Nu i helgen när det var så fint väder blev vi väldigt sugna på att åka till stranden och bada. Tråkigt nog när vi kom fram hade de ännu inte lagt ut bryggan i vatten. Vi försökte att komma i men det var extremt kallt. Bättre lycka nästa gång helt enkelt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag och min syster hade planerat en dag tillsammans. Sedan tidigare hade vi bestämt att vi skulle åka till Varberg. Väderprognosen var perfekt och vi såg fram emot en solig och härlig dag på kusten.

När vi kom fram visade det sig att prognosen var helt fel och det var varken solsken eller varmt. Istället åt vi vår picknick i bilen med utsikt mot stranden.

Vi trotsade vädret och gick längs stranden och klipporna och tog en massa bilder

Trots vädermissen hade vi en fantastisk dag

För övrigt invigde jag även min nya kjol från Zara, tycker om den väldigt mycket!

Likes

Comments

Tidigt på lördag morgon begav jag mig till Linköping för en hel dag ute i solen med bästa vännen.

Vi började med att cykla runt staden, och man glömmer lätt hur härligt det är att cykla. Speciellt när vädret är på topp. Vi köpte med oss lunch och satte oss i trädgårdsföreningens park.

Hela staden kom till liv och alla var ute för att njuta av solen.

Därefter tog vi bilen ut till idyllen Bergs Slussar för att köra en omgång minigolf.

Dagen avslutades sedan med en härlig middag på Yellow Fellow. Även om i princip alla uteserveringar var fulla i stan lyckades vi få ett bord utomhus.

Idag kändes det som högsommar, och hade den bästa dagen på länge!

Likes

Comments

För några veckor sedan var jag i Stockholm när Kungsträdgården var i full blom, alltid lika fint. 

Likes

Comments

I helgen var jag och min syster uppe i Stockholm för att träffa familj och bara ha det mysigt. En av mina favoritsaker att göra där upp är att äta frukost på Pom och Flora på Söder.

Vi var där precis när de öppnade, vilket i övrig är ett tips speciellt på helgerna på det brukar bli kö.

Tyvärr hade de slut på bananer, vilket innebar att vi inte kunde ha vad vi brukar. Jag hade en acaibowl med chiapudding toppat med hallon och bovetemysli.

MUMS!!

Likes

Comments

Det har varit en väldigt händelserik helg. På lördagen var jag på konsert i Globen och lysande till Andrea Bocelli. Den var riktigt bra och han sjöng helt fantastiskt. Även om jag förmodligen var yngst där så uppskattar jag verkligen hans musik.

På söndagen fick vi träffa mitt nya kusinbarn som kom till världen den 20 februari. Otroligt söt och även roligt att se resten av familjen.

Innan vi begav oss hem igen stannade vi för att äta en asiatisk lunch, otroligt gott.

Bilen rullade sedan hemåt och vägen längs Vättern är aldrig en besvikelse.

Likes

Comments

Jag tänkte skriva ett litet Köpenhamns tips om ett mysigt café som kallas GRØD. Det är en kedja som finns på några olika ställen men originalet ligger i stadsdelen NØRREBRO. Som man kanske kan höra på namnet är de specialister på just gröt i alla dess former. Men givetvis finns det andra alternativ.

Stället är populärt bland lokalbefolkningen och de har många stammisar, man ser alltså näst intill inga turister här.

Stämningen är väldigt mysig och inredningen går helt i dansk stil.

På menyn finns det något för alla; veganer, glutenintoleranta, laktosintoleranta osv. Vi åt lunch här och kände inte för att äta gröt men som tur var fanns det en hel del annat på menyn.

För min del blev det en vegansk indisk "Daal" medan pappa hade "Congee".

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera GRØD i NØRREBRO och hoppas att detta kan ge lite inspiration till alternativa ställen att besöka i Köpenhamn.

Likes

Comments

Det första vi gjorde på morgonen var att hyra cyklar via Donkey Republic. Detta är något som jag verkligen kan rekommendera att göra när man kommer till Köpenhamn. Staden är som byggd för cyklister med cykelbanor och bilförare som respekterar cyklister. Det var ett fantastiskt sätt att uppleva staden på och man kände sig som en köpenhamnare.

Vi cyklade totalt i 6 h och tog oss runt hela staden. Vårt första stopp var "Den lille havsfrun".

Amalienborg

Nyhavn

Designmuseet

Ovanstående bilder är från dagen utspridda från alla de platser som vi besökte.

Likes

Comments

Igår rullade bilen mot Köpenhamn och på vägen stannade vi till vid museet Louisiana.

Museet är beläget precis vid havet och omgivningen runt om är väldigt fin.

Även om jag inte är så intresserad av konst så fanns det vissa utställningar som var intressanta, exempelvis den som handlade om kinesisk arkitektur.

Väl framme i Köpenhamn checkade vi in till hotellet och åkte till Christiansborg slott. Där kan man gå upp i det så kallade "The Tower" för att få en panorama vy över Köpenhamn.

Vi gick sedan vidare till Ströget för att gå i lite affärer.

Kvällen avslutades sedan med en mysig middag på Souls.

Likes

Comments