Eftersom jag fått halsont och en isittande huvudvärk valde jag att stanna hemma från jobbet idag och imorgon. Känner mig som vanligt stressad över skolarbete men kom en bra bit på vägen idag. Imorgon ska den skickas in och sedan blir det lugnt ett tag. För att slappna av lite nu ska jag spela The Sims trots mina 20 år. Min åsikt är dock att det inte är ett barnspel utan det funkar i alla åldrar. Började själv som femåring. Däremot har det blivit mycket försämringar i det senaste spelet och allt med Origin samt nedladdningar osv.


Hur som haver, sitter och väntar på nedladdningen (som tagit över 30 min hittills?!!!) och lyssnar på gammal musik. Har sökt lägenhet som en tok senaste veckan, dock utan resultat. Det är så himla svårt att få lägenhet i den här stan!! Vi började söka ”på riktigt” i slutet av sommaren och vi har inte fått ett endaste erbjudande sedan dess, trots stabila inkomster. Har stått i kö sedan 2015 dessutom. Nej fy för bostadsmarknaden idag. Mitt största mål i livet är att starta en egen familj och ha ”Volvo-villa-vovve”. Men om man inte ens kommer ut från sitt eget barndomshem känns ju det rätt så väldigt långt bort. Det är något som gnager i mig varje dag, särskilt när jag och A måste dela på en enkelsäng på mitt rum mitt i jobbveckorna. Dåligt med sömn ska jag säga er. Nä nu håller vi tummarna för lägenhetserbjudande tills nästa gång jag skriver!

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är 2018! Detta året ska jag prioritera mig själv på riktigt. Självklart är det lätt att säga, men tänker inte köra slut på mig själv på samma sätt som förgående år. Nu tar jag nya tag! Skolan ska vara mitt val, på mina villkor. Den ska inte ta över mitt liv.

Till sommaren blir vi bjudna på en resa vilket jag ser fram emot. Det ska bestämmas denna vecka när och vart, men det blir något soligt ställe iallafall.☀️

Förhoppningsvis kan vi hitta en lägenhet snarast. Skulle vara fantastiskt att få inreda ett eget hem. Jag älskar inredning, det är ett av mina största intressen. Tillsammans med mitt intresse för fotografering skulle det ge en extra kick i det nya året.

Kan tilläggas att jag hann ta körkort i december! Min tredje uppkörning gick vägen iallafall.Likes

Comments

Skrev senast i maj, alltså 7 månader sedan. Har tänkt så många gånger att jag ska skriva här, men det har aldrig blivit av. Det som hänt sedan sist jag skrev är först och främst att jag fick ”sommarlov” från plugget. Lovet gick endast till heltidsjobb (sommarvikariat) som senare övergick i en deltidstjänst. Nu har jag alltså heltidsstudier + en helgjobbstjänst + gymnastikledare. Tjänsten innebär även internutbildningar som jag varit på under hösten. Första två kurserna gick såklart åt skogen så på måndag väntar första omtentan och nästa vecka kommer nr 2. Igår skickade jag in en hemtenta i en annan kurs, idag och imorgon är det jobb och uppkörning på måndag. Gissa om jag har tid att plugga. Tog alltså tag i körkortet också, där jag lyckades med teoridelen men inte med uppkörningen. Så förra veckan gjorde jag om teoriprovet som blev godkänt för andra gången och på måndag är uppkörning nr 2.

Jag har hunnit fylla 20 år, men det blev inget större dunder och brak. Har inte ens hunnit på premiärtur på systemet ännu... Anton har hunnit få två jobb under denna period också, men har sagt upp sig från det ena eftersom det var i fel stad. Så nu ”bor vi tillsammans” på mitt rum hos mina föräldrar. Delandes på en 90-säng. Det har vi iofs gjort till och från i fyra år nu. (Apropå det har vi hunnit fira vår fyraårsdag!). Jag har köpt en ny mobil (från iPhone 5s till en iPhone 7). Mina föräldrar har beställt en ny bil efter ca 14,5 år. Min mormor har köpt ny hund också som ska lära sig allt om livet. I veckan hade mina gympanissar julavslutning också. Sockersöta var dom!!


