Mumsig marmelad som är super god att bre på kvällsmackan eller äta på toppen av desserten. Du behöver:

•1 del rabarber
•1 del syltsocker (använd lite mindre för att få en lösare textur)
•Kardemumma

Skär och skala rabarbern, häll i alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Om du känner att den är för hård kan du tillsätta valfri mängd vatten. Häll på burk och låt svalna.



Yummy marmalade that is super good to brew in the evening toast or eat on top of the dessert. You need:

• 1 part rhubarb
• 1 part of jam sugar (use a little less to get a looser texture)
•Cardamom

Cut and scale the rhubarb, pour all the ingredients in a saucepan and boil. If it feel too hard you can add water. Pour in a jar and wait to cool.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mumsig paj med lite socker i!! Hur bra kan det bli? Denna pajen är ljuvlig och superlätt. Du behöver


•hallon och blåbär
•1dl havregryn
•2dl mjöl
•2msk socker
•125g smör

Häll bären i en pajform så botten täcks. Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Tillsätt ev mer havregryn eller smör om degen känns kladdig eller torr. Smula över pajen och grädda gyllene i 200°C.


Yummy pie with verry litle sugar in, How good can it be? This pie is lovely and super easy. You need


• Raspberries and blueberries
• 1dl oatmeal
• 2dl flour
• 2 msk sugar
• 125g butter

Pour the berry in a pie form so that the bottom is covered. Melt the butter and mix into other ingredients. Add more oatmeal or butter if the dough feels sticky or dry. Sprinkle over the berry and bake the golden at 200 ° C.

Likes

Comments

Mumsig granola som innehåller få ingredienser och den är super god!! Den är som godis i munnen med den svaga smaken av kardemumma och krispiga honungen.

• 5 dl havregryn
• 1dl mandel eller hasselnötter
• 0,75 dl pumpkärnor
• 0,75 dl solokärnor
• 1 / 2msk kardemumma
• 2msk kokos eller rapsolja
• 1 dl vatten
• 1 / 2dl honung


Blanda alla torra ingredienser i en bunke, koka sedan olja med vatten och honung så det smälter. Droppa honungsblandningen över de torra ingredienserna och kläm med händerna så små granola klumpar bildas. Häll en bakplåtspapper och rosta i ugnen 200 ° C i ca 25 minuter, men efter ca 15 minuter öppnar du ungslocket och lägger en sked mellan för att all fukt ska tränga ut. Rör om då och då, granolan är klar när den är helt torr. Häll den då i en tät burk.

Yummy granola that contains few ingredients and is super good!! It will be like candy in the mouth with the thin cardamom flavor and crispy honey.

• 5dl oatmeal
• 1dl almonds or hazelnuts
• 0.75dl pump kernels
• 0.75dl solo cores
• 1 / 2msk cardamom
• 2msk coconut or rapeseed oil
• 1dl water
• 1 / 2dl honey


Mix all dry ingredients, then boil oil, water and honey so it melts. Drop it over the dry mixture and squeeze with your hands into small granola lumps. Pour a baking sheet and cook in the oven 200 ° C for about 25 minutes, but after about 15 minutes open the lid and place a spoon for all the moisture to penetrate. Stir occasionally, the granolan is ready when it is completely dry then pour it into the jar.

Likes

Comments

Dessa godingar går inte att beskriva hur otroligt gott dom smakar!! Underbara snittar med en lätt seg konsistens som uppskattas av alla!!
Ca 15 snittar:

• 75g rumstempererat smör
• 0,75dl socker
• 1,5 tsk vaniljsocker
• 1msk ljus sirap
• 1,5dl mandelmjöl
• 3 msk kokosmjöl
• 1/2 tsk bakpulver
• 1/2 tsk kardemumma + topping
• 1/2 tsk kanel + topping
• pärlsocker

Nyp ihop alla ingredienser förutom pärlsockret. Tillsätt ev mera mandel eller kokosmjöl om degen är lite klibbig. Forma degen till en längd som du lägger på ett bakplåtspapper. Tryck till längden lite och garnera med kardemumma, kanel och pärlsocker. Grädda i 175° ca 8-10 minuter tills kanterna blivit gyllene.


