View tracker

Choklad och mint tycker jag är en riktigt bra kombo. Jag älskar dessutom choklad i alla dess former ( min största lass)
Detta recept tar max 5 minuter att slänga ihop, resultatet blir en lyxig chokladmousse.

100 gram Lindhs choklad med mintsmak.
2 ägg
2 1/2 dl vispgrädde.

- Smält chokladen svag värme. Vispa undertiden grädden i en bunke ( inte för hårt ) När chokladen är smält, ta av från plattan och rör ner 2 äggulor. Blanda väl. Häll ner chokladblandningen i grädden. Kör någon minut med elvispen tills allt har blandat sig.
Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen innan servering.

Serveras med Hallon och en mynta kvist.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej hopp.
Viken trevlig kväll vi fick igår. Mamma bjöd på Varmröktlax, kokt potatis, romsås och grönsaker. Så gott, varför äter man inte de oftare? Varmröktlax är ju dessutom perfekt att ha i lunchlådan, är nyttigt och redan färdiglagad. Snabbmat!

Det blev ett kärt återseende. Delar av familjen jag jobbade för i London var på besök. Många år jobbade jag för denna familj så kul att vi fortfarande ha kontakt.

Tänk att denna lilla skitungen bara var året gammal när jag började jobba hos dem.

Jag inser hur sjukt gammal jag har blivit, ha ha ha!

De lärde mig mycket och jag fick äran att vara med åtskilliga gånger till deras semesterhus i USA. Jag lekte ofta kanibalkocken, kittlade dem med syntfarsan tills de var helt röda i ansiktet. Jag blev verkligen en del i familjen. 
Det var även i London mitt stora intresse för mat började.

Jag älskade att stå i deras stora fina kök och experimentera med fina råvaror. Många goda måltider har lagats där.Tänk att de satte grunden för mitt enorma mat intresse som jag har idag.

London i mitt ♡

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon Lördag.
Inatt känns det som om Meja och jag har sovit i en vattensäng. I själva verket har vi legat på en dåligt uppblåst madrass. Kanske inte det bästa för ryggen men vi har sovit gott ändå.

Igår spelade vi fia med knuff hos min gammelmormor, drack kaffe, åt sju sorters kakor. You namn it.

Lilla mormor. Gammal som gatan men ändå så ung.

Hör att huset äntligen börjar vaknar till liv här, själv har jag varit vaken sen 05.30...
Vaknar så galet tidigt nu för tiden.

Vi hörs lite senare.
Kram Henrika  

Likes

Comments

Härliga Fredag, härliga helg! Det är allt något speciellt med Fredagskvällar.

Solade vi husknuten en stund idag.

Hög och frisk luft, strålande sol. Helt i min smak.
Balsam för själen.

Fyllde på energin med en god kycklingsallad.

Blir en sväng till Tingsryd för ett kärt återseende ikväll.
Känner mig förväntansfull.

Happy Wknd!

Likes

Comments

Hej hej.

Fick en liten paket här på kvällskvisten från en vän. Blir varm i hjärtat att ha så många fina vänner runt omkring mig.

Bra vänner är som stjärnor
Du ser dem inte alltid men du vet att de är där.

Ett tag hade jag hur mycket vänner som helst. Vänner som bara fanns där och tog en massa energi, vänner som inte visade att de faktiskt var mina vänner. De vännerna har jag solat bort. Jag är för gammal för att umgås med människor som ger mig dålig energi, som jag inte kan lite på.

Idag har jag jätte nära vänner som jag inte visste fanns för 5 år sedan. Hur coolt är inte de?

Vissa vänner kommer in i ditt liv och ni delar allt på en kort tid. Vissa vänner kommer in i ditt liv och stannar för evigt. Sånt är livet.

Detta inlägg är till er mina vänner ( ni vet vilka ni är)
Tack, tack, tack från hela mitt hjärta för ni finns där i vått och torrt i glädje och sorg. Varje dag tänker jag hur berikiat mitt liv är med er ♡♡♡♡

Likes

Comments

Näh, eller jo lite. Jag kan tänka mig att mina kollegor äter världens bästa julbord just nu.

Julbord signerat av Christian Hellberg och Niklas Ekstedt.

Christian Hellberg och Niklas Ekstedt som tillsammans har årets kock-titel och stjärna i Guide Michelin.

