View tracker


Min veganska kompis hälsade på i gbg, så jag gjorde en vegansk toscakaka som blev

lika bra som en ickevegansk toscakaka​!

Ingredienser kakbotten

Milda margarin mjölkfritt - 100 g

2 dl mjöl

1 dl sojagrädde

1 tsk bakpulver

Ingredienser glasyr

50 g flagad mandel

1 dl socker

50 g milda margarin mjölkfritt

1 msk mjöl

1 msk sojamjölk

Så här tillagar man kakan

1. Rör ihop smält margarin och socker

2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta rör ner i margarinet

3. Rör om väl, tillsätt sojagrädden

4. Häll i smeten i en bröad rund form, grädda i 175 grader ca 15 minuter

5. Kakan ska kännas fast men inte vara helt klar än

6. Under tiden kakan står i ugnen så gör toscaglasyren

Glasyr

1. Lägg i alla ingridienser i en liten kastrull, sjud ihop

2. Bred på glasyren på kakan

3. Ställ in i ugnen igen i 10 minuter eller tills kakan blir gyllenbrun.

Smaklig spis!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker


I söndags så bestämde vi oss för att grilla en sista gång på sensommaren.

Det var en strålande dag med 20 grader och sol. Pappa grillade som vanligt

och jag stod för fotograferingen. Här får ni lite grillinspiration. 

Likes

Comments

View tracker


Till frukost så åt jag en kantarelltoast, den smakade verkligen skog och var så enkel att laga.

Ingredienserna som behövs är:

En näve kantareller

1/2 dl vispgrädde och en klick smör

Lite salt och peppar

Toast

Såhär tillredde jag kantarelltoasten:

1. Grovhacka kantarellerna

2. Stek kantarellerna i smör

3. Tillsätt salt och peppar

4. Häll i grädde

5. Ta bort kantarellerna från spisen när svampen blivit krämig


Hoppas du får en smaklig måltid!


Likes

Comments

Idag sov min älskade Sebastian över hos mig, vi tog en promenad till askimbadet men det regnade

efter halva promenaden, så vi bestämde oss för att laga en mustig kantarellsoppa när vi kommit hem

med vitlöksbröd.

Här är ingredienserna som behövs för soppan:

300 g kantareller

2 st scharlottenlökar

1 vitlöksklyfta

3 dl vitt vin

2 st tärningar kycklingfond

3 dl grädde (ej matlagningsgrädde)

8 dl kokande vatten

salt och peppar

1/3 dl mjöl

Ingredienser vitlöksbröd:

smör

2 st vitlöksklyftor

lantbröd


Så här tillagar man kantarellsoppan:

1. Finhacka lök, vitlök och kantarellerna

2. Stek dem i en kastrull med smör

3. Häll i mjölet och rör om, tillsätt salt och peppar

4. Häll i det kokande vattnet, buljongen och det vita vinet, koka i 15 minuter,

5. Ta bort soppan från värmen, mixa med stavmixern.

6. Lägg tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt grädde och låt koka i 8 minuter.

7. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.

Då var det bara att servera.

Såhär tillagar man vitlöksbrödet:

1. Finhacka vitlöken

2. Blanda vitlöken med smör och bre på lantbrödet

3. Lägg i ugnen i 7 minuter.

Hoppas det smakar gott!


Likes

Comments


Jag och min älskade Sebastian var så​ sugna på något sött efter maten, så vi gick ner till Ica

och köpte ingredienser till en smarrig hallonpaj. Till det åt vi en supergod vaniljsås till som tyvärr

inte kom med på bild.

Dessa ingredienser behövs för pajen

250 g hallon (frysta går bra)

3 dl Mjöl

125 g smör

1/2 dl havregryn

1 och 1/2 dl socker

Så här tillagar du hallonpajen

1. Rör ner mjöl, havregryn, smör och socker i en skål

2. Blanda mer händerna tills det blir en deg

3. Forma degen till en boll och lägg i kylen i en halvtimme

4. Smörj en form med smör

5. Häll ner hallonen i formen, strö över socker på dem

6. Smula ner hela smuldegen på hallonen

7. Lägg pajen i ugnen på 200 grader i 30 minuter eller tills den blir gyllenbrun

8. Servera med vaniljsås


Hoppas det smakar!

Likes

Comments


Till midsommar så hade vi knytkalas, jag stod för förrätten och det blev en frisk laxtartar.

Det var första gången jag lagade den och den blev bättre än vad jag hade förväntat mig.

Först trodde jag att den skulle bli smaklös men tvärtom, den blev så frisk tack vare lime:en.


