Jag tillhör kategorin som ser skor som ett nödvändigt ont och köper i princip aldrig några nya skor. De jag har ska ramla sönder i bitar innan jag tar tag i saken. Dock är jag noga med att alltid köpa märkesskor som håller hög kvalité när jag väl köper skor. De senaste fyra vintrarna har jag använt ett par skinnstövlar från Gant som kostade runt 4000kr men då har de också hållit i ur och skur under dessa år. Till nästa vinter blir det dock att köpa ett par nya stövlar då de sjöng på sista versen i julas. Gubben min älskar sneakers och äger säkert 10-12 par olika från Nike och Adidas. Jag har aldrig varit en sneakerperson innan jag träffade honom. Nu har jag glidit omkring i ett par svarta Nike i ett halvår och har verkligen fattat tycke för dem. Bekväma och perfekt för mig som arbetar i butik och står upp merparten av dagarna. Förra veckan fick jag syn på dessa rosa Nike-skor och tänkte att jag kunde komplettera mina svarta med ett par ljusare nu när våren närmar sig. Med mitt ekonomiska tänk lät jag bli att beställa skorna till att börja med men så dök det upp en 20% rabattkod på sidan och jag slog till. Jag har ej vågat inviga dem ännu då vädret varit gråmulet och regnigt de senaste dagarna men så snart solen tittar fram lite mer permanent ska jag ta mig en promenad i dessa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har suktat efter en stor monstera i säkert ett halvår så igår slog jag till och köpte en. Den står i ett hörn i sovrummet ovanpå en hög byrå. Den gav rummet mer höjd på något vis och jag är så nöjd. Jag köpte även några kvistar av eucalyptus till min Kählervas. Det är andra gången jag köper sådana och sist höll dem sig fräscha och fina så himla länge så jag tänkte att jag kör på samma igen. Eucalyptusen luktar gott och ger lite liv till rummet. Även dessa hamnade i sovrummet ovanpå min andra byrå.

Likes

Comments

En kollega var ute och flög i förra veckan och då passade jag på att be honom köpa en parfym som jag varit sugen på. Vi får ju inte glömma min nya sparsamma livsstil, parfymen var 200kr billigare på taxfreen jämfört med att köpa den här i Sverige. Det blev en av Lancomes senaste parfymer - Lancome La Nuit Tréson. Jag föll för den när jag fick lite provflaskor från Kicks och nu är den äntligen min. Innan den så använde jag Paco Rabanne - Olympea flitigt. Jag är dessvärre en sådan som använder en parfym i sex månader, sedan är jag less. Dels blir jag nästan lite immun och känner inte lukten av parfymen mer och dels så tröttar jag på lukten när jag väl känner den. Vilket dilemma haha... Det är riktigt goda parfymer i alla fall och jag får ofta frågan om vilken parfym jag bär eller kommentarer om att jag luktar gott. Det är lite tyngre parfymer som luktar kvinnligt och ger känsla av pondus och power. Jag är inte mycket för flickiga parfymer som luktar frukt och blommor utan det ska vara något tyngre. Innan dessa två använde jag Lancomes Black Opium mycket som också är åt det tyngre hållet. Har jag missat någon parfym som är lite i samma stuk som dessa så får ni gärna tipsa mig! :)

Likes

Comments

Jag har i tre års tid streamat datorspel inför tittare världen över. När jag är live kan man se mig och spelet jag för tillfället spelar på min kanal. I en chatt kan tittarna interagera med mig genom text och jag besvarar deras eventuella frågor eller kommentarer via tal då de kan höra mig tack vare mikrofonen på mitt headset. Fenomenet streaming har växt lavinartat de senaste åren. Mycket beror på att tittarna på ett unikt sätt kan samtala med streamern i realtid och på så sätt bygga upp en relation med denne. Många av mina vänner idag började som tittare på min kanal men som jag med tiden lärt känna bättre.

Det var min bror som introducerade mig till streamingen. Han brukade kolla på en del amerikanska streamers och visade även en del tjejer som streamade. Jag tänkte direkt att jag med min otroligt utåtriktade personlighet och kärlek för att underhålla andra skulle älska att syssla med det där. Då jag växte upp med två äldre bröder har jag alltid spelat spel i alla dess former och med det fått en passion för gamingkulturen. Det var som två flugor i en smäll. Innan jag satte igång gjorde jag en analys av hur streamingscenen såg ut i Sverige. Där fanns i princip en eller två andra tjejer som streamade regelbundet men ingen som riktigt motsvarade de seriösa och proffsiga amerikanska streams min bror visat mig. Det fanns med andra ord inte mycket konkurrens vid denna tidpunkt.

