Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen har vi skaffat internet och nu kopplat in datorn!

Men utan internet och dator under en längre tid har verkligen fått mig att inse vilken värdelös och tidsuppätande pryl detta är. Jag har kunnat sysselsätta mig med tusen andra saker (bortsett från de tusen andra obligatoriska saker när man flyttar hemifrån för att sköta ett hushåll själv)! 

Jag har nu iallfall någonstans att göra av alla mina bilder med systemkameran, känns bra :D

Min blogg kommer nog inte bli nån tråkig heminredningsblogg, för sånt e bara tråkigt, kommer hålla mig till att inte blogg som jag brukar göra ^^ 

Likes

Comments

När mina tre små andra älsklingar är hemma!
Åkte till mamma o pappa idag och städade ur det sista i mitt rum. Fick såklart med mig mina nallar och så fort ja la dem i min säng när jag kom hem så kändes det så fulländat. Fick ett leende på läpparna och längtar nu till att få krypa ned i sängen ^^,

(Har tagit fina bilder med systemen men vi har ingen data inkopplad så de kommer när de kommer)


Likes

Comments

När mina tre små andra älsklingar är hemma!
Åkte till mamma o pappa idag och städade ur det sista i mitt rum. Fick såklart med mig mina nallar och så fort ja la dem i min säng när jag kom hem så kändes det så fulländat. Fick ett leende på läpparna och längtar nu till att få krypa ned i sängen ^^,

(Har tagit fina bilder med systemen men vi har ingen data inkopplad så de kommer när de kommer)


Likes

Comments

Ja detta är nått som sätter relationen på prov men vi kom ut levande och med massa nya saker till lägenheten!
Känns så mkt mera hemtrevligt nu, Vårat hem.Likes

Comments

Det känns konstigt men jätte kul!
Spenderat hela helgen med att flytta och köra en massa så var helt slut på söndagen som blev vår första natt dära!
Det var nervöst att sova ensam med oscar, spennande!
Men ska bli skönt att få reda på lägenheten och packa upp för just nu bor vi i kartonger och det är en hinderbana att komma till toaletten xDLikes

Comments

Har nu fått en praktik plats på clas ohlson som förhoppningsvis ger jobb sen ^^.
Varit där i två veckor nu och ska jobba till slutet av juni (fyller 20 år då). Hittills har det varit jätte kul att vara där, de är mkt varierande arbetsuppgifter skönt tempo och för de mesta trevliga kunder :)

Likes

Comments

Små tjejerna har blivit könsmogna så de sätts på både från höger och vänster och svättas överallt!

Dem får massa fläckar på sig och luktar blä, men de brukar dem oftas fixa själva. Men idag var Maxi helt nerkletat och stank+Jag skulle klippa klorna, så de blev att ja gjorde allting istället.

Det är mycket snacka på internet att man inte ska bada sina kaniner. Sen är det ju skillnad på att bada och bada. Mitt syfte var att få bort alla mens fläckar om man nu kan kalla de för de ^^ Sen kan man ju alltid dränka sina kaniner, eller för dem som gillar de, simma runt lite!
Min åsikt, klart du kan det, precis som att du tvättar vilket djur som helst, men de finns lite mera faktorer att tänka på.

När man tvättar sina kaniner
Tar vi mina kaniner som exempel såklart:

Dem bor utomhus vilket betyder att på vintern lagrar dem extra fett i pälsen för att behålla värmen. Då är det väldigt dumt att helkroppstvätta dem med tvål. Fortfarande kan du ta en blöt handduk/hälla lite vatten och gnugga om dem har en elak fläck eller dylikt, annars sköter dem hygienen helt själva! Ev När dem har diaree att man tvättar rumpan på dem.
Men de viktigaste på vintern, att pälsen får torka helt och hållet innan man tar ut dem igen för att dem inte ska frysa. Samt att undvika helkroppstvättar med tvål framförallt just för deras egen skull!