Bitter är väl bara förnamnet MEN jag unnar självklart mina kollegor en trevlig eftermiddag.

Istället kämpar jag på här. Övningarna går bra, jättebra idag faktiskt. Skönt när det går framåt.

Är så galet sugen på julmat. Drömmer om julmat, känner doften av all mat.
Närmast jag kommer blir en grillad korv till middag. Inte vilken korv som dock, hittade med kötthalt över 90 %, nu mina vänner snackar vi korv:-)

Kram på er !

Likes

Comments

Godmorgon.
Det blåser ute idag, lät nästan som om kaminen skulle flyga ut när jag tände morgonens första brasa. Som tur är står den kvar och värmer huset så skönt.
Skulle inte kunna leva utan vår kamin. Kan riktigt längta efter att få komma hem och tända en brasa, ha ha!

Jag undrar om jag har blivit tant? Dricker kaffe UTAN mjölk! Är det vuxet att dricka svart kaffe? Har så länge jag minns druckit mjölk med kaffe :-) Typ så. Latte kan jag inte dricka längre. Tycker bara det smakar varm mjölk. Blaskigt, bläää.
Vilka problem alltså, he he.

Fick ett tips av min arbetskollega att kolla - The affair på Netflix. Hittills ger jag tummen upp. 
Det blir ju ett och annat avsnitt om dagarna så att säga.

Kram

Likes

Comments

Ligger här och funderar. Funderar på livet, på hur glad jag ska vara när jag blir frisk.
Hur tacksam jag är över mitt jobb, min familj, mina vänner. Hur man så lätt tar livet för givet, tiden går och man stressa på.
Dessa veckor när jag fysiskt inte har kunnat göra någonting mer än att vila, vila i mitt eget hem. Det har om annat varit bra för min psykiska hälsa. Lugnet i mig har infunnit sig.

Jag grubblar mycket. Ännu mer nu när jag är hemma om dagarna. Sista veckorna har varit bra grubbel. Jag känner en otrolig tacksamhet till allt. Känner mig lugn, stark, glad och positiv.

Kroppen är inte van att vara så mycket i vila. Vågen visar -2 kilo efter olyckan. Jag är glad att jag har en bra grund kondition, det kommer göra att jag kommer tillbaka fortare till vardagen.

Tills dess fortsätter jag med min gurkmeja, ingefära och vitlök. Smörjer foten med ringblomssalva, dricker massa vatten och drömmer mig bort tills jag ta mitt första riktiga steg.

Kram Henrika 

Likes

Comments

Har ni testat att göra klassisk köttfärssås med bifftomater i?
Super gott. Jag snöar gärna in på samma recept men idag körde jag lite vad som fanns hemma.

Blandfärs
1/2 pkt creme Cheese
1 burk Cream fraiche
1 finhackad gullök
1 pressad vitlöksklyfta
Chilisås
4 st finhackade bifftomater
tamarisoja
paprikapulver, salt och peppar.

Stek köttfärs i smör, lägg i lök och vitlök. Häll på chilisås, Cream Cheese och Cream fraiche. Låt puttra en stund. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver och tamarisoja. Lägg i bifftomater och låt puttra en stund.

Serveras med stekt vitkål!


Likes

Comments

Hej svejs.
En lunch på 10 minuter har ni här.
Varsågoda!

1 burk körsbärstomater
1 mozzarella ost
1 zucchini
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
Pressad citron
Riven Permesanost
Torkad chili ( mycket, såsen ska ha sting)
Basilika
Salt och peppar.

-Koka upp vatten. Hyvla zucchinin till zucchinipasta.
Finhacka vitlök och schalottenlök. Stek i lite olja. Häll på körsbärstomater och lite pressad citron. Krydda. Låt puttra en stund.

Förväll zucchinipastan i saltat vatten ( ca 30 sec) Häll av i durkslag och salta lite till.Skär mozzarella osten i ca 4 bitar och lägg ner i tomatsåsen. Osten ska precis smälta.

Lägg upp Zucchinipasta och häll över tomatsåsen. Toppa med riven Permesanost.

Detta var min parad rätt när jag bodde i London. Då serverade jag alltid med pasta vilket också gå bra såklart.

En gammal favorit som är lika god nu som då.
Smaklig spis!

Likes

Comments