​Efter första halvan av Marie Hansons bok "Mannen under trappan" har vi i grupp gjort en snabb analys av huvudkaraktären.

Fredrik är en typisk svensk pappa. Han är lugn och sansad, han har ett bra jobb som näringslivssekreterare i Kungsvik kommun för att försörja sin fru och sina barn.

Vi lade märke till hur Fredrik på något sätt är underlägsen sin fru, man får känslan av att det är hon, Paula, som bestämmer i huset. Allt går efter hennes villkor och godkännande, ber hon om något tvekar inte Fredrik att ge henne detta. Han verkar ha mycket starkare känslor för sin familj än Paula verkar ha. I en inre dialog får vi reda på att "hon hade älskat sina elever i barngrupperna mer än hon någonsin älskat sina egna barn" (s. 71)

Ju fler möten Fredrik har med Kwådd desto mer stressad blir han. Han känner sig mer och mer hotad av den lille mannen under trappan. Han tror att mannen sakta men säkert vinner över Fredriks familj till sin sida, framförallt när han hör om mötena mellan sonen och Kwådd.


För tillfället har jag inte mer att säga om huvudkaraktären.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Boken jag läst heter Pappersstäder, skriven av succéförfattaren John Green.

Den handlar om hur Quentin, med hjälp av vänner, ger sig ut för att söka efter sin barndomsvän som plötsligt försvunnit.

Boken hade i stort sett allt jag tycker behövs för att en bok ska vara bra. Den fängslade mig verkligen och jag skulle mer än gladeligen läsa den igen någon gång.

Pappersstäder blev även gjord till film i somras, vilken jag såg efter att ha läst ut boken. Även om jag älskade filmen måste jag säga att jag tyckte om boken mer, filmen kändes lite stressad och påskyndad då de inte riktigt lyckades få med de detaljer som gjorde boken så speciell.

Trots detta rekommenderar jag båda starkt :)

Boken får betyget 9/10 av mig och filmen 7/10.

Likes

Comments

Du har hittat till Hannas bokblogg tillägnad svenskan i skolan. Här kommer jag att skriva lite om böcker jag läst eller filmer jag sett som jag vill dela mina åsikter om. Kika in om du känner för det :)

  /Hanna L


Likes

Comments