Frukost, Sockerfritt, Veganskt, Övrigt

Hej!
Jag hittade ett recept på risgrynsgröt igår och blev så sugen att jag gjorde det sent igårkväll;)

Receptet är från ICA:)

6 hyfsat små portioner
- 2 dl grötris
- 4 dl vatten
- 0,75 tsk salt
- En kanelstång
- 2 krm vaniljpulver
- 7 dl mandelmjölk

Gör såhär:
1. Blanda ihop allt utom mandelmjölk i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Koka under locka ca 10 minuter på svag värme.
2. Tillsätt mandelmjölk och låt koka upp under omrörning. Låt svälla med lock ca 35-40 minuter. Rör runt då och då för att vara säker på att den inte fastnar.
3. Ät direkt eller förvara i kylen till servering. Toppa med kanel, socker och socker eller gå utanför traditionen och ta t.ex. bär eller agavesirap.

PS! Bilden gör sig inte rättvis... Det ser godare ut på riktigt.

Trevlig söndag!

Likes

Comments

Hej och trevlig lördag!
Imorse åt jag den här underbara frukosten. Det var så gott! Havregrynsgröt med kakao, frysta hallon och chokladkaseinpudding. Mm!
Du kan självklart skippa kaseinpuddingen och köra på bara hallon eller t.ex. kvarg/yoghurt med kakao för att ändå få något krämigt till.

Perfekta lördagsfrukosten!

1 portion
- 1 dl rena havregryn
- 1,5 dl vatten
- Ca 1 tsk kakao (börja så och tillsätt mer om du vill ha starkare smak)

Toppa med:
- En näve frysta hallon
- Lite chokladkaseinpudding (blanda kaseinpudding och kallt vatten tills du har en krämig konstisens)

Gör såhär:
1. Rör ihop havregryn, vatten och kakao i en tallrik.
2. Mikra på högsta värme i ca 2 minuter (det går också bra att koka i kastrull)
3. Rör ihop kaseinpuddingen och klicka ut den på gröten.
4. Lägg på hallonen och ät direkt.

Likes

Comments

Efterrätt & Fika, Sockerfritt, Godis, Frukost, Raw food, Veganskt

Hej!
Idag är det ju kanelbullens dag och eftersom jag inte hittade några bullar i frysen fick jag idén att göra kanelbullebollar. De är veganska (och därmed ägg och mjölkfria), glutenfria, fria från raffinerat socker och dessutom raw. Om du inte tål nötter kan du använda frön istället (t.ex. solrosfrön).

De blev verkligen supergoda och jag tycker att du ska prova! Det måste ju inte vara kanelbullens dag;)

För 18 hyfsat små bollar
- 8 dadlar
- 2 dl rena havregryn
- 1/2 dl mandlar
- 1/2 dl krossat bovete
- 1/2 tsk kardemumma
- 1,5 tsk kanel
- 1,5 msk vatten
- En nypa salt

Gör såhär:
1. Kärna ur dadlarna och mixa dem till en puré.
2. Hacka mandlarna grovt.
3. Rör ihop alla ingredienser till en deg.
4. Rulla till små bollar och förvara i kyl eller frys till servering (beroende på hur länge du vill spara dem).

Likes

Comments

Efterrätt & Fika

Hej!

Den här gjorde jag i helgen till våra gäster och den blev verkligen god! Crunchy botten och en stark och len chokladtryffel. Prova och se själva!

Som så många gånger innan är receptet från ICA men jag har ändrat det lite:)

För 12 personer

Botten:

- 1 dl mandlar

- 2 dl kokosflingor

- 50 g kokosolja

- 12 torkade aprikoser

- 0,5 tsk salt

- 200 g mandelmassa

- 1 ägg


Tryffel:

- 200 g mörk choklad

- 2 dl vispgrädde

- 30 g rumstempererat smör

Gör såhär: Lägg ett bakplåtspapper över bottnen i en 24 cm bred springform. kläm fast kanten och låt resten av bakplåtspappret sticka´ut runt kanterna. Klipp bort resterna. Sätt ugnen på 175 grader.

