först går dom igenom å beskriver en virkteknik å sen så kommer ett mönster på det dom har gått igenom. Innehåller massa olika tekniker å massor av mönster. Fanns tekniker som jag inte ens hade hört talas om innan :-) Så mitt råd är: Köp den :-)


Likes

Comments