Tillsammans har vi alla, under de månader vi arbetat med vårt musicerande, strävat mot samma mål. Att bli klara och få ett bra resultat! Och jo, som en grupp behövs ett mål för att ta sig vidare, samtidigt råkar vi alla vara väldigt olika individer.
Osämja har uppstått portionsvis lite då och då, vi har haft olika uppfattningar om vad som behövt prioriteras och även hur själva arbetet skulle gå till. Vi har ju trots allt ändrat om lite eftersom att förutsättningarna sett olika ut. Man har stundvis tappat lite ork och så klart haft andra uppgifter i och utanför skolan so behövt stjäla tid. Själv kan jag erkänna att jag ett tag helt tappade kollen på vårat arbete då annat kom i vägen och man, trött som man kan bli, inte hade orken att ta tag i det.

Som tur är så är vi, fast än olika, även väldigt förstående och drivande när vi behöver. Några i gruppen speciellt. Vi vill alla ha kul och nå vårt mål tillsammans och med detta tror jag verkligen att vi lyckats håla igång varandra. Absolut har det stått stilla nån gång, men förr eller senare har en eller flera satt ner foten och peppat oss alla till att göra vårt bästa.

Att spela med vänner har både sina fram och baksidor. Vi känner varandra vilket kan bli jobbigt då vi inte är skygga med att säga vad vi tycker med risk för att såra varandra. Samtidigt förstår vi varandra på ett annat plan och har möjlighet till ett aktivt samarbete! Det har varit något ansträngande att vara omgiven av "medarbetare" både på "arbetstid" och fritid, men jag har upplevt det som att vi gjort det bästa vi kunnat av de rådande omständigheterna.

Jag vill påstå att vi fungerat bra ihop när det gällt och att, jag i alla fall, kommer ta med mig denna erfarenheten så länge jag lever. Det var lärorikt och faktiskt väldigt roligt! Dessutom är jag nu mer taggad än på länge att få redovisa en produkt jag kan vara stolt över med med mina vänner och inga andra. :)


/ Elisabet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var det dags igen för ett nytt videoklipp! 🎥

I see fire

Detta var också i Näsums kyrka som Icarus och det finns några fler. Just denna låten var tvåa. Det är inte den bästa kvalitén men man kan höra oss bra ändå. Tyvärr så fick vi inte med några videos från vårt andra framträdande, där vi var i en vanlig lokal och hade det bättre med akustiken. Då hade vi även klätt upp oss i finkläder och en ny låt hade slinkigt in.

Att vi åkte ut och spelade på tillställningar var mysigt. som bilder visar innan fick vi bland annat fika och gott mottagande. Som man ofta säger: Huvudsaken var att vi hade roligt. och det tyckte jag att vi lyckades med att ha. trevliga typer att umgås med och det var roligt att testa på olika instrument till olika låtar. 

Vi ser kanske ut som en lite udda flock men det är precis det som binder oss samman. 

Detta har varit kul 👍✌🐧

/Anna


Likes

Comments

jag ska förklara för er vilka instrument vi har andvänt när vi har spelat!

Vi kör helt aukustiskt förutom en förstärkare till elgitarren och till basen!

Vi använder oss av olika instrument som gitarr, Cajon, Elgitarr, Aukustiskbas, shakers, melodika och sång. Tänkte att jag skulle förklara hur instrumenten ser ut, låter och används.

Gitarr och Elgitarr vet dom flesta vad det är så jag skippar dom!

Cajon: Det är en ihålig trälåda med ett hål på baksidan, det är som en trumma och man får olika ljud beroende på vart man slår på lådan, man sitter på lådan och slår på framsidan för att skapa ljud.

Aukustiskbas: Det är som en vanlig bas fast den är gjord av trä (ser ut som en gitarr med 4 strängar), man behöver inte ha förstärkare om man inte vill men den låter inte jätte mycket om man kör utan.

Cabasa: Det är en träcylinder täckt med en refflad metall skylt, som omges av ett nät av metall pärlor. Håll handtaget med ena handen och grepa metall pärlorna med den andra handen på metallplattan i botten skapar den klassiska cabasa ljud.

Ägg: Det är en liten äggformad plast grunka med kulor inuti så när man skakar den så låter det som en maracas.

Tamburin: Det är en plastcirkel med små små små cymbaler som slås ihop när man skakar på den.

Melodika: Är ett litet bärbart piano och vill man ha ljud i det så måste man blåsa i en liten slang.

Sång: Det är en människas stämband och när dom vibrerar så bildas ljud.


Musiktanten Linnéa

Likes

Comments

Rep i skolan inför inspelning av Like a prayer!

