Hej!
Innan jag smakade var jag ganska skeptisk till zucchini i en smoothie men tänkte att jag ändå skulle prova eftersom jag hade så många zucchinis som bara låg och väntade på att få bli använda. Resultatet slog mig med häpnad. Det blev verkligen gott! Testa själv ;)

Du behöver :
- 1 näve grovriven zucchini (ca 0,5 dl hårt packad)
- 1 banan, fryst i skivor
- 1/2 lime, saft och zest

Gör såhär:
1. Tina bananen i rumstemperatur ca 5-10 minuter så att mixern klarar av den.
2. Krama ur vätskan ur zucchinin.
3. Mixa ihop allt till en slät nicecream.
4. Toppa med frön, färsk frukt, kokos, granola eller något annat gott!

Obs! Receptet är från grunden inte mitt utan Instagrammaren @morning_temptations s! Dock har jag ändrat vissa saker:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efterrätt & Fika, Frukost, Sockerfritt

Okej, det här är inte riktigt ett recept men jag ville ändå dela det. Eftersom det regnade en stor del av dagen igår satt jag inne och tittade på film med mina syskon och till mellis gjorde jag den här kaseinpuddingen. Det är en vaniljkaseinpudding med skivad nektarin, kokosflakes och nystötta kardemummakärnor.

När jag gör en kaseinpudding använder jag 30 g kasein och rör sedan ner vatten tills jag tycker att konsistensen är bra.

Ha en bra dag:)

Likes

Comments

Middag, Sockerfritt, Tillbehör, Veganskt

4 portioner

- 1 msk tomatpuré

- 1 tsk paprikapulver

- 1 krm cayennepeppar

- 1 krm chilipulver 

- 0,5 dl rödbpaprika

- 1 dl svartkål

- 230 g kikärtor

- 2 dl basmatiris

- 0,5 dl quinoa

- 0,5 tsk salt

Gör såhär:

1. Koka quinoan och riset separat. Låt svalna.

2. Hacka paprikan och svartkålen fint.

3. Mixa ihop alla ingredienser förutom paprika som du tillsätter efter mixningen och rör ner. 

4. Forma små runda bollar. Baka i ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Ta ut ur ugnen. 

5. Stek i stekpanna med rapsolja för att få en krispig yta.

6. Servera med vitlöks och pestosås, sallad och pasta!

Tips! Om du inte kan få tag på svartkål (jag använde det eftersom jag har ett rejält överskott i trädgården) funkar det nog lika bra med grönkål eller spenat. Testa! 

Pestosås (ungefärliga mått)

- 2 dl växtbaserad yoghurt

- 2 msk pesto (välj vegansk eller gör själv)

- 0,5 tsk salt

- 1 krm svartpeppar

- 1 tsk citronsaft

- 2 pressade vitlöksklyftor

Gör såhär:

1. Rör ihop alla ingredienser och förvara kallt till servering.

Likes

Comments

Middag, Sockerfritt, Pannkakor

Här är ett recept på glutenfria klassiska tunnpannkakor. Min komjölk tog slut efter 4 dl så andra hälften är kokosmjölk.

Perfekta till söndagsbrunchen! Eller lunchen såklart. Eller middag. Om det blir pannkakor över får du lyxfrukost morgonen efter😊

Receptet räcker till ca 5 personer

- 1 dl glutenfri bovete och teffmix (om du inte har någon kan du byta ut det mot vanlig glutenfri mjölmix)

- 3 dl glutenfri mjölmix

- 4 ägg

- 8 dl mjölk (4 dl komjölk och 4 dl kokosmjölk för min del)

- 1 tsk salt

Gör såhär:

Rör ihop mjölerna med äggen till en klumpfri smet.

2. Rör ner mjölken och rör igen till en klumpfri smet.

3. Tillsätt saltet och låt smeten vila en stund.

4. Hetta upp en stekpanna med smör (blir godast då men rapsolja/kokosolja funkar också).

5. Stek pannkakorna tills de är gyllenbruna på båda sidorna.

6. Servera med färska bär, sylt, frysta bär, kvarg, mandelsmör, keso, frukt eller något annat gott.

Tips! Gillar du pesto och keso? Isåfall har jag ett konstigt tips till dig. Rör ihop keso med pesto och servera pannkakorna med röran. Jag tycker att det blir väldigt gott och lite mer matigt än t.ex. sylt(som visserligen också är gott).


Likes

Comments

Middag, Sockerfritt

Den här salladen åt jag till lunch idag ute i solen. Den innehåller Coops broccolibollar som jag stekt, smulad fetaost, massa spenat från trädgården, vattenmelon, gul paprika, tomater och två sorters pesto (basilika och soltorkade tomater). Till det drack jag ett glas päronloka med frysta granatäppelkärnor. Härlig färg va?

Ha en bra dag och njut av sommaren:)

Likes

Comments

Sockerfritt, Tillbehör

Här får ni ett gott recept på fetaostkräm som passar till det mesta. På mackan, i salladen, i wraps- ja det finns många alternativ. Jag har mer fetaost än i de flesta andra recept och det är eftersom jag vill ha en starkare fetaostsmak. Annars tycker jag att den "försvinner" i smaken av creme fraiche.

Krämen är perfekt till sommarens alla grillningar så prova den;)

- 200 g fetaost

- 2 dl creme fraiche

- 0,5 tsk salt

- 1 krm svartpeppar

- 2 tsk citronsaft

Gör såhär:

1. Mixa alla ingredienser tills fetaosten smulats sönder. Smaka av med ev. mer salt och peppar.

2. Förvara kallt till servering.

Likes

Comments

Frukost, Sockerfritt, Blommor, Kakao, Odling

Hej!
Imorse gick jag upp vid 07.30, sprang en runda och gick ner till badet. Det var 19 grader i vattnet och ganska skönt. Sedan gick jag upp och plockade lite bär till frukosten. Vinbär från buskarna bakom huset, jordgubbar från landet och några hallon från landen.

Jag blandade keso, turkisk yoghurt och naturell yoghurt i lika delar till en bas. Sedan tillsatte jag kakao (vet ej hur mycket men tills det blev lagom).

Sedan toppade jag med bären och en ros och pressade lite limesaft över.

Jag åt skålen ute i solen och det var en härlig start på lördagen!

Njut av solen (om ni nu tycker om sol:))

Likes

Comments

Sockerfritt, Tillbehör, Sallad

Hej!
Igår till middagen gjorde jag den här goda, enkla
och somriga salladen som vi åt till annan mat. Den funkar också som "enda maträtt" men då kanske du vill tillsätta pasta, quinoa eller något annat för lite mer mättnad.

Som tillbehörssallad till 4 personer
- 1,5 dl finhackad nektarin
- 1 dl finhackad rabarber
- 0,75 dl smulad fetaost
- En skvätt olivolja
- Salt
- Peppar

Gör såhär:
1. Rör ihop alla ingredienser och låt stå kyld till servering!

Likes

Comments

Efterrätt & Fika, Tillbehör, Veganskt

Idag är det riktigt varmt och soligt där jag bor så jag tyckte att det passade bra med en skål vaniljglass. För att göra den lite roligare krossade jag några ingefärssnittar över glassen. Det blev väldigt gott!

Välj en vegansk glass om du inte vill äta glass gjord på komjölk.

Här hittar du receptet på snittarna:

http://nouw.com/gröngodmat/veganska-ingefarssnittar-30369354

De är glutenfria, veganska, sojafri och nötfria:)

Likes

Comments