Det har varit en väldigt händelserik helg. På lördagen var jag på konsert i Globen och lysande till Andrea Bocelli. Den var riktigt bra och han sjöng helt fantastiskt. Även om jag förmodligen var yngst där så uppskattar jag verkligen hans musik.

På söndagen fick vi träffa mitt nya kusinbarn som kom till världen den 20 februari. Otroligt söt och även roligt att se resten av familjen.

Innan vi begav oss hem igen stannade vi för att äta en asiatisk lunch, otroligt gott.

Bilen rullade sedan hemåt och vägen längs Vättern är aldrig en besvikelse.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag tänkte skriva ett litet Köpenhamns tips om ett mysigt café som kallas GRØD. Det är en kedja som finns på några olika ställen men originalet ligger i stadsdelen NØRREBRO. Som man kanske kan höra på namnet är de specialister på just gröt i alla dess former. Men givetvis finns det andra alternativ.

Stället är populärt bland lokalbefolkningen och de har många stammisar, man ser alltså näst intill inga turister här.

Stämningen är väldigt mysig och inredningen går helt i dansk stil.

På menyn finns det något för alla; veganer, glutenintoleranta, laktosintoleranta osv. Vi åt lunch här och kände inte för att äta gröt men som tur var fanns det en hel del annat på menyn.

För min del blev det en vegansk indisk "Daal" medan pappa hade "Congee".

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera GRØD i NØRREBRO och hoppas att detta kan ge lite inspiration till alternativa ställen att besöka i Köpenhamn.

Likes

Comments

Det första vi gjorde på morgonen var att hyra cyklar via Donkey Republic. Detta är något som jag verkligen kan rekommendera att göra när man kommer till Köpenhamn. Staden är som byggd för cyklister med cykelbanor och bilförare som respekterar cyklister. Det var ett fantastiskt sätt att uppleva staden på och man kände sig som en köpenhamnare.

Vi cyklade totalt i 6 h och tog oss runt hela staden. Vårt första stopp var "Den lille havsfrun".

Amalienborg

Nyhavn

Designmuseet

Ovanstående bilder är från dagen utspridda från alla de platser som vi besökte.

Likes

Comments

Igår rullade bilen mot Köpenhamn och på vägen stannade vi till vid museet Louisiana.

Museet är beläget precis vid havet och omgivningen runt om är väldigt fin.

Även om jag inte är så intresserad av konst så fanns det vissa utställningar som var intressanta, exempelvis den som handlade om kinesisk arkitektur.

Väl framme i Köpenhamn checkade vi in till hotellet och åkte till Christiansborg slott. Där kan man gå upp i det så kallade "The Tower" för att få en panorama vy över Köpenhamn.

Vi gick sedan vidare till Ströget för att gå i lite affärer.

Kvällen avslutades sedan med en mysig middag på Souls.

Likes

Comments

Efter en vecka fylld med vinteraktiviteter kunde jag inte motstå med att fortsätta och idag blev det vinterbad. Solen tittade fram och det var till och med så pass varmt att man kunde sitta utomhus.

Likes

Comments

Idag var vår sista dag i Sälen. Därför bestod morgonen av att städa ut stugan.

Efter utcheckning och några timmar i snön var det dags för lunch innan bilen rullade tillbaka hemåt.

Sammanfattningsvis har resan till Sälen varit fantastiskt bra. Kombinationen av snö, sol, frisk luft och utomhus aktivitet följt av myskvällar framför en tänd brasa varit som medicin för själen. Jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag är tillbaka igen.

Likes

Comments

Idag var det dags för ännu en dag ute i längdskidspåren. På morgonen var det otroligt fint med nya spår, soluppgång, och det skadade inte att vi hade spåren för oss själva.

På eftermiddagen gav vi oss ut på en långpromenad och solen fortsatte att lysa upp den fina omgivningen.

Likes

Comments

Vi var uppe tidigt för att hyra slalomutrustning och hela förmiddagen spenderades i backen.

Efter lunch åkte vi ut igen men pågrund av tjock dimma var det väldigt dålig sikt. Då jag varit skadad i många år så var det länge sedan som jag åkte slalom, men det gick väldigt bra .

Nu är jag precis hemkommen från Experium där vi bland annat såg fjällkalaset som Mix Megapol håller. Nu är brasan åter igen tänd och vi ska äta sushi som vi köpte med oss.

Likes

Comments

Dagen började med hotellfrukost i Karlstad. Därefter rullade bilen upp mot Sälen. Mycket snö låg på marken och det var fantastiskt fint.

Vi hade tur med vädret då det var klart och solen lyste tidvis igenom molnen. Jag hyrde längdskidor uppe vid Högfjället och vi tog och åkte några rundor på eftermiddagen.

Efter skidåkningen fick vi tillgång till stugan och vi lastade in allting från bilen. Vi tände sedan brasan och kollade på Netflix.

Likes

Comments