Då jag redan hade en hyffsad gamingdator så behövde jag inte uppgradera något utan kunde sätta igång att streama direkt. Jag valde namnet Goodgirlmiwa då jag annars brukade nicka "MiaDuktig" på nätet men ville ha en internationell touch på min kanal. Miwa är mitt namn med första bokstaven från mitt efternamn inslängt då jag alltid stört mig på att mitt namn är så kort. På något vänster slog kanalen igenom på bara någon månad. Jag var ganska ensam om att streama mitt favoritspel Counter-strike som tjej och dessutom på Svenska. På fyra månader hade jag 8000 följare på kanalen och några hundra tittare varenda gång jag var live. Jag streamade från morgon till kväll, varje dag. Med tiden uppgraderade jag datorn med bättre delar och införskaffade även en bättre webbkamera. Mycket av dessa uppgraderingar gjordes möjliga tack vare generösa donationer från tittarna.

Sådär flöt det på en bra tid. Sponsorer hörde av sig och erbjöd mig deras produkter i utbyte mot att dem fick synas i min kanal. Jag fick inbjudningar till olika fester och event. Tv-programmet Trolljägarna hörde av sig och ville ha mig med i programmet men jag avböjde. Man kan säga att det var en väldigt rolig tid med många glädjande stunder. Men där fanns självklart en baksida också. Gamingvärlden är fortfarande till stor del männens revir och inte allt för sällan får man höra att "du låtsas bara gilla spel" eller män som ifrågasätter vad man har på sig, ett urringat linne eller klänning är inte okej enligt deras regelverk. Inte nog med det så är jag "a handful" som man säger på engelska. Allt annat än lugn och tillbakadragen. Jag är impulsiv och säger alltid vad jag tycker. Jag är väldigt skämtsam av mig och säger saker man måste ta med en nypa (läs: näve) salt. Det vill säga motsatsen till hur många män anser att en kvinna "ska" vara. Detta skapade enorma reaktioner hos communityt kring mitt favoritspel. Man drog slutsatser om att jag var en hora baserat på mina kläder, när någon läckte privata bilder på mig valde man att påstå att det var jag själv som läckt dem i marknadsföringssyfte, sa jag något på ett skämtsamt sätt vinklades det på ett sådant sätt att det skulle se ut som att jag menat allvar och sådär höll det på. Givetvis är inte detta unikt för mig utan något som drabbar många framgångsrika människor. För mig blev det en morot som visade att gör jag såhär många människor så pass upprörda att de gör allt i sin fullaste makt för att trycka ner mig, ja då gör jag något rätt.

Det blev lite utav mitt signum att vara en rebell. Ju fler som hade åsikter om en urringad tröja desto oftare såg jag till att ha på mig den tröjan. Sådan har jag varit hela mitt liv, jag har aldrig låtit någon bestämma över mig. Som jag sagt flera gånger, det må vara så att en urringad tröja lockar in några nya tittare, men det är ändå inte de tittarna jag vill ha, utan det är de som återkommer session efter session, oavsett hur jag ser ut, och är där för vem jag är som person. Lite skämtsamt har en del tittare sagt "Det var din urringning som lockade in mig men din personlighet höll mig kvar".

Idag finns där mängder av svenska tjejer som streamar alla möjliga typer av spel. En hel del har hört av sig till mig och sagt att det är tack vare min stream som de blivit inspirerade att själva börja och fått modet att våga starta en egen kanal. Det är så kul att höra! Jag tror att streaming bara kommer att växa och det är en så kul grej då vem som helst kan lyckas bara man gör det med en stor passion för gaming/underhållning och är beredd att lägga ner mycket tid på att bygga upp sitt eget community kring sin kanal.

Sedan en tid tillbaka har jag börjat dra mig tillbaka från streamingen. Främst då jag känner att jag uppnått allt jag vill med min kanal och att det inte längre ger mig lika mycket som det en gång gjorde. Men även för att jag mognat som människa och ser livet annorlunda nu jämfört med för några år sedan. Idag värdesätter jag min egen tid mycket högre och vill inte längre vara live inför okända människor flera timmar om dagen. Nu spenderar jag min tid med att läsa bra böcker, något jag alltid älskat men inte haft tid för när jag lagt all min tid på streamen och underhåll av den. Jag läser på om mitt nyfunna intresse för investeringar och aktier men mest av allt njuter jag av att inte göra någonting alls. Det är så skönt att vara ledig och slippa alla måsten eller jag borde. När jag började streama hade min mor nyligen gått bort och jag hade tappat min ambitiösa och karriärinriktade sida. Jag var helt vilse och hade inte längre någon klar riktning för mitt liv. Streamen har fungerat som ett tidfördriv medan jag listat ut vad jag vill göra för karriär. Nu har jag äntligen hittat en utbildning jag vill läsa och en karriär jag drömmer om. Den gamla målmedvetna och ambitiösa Mia jag en gång var har äntligen börjat krypa fram igen. Jag är så himla glad för detta! Jag har streamen att tacka för mycket och kommer alltid tänka tillbaka på den tiden med värme, alla goa människor jag lärt känna genom den kommer jag försöka fortsätta hålla kontakten med. Självklart kan man inte sluta streama helt när man hållt på i så många år som jag, så jag kommer absolut att gå live när andan faller på. Men nu är tiden inne för en nytt kapitel i mitt liv där fokus ligger på mig själv, min karriär och de människor som betyder mest i mitt liv.


Likes

Comments

Igår var det dammsugarens dag och idag den internationella kvinnodagen, kan ju inte bli så mycket bättre. Katten var inte sugen på dammsugare dessvärre. Jag tycker det är roligt att det finns en dag för det mesta nu för tiden. Vi hade ju Fettisdagen här om veckan och för en tid sedan minns jag att vi åt kladdkaka då det var kladdkakans dag. Men den internationella kvinnodagen är ändå snäppet större och viktigare. Dagen väcker så otroligt mycket känslor hos människor och jag har ägnat några timmar åt att läsa olika inlägg på bland annat Facebook där åsikterna är minst sagt delade.

Jag skulle inte direkt kalla mig feminist, mycket på grund av att ordet fått en dålig klang i folkmun de senaste åren. Däremot brinner jag för rättvisa och alla människors rätt till sin egen kropp och sina egna val. Jag behöver inte sätta någon stämpel på det. Som streamer med en "vågad" klädstil har jag fått ta den kampen i flera år, kampen om att få ha på mig vad jag vill och som jag trivs i. Det är rent ut sagt sjukt att vi 2017 påpekar andras kläder och försöker styra vad andra har på sig. Jag tycker att det är fel när framgångsrika kvinnor mitt i karriären tjänar mindre än män med samma kompetens och arbetsinsats. Lika orättvist tycker jag att det är när män förlorar fysiskt krävande arbeten på grund av att de inte klarat av arbetsuppgiften tillräckligt bra, men kvinnor som utfört samma arbete ännu sämre i förhållande till männen får stanna kvar. Det finns massor av orättvisor där ute i världen och ingen av dem är okej. Detta ämne är så stort och jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men jag vill försöka hålla inlägget kort. Jag tycker att alla ska passa på en dag som denna att fundera över vilka kvinnor i ditt liv som inspirerar just dig och skicka ett litet tack eller en hyllning till dem dagen till ära!

Likes

Comments

Jag tycker egentligen inte om semlor, själva brödet har en trist smak och mandelmassa är inte någon hit det heller. Men dem ser ju goda ut och det är en kul tradition så jag offrar mig och köper en när det väl är fettisdagen. Som tur var hade vår lokala ICA-butik minisemlor till försäljning, då kan till och med jag äta en hel semla utan att problem. En kopp kaffe och katten som sällskap på det, bra start på dagen.

Likes

Comments

Idag blev jag intervjuad och filmad till ett program om streamers. Det var mest allmänna frågor kring varför jag började streama, hur man bygger upp en framgångsrik kanal och hur min framtid ser ut. Max som var här och filmade och intervjuade mig var jättetrevlig och tiden rusade iväg. Tre timmar tog det men det kändes som att det gick snabbare än så. I höstas blev jag intervjuad för en dokumentär för Radio P1 och nu det här, jag börjar känna mig ganska mediatränad vid det här laget (haha). Jag vet inte än vart det hela kommer att sändas, men vi är flera streamers som deltagit och svarat på samma frågor. När materialet finns tillgängligt kommer jag att dela det här.

