Jag vaknade till och frÄn under hela natten, men vid 05 satte det igÄng 'pÄ riktigt'. Jag lÄg och surfade en stund och bestÀmde mig för att gÄ upp runt 06 nÀr magen kurrade lite vÀl mycket. Fredrick fortsatte sova.

Det var som en kraftig mensvÀrk, men absolut absolut hanterbar. Det var ingen fara alls. Vi hade fÄtt tid 10:30 pÄ östra igen för att göra en CTG vilket de gör för att se att allt stÄr rÀtt till och om man inte fött under natten :)

Vi Ät frukost vid 09 och sen packade vi allt som behövdes och satte oss i bilen. Vi visste ju inte nÀr vi skulle vara tillbaka.

Vi blev vÀl omhÀndertagna och kom in till ett litet rum som hade skylten 'CTG 4' pÄ dörren. Det var delade rum och vi fick platsen lÀngst in med ett skynke emellan. NÀr vi suttit dÀr ett tag hör vi att ett annat par kommer in. Fredrick tittar pÄ mig och mimar "hör du vilka det Àr?". Nej Àlskade du, jag sitter med vÀrkar hÀr och Àr sÄ koncentrerad pÄ att trycka nÀr jag kÀnner vÄr bebis att jag omöjligt kan hinna tÀnka pÄ vem som skulle komma in bredvid oss. Sköterskan frÄgar hur de kÀnner sig och innan nÄgon av dem hinner svara sÄ utbrister Fredrick:

-"KÀnns det bÀttre om ni vet att Malin och Fredrick sitter bredvid?" Vi skrattar. Det Àr ett par frÄn vÄr förÀldragrupp - underbart att fÄ dela nÄgot sÄ hÀftigt med nÄgon man kÀnner! Hennes vatten hade ocksÄ gÄtt och vi satt i samma bÄt.

NÀr vi var klara gick jag ut för att frÄga efter Ànnu en binda att byta med (yes, det fortsatte komma vatten. ni kan aldrig ana hur mycket som fÄr plats..). Det var vÀl inga glada miner och de "delade normalt inte ut dem" - men det kunde jag inte bry mig mindre om. Precis nÀr vi skulle gÄ sÄ kommer vÄr sköterska fram och sÀger att hon inte kan lÀsa av CTG-svaren pga printern och vi fÄr en tid 1 h senare. Mitt i allt detta passade vi pÄ att Äka och kolla en lackskada pÄ bilen.

Att Äka över 50 gupp nÀr man har vÀrkar Àr inget jag rekommenderar, men det gick ÀndÄ. Vi kom in i lobbyn pÄ bilfirman och sÀtter oss i fÄtöljerna. Fredricks telefon ringer och han sÀger nÄgot i stil med "nÀ, vi sitter pÄ bilverkstaden - tjejen ska föda men vi ska tillbaka om en timma." Lobbyn var helt knÀpptyst och killen bakom disken - som hört allting - tittar upp och sneglar bort mot mig. Jag ler och antar att det lÀt lite roligt. NÀr vi skulle gÄ och Fredrick gÄtt för att hÀmta bilen sÄ springer samma kille fram och hjÀlper mig med dörren - jag kÀnde mig nÀstan bortskÀmd eftersom jag ÀndÄ mÄdde sÄpass bra. Fredrick möter mig med bilen utanför och jag fÄr vÀnta ut en vÀrk innan jag hoppar in.

Vi kommer tillbaka till sjukhuset och jag viskar till Fredrick:

-"Älskling, jag har verkligen inte sĂ„ ont - vi kommer fĂ„ Ă„ka hem igen".

-"DÄ sÀger du att du har jÀvligt ont, för jag orkar inte Äka hem igen".

Haha, alla som kÀnner Fredrick vet att det Àr typiskt honom. Vi hade liksom 12 min till sjukhuset.

Ett nytt CTG görs och sköterskan frĂ„gar hur ont jag har. Jag spĂ€r pĂ„ och sĂ€ger att det verkligen gör mycket ondare sen sist vi var dĂ€r och hon erbjuder sig att kolla plats. Östra sjĂ€lva hade ingen plats, sĂ„ hon bokade in oss pĂ„ Mölndal - 10 minuter dĂ€rifrĂ„n.

Vi kommer till Mölndal och parkerar, sen Äker vi upp och skriver in oss. De sÀger att alla rummen Àr upptagna, men att de har ett litet rum att vÀnta i. Det Àr precis varit skiftbyte och vi fÄr trÀffa vÄr barnmorska inom bara ett par minuter. Hon Àr trevlig, lugn och hÀrlig att lyssna pÄ. Jag fortsÀtter att fejka lite smÀrta (förlÄt till alla er som verkligen tyckte att det gjorde svinont!!) och hon sÀger att hon ska försöka boka in oss i ett rum med badkar - för det ville jag tydligen ha - men att det kan ta ett par timmar.

NÀr vi vÀntat i 45 minuter frÄgar jag Fredrick hur lÀnge vi ska vÀnta.

-"Hon sa ju ett par timmar. SÄ förhoppningsvis inte mer Àn 2."

-"Va? Varför?"

-"För att du ska fÄ badkar."

-"... jag vill inte ens bada?"

-"Men varför sa du inte det dÄ?"

Haha. Typiskt mig. Jag ville inte bada och dÀr sitter vi och vÀntar i onödan. Vi sÀger till Linda (barnmorskan) och hon tar in oss i ett ledigt rum - utan badkar.

Jag fÄr testa lustgas och tycker den funkar bra. Linda kommer tillbaka efter en stund och ska undersöka mig. HÀr svÀr jag pÄ att vi kommer fÄ Äka hem. Bara för att vi fejkat och lÄtsas att jag hade mer ont Àn vad jag hade. Jag viskar detta till Fredrick, men han tror att vi fÄr stanna ÀndÄ. Jag hade lÀst för mycket Familjeliv och visste att 'grÀnsen' gick vid 3-4 cm ..

-"DÄ ska vi se." Linda trÀr pÄ en vit handske och kletar ut lite glidmedel. -"Jag kan rÀkna det till... 7 cm ungefÀr".

UrsÀkta, VA!? 7 cm? Barnmorskan hemma sa att toppen av smÀrtskalan gick vid 8 cm - och jag var nÀstan dÀr? Det var en galen kÀnsla, och jag var oerhört stolt över vad jag klarat av.

Vi testar olika stĂ€llningar och jag andas lustgas inför varje vĂ€rk. NĂ€r Linda ber mig testa gĂ„stolen börjar jag mĂ„ sĂ„ illa att Fredrick frĂ„gar efter en spypĂ„se, men jag lĂ€gger mig och det försvinner lika fort. Efter detta hĂ„ller jag mig liggandes pĂ„ rygg. Även att stĂ„ mot ryggstödet i sĂ€ngen fĂ„r det att brĂ€nna alldeles för mycket dĂ€r nere att jag drar mig tillbaka.

Jag öppnar mig snabbt och snart Àr jag helt öppen och tappen Àr helt utplÄnad. Men hÀr stannar det av ..


NĂ€sta del imorgon :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments