Header
Sarajevo, Snicksnack

Dagarna rullar på snabbt nu måste jag säga. Trots att jag hållit på med planeringen av och fixet med höstterminen sedan i mars har jag nog fortfarande inte rikrigt förstått att jag faktiskt ska åka om bara några veckor..

Har samtidigt drabbats rätt hårt av mitt fantastiskt dåliga självförtroende också. Funderar ganska mycket över om jag verkligen kommer att klara av studera utomlands. Känns inte som att jag är bra på engelska bog för varken talet eller att skriva. Men framför allt har jag börjat bli orolig över att inte hitta någon att umgås med. Småprat och att ta kontakt är verkligen inte min starka sida, samtidigt som jag är en person som faktiskt behöver rätt mycket social kontakt för att må bra. Är livrädd för att vara helt ensam i fyra månader om jag ska vara ärlig. Jag försöker hela tiden intala mig att det kommer gå bra, men oron finns verkligen där..

Därför är det ändå väldigt skönt att allt praktiskt börjar vara klart. Belastningsregistret är på väg, lägenhet är fixad och jag har tagit första vaccinationen mot hepatit. Brukar aldrig vara nojig över sjukdomar och har faktiskt aldrig vaccinerat mig inför någon resa tidigare. Men eftersom jag ska vara borta så pass länge, och jag vill kunna äta på alla skumma ställen med bra mat, kändes det lika bra. Vuxenpoäng tack!

Nåja. Trots oro ska det bli så galet spännande att komma iväg. Flyget på morgonen den 27e september. Så jag vet inte riktigt, men det börjar kanske bli dags att se över vad som ska med snart? Och kanske framför allt, försöka läsa på lite mer noggrant om både klimatet och alla häftiga ställen som måste besökas.

Så, tips på hur en slutar oroa sig över saker som inte går att påverka just nu tack. Och, tips på hur en blir mindre akward och mer outgoing mottages tacksamt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Snicksnack, Sarajevo

I ett svagt läge lovade jag att börja blogga när jag flyttar, så det är väl lika bra att börja på en gång.

Under höstterminen kommer jag alltså att studera vid International Burch University i Sarajevo. Eller hur, sjukt coolt!
Idag, alldeles för sent som vanligt, började jag på allvar leta efter ett boende, vilket slutade med att jag skickade iväg en reservation på ett hotell nära campus. Tänker att jag får ta tag i ett mer långsiktigt boende när jag är på plats.

Det som är kvar att göra just nu är att skriva ut, skriva under, skanna in och skicka iväg en massa papper. Lite så som hela processen varit alltså. Det som saknas är utdrag ur belastningsregistret på engelska och ett papper till högskolan så jag kan få mitt stipendie utbetalt.

Alla jag pratar med låter lite lätt stressad över att jag inte kan svara på exempelvis var och hur jag ska bo. Men helt ärligt känner jag mig helt lugn med det. Jag är fullständigt övertygad om att det kommer lösa sig, på något sätt. Det jag är mest nervös över är nog egentligen att det inte säljs snus där.. Skämt å sido, det kommer bli grymt!

Än så länge känns det dock väldigt långt bort alltihop.. Helst av allt skulle jag vilja jobba, mycket, ända fram till jag åker. Mest för att inte sitta hemma och stressa upp mig så himla mycket. Men snart är det dags för mig och min dalahäst att fara iväg.

Jag hoppas Du vill följa med mig på det här äventyret!

Likes

Comments