Jag har hittat en fantastisk grej: juicing.
Om någon är intresserad så kan den kolla in dokumentären Fat, Sick and Nearly Dead på netflix. Superbra.

Jag är inne på min andra fastedag och sitter i solen och dricker min "Mean green" middag tillsammans med min lilla tacokatt. Hungern ekar i magen, men det känns på något sätt bra. Jag märker att min poriga hy i ansiktet har börjat se bättre ut och få en lyster. Jag är mera balanserad och inte så on-off i mitt beteende. Jag hoppas att jag ska klara de här 5 dagarna på bara färskpressad juice.

Men jag måste erkänna: idag fuskade jag, men det var bara pikulite (finlandsvenska för pyttelite). Jag åt ett pringles-chips. Ett. Det tycker jag är helt okej om man tänker på de mängder jag vanligtvis vräker i mig varje dag.

Hoppas det håller i sig och inte blir mera.

Juice on!


- Gråräv

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Han är så fin, jag älskar honom. 💜

Likes

Comments

Ovan ser ni hur min dag började. Ihoptryckt i ett baksäte under en tung grå dimmer-klump.

Visst! Alexander ska sköta ljudtekniken på ett helgevenemang, för omväxlings skull. Jag däremot spenderar dagen framför skrivbordet på jobbet, med en hel hög med ansökningar framför mig. Egentligen skulle jag bara vilja skriva till alla fonder och säga "snälla ge oss pengar, det skulle vara kiva", men riktigt så enkelt är det väl inte.

Efter en flitig jobbdag slog lockan 17 och alla ansökningar och redovisningar är fixade! Såå skönt, redo att åka hem och slappna av!
Men... sen då? Alexander ockuperar ju bilen hela kvällen...

Det här har jag inte räknat med. Klockan är nu 21:30 och jag har varit på mitt jobb 12 h. Kvällsjobbarna har kommit och det finns inte en lugn stund utan härjande 16-åringar. Nu har jag slutligen stängt in mig i min lilla kontorsvrå mitt i matsalen bara åtskild med en liten trävägg och försöker ta till vara på mitt introverta välmående. Så, varför inte blogga lite? Det här blev ett utgjutande av utmattning, för utmattad är jag minsann!

Jag MÅSTE lära mig att planera bättre på förhand.

- Gråräv

Likes

Comments

Ikväll testade jag och mannen på något nytt, på hans initiativ. Jag plockade fram min försummade gitarr och började rostigt spela och sjunga lovsånger, medan han stämde in i både sång och cello.
Brasan brann och stämningen var riktigt mysig. Det kändes spännande, och som att Jesus var mitt ibland oss (vilket han var).

Sen bad vi tillsammans, och plockade fram lite limpa och ett sött dessertvin. Vi läste nattvardstexten och delade Herrens måltid med varann.

Jag vill uppmuntra till just det; låt inte en gudstjänst vara något som bara finns i kyrkan. Vår vardag, hur vi lever får vittna om en enda livslång gudstjänst i vilken vi ärar Gud. Gudstjänsten kan också finnas i våra hem, vilket vi med försiktiga trippande steg prövade på ikväll. Det var fint, och jag hoppas att vi gör det igen snart!

- Gråräv

Likes

Comments

Så skönt att det äntligen är skrivet! Studentskrivningen var faktiskt rätt så rolig, jag blev lite förvånad.

Det var alltså kort tyska jag skrev, och jag gissar på ett M i betyg. Jag hoppas förstås på L, men lite realistisk måste man ju vara ändå! Hur som helst är jag glad och stolt, med tanke på att jag inte har gått en enda gymnasiekurs i tyska. Det jag kan har jag lärt mig av eget intresse, och jag hoppas att det ska väga något i eventuella intagningsprov (ifall att det blir tyska jag studerar vidare).

Jag sitter med min fina svarta kalender i famnen och försöker reda ut min spagettihjärna på de vita sidorna. Jag såg länge fram emot april, men det ser nog ut som att även den månaden kan bli ganska tung.

Vi får se! Nu ska jag hur som helst fira skrivningen, kanske jag bakar något gott!


Gråräv

Likes

Comments

Har aldrig på mig så här ljusa och pigga kläder. Men det är ganska trevligt så kanske jag borde ha det mera!

Söndag, välsignad dag. Eller är det sabbat som gäller? Jag får ta och fråga Gud någon gång.

Mycket på hjärnan nu, skriver min viktigaste studentskrivning imorgon; tyska. Ich weiß nicht ob meine Grammatik ist gut genug. Ich habe Deutsche Filme gesehen, zum beispiel "3 Türken und ein baby". Ich habe auch am der Radiostation B5 Aktuell gehört und das erste Harry Potter Buch gelesen (nur zehn seite doch).
Ich möchte gern sprechen mehr in meine Freizeit, aber ich habe nicht noch Deutsche Freunden gefindet.

Jag hoppas på att få utveckla min tyska på ett praktiskt och roligt sätt istället för att sitta och se på tyska videor hela dagen. Det skulle vara kul att prata med någon! Men jag vet inte om jag skulle våga... Jag är överlag rädd för att göra misstag och vill förbereda en mening perfekt i mitt huvud innan jag börjar prata. I så fall hinner personen jag pratar med somna innan vi hunnit förbi småpratet. Det är något jag behöver jobba på!

Annars är det rätt så skönt! Igår bakade jag jordnötssmör-cookies a la lchf och jag blev riktigt nöjd med dem!

Recept:
2 dl jordnötssmör, 2 dl stevia och 1 ägg. Rör om med en sked, rulla till 24 bollar på två plåtar. Platta till två gånger med en gaffel för att skapa ett rutmönster och grädda 12 minuter i 175 grader. Låt sedan kakorna svalna 5 minuter innan du rör dem.
"Tadaaa!", som Rosanna Pansino skulle säga. 

Nästa gång vill jag däremot minska delen stevia till 1 dl...Jag märker att detta inlägg är väldigt rörigt, men det är rätt så skönt! Livet är inte alltid så organiserat.

Hej hej

-Gråräv

Likes

Comments

Grattis på födelsedagen, min kurd!
Önskar att du får stanna i vårt land. Önskar att du får följa dina drömmar och jobba med något du trivs med. Önskar att du ska finna lyckan och någon att dela livet med. Önskar att du ska leva omgiven av nära vänner. Önskar dig Guds välsignelse.

Våga önska, min lillebror kurden.


- Gråräv

Likes

Comments

​I begynnelsen sitter jag här i svarta soffan med laptopen i famnen. Denna blogg är till för mig själv, ingen annan. Här samlar jag mina tankar. Det sägs att mäns hjärnor innehåller små sorterade fack med olika kategorier; svärmor, bilen, jobbet och så vidare, medan kvinnors hjärnor är en enda spagettiröra där allt är sammankopplat i ett fantastiskt nätverk. Jag vet inte hur bra det här stämmer, men för mig är det så. Deltidsjobb nr. 1, deltidsjobb nr. 2, studier, katter, familjen, vänner, musiken och skrivandet är en enda sak. 

Ibland blir röran lite överväldigande. Om en del av spagettin är bränd så känns det som att hela satsen är förstörd. Därför behöver jag ibland reda ut stråna och lägga korten på borden. Det är tänkt att denna blogg ska fylla den uppgiften.

Hejdå stressen, nu tänker jag inte tänka på dig så mycket.

-Gråräv

Likes

Comments