Jag tror det var allt som skett under 7 månader i en rejäl sammanfattning!

Nu ska jag sova. Natti!

Likes

Comments

Hej igen! Sitter i soffan med datorn bredvid mig och mobilen i handen. Har firat hunden på hennes födelsedag idag, vi har haft gäster, jag har varit på ica maxi, jag har duschat, fixat lite lunch.... Ja jag har nog hunnit med en del trots allt. Men inte riktigt allt det jag skulle. Planen var att duscha, klarmarkera jobbtider, städa mitt rum och framför allt plugga. Jag har gjort de två första...🙄
2 juni är terminen slut och GUD vad jag längtar. Har gått och blivit med TRE omtentor till augusti (good job girl) och skulle inte förvåna mig om det blir en fjärde...!
Jag har även fått min fjärde förkylning på kort tid. Var på vårdcentralen för 2-3v sedan för att ta halsprov (då var det tredje förkylningen) men de hittade inget. Så jag har väl bara otur då. Som vanligt. Men hur ska man hinna med allt när man dessutom har feber? Finns ju ingen som helst ork. Man gör ju ingenting! Och inte heller kan man tjäna några pengar.
Ska väl koka lite te nu, (mango & lychee, grönt, rekommenderas starkt!!) och sedan göra min förbannade uppgift om industrier. Hur kan dom tro att jag ens kan NÅGOT om maskiner? Kan inte ens se skillnad på en svets, svarv och borr fick jag höra av min gruppkamrat.😤

Ha en bra kväll🌸

Likes

Comments

Vet ni hur mycket jag saknar dansen? Kan man få börja om nu eller? Kan jag få göra om 2013-2015:s alla tävlingar, med SM och gruppen, med Viktoria och individuellt?? Är det försent att börja på disco igen när man är 20år?
Jag slutade inte för att intresset brast. Jag slutade för att jag var deprimerad. Jag gick in i en depression och jag visste om att det var det som gjorde att jag inte hade lust att dansa. Jag tänkte fortsätta en termin till för att jag trodde lusten skulle följa med, men fick körtelfeber och fick ta en paus på några månader. Terminen därpå körde jag som vanligt, men kände mig som en kärring ihop med alla 9-14 åringar som gick i samma grupp. Vad blev resultatet? Jo jag slutade såklart. Men nu, när det gått två år sedan jag slutade så känner jag att jag vill dansa igen... Klä ut sig i alla dessa underbara kläder och röra sig till house-musik... Drömmen.

Det är förstås underbart att vara gymnastikledare och veta om att jag kanske bidrar till en livslång kärlek till en sport, eller åtminstone bidrar till att barnen har roligt på träningen. Men jag själv då? När får jag ha kul? När får mina drömmar gå i uppfyllelse?

Åh vad jag behöver en paus från skolarbete och ta hand om mig själv en period. Starta upp ett liv ihop med A och sedan plugga färdigt. Att ta det lite lugnt ett tag. Men livet gör som det själv vill och man kan aldrig lova någonting. Vad som helst kan hända.

Bild på vovve o jag i solen häromdagen.

Likes

Comments

​The Chainsmokers nya låt "Something just like this" är grym upptäckte jag idag.

Vi sitter och gör löpande bokföring just nu, eller ja jag gör det ensam för tillfället. De andra i gruppen jobbar osv. Men idag fick vi ett bakslag och vi kommer inte hinna reda ut det till bokföringsuppgiften ska vara inne. Så heja Lovisa, en tredje omtenta/komp nu eller? Det går inte riktigt åt mitt håll just nu känner jag. Men det har ju gått bra hittills så någon gång lär ju bakslaget komma. Och det var nu! Vill bara ta ett studieuppehåll, jobba ett år, (helst mer haha), och hinna andas! Himla korvstoppning detta! Programmet består endast av 7,5p-kurser, vilket jag tidigare tyckte var skönt, för det gör att man inte fördjupar sig utan endast ska kunna grunden. Men de vill ju för fasen att vi ska vara ekonomer efter en fyra-fem veckor lång kurs. Det går inte. Ena månaden ska man vara psykolog, andra jurist, tredje ekonom och fjärde ska man för en gångs skull vara personalare, som vi faktiskt utbildar oss till. Programmet är brett, vilket jag uppskattar, men ibland är kraven för höga, att vi ska kunna allt om ämnet på fyra veckor. BIT IHOP.

