Hej på er!
Jaa det är längesen sist, inget nytt då alltså haha.
Men har en hel del att berätta, och jaa det skall komma ett inlägg om vår resa!
De flesta har haft sportlov denna vecka, själv har jag jobbat, men det har varit riktigt kul de också!
På måndagen och tisdagen bekantade jag mig med badvakts jobbet, enligt mig låter det som det enklaste och mest chill jobb du kan ha, men icke, fick vara med om många olika situationer och man skall verkligen ha sin första hjälp kunskap uppdaterad!
Onsdag och torsdag var jag i olika simhallar och ledde roliga aktiviteter i vattnet för barn, många barn hoppade på och testade våra aktiviteter!

Glömde jag att nämna att vi hade cirkus som vårt tema haha

På fredagen hade jag ledigt, och åkte iväg till Åbo, där mötte jag upp tjejerna för skrinning och varm choklad!! Köttade loss ett helkropps pass med Jenny på gymmet, och tillbringade kvällen med hela tjejgänget! Vi fixade tortillas och skålade för nyblivna 18 åringen! Toppenkväll helt enkelt!

Inkommande vecka är fullspäckad, har mitt yrkesprov på måndagen och en praktik träff. Har en arbetsintervju gällande ett sommarjobb och körlektion och teorilektion i stan. Vår 18 års fest närmar sig även och det finns lite att fixa inför den.
Fullt upp, men de ju så jag gillar det!
Ha en grym vecka!
Kraam

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!
Sitter atm i bilen på väg mot huvudstaden!
Börjar få resefeber nu hihi och känns extra bra att åka iväg till värmen när vädret där utanför är gråare än gråast!
Iallafall veckan har igen runnit iväg!
Har hunnit med mycket löpträning ute denna vecka, känns äntligen som min uthållighet börjar komma tillbaks efter alla förkylningar och andra sjukor.
Har även ett lopp i baktankarna till våren!

Annars då? Jag har jobbat så gott som varje kväll, lett två stycken vattengympor på finska(viktig info) haha och film myst med Emil om kvällarna.
På tisdagen höll jag tillsammans med två klasskompisar en demo dag för våra ettor. Vi ledde olika uteaktiviteter för dem och gav dem våra tips på hur man planerar och genomför en utedag för skolklasser.
Samma dag på eftermiddagen presenterade vi vårt Solvalla sports camp sommarläger som vi tillsammans med vår klass skapade förra året! I år skall våra ettor gemonföra lägret och några av oss skall fungera som huvudledare.
Ikväll är det middag med Emil som gäller och tidig natt på hotellet för att orka resa imorgon!
Ha en fin söndag!
Kram
Idus

Likes

Comments

Hej länge sen sist! Känns tråkigt att alltid börja med dem orden, iallafall finns det en förklaring, har haft få lediga stunder, och dom lediga stunder jag haft har jag valt att spendera med Emil, som jobbar hela tiden känns det som!
Inleder nu fjärde veckan på min praktik plats och jag trivs verkligen!! På förmiddagarna planerar jag grupperna jag har på kvällarna och hinner också ägna mej åt min egen träning! Och på kvällarna drar jag grupper. Nu senaste vecka har jag jobbat mycket med special barn, vilket är helt underbart! Finns så många olika personligheter och alla är så fina på sitt eget sätt! Vissa fall också väldigt rörande!
Emellan all praktik jobb och träning har jag hunnit träffa fina Emilia och hennes familj, inlett skrinsko säsongen med Emil, utmanat Emils kompisar på bowling, ätit godaste sushin någonsin och packat resekappsäcken full av sommarklänningar!
Igår spenderade jag dagen i Vanda, vikarierade en simlärare, var så kul att få leda på svenska!
Mamma, Sanna och Axel hämtade mej efter att jag slutat och så körde vi mot Ekenäs för att spendera resten av veckoslutet där!
Skall jobba ännu en vecka och sen åker jag mot varmare breddgrader, så taggad!!

Några av bilderna som Emilia plåtade åt mej förra veckan!