Likes

Comments

Det var både spännande och kul att spela i Näsums kyrka, vi fick öva en tid innan i kyrkan och det lät så bra, nästan bättre än när vi sen framträdde, antagligen för att det var mer nervöst då. Vi gick igenom lite när vi skulle börja gå fram vilken låt vi skulle spela när vi fick också vänta ett tag på ljudteknikern så lite stressigt var det allt. Sen blev vi bjudna på lite fika innan det hela skulle börja, det var rätt mycket fixande men det kändes bra när man kom igång med första låten. då kändes det som att nerverna släppte och det blev roligare, man kände sån pondus att spela i en kyrka. Här kommer en länk till första låten vi spelade, Icarus med Bastille

Mycket nöje/AnnaFörsta låten från spelningen, Icarus - Bastille

Likes

Comments

​För några år sedan hade jag en vän som studerade musik i Allingsås som berättade om sitt projekt arbete. Han berättade att dom över sommarlovet hade valt att åka runt i Sverige och spela musik tillsammans med sina vänner, på olika torg och andra ställen ute i samhället. Dom hade bil och körde runt eller också tågluffade från plats till plats. Jag tyckte att det lät väldigt roligt och ville göra samma sak. 

Till en början planerade vi lite smått att spela och åka runt till olika städer på sommarlovet, bara städer i Blekinge och Skåne. Vi bestämde vilka låtar vi skulle spela tillsammans innan sommarlovet, och jag plankade dom till gruppen. Vi kom alla med olika förslag och sedan röstade vi. Men innan sommarlovet när vi planerade var det tyvärr många som sa att dom inte kunde, inte hade tid, skulle iväg eller jobbade. Då bestämde vi oss för att istället spela ute på gatorna på höstterminen när skolan väl hade börjat igen.   

Vi träffades för att repa en gång på sommarlovet, och jag delade ut alla låtar och plankningar på facebook i våran grupp så att alla kunde ta del av dom. När höstterminen väl hade kommit, så tog det ett tag innan vi valde att gå ut och spela någonstans. Första giget blev i näsums kyrka, därefter spelade vi i pingstkyrkan i olofström på en galakväll. och efter detta bestämde vi oss för att istället inte spela ute i samhället, utan mera spela inomhus eller på olika tillställningar. Så formades vårt projektarbete. 


// Emma Rosenqvist

Likes

Comments

Kvällen innan

Checkar av allt innan spelningen

Fika!!

Likes

Comments

Första gången vi repade, eller snarare hade samling, var någon gång i mitten / slutet på sommarlovet. Då kom vi överens över att vi skulle träffas i en replokal som ligger vid magasinet och snacka ihop oss lite. Det blev lite spel om jag kommer ihåg rätt.

De var nog det enda vi gjorde under sommarlovet p.g.a. vi inte kunde hitta en gemensam tid. Det var alltid någon / några som t.e.x. jobbade, var bortrest eller hade andra förhinder. Så det var svårt att träffas allihopa på en och samma gång.

Vid skolstart så bestämde vi oss för att starta en gemensam ensamble där vi kunde öva och få hjälp av någon musiklärare, vilket var ett klokt val. Så i princip varje torsdag under hela terminen som har gått än så länge så repade / repar vi med Per Nord. Det var mycket som vi planerade i början, d.v.s. röstade fram låtar, när vi skulle repa in dom, och ungefär när vi skulle ut och spela.

När vi närmade oss spelningar så repade vi även utanför skoltid, d.v.s några gånger i rockrummet ( C 18 ), och även något tillfälle i replokalen vid magasinet, då hade vi ett genrep på alla låtar som vi skulle framföra i Näsum. Dagen innan vi skulle spela i Näsums kyrka så repade även majoriteten av gruppen på eftermiddagen / kvällen. Vi soundcheckade också då de var stor akustik i kyrkan så de var bäst att fixa de så mycket vi kunde i god tid. De andra som inte var med den dagen fick förhinder. Dagen efter så hade vi ännu ett rep med resterande av gruppen några timmar innan vi skulle börja spela.

Efteråt så återgick vi till ensamblelektionerna och med att planera. Några dagar / någon vecka efteråt så fick vi möjligheten att uppträda på en galakväll i pingstkyrkan i Olofström. Denna gången repade vi inte utanför skoltid då vi skulle köra samma låtar, så det räckte med ensamblelektionerna vi fick däremellan. Även därborta innan spelningen så hade vi ett litet litet rep med gruppen.

Sen dess så håller vi nu på att öva in nya låtar, jullåtar, som vi tänkt framföra utanför gallerian i Kristianstad om vi får tillstånd till det. Ett par låtar, 5 st som ska framföras med litet lätt gitarrkomp och körsång. Någon enstaka bjällra här och där bland låtarna med. Återigen, vi repar på ensamblelektionerna med hjälp och idéer av Per-Nord. Hade också nyligen ett litet rep i rockrummet ( C 18 ) där vi spelade och sjöng låtarna.

// Musikanterna / JB

Likes

Comments