Igår var det fredag och jag kom hem till världens bästa pojkvän som lagade gourmet mat till mig <3 vägen till hjärtat är via magen for sure 👏🏽

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Jag och S lagade en riktigt god vegetarisk rätt ihop.

Ingredienserna som behövs är:

halloumi

sparris

rödlök

delikatesspotatis

olivolja

vitlök

färsk basilika

morötter

Såhär tillagade vi rätten:

1. smörjde en ugnsform med olivolja

2. la ner sparris, rödlök, potatis och morötterna i ugnsformen

3. Saltade och rörde om

4. La in rotfrukterna i ugnen på 150 grader i 25 minuter.

5. Skar halloumin i bitar och stekte i stekpannan.

6. Pressade vitlök och hackade basilika och blandade med olivolja.

7. Hällde över "såsen" på de färdigglaserade rotfrukterna.

Så gott!


Hoppas det smakar!

Likes

Comments

Resan till gran canaria var underbar, här får ni bilder på en del av maten vi åt.

Likes

Comments


Hej!

Har vart så passiv på matbloggen, men här får ni ett gäng bilder från senaste månaderna :)

Hörs snart igen!

Likes

Comments


Min veganska kompis hälsade på i gbg, så jag gjorde en vegansk toscakaka som blev

lika bra som en ickevegansk toscakaka​!

Ingredienser kakbotten

Milda margarin mjölkfritt - 100 g

2 dl mjöl

1 dl sojagrädde

1 tsk bakpulver

Ingredienser glasyr

50 g flagad mandel

1 dl socker

50 g milda margarin mjölkfritt

1 msk mjöl

1 msk sojamjölk

Så här tillagar man kakan

1. Rör ihop smält margarin och socker

2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta rör ner i margarinet

3. Rör om väl, tillsätt sojagrädden

4. Häll i smeten i en bröad rund form, grädda i 175 grader ca 15 minuter

5. Kakan ska kännas fast men inte vara helt klar än

6. Under tiden kakan står i ugnen så gör toscaglasyren

Glasyr

1. Lägg i alla ingridienser i en liten kastrull, sjud ihop

2. Bred på glasyren på kakan

3. Ställ in i ugnen igen i 10 minuter eller tills kakan blir gyllenbrun.

Smaklig spis!

Likes

Comments


I söndags så bestämde vi oss för att grilla en sista gång på sensommaren.

Det var en strålande dag med 20 grader och sol. Pappa grillade som vanligt

och jag stod för fotograferingen. Här får ni lite grillinspiration. 

Likes

Comments


Till frukost så åt jag en kantarelltoast, den smakade verkligen skog och var så enkel att laga.

Ingredienserna som behövs är:

En näve kantareller

1/2 dl vispgrädde och en klick smör

Lite salt och peppar

Toast

Såhär tillredde jag kantarelltoasten:

1. Grovhacka kantarellerna

2. Stek kantarellerna i smör

3. Tillsätt salt och peppar

4. Häll i grädde

5. Ta bort kantarellerna från spisen när svampen blivit krämig


Hoppas du får en smaklig måltid!


Likes

Comments

Idag sov min älskade Sebastian över hos mig, vi tog en promenad till askimbadet men det regnade

efter halva promenaden, så vi bestämde oss för att laga en mustig kantarellsoppa när vi kommit hem

med vitlöksbröd.

Här är ingredienserna som behövs för soppan:

300 g kantareller

2 st scharlottenlökar

1 vitlöksklyfta

3 dl vitt vin

2 st tärningar kycklingfond

3 dl grädde (ej matlagningsgrädde)

8 dl kokande vatten

salt och peppar

1/3 dl mjöl

Ingredienser vitlöksbröd:

smör

2 st vitlöksklyftor

lantbröd


Så här tillagar man kantarellsoppan:

1. Finhacka lök, vitlök och kantarellerna

2. Stek dem i en kastrull med smör

3. Häll i mjölet och rör om, tillsätt salt och peppar

4. Häll i det kokande vattnet, buljongen och det vita vinet, koka i 15 minuter,

5. Ta bort soppan från värmen, mixa med stavmixern.

6. Lägg tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt grädde och låt koka i 8 minuter.

7. Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.

Då var det bara att servera.

Såhär tillagar man vitlöksbrödet:

1. Finhacka vitlöken

2. Blanda vitlöken med smör och bre på lantbrödet

3. Lägg i ugnen i 7 minuter.

Hoppas det smakar gott!


Likes

Comments


Jag och min älskade Sebastian var så​ sugna på något sött efter maten, så vi gick ner till Ica

och köpte ingredienser till en smarrig hallonpaj. Till det åt vi en supergod vaniljsås till som tyvärr

inte kom med på bild.

Dessa ingredienser behövs för pajen

250 g hallon (frysta går bra)

3 dl Mjöl

125 g smör

1/2 dl havregryn

1 och 1/2 dl socker

Så här tillagar du hallonpajen

1. Rör ner mjöl, havregryn, smör och socker i en skål

2. Blanda mer händerna tills det blir en deg

3. Forma degen till en boll och lägg i kylen i en halvtimme

4. Smörj en form med smör

5. Häll ner hallonen i formen, strö över socker på dem

6. Smula ner hela smuldegen på hallonen

7. Lägg pajen i ugnen på 200 grader i 30 minuter eller tills den blir gyllenbrun

8. Servera med vaniljsås


Hoppas det smakar!

Likes

Comments


Till midsommar så hade vi knytkalas, jag stod för förrätten och det blev en frisk laxtartar.

Det var första gången jag lagade den och den blev bättre än vad jag hade förväntat mig.

Först trodde jag att den skulle bli smaklös men tvärtom, den blev så frisk tack vare lime:en.


Dessa ingredienser behöver du

Lax (ska ha vart fryst i minst 2 dagar)

En knippe gräslök

En rödlök

1 och 1/2 lime

Salt 1/2 tsk

Olivolja 1 tsk

Dijonsenap 1 tsk


Så här lagar du laxtartaren

1. Låt den frysta laxen tina

2. Skär den i små små kuber

3. Tillsätt salt

4. Tillsätt hackad gräslök och rödlök

5. TIllsätt dijonsenap och olivolja

6. Tillsätt mycket lime

7. Rör om

8. Fördela i små glas

9. Servera aptitretaren


Smaklig måltid!

Likes

Comments