Dessa ingredienser behöver du

Lax (ska ha vart fryst i minst 2 dagar)

En knippe gräslök

En rödlök

1 och 1/2 lime

Salt 1/2 tsk

Olivolja 1 tsk

Dijonsenap 1 tsk


Så här lagar du laxtartaren

1. Låt den frysta laxen tina

2. Skär den i små små kuber

3. Tillsätt salt

4. Tillsätt hackad gräslök och rödlök

5. TIllsätt dijonsenap och olivolja

6. Tillsätt mycket lime

7. Rör om

8. Fördela i små glas

9. Servera aptitretaren


Smaklig måltid!

Likes

Comments


Hej finisar!

Idag har jag lagat kycklingroulader för första gången och de blev såå goda!

De är också väldigt enkla att laga.

Man behöver dessa ingredienser för kycklingrouladerna:

Kyckligfiléer

Fetaost

Basilikablad

Salt 1 tsk

Salladsingredienser:

Tomater

Rödlök

Gurka

Grekisk salladskrydda

Olivolja

Tsasiki:

Naturell mild yoghurt

En klick grekisk yoghurt

En halv riven gurka

1 pressad vitlöksklyfta

1/2 tsk salt

Så här tillagar du kyckligen:

1. Skär kyckligfilén på sidan

2. Lägg en stor plastfoliebit på en skärbräda

3. Lägg kycklingen på plastfolien och omslut filéen med folien.

4. Banka kycklingen platt och salta på båda sidorna

5. Lägg fetaost och basilika röran på ena halvan av kycklingfilen

6. Rulla ihop kycklingfilén med hjälp av plastfolien.

7. Lägg den rullade kycklingfilén i en ungsfolie och rulla ihop

8. Lägg folierullen i mitten av ugnen i 30 minuter på 160 grader.

9. Låt kycklingen vila i några minuter innan du skär upp den

Såhär gör du den friska salladen:

1. Hacka tomat, gurka och rödlök i små bitar

2. Blanda ihop med grekisk salladskrydda och olivolja

Tsatsiki:

1. Riv gurka

2. Blanda med naturell yoghurt och grekisk yoghurt

3. Tillsätt salt

Likes

Comments


Hej alla matälskare!

Jag har inte uppdaterat bloggen med recept på väldigt lång tid.

Det beror på att jag har jobbat en massa och rest till Scottland. Har inte ätit så nyttigt

heller, blev rätt mycket junk food i Edinburgh, känns bra att ha lagat lite mer grönt idag,

Jag har en syster som är vegetarian som inspirerar mig, den här wookrätten brukade jag

laga med kyckling men idag testade jag på syrrans variant, vegetarisk wook!

Här kommer receptet!

Ingridienser

Nudlar

Champinjoner

Frysta grönsaker

Sparris

Lök

Matlagningsgrädde 1dl

Salt 1/2 tsk

Gurkmeja 1/2 tsk

Satay wookkrydda från Santa maria 1 msk


Så här lagade jag wookrätten

1. Koka upp nudlarna al dente

2. Stek de frysta grönsakerna så de tinar upp

3. Tillsätt hackad lök och svampen i pannan, rör runt.

4. Tillsätt sparrisen, rör runt tills grönsakerna får stekyta

5. Tillsätt salt, gurkmeja, satay kryddan och matlagningsgrädde.

6. Rör runt.

7. Tillsätt nudlarna i stekpannan och rör runt,

Smaklig måltid!

Likes

Comments

Den här är den godaste pastan jag lagat, enkel att laga också!

Pasta med räkor och hackad basilika.


Ingredienser

En näve räkor

Pasta

1 dl Matlagningsgrädde

1 scharlottenlök

1 klyfta vitlök

1/2 Citron

3 blad basilika

Så här gör du

1. Koka pastan al dente

2. Fräs schalottenlök och vitlök i smör

3. Skala räkorna

4. Häll ner den kokade pastan i stekpanannan

5. Tillsätt matlagningsgrädde

6. Lägg i räkorna, blanda om

7. Strö över basilika och lägg på en skvätt citron

Klart slut!


Smaklig måltid!

Likes

Comments

Det bästa med våren är att man kan börja grilla. Idag har jag grillat kycklingspett och majs.

Till det lagade jag en potatissallad som var hur god som helst.

Ingredisenser

3 st kycklingfiléer

majs

8 st delikatesspotatisar

1/2 rödlök

Persilja

Basilika

1 msk honung

2 tsk vitvinsvinäger

salt

vatten

1/2 msk gurkmeja

2 msk grillmarinad

1 citron

1/2 msk grillkrydda

2 msk yoghurt


Så här gör du

1. Skär ner kycklingen i grytbitar

2. blanda kycklingen med gurkmeja, salt, grillmarinad, grillkrydda, pressad citron

och yoghurt. Låt kycklingen vila i kylen i 1 timme.

3. Koka potatisen i 15 minuter. Dela potatisen i halvor.

4. Blanda i persilja, basilika, honung, vinäger, vatten i potatisen och rör om försiktigt.

5. Lägg in potatisen i kylen i 1 timme.

6. Grilla kycklingspett och majs.

Smaklig måltid!

Likes

Comments