​Hej!!

Har inte bloggat på ett tag nu pågrund av att datorn inte riktigt fungerat och tycker det är väldigt jobbigt att blogga från ipaden eller mobilen. Nu fungerar bara datorn ibland men får la ta nytta av den tiden som datorn är villig att funka haha. Så under den tiden jag har varit borta från bloggen har jag inte gjort så mycket. Vart i skolan och vart med kompisar, typ det :) Hoppas ni har haft det jättebra iallafall!!

Och idag så har jag vart hemma från skolan. Mådde inte så bra imorse så det blev att stanna hemma. Har inte gjort så mycket förutom att kolla RuPaul's Drag Race, vart ute med Smilla och sen så blev det en snabbis i Knalleland med mamma efter att hon hade slutat jobbet. Imorgon blir det att stanna hemma igen men har ett möte på BUP klockan 15:00 och sen så har jag konfa klockan 18. Ska träffa min nya psykolog och är faktiskt jättenervös men det kommer säkert gå bra. Ska även fixa telefonen då mitt nya SIM-kort kom idag (äntligen!!!!). Min gamla telefon gick då sönder för den kunde inte hitta täckning nånstans och frågade en kompis om han visste vad jag skulle göra och han sa att hans förra telefon hade gjort så och det gick inte att laga. Så jag kände att det skulle bli billigare att beställa ett nytt SIM-kort till en iPhone 4 som vi har hemma än att köpa en helt ny mobil. Men kommer iallafall äntligen ha en fungerande telefon så jag är jätteglad.

Ska verkligen försöka hålla igång med bloggen nu men vi får se hur det blir, men ni får ha det så bra!!

Frivilliga kramar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej godingar.

Hoppas allt är bra med er, själv så är det lite sådär för mig men det kan jag ju ta en annan gång. Just idag tänkte jag skriva lite om manshat och om jag är såkallad manshatare (extremfeminist)?!

Själva "begreppet" manshatare eller extremfeminist innebär ju då att en hatar män kort och gott. Och manshat blandas ofta ihop med feminism (ej extremfeminism). Anledningen till att det blandas ihop kan jag inte riktigt svara på då jag personligen inte vet men jag antar att det är för att cis-män kan åstadkomma mer i grupp än vad några andra kön/ickekön kan i grupp. Varje gång någon människa tar upp detta ämnet så blir väldigt många cis-män "provocerade" enligt dem själva, men NEJ, sluta va så butthurt.

Men som jag nämnde innan så blandar folk ofta ihop feminism och extremfeminism. Feminism innebär ju då att en vill att alla ska ha samma rättigheter, spelar ingen roll vilket kön/ickekön en har, eller hudfärg, eller sexualitet osv. Och extremfeminism innebär att en vill att "kvinnorna" ska ha mer makt i samhället.

Sen så är ju frågan, är jag manshatare? Vi hade iallafall en liten diskussion om detta jag och några vid mitt bord på bilden i fredags. Det vi prata om var då att en kompis sa att h*n läst någonstans att Borås ska bli en "feministisk" stad och alla män ska flytta, så uppfatta jag det iallafall. Jag sa då att jag tyckte det var en väldigt smart idé, då fick jag kommentaren "är du manshatare????". Helt ärligt så bryr jag mig inte om att personen sa så, I mean, det var bara en fråga som jag mer än gärna svarar på. Jag sa då nej. Jag sa nej för jag ÄR ingen manshatare. Vi pratade vidare lite om detta ämnet men kommer inte riktigt ihåg vad mer vi sa. I vilket fall, det jag försöker komma fram till här är svaret på frågan om jag är manshatare. Mitt svar är nej. Jag hatar inte alla mön och framförallt inte en manlig individ MEN jag hatar män i grupp. Jag verkligen HATAR vad cis-män kan åstadkomma och sen så tycker jag det är fel att de är den "starka" personen i samhället och också den högre uppsatta. ALLA människor kan åstadkomma samma saker bara en vill och ingen förtjänar kommentarer som "du kastar som en tjej" t.ex. Och om jag skulle få den kommentaren skulle jag bara sagt, "fan vad bra, det är ju det jag försöker göra" för vem har egentligen sagt att kvinnan ska vara den svaga?? Jo det är ju då patriarkatet och patriarkatet är MÄN.

Jag skulle kunna skriva om detta i åratal då jag tycker det är ett stort och viktigt ämne, men måste nog avbryta mig själv nu, haha.

Ni får iallafall ha det jättebra och snälla maila mig om någon tycker jag uttrycker mig fel eller på något sätt kränkande. Min mail är jasse2001@live.se.

Ha det bra, frivilliga kramar!!

Likes

Comments

HEJ !!

Hoppas ni har haft en skitbra och mysig helg, det har iallafall jag haft. Har inte gjort så himla mycket förutom att jag var på Gekås i fredags med mamma. Sen så igår hann jag inte med så mycket då jag vaknade halv 2, oops. Blev att börja på en ny serie, new girl, och bara ligga och dra i sängen hela dagen

Idag har jag inte heller gjort särskilt mycket, vaknade vid 12 tiden och då blev det att sätta på tvn och kolla några mer avsnitt, haha jag är such a no-lifer. Men efter ett tag blev jag lite rastlös så gick ett varv runt sjön med Smilla och hon var ju lika glad och energisk som vanlig :) När jag kom hem sen så vek jag ihop kläderna på golvet och la in dem i garderoben för mitt rum är SÅÅÅÅ himla stökigt och kläderna bara dammar ännu mer. Är det bara jag som får ångest när mitt rum är stökigt?? Känner att det måste va någorlunda städat annars måste jag städa det och oftast orkar jag inte och det är då ångesten kommer. Nu är det säkert någon som tänker "men bara städa det!?", men NEJ, det är faktiskt inte bara att städa det. Jag måste samla ihop energi för det och det kan ta ett tag. Egentligen handlar det inte om lathet, även om jag är väldigt lat, utan det handlar om ORK vilket jag väldigt sällan har. I vilket fall, skit samma. Nu ska jag försöka fortsätta städa rummet lite, åtminstone plocka undan lite, så ni får ha det bra,

Frivilliga kramar!!

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg eller hur en nu säger, hehe.

Jag heter då Jasmine, är 14 år och bor i Borås med mamma, pappa, lillasyster, hund och katt. Egentligen finns det inte så jättemycket att säga om mig för jag är inte en så intressant person haha!

I denna bloggen tänkte jag iallafall berätta om mitt liv och vad jag gör på dagarna. Döpte bloggen till gråvardag då min vardag ofta är ganska grå, trist och ibland ledsen, självklart har jag fantastiska dagar också!! Sen så tänkte jag även tipsa lite om saker som tillexempel kan få MIG att må bättre när allt känns lite extra jobbigt för det kanske hjälper någon annan också, det vet jag ju inte (;

Vet inte riktigt vad jag ska säga mer för är väldigt ny på detta och det är ju en av anledningarna till att bloggen ser ganska trist ut, vet ju inte hur jag får det snyggt haha men det löser sig säkert.

Frivilliga kramar !


Likes

Comments