View tracker

Portioner: 2

Stek 100g sockerärter, 2 champinjoner och 1/8 vitkål i omgångar. Krydda allt med soja och sötsur sås

Servera med nudlar och ät! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det här recept kommer från Icakuriren och kan verkligen rekommenderas!

Portioner: 4.

Värm ugnen till 225 grader.

Skala och skär 500g sötpotatis, 500g morötter, 500g rödbetor och 500g palsternacka i cirka 1 cm stora tärningar. Lägg dem på en plåt, ringla över olivolja, salt och peppar, och blanda om. Stek i ugnen cirka 20-25 minuter.

Skala och riv 2 vitlöksklyftor, och det yttersta skalet av 2 citroner. Blanda med en näve persilja och hacka alltsammans till en fin gremolata.

Riv 2 mozzarella bollar i bitar och blanda med den varma rotfruktsblandningen och 70g rucola.

Servera med balsamvinäger och ät!

Likes

Comments

View tracker

Ingredienser
Soltorkade tomater
Fetaost
Kalamataoliver (eller andra)
Olivolja (så pass mycket att röran får lagom konsistens; inte för löst men inte heller för fast)


Hacka oliverna och blanda med fetaosten och olivoljan. Fördela röran i de soltorkade tomaterna och så är det färdigt att servera, som del av en buffé eller som tillbehör!

Likes

Comments

Det här receptet kommer från zeta och passar oss tomatsåsfantaster mycket bra!

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g favorit pasta
  • 2 vitlöksklyftor , pressade
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 kvist timjan
  • 3 msk tapenade (oliver & kapris grovhackad)
  • salt
  • svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk bladpersilja , hackad

Så här gör du:

Fräs vitlök mjuka i olivolja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt v​in, tomater och timjan. Låt sjuda utan lock i 20 minuter. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Rör i tapenaden i tomatsåsen. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner såsen och resterande ingredienser (mozzarella och persilja) i den nykokta pastan. Smaka av ytterligare en gång.

Likes

Comments

Tapenade är gott i många olika sammanhang; som allt ifrån smörgåspålägg till ingrediens i en pastasås. Det är dessutom jätteenkelt att göra själv!

Mixer kan användas för att blanda ihop allt, men vi valde att hacka det för hand.

Det tar ungefär 10 minuter, lite längre om det hackas för hand


Mängd: Cirka 3 dl

  • 150 g urkärnade svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar



Kärna ur oliverna och grovhacka dem.

Lägg oliver i en bunke och pressa i vitlök.

Grovhacka kapris och lägg i.

Blanda i olivoljan och ta ett par drag med svartpepparkvarnen över blandningen.

Om en valt att inte hacka ingredienserna för hand är det nu blandningen stavmixas eller körs i matberedaren. Oavsett metod ska det resultera i en grynig massa.

Färdigt! Tapenaden håller flera dagar i kylen.

Likes

Comments