Bowlings kvällen som slutade med takeaway sushi, såså gott

Åkte hem förra helgen! Premiär för skridsko åk och massor med tumis tid❤️

En mysig fredagskväll!
Ha en fin söndag allesammans!
Kram Idus

Likes

Comments

Hej!
Mitt veckoslut gick alldeles för fort!
Kom hem från Esbo sent på fredagen och hoppade nästan genast ner under täcket.
På lördagen tog jag sovmorgon och itu med lite plugg! På kvällen hade vi tortilla kväll med Jennys familj hos oss! Senare kom Emma förbi, vi skvallrade, planerade arttonårs festligheter och kollade gamla bilder, så mysigt!
Söndagen till ära sprang jag terräng löpningen med syster, vi köttade loss 10 km, kändes verkligen bra efteråt! Älskar terräng löpning, fokuset ligger inte bara i uthålligheten utan du måste vara på helspänn hela tiden, och ha fullt fokus på var du stiger, så roligt!!
Nu kommande vecka har jag inte några speciella planer, jobbar så gott som varje kväll.
Träning och någon träff med kompisar måste jag nog få intryckt i scheemat på något sätt!
Ha en go söndag!
//idus

Likes

Comments

Hej!
Bloggen har stått tom ett tag nu, lessen för det!Men har inte alls haft någon överlopps tid, lovar på förbättring!
Mycket har hänt sen senast!
Bland annat firade jag nyår med härligt sällskap! Vi tummade på nyårslöften minglade sent in på midnatt och hurrade in det nya året med hundratals andra vid Aura å. En så lyckad kväll på alla sätt!

Emil kom hem från sin resa(kramade typ ihjäl honom så mycket som jag saknat honom)
Vi firade tillsammans med hans närmaste vänner hans 19 års dag! En fin kväll med massa kärlek!

Har hunnit njuta hemma många dagar under jullovet, väldigt behövligt. Har även kommit igång med löpträningen och haft syster att plåta några bilder åt mig!

Fina Emilia fyllde 18!! Henne firade vi hemma hos henne i Borgå! Intressant kväll med många nya ansikten!
Åkte en sväng via Emils lande och fick en dag på tumis! Störtskönt!

På måndagen började min praktik period!! Har varit väldigt förväntansfull och på samma gång nervös innför det. Valde nämligen att göra min praktik period på ett helt finsk ställe, dels för att utmana mig själv men också för att lära mig leda finska grupper och bli självsäkrare på språket. Har varit en grym vecka, ha fått leda mycket och jobbat med olika ledare, så taggad för att se vad kommande veckor har att bjuda på!! Har jobbat många sena kvällar så har inte hunnit med så mycket annat. En kväll tog Emil med mig till slalom backen han jobbar i. Var så kul, och vi bestämde oss för att göra om det!!

Ha en fin helg!
Kram
//Idus

Likes

Comments

Hej på er!
Imorgon är det nyårs afton!! Helt otroligt hur ett år gått så fort! Tänkte i ett annat inlägg lägga ihop en årssume, om det gågna året!
Det känns som om de senaste dagarna har smultit ihop till en enda röra. Har lett barngympa några dagar, så roligt och alltid så mycket härligare att leda för barn du känner och är bekant med.
Sedan har vi träffat min åländska/svenska släkt som varit här i julen, en hel del middagar har det blivit haha och så har vi även fått gosa med våra söta kusinbarn.
En annan kväll träffades vi med gamla klassen, glöggade, spelade bordsspel och snackade framtid och gamla minnen. Var så kul att ses allihopa, blir så sällan när jag bor i Esbo i veckorna och de andra rör sig i Åboland. Igår åkte vi med familjen på mellandags rea in till stan, fyndade en hel del och hittade också min dröm pyamas jag letat så länge efter!! Till kvällen åkte vi till Ekenäs och mommo och moffa. Hann också via Hangö och hälsade på mina kusiner, morbror och moster!
Imorgon är det Åbo och nyårs firande som gäller, är faktist riktigt taggad för det! Firade förra nyårsafton med Emil och hans vänner, så det känns hel rätt att firade årets nyårsafton med mina närmaste vänner!!
Ha en go fredag!
Idus

Likes

Comments

Gud hörni!
De där med att arrangera en fest/julfest det är så gött!!
Har precis glömt bort att berätta hur vår julfesten gick till!
De flesta julfester jag har varit på, har väl varit ur min synvinkel ganska så stela med lite sång kanske någon dans och ett kort tal om det gågna året som gått. I och med att vår klass fick hela ansvaret i våra händer att arrangera julfest, bestämde vi oss för att göra något hel udda och speciellt.

Hur gick vi till väga? När vi satte oss ner på ett första planeringsmöte diskuterade vi vårt tema, ganska snabbt bestämde vi oss för Hawaii tema, andra teman vi valde mellan var b.la sportikoner, åttiotal och olika klädkoder såsom tjejer röd klädda och killar svart klädda. Vi bestämde oss för Hawaii tema, och det kändes helt rätt!! Lätt att dekorera och klädseln kräver inte så mycket. Annat vi diskuterade på mötet var tidpunkt, längden på festen, program vid möjligtvis skulle kunna ha och budget plan.

