Rosa sammet är verkligen så himla fint! Hur fint är det inte med en rosa soffa till ljusa golv och grå väggar. Den r lägenheten i Göteborg har allt och lite till. Lycklig mäklarbyrå är Erik Olsson.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har snubblat över några helt fantastiska lägenheter på hemnet och först ut är den här på Skånegatan 37A, mäklare Reveny . De rosa stolarna är så himla fina till det grå köket och till de grå nyanserna som är genomgående i lägenheten. Att sammet är ett material som dyker upp på flertalet ställen i lägenheten gör inte saker sämre.

Likes

Comments

Macarons är min absoluta favorit - i alla kategorier. Frukost, lunch, middag - jämnt med andra ord. Så varför inte försöka göra sina egna? Sagt och gjort. Blev faktiskt väldigt bra, kanske inte de snyggaste men väldigt goda.

Ingredienser

Macarons

4 ekologiska äggvitor
0,5 dl strösocker
3 dl mandelmjöl (om man som jag inte orkar mala mandel..)
4 dl florsocker
Rosa karamellfärg

Börja med macronerna. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa sedan äggvitorna på låg hastighet i en rostfri skål (viktigt att det är en rostfri skål!), börja med att vispa på låg hastighet och öka sedan. Tillsätt strösocker och vispa till en maräng. Blanda sedan ner mandelmjöl och florsocker. I slutet tillsätter jag karamellfärg, bara några droppar så det blir precis lagom med färg.

Spritsa ut smeten till ca 50 runda klickar stora som femkronor, använd gärna en macaronmall. Låt vila i ca en kvart, om ni ser några stora bubblor i kakorna går det bra att sticka hål på dessa med en gaffel.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter. Ta sedan ut kakorna och låt svalna.

Jag vill gärna ha en fräsch smörkräm som fyllning:

Smörkräm

100 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 msk lemoncurd

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker. (Rör gärna samman det först annars är det florsocker i hela köket!) Vispa ner äggulan och valfri mängd lemoncurd. Det går såklart även att färga fyllningen.

Spritsa ut fyllningen på hälften av mandelkakorna när de svalnat. Lägg andra hälften som lock

Likes

Comments

Snittblommor är verkligen beroendeframkallande. Just nu toppar eucalyptus mitt beroende, gärna i kombination med jultema. Vardagslyx när det är som bäst!

Likes

Comments

Jag är så klart sen med att hoppa på tåget - men acai bowl är ju en given favorit i frukostkategorin! Jag har dock inte hittat frusen acai utan kör med pulver.

Mixa 2 bananer, 200 G frusna blåbär och en msk acaipulver. Servera förslagsvis med bär eller granola. (Jag slängde på lite spirulina också)


Likes

Comments

Det bästa som finns är ju att börja dagen med en riktigt god frukost. Min favorit är ju granola! Svängde ihop en granola under kvällen, super gott och till och med fritt från socker. Win win!

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Blanda 6 dl havregryn, 1 dl av varje av pumpakärnor, solrosfrön, kokosflingor, linfrö, sesamfrö. Rör sedan ner drygt 1 dl rapsolja och 1 dl honung.

Bred sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt vara i ugnen ca 25 minuter, rör om ibland så det inte bräns vid.

Låt svalna och blanda ner torkad frukt, förslagsvis dadlar och tranbär.


Likes

Comments

Vissa dagar finns det verkligen ingen tid till att laga tidskrävande middagar. Vardagarna är ofta sådana dagar.. Då är en god, enkel och snabblagad tomatsås den perfekta lösningen.

Tidsåtgången är ungefär tiden det tar för pastan att koka.

Ingredienser
3 vitlöksklyftor
0,5 gul lök
1 burk krossade tomater (gärna med vitlökssmak)
Oregano
Chiliflakes
Salt och peppar
Olja

Fräs vitlök och lök i olja, häll sedan i de krossade tomaterna och krydda efter smak och tycke.
Jag tycker att såsen är som godast när den är stark, så mycket chili för min del!

Låt puttra en stund under omrörning, sedan är den klar att servera.

Likes

Comments

50 shades of grey! Jag fastnade verkligen för den här fina lägenheten på Rådmansgatan som ligger på Östermalm. Hur kan man inte gilla de grå nyanserna i kombination med fina trägolv och stilrena klassiker till möbler. Note till mig själv: köp en trisslott!

Den lyckliga mäklarbyrån är Bostadsrättsspecialisten.

Likes

Comments

Igår hoppade jag på trenden och gjorde en blomkålspizza. Det är alltså pizzabotten som är gjord av blomkål (och parmesanost), minst lika god som vanlig pizza men färre kalorier.

Nedan är ca till 2 personer.

Botten
800 g blomkål
3/4 dinkelmjöl (eller mandelmjöl)
2 dl finriven parmesanost
2 stora ägg
salt
peppar
oregano

Topping
Grönkål eller svartkål
olivolja
salt
rödlök
färska fikon
färskost
pinjenötter
pesto

Sätt ugnen på 250°C.

Botten: Mixa blomkålen till ett fint ris i en matberedare eller riv fint på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil. Häll över ca 2 l kokande vatten. Låt svalna och krama ut vätskan.
Blanda blomkål, mandelmjöl, parmesan, ägg, oregano, salt och peppar.
Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen 10 minuter.

Bred/tryck ut färskosten över bottnarna. Fördela rödlök (tunt skuren), grönkål (blandad med olivolja och salt), fikon(i klyftor), pinjenötter och klicka på peston. Grädda ytterligare 5–7 minuter, tills grönkålen blivit lite krispig.

Servera gärna med en tomatsallad till.

Likes

Comments

Eftersom sötsuget var på topp i helgen gjorde jag två varianter av semifreddo. En pistage/lemoncurd och en pistage/centerchoklad. Båda blev toppen goda!


Du behöver följande ingredienser till smeten:

4 st ägg
1 nypa salt
1,5 dl florsocker
1,5 lime
4 dl vispgrädde
1 dl pistagenötter
0,5 dl lemoncurd
10 bitar centerchoklad
Hallon och blåbär till serveringen

Börja med att separera äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna med en nypa salt till ett hårt skum (smeten ska stanna i skålen även om du vänder den upp och ner)
Vispa äggulor och florsocker riktigt fluffigt. Tvätta limfrukterna och riv skalet. Blanda skal och limesaft i äggulesmeten.

Vispa grädden fluffigt och vänd ner grädden och äggvitan i äggulesmeten. Hacka pistaschnötterna grovt och blanda i.

Vill du prova att göra två varianter på semifreddo så använder du två plastlådor. I låda 1 varvar du hälften av smeten med lemoncurd, i låda 2 varvar du smeten med finhackad centerchoklad.
Sätt in lådorna med lock i frysen och låt stå ca 6 h.

Servera gärna med färska bär.

Likes

Comments