Under varmare omständigheter är det inte lika känsligt, skönt att ligga i solen och torka sig  ^^ 

Tvätta dem i vadå:

Jag har en liten balja med kant på ca 10 cm hög, fyller nästan halva.
Man kan ha dem i duschen, badkaret, handfatet. Allt beror på vad kaninen känner sig trygg med.
Maxi hatar att bada o han hatar att vara i handfat (inte för att ja vet vf jag brukar ha han i handfat.. men men) Så att kombinera dessa två saker är inte så bra o slutar bara i kaos.
Har testat o han han lös i duschen o låta dusch munstycket spruta vatten över duschgolvet så han bara går runt i vatten, men problem 1, jag kunde inte stänga in han ensam inne i duschen för att springa runt med mig sittandes utanför o kolla, för då blev han jätte rädd av att han var ensam o instängd. 2, Jag kunde inte sitta där inne med honom för då klättrade han upp på mig som om nått försökte äta upp honom. Så duschen funka inge bra heller.
Men baljan var briljant, den kan jag ställa i hallen (badrum är en skrämmande miljö för honom), han var inte instängd som om man hade han i en hink eller nått, han kan inte klättra upp på mig och jag kan lätt komma åt/hälla/tvätta/gnugga samt hålla i honom lätt så han inte hoppar ut, för de vill han gärna ^^

Vattentemperatur:

I regel vad som sägs ska temperaturen vara ljummen, men nu när ja tvättade Maxi så tar jag in dem, och dem är vana vid en kallare temperatur ute så väl inne blir dem lite varmare. Så jag har kallare än ljummet vatten.
Sen om man har en kanin med tjockare päls än hermeliner så kan man ha lite kallare vatten. 
Har man en naken-kanin så kan man ha lite varmare just för att dem inte har nån päls x) (förlåt, men nakenkaniner asså.. HAHA)

Bada Mini-nini:

Det är såklart skillnad tvätta nån som aldrig blivit tvättad förut. Maxi kan jag hålla kvar i vattnet, för jag vet att han klarar det och han har gjort det förut.
Små tjejerna fick använda bajlan såklart, hade den i hallen och tog en åt gången.
Försökte först få dem själva att hoppa i, men ingen var riktigt taggad. Satte ned henne sakta i vattnet (lite mindre än hälften av baljan var fylld med lite kallare än ljummet) så släppte ja henne där så fick hon själv göra de hon ville göra. 

Trixi- Satte ned henne, satt still i några sekunder, nosade lätt på vattnet och tyckte det var lite konstigt. Sedan vände hon sig om och hoppade ut.

Pixi- Trodde hon skulle bli ganska rädd av dedär, för hon e väldigt försiktig och rädd av sig i vardagen. Men icke de, hon sprack runt lite i baljan o såg road ut av de. Sen när dem hoppar ut så bara torka tassarna och ge lite godis :)

Och det var de ^^,

Likes

Comments


Oscar och jag jobbar på att ta livet till nästa nivå.

Pappas vän har en lägenhet i överskott så vi har varit och kollar på den idag. 
En vanlig 2a i gubbängen ca 60 kvd, lite för stor för oss egentligen  vi kommer inte kunna fylla den med möbler ...än. Men det är en jätte bra första lägenhet!

Det känns jätte stabilt och jag är ytters trygg med att flytta ihop med Oscar. Även om det inte blir denna lägenhet nu, så i snar framtid.

Vi hyr lgh i andra hand så det är upp till hyresvärden om vi blir godkända eller inte, så det är bara att hålla tummarna :)

Likes

Comments

Boom festivalen ligger i portugal, så vi kommer passa på att semestra lite.
Lite sevärdigheter samt att vi ska klättra en massa.
Vid stränderna så finns det jätte fina klippor och berg som är perfekta för klättring, så vi passar på medan vi kan ^^
Totalt kommer vi vara borta i två veckor. En vecka innan festivalen, samt en vecka på festivalen!
Det kommer bli grymt!

Likes

Comments