Riv mandelmassan grovt och lägg den i en skål. Smält kokosoljan och rör ner den och ägget i mandelmassan. Hacka mandlarna grovt och finhacka aprikoserna. Rör ihop alla ingredienser och platta ut degen i formen. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.

Koka upp grädden och ställ av den från plattan. Bryt ner chokladen och rör tills du har en slät smet. Låt temperaturen sjunka till 45 grader och klicka då i smöret i små klickar. Rör återigen till en slät smet. Häll ut den i formen och låt stå i kylskåp minst 3 h innan servering.

Lösgör den försiktigt från formen. Toppa med flingsalt, rostade kokosflakes och kanske färska bär?


Likes

Comments

- 75 g sötmandel
- 2 dl hårt packad färsk basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 dl olivolja
- Salt
- Peppar

Gör såhär:
1. Skålla sötmandeln.
2. Mixa alla ingredienser till en slät pesto.
3. Häll upp i varma och rena burkar.
4. Förvara i kylskåp till servering.

Ät med pasta, på mackan, på pizzan eller något annat gott😊

Likes

Comments

Hej!
Innan jag smakade var jag ganska skeptisk till zucchini i en smoothie men tänkte att jag ändå skulle prova eftersom jag hade så många zucchinis som bara låg och väntade på att få bli använda. Resultatet slog mig med häpnad. Det blev verkligen gott! Testa själv ;)

Du behöver :
- 1 näve grovriven zucchini (ca 0,5 dl hårt packad)
- 1 banan, fryst i skivor
- 1/2 lime, saft och zest

Gör såhär:
1. Tina bananen i rumstemperatur ca 5-10 minuter så att mixern klarar av den.
2. Krama ur vätskan ur zucchinin.
3. Mixa ihop allt till en slät nicecream.
4. Toppa med frön, färsk frukt, kokos, granola eller något annat gott!

Obs! Receptet är från grunden inte mitt utan Instagrammaren @morning_temptations s! Dock har jag ändrat vissa saker:)

Likes

Comments

Efterrätt & Fika, Frukost, Sockerfritt

Okej, det här är inte riktigt ett recept men jag ville ändå dela det. Eftersom det regnade en stor del av dagen igår satt jag inne och tittade på film med mina syskon och till mellis gjorde jag den här kaseinpuddingen. Det är en vaniljkaseinpudding med skivad nektarin, kokosflakes och nystötta kardemummakärnor.

När jag gör en kaseinpudding använder jag 30 g kasein och rör sedan ner vatten tills jag tycker att konsistensen är bra.

Ha en bra dag:)

Likes

Comments

Middag, Sockerfritt, Tillbehör, Veganskt

4 portioner

- 1 msk tomatpuré

- 1 tsk paprikapulver

- 1 krm cayennepeppar

- 1 krm chilipulver 

- 0,5 dl rödbpaprika

- 1 dl svartkål

- 230 g kikärtor

- 2 dl basmatiris

- 0,5 dl quinoa

- 0,5 tsk salt

Gör såhär:

1. Koka quinoan och riset separat. Låt svalna.

2. Hacka paprikan och svartkålen fint.

3. Mixa ihop alla ingredienser förutom paprika som du tillsätter efter mixningen och rör ner. 

4. Forma små runda bollar. Baka i ugnen ca 20 minuter på 200 grader. Ta ut ur ugnen. 

5. Stek i stekpanna med rapsolja för att få en krispig yta.

6. Servera med vitlöks och pestosås, sallad och pasta!

Tips! Om du inte kan få tag på svartkål (jag använde det eftersom jag har ett rejält överskott i trädgården) funkar det nog lika bra med grönkål eller spenat. Testa! 

Pestosås (ungefärliga mått)

- 2 dl växtbaserad yoghurt

- 2 msk pesto (välj vegansk eller gör själv)

- 0,5 tsk salt

- 1 krm svartpeppar

- 1 tsk citronsaft

- 2 pressade vitlöksklyftor

Gör såhär:

1. Rör ihop alla ingredienser och förvara kallt till servering.

Likes

Comments