Igår var det jobb på schemat vilket det också är imorgon. Båda ställena är lugna, så det är jätteskönt mitt i denna plugghärva. Jag bloggar bara om plugget, jag vet. Men jag har bloggen för att skriva av mig och ventilera mina tankar, och eftersom plugget stressar mig nåt så till det milda grad så blir det mest plugg det skrivs om. Gamla bloggen hade jag ju läsare på, ca 20 iallafall om dagen. Plus/minus tio pers ungefär. Men då skrev jag bara för att skriva, ibland deeper och ibland bara "idag åt jag en apelsin". Men nu är det endast ventilation för tillfället. Så kanske det blir roligare när vi flyttar till hösten. Om vi får lägenhet vill säga. Och det är ju också en historia i sig. 

Likes

Comments

Kan verkligen inte skriva om annat än stress. Men jag vill faktiskt bara lägga mig på golvet i gympahallen och grina. Varför just gympahallen undrar ni (ingen än) då? Jo, det ska jag förklara för er. Jag älskar gympan, barnen och hallen. Inga problem där inte. Men det är väldigt hög ljudvolym och väldigt stimmigt pga uppspelta och glada barn. Därför vill jag bara lägga mig i mitten av den hallen, på golvet, när det är komplett tystnad och bara känna in lugnet ifred. Lugnet före stormen. Och som sagt kanske grina lite också. Men det är ju bara för att det är så mycket olika känslor som bara trycker i skallen på mig - vilket resulterar i tårar. Jag pressar mig själv för hårt och jag har glömt hur man använder ordet nej. För något år sedan skrattade jag åt folk med dessa problem. Tänkte mest "ta dig i skinnet, skaffa stake och ryck upp dig". Men nu sitter jag här själv. Det är en jävla röra som inte går att lösa genom att "rycka upp sig". Jag har själv satt mig i denna soppa och måste då också ta mig ur den på smartast vis.
Därmed planerar jag att jobba lite i april och sedan säga upp mig.

Dagen har gått bra. Träffade älsklingen och hjälpte honom att köpa brallor också. Nu ska jag bara ta mig igenom morgondagen med föreläsning hela dagen. Snyft. Ingen take-away-mugg har jag heller för dom har jag minsann glömt i gympahallar!
Lägg av nu Lovisa.

Godnatt!🌸

Likes

Comments

Hej!

Jag har så smått börjat inse sanningen, jo jag är sockerberoende. Varje dag, efter maten, skriker min kropp efter en kopp kaffe och en sötsak till. Håller mig kanske en timme och sen är det dags igen för något sött. Men jag brukar kunna hålla mig fram till kvällen då jag antingen gör varm choklad eller gröt med lingonsylt på. Efter jag slutade träna (för snart två år sedan) känner jag också att det sakta men säkert börjar gå "utför" med att hålla formen. Nej, jag anser inte att jag är tjock, men en muskel här och var hade inte varit helt fel. Sen börjar jag också tycka att jag inte känner igen min kropp längre. Jag menar, när jag var tränad fanns det perioder som jag hade magrutor. Jag saknar det litegranna.

Så, jag tänkte att jag föreslår för A att vi kan ha ett sockerförbud tillsammans. Stötta varandra liksom. Då menar jag inte socker i exempelvis lax eller annan mat, då det är helt omöjligt att inte få i sig, men kakor och godis.

Men HUR avvänjer man sig med sött? Smoothies? Känns ju bara som ett substitut för socker, själva beroendet blir man ju kanske inte av med. Eller? Vi får väl se.

