Detta var så gott!

Blandade 2 ägg, hackad lök, hackad tomat samt salt och pappar. Stekte på låg värme och la sedan mozzarella på ena halvan och vek över omeletten. Serverade med sallad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Wow, detta var så gott!

Hacka paprika och skivad morot
Stek kyckling med salt, peppar, vitlökspeppar och chiliflakes
I med kokosmjölk och riven ingefära samt grönsakerna
Blanda samman med äggnudlarna

Mums!


Likes

Comments

Dessa ingredienser blev en matig carbonara idag, söndagsmiddag med familjen.

1 purjolök, 1 röd paprika, champinjoner och coctailtomater frästes upp i smör. 1 paket kassler (ca 500 g ) skars i bitar, ner i pannan. I med i burk creme fraîche och lite grädde och låt puttra. Krydda med salt, peppar och smoked paprika. Kunde även haft pressad vitlök. Servera med tagliatelle. Mums!



Likes

Comments

🍁

Likes

Comments

Sötpotatis: skär i klyftor och ringla över olivolja, salt och peppar. In i ugnen 30 min på 200 grader.

Fläskfilé: marinerad 2 h i olivolja, honung, vitlök, rosmarin, salt, 2 pressade vitlöksklyftor, japansk soya och sweetchilisås. Därefter stekt på högsta temperatur några minuter för att få yta, sedan in i ugnen på strax under 200 grader ca 20 min till 72 grader.

Kall sås: 1 burk crème fraiche, 4 msk sweetchilisås, 2 msk tomatpuré, svartpeppar, salt, cayennepeppar och paprikapulver.

Servera med en god sallad!

🍎🍎🍎🍎

Likes

Comments

Dagens matlåda:

Creme fraiche
Wasabi
1 klyfta vitlök
Salt och peppar
Halva tomater
Gurka
Skivad rökt lax

Pasta & ruccola

Blanda såsen i en skål, och blanda med den varma pastan. Lägg i sallad och servera!

🍎🍎🍎

Likes

Comments

Ingredienser till 4 pers: 

  • 700 g torskfilé
  • smör
  • salt och peppar
  • 0.5 st fänkål tärnad
  • 1 st schalottenlök hackad
  • 1 st morot tunt skivad
  • 1.5 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl crème fraîche
  • citron det rivna skalet av 1
  • salt och peppar
  • fänkålsdill till garnering
  • potatis kokt eller pressad

Gör såhär: 

Skär fisken i kuber. Stek dem hastigt i smör så att de får färg, de ska inte stekas igenom. Lyft över till ett fat. Tillsätt lite mer smör i pannan, fräs fänkål, schalottenlök och morot. Häll på vin, vatten, fond och pressad citron. Koka ihop i 5–6 minuter, rör i creme fraiche och koka upp. Lägg i fisken och koka den färdig i 2–3 minuter. Smaka av med salt och peppar, strö över rivet citronskal, garnera med fänkålsdill eller vanlig dill. Servera med kokt eller pressad potatis.

🍎🍎🍎🍎

Likes

Comments