Att väldigt snabbt dela upp ansvars områden är någonting jag alltid har i bakhuvudet. För att arbete ni gör för festen skall bli så jämlikt som möjligt dela in ansvarsuppgifter!
Inför festen skulle det fixas en massa praktiskt också såsom programblad, dekorationer osv. Dekorationerna stod jag bakom och fyndade loss på Tiger en hel massa! Annat vi fixade var meny, program punkter, välkomsttal och vårt egna klass program.

I vår spinning sal finns en palm vägg där vi ordnade en photo bomb, där vi fotade gästerna i deras utstyrsel innan festen, var lyckat och alla släppte fram sina fotogeniska sidor. Pluss att ha bilder efteråt att titta på är ju alltid härligt!

I själva fest salen hade vi en beachbar! Där stod jag och Johanna och serverade läcker frukt bål. Det var verkligen pricken på i:ett!

På programmet för kvällen stod ett dansnummer, en frågesport, två olika sånguppträdanden och dom traditionella nomineringarna! Vi hade som regel att varje klass skulle framföra ett program, på så sätt behövde vi inte dra allt program.
På menyn stod tortillas, någonting som passar alla kom vi fram till. I slutet av kvällen dök även några gamla Solvalla elever upp och framförde en liten show haha så kul.

Summa summarum. En så lyckad kväll med en hel del arbete bakom. Efter julfesten städade vi undan sedan drog vi till Emil och fixade igång för efterfest hos honom. Även det en lyckad kväll!!

Likes

Comments

Hej!
Och god jul på er!
Hoppas ni har haft en härlig julafton!
För det har nämligen jag, med mängder av mat, kärlek, skratt och den finaste familj man kan önska sig.
Idag är det annandag jul, dagen då jag Sanna och mamma åker och sjunger julsånger på ett äldreboende, en tradition som vi starta för två år sen. Vårt sätt att säga god jul på!
Dagen före julafton, alltså i förrgår fyllde min farfar 90 år! Honom firade vi med hela pappas släkt och en massa vänner och bekanta till farfar. Jag och syster och våra kusiner fungerade som servitörer under dagens lopp. Som den musikaliska släkt vi är, bjöd vi på några sånger, och syster sjöng ett så vackert solo. Det var en så lyckad dag på alla sätt och vår kära farfar var så glad att få ha alla sina nära runt om sig på sin 90 års dag!
Nu önskar jag er alla en god fortsättning på julen och en fridfull julhelg!
Kram
Idus

Likes

Comments

Hej!
Julen närmar sig med stormsteg!!
Hade måndag och tisdag ledigt så fick njuta hemma två extra dagar så skönt!
Reste tidig onsdag till Esbo hann ha två timmar innan jag åkte iväg för att träffa min praktik handledare för våren. På kvällen hade vi avslutning för vår gympa grupp var så kul, och måste nog medge att jag kommer sakna alla barn! På torsdagen var det dags för skolhandboll, jag som inte har rört en handboll före jag började Solvalla var väldigt nervös kan jag säga. Var sist och slutligen så roligt och jag gjorde till och med ett mål som ytterspelare!!
Idag åkte vår familj tillsammans med våra familjebekanta på Pargas årliga julmarknad, var sjukt kallt men så mysigt överallt. Vi traskade omkring drack varm glögg, och tittade på alla fina hantverk, träffade också många vänner och bekanta! Kunde inte ha spenderat min lördag på ett bättre sätt!

Likes

Comments

Hej!
Julklapps shopping har ståt på scheemat denna lördag.
Hoppade på tåget imorse och åkte in till stan, mötte upp Emilia och började plöja igenom butik efter butik.
Det var inte bara vi två som hade bestämt oss att julklapps shoppa, utan hela resten av stan hade bestämt sig för julklapps shopping en lördag som denna...
Var rätt kaos överallt kan jag säga.
Lunchade tillsammans med Emilia på ett helt nytt ställe, åt en väldigt god tonfisk sallad!
Tillbringade också nästan en halvtimme inne på lush, dom har så härliga tvålar som doftar alldeles gudomligt!(julklappstips hehe)
Fick med mig hem en hel del julklappar och lite nytt smink till mig själv.
Ikväll är det födelsedagsfirande som gäller!
Bagge, min första kompis från Solvalla fyller 19 år! Så taggad!
Ha en fin helg!
Kramar
Idus

Likes

Comments