Imorgon är det arbetsintervju som gäller! Jag vet att jag nyss fick jobb, men nu är det sommarjobb och inte "vanligt" jobb.


Likes

Comments

Nu var det länge sen sist. Igen. Jag har inga krav på att skriva här ändå, känner jag.

Jag sitter just nu och dricker mitt morgonkaffe, innan lilla valpen jag tar hand om ska komma. Känner mig väldigt trött, slutkörd, sönderstressad och ja, allt! Började ju jobba igen för några veckor sedan och jag märker nu att jag inte klarar av det höga tempot. Tempot på jobbet är inte problemet men tempot i min vardag. Att balansera plugg, gå på föreläsningar två dar i veckan, leda tre gympagrupper två dar, jobba två andra, ta hand om valpen, åka till Leksand och vara med mitt hjärta (och han komma hit), kanske träffa någon vän då och då... alltså det är inte hållbart.
Att fylla dagarna med någonting är alltså inget problem längre (vilket det ioförsig var i höstas). I höstas kände jag att jag i princip kunde jobba efter plugget och alla dar i veckan. Det var lite därför jag sökte nytt jobb nu. Men det slutade med feber, förkylning och uvi, vilket innebär antibiotikakur. Tjiihoooo!

Nä, nu ska jag sluta deppa. Ska ju få finbesök av Tiny-Terror, som hon får heta när hon är här. Kanske har hon fått det namnet för att vi är vana vid en 10-årig tant och lillan är ett busigt barn på 5 månader. Kanske för att Anton är musikintresserad. Men kanske mest för att hon är just det, en tiny, tiny, terror.

Likes

Comments

Kan nog quota alla deras låtar, för varenda en av dom har ett sådant djup. Men här kommer avoritcitaten från mina favoriter:

Vi går mitt i gatan på morgonen
Staden var död i kväll
Det luktar cigaretter och sommarregn
Känns som om jag behöver dig
Jag vill ha dig där när jag kommer hem
(Tomma blad, Norlie & KKV)

Vart ska man gå, det väljer man själv
Du står framför spegeln och säger dom orden
Klart det blir svårt, du känner dig bäst
Du tänker på steget du borde ta
För ett bättre liv
Många har sett ett fördrivet perspektiv
Och du känner att den jobbiga tiden gärna skulle kunna passera förbi
(Samma barn, Norlie & KKV)

Jag borde gå min väg
Samvetet väger ton
Jag har nog nått min gräns
Det blir min sista gång
Jag säger tack för mig
Innan jag vänder om
För allt jag sagt till dig
Har du glömt bort imorn
(Västerbron, Norlie & KKV)

Har mina ögon slutna, står på toppen
Känner vinden, bränner kinden
Gåvan från ovan
Den är som skänkt från himlen
Har hittat hem tillslut
Mina fötter blir som rötter
Jag växer fast, hämtar kraft
Kan äntligen bli jättestark
(Pressad av tid, Norlie & KKV)

Jag vill inte att du ser mig nu
Ingen av oss vill va ensam baby och det vet väl du?
Jag har inte kunnat känna någonting sen vi tog slut
Jag försökte vänta, trodde att det skulle hjälpa men nu står jag mittemellan
Jag fann och jag förlorade mig själv på samma gång
Jag vill inte vara med nå mer
Jag vill inte vara med nå mer
Jag gav dig alltid hundra, varför står jag här på noll?
Säg mig, vad är det för jävla spel?
Jag vill inte vara med nå mer
(Vill inte vara med, Norlie & KKV)

DEN BÄSTA TILL SIST:
Har jobbat dag och natt
Lämnat dig med tusen frågor
Men du vet vad jag sagt
Har aldrig gett dig några gåtor, så sluta spela dum
Kom igen, aldrig visat någon annan än den jag är
Kom igen, jag är, jag är, jag är
Så nu måste jag gå för jag kan aldrig sjunka till din nivå
Vill inte förstå, du gör det så svårt
Men allting som jag gjort har alltid varit för dig och mig, så jag säger förlåt
(Förlåt, Norlie & KKV)


Likes

Comments