Likes

Comments

Jag har ganska nyligen börjat intressera mig för smink lite mer än jag gjort tidigare. Det var någonstans när jag insåg att jag i princip sminkat mig likadant sedan jag började sminka mig för en sådär 10år sedan och inte riktigt reflekterat över hur mycket man ändå kan göra med smink. Jag råkade halka in på lite YouTube-tutorials och blev hooked, som så många andra. För att lägga smink riktigt bra gäller det att ha rätt verktyg så jag har sökt runt för att ta reda på vilka borstar som är dem bästa - sett till kvalité och resultat. Valet landade på Sigma som väldigt många talade gott om i olika bloggar och videos. Jag passade på att klicka hem ett kit för ögonmakeup när eleven.se hade 20% på allt från Sigma tidigare i veckan. Ni minns kanske inlägget om mitt intresse för aktier och sparande, det ingår i min nya livsstil att hitta något jag verkligen vill ha och sedan köpa det först när det kommer ett bra erbjudande. Penslarna ser jag som en investering som kommer att hänga med under många år om de sköts rätt. Jag köpte även en rengöringsmatta från Sigma som man lägger i handfatet och sedan tvättar alla penslar mot de olika ytorna på mattan, smart grej! Längre fram blir det att köpa fler penslar från Sigma men då till ansiktet istället.

Likes

Comments

Känns som att jag bara lägger upp bilder på tidningar. Eller ja, två stycken, kanske inte är så mycket egentligen men det speglar ganska bra vad min lediga tid spenderas på. Fick mitt andra nummer av tidningen Stock idag som jag får i egenskap av medlem i Unga Aktiesparare. Det är faktiskt ganska galet att jag om någon är intresserad av börsen och sparande. Hela mitt liv har jag varit en riktig slösa och har aldrig kunnat hålla i pengar. Men så fick jag plötsligt inspiration till att ta tag i det i oktober förra året. Jag läser Blondinbellas (numera Isabellalowengrip.se) blogg sporadiskt och där skrev hon om en lyckad aktieaffär och lyfte även upp en Facebookgrupp som riktar sig till aktieintresserade tjejer. Jag gick med i gruppen och blev förvånad över att det inte var ett gäng överklasskvinnor som skrev i gruppen utan helt vanliga tjejer i alla åldrar och olika yrkesgrupper som alla hade intresset för aktier gemensamt. Jag fick känslan att kan dem, så kan jag. Sagt och gjort, jag skapade ett konto på Avanza och la in några hundralappar. Sedan dess har jag plöjt ett antal grundläggande böcker om aktiesparande, jag köper Dagens Industri samt Privata Affärer då och då, mitt twitterflöde består till 70% av olika investeringstwittrare och jag håller ett öga på mina aktier flera gånger om dagen. Aktier och sparande har snabbt blivit ett av mina största intressen och har påverkat mitt shoppingbeteende enormt.

Jag försöker uppmuntra alla i min närhet att komma igång med aktiesparande då många (liksom jag själv i början) tror att det är något man måste vara utbildad eller extremt rik för att kunna syssla med. Men det är verkligen inte sant. Rekommendationen är att avvara 10% av sin lön direkt när den kommer in på kontot till sparande men är inte det möjligt så räcker 500-1000kr gott och väl. Börja med att spara ihop till en buffert, man brukar rekommendera 3 månadslöner, och därefter kan du ge dig ut på börsen. Anledningen till att man ska ha en buffert först är för att aktier ska du köpa och äga i minst 5-10 års tid. Det är alltså inte pengar du ska gå och ta av när det krisar för då kommer dem ej ge önskad utdelning. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst här om ämnet men jag rekommenderar att gå med i olika grupper på Facebook och skapa ett konto på Avanza. Börja med småpengar för det bästa sättet att lära sig är att prova. Man kommer göra misstag och det är så man lär sig. Viktigast är att läsa på om alla företag du tänkt investera i och gå på din egen magkänsla. Undvik att ta tips från andra utan investera i sådant du själv förstår och tror på i det långa loppet. Så sätt igång nu, ju tidigare desto bättre och kan jag - så kan DU! :)

Likes

Comments

Efter mycket övertalning från min kära vän Issa så köpte jag nyligen Legion. Jag spelade ett MMO som liten skitunge och det hette Lineage (innan dess var det Tibia). Jag minns att jag älskade att spela det, främst för att chatta med folk snarare än att faktiskt levla min karaktär. Det var på den tiden när man inte hade en vettig internetuppkoppling och gud nåde om någon ringde när man var mitt i en strid och uppkopplingen bröts. WoW har jag bara provat lite grann, senast 2014 men då tröttnade jag efter en vecka. Men nu har jag alltså köpt den senaste expansionen och gett spelet en ny chans. Min vän Issa är WoW-nörd sedan spelet släpptes i princip och har lovat att vara min lärare. Än så länge har vi inte hunnit spela så mycket ihop men de få timmar vi spelat än så länge har varit rätt kul ändå. Mycket på grund av sällskapet så klart men det är en viss charm med MMO-spel. Vi får se hur det fortskrider men det vore ju kul att lyckas nå maxlevel med en karaktär, för det har väl ändå alla på sin bucketlist, eller?

Likes

Comments