These cookies can not be described how incredibly good they taste!! Wonderful cookies!!
About 15 cookies:

• 75g of room temperature butter
• 0.75dl sugar
• 1.5 tsk vanilla sugar
• 1msk light syrup
• 1.5dl almond flour
• 3 msk of coconut flour
• 1/2 tsk baking soda
• 1/2 tsk cardamom + topping
• 1/2 tsk cinnamon + topping
• pearl sugar

Nip all ingredients apart from the pearl sugar. Add more almonds or coconut flour if the dough is a little sticky. Form the dough to a length as you put on a baking sheet. Push the length a little and garnish with cardamom, cinnamon and pearl sugar. Bake 175 ° C for 8-10 minutes until the edges have become golden.

Likes

Comments

Du behöver:
Kallt vatten
2- 2 1/2 dl linfrön
1 1/2- 2 dl pumpakärnor (jag valde rostade och saltade pumpakärnor)
1 dl sesamfrön
1 dl rostade solrosfrön Salt efter egen smak och tycke)

Gör så här:
Rör ihop alla frön kärnor och i en bunke och täck med vatten.

Vattnet gör att fröna kärnorna blir "degiga" de ska stå i kylskåpet över natten minst 10 timmar) Ställ ugnen på ca 125 grader. täck en bakplåt med bakplåtspapper och fördela smeten över plåten.
Strö över lite flingsalt och ställ in i ugnen, i ca 1 1/2 2 timmar. (beroende på hur mycket vätska som hälldes upp i bunken).
Öppna då och då ugnsluckan så att den fuktiga luften släpps ut.

När brödet nästan torkat helt så tog jag ut brödet och skar det i fina portionsbitar.
Plus att jag bytte till ett nytt bakplåtspapper, till ett torrt.
Och la alla bitar upp och ner -så att de torkar på bägge sidor.
När brödet är torkat, stäng av ugnen och låt stå en liten stund på eftervärmen, håll ugnsluckan öppen lite.

You need:
Cold water
2- 2 1/2 dl flaxseeds
1 1 / 2- 2 dl pumpkin kernels (I chose roasted and salted pumpkin kernels)
1 dl sesame seeds
1 dl roasted sunflower seeds Salt to your liking and taste)

Do this:
Stir all seeds of seeds together and in a bowl and cover with water.

The water causes the seeds to become "doughy" and should be left in the fridge for at least 10 hours.) Set the oven to about 125 degrees. Cover a baking sheet with baking paper and spread the batter over the plate.
Sprinkle over a little flour salt and place in the oven for about 1 1/2 2 hours. (Depending on how much fluid was poured into the bowl).
Occasionally open the oven door to allow the humid air to escape.

When the bread almost dried completely I took out the bread and cut it into nice portions.
Plus, I switched to a new baking paper, to a dry.
And let everybody bite up and down - so they dry on both sides.
When the bread is dried, turn off the oven and leave for a little while after the heat, keep the oven door open slightly.

Likes

Comments

Ingridienser:
3 dl glutenfria havregryn
75 g smör el margarin
1 dl socker
3 msk ljus sirap
2 msk mjölk

Tillagning: (ca 30 st små, 15 stora)

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Mixa 1 dl av havregrynen i en matberedare till ett grovt mjöl.

3. Smält matfettet i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt resten av ingredienserna. Rör till en slät smet.

4. Klicka upp smeten på bakpappersklädd plåt. Tänk på avståndet mellan kakorna, eftersom de flyter ut under gräddningen. Grädda i mitten av ugnen i 6–7 minuter, eller tills flarnen är gyllenbruna.

5. Låt de nygräddade kakorna svalna på plåten innan de lossas.

6. Lägg samman de kalla flarnen med nötkräm emellan strax innan de ska serveras, görs det för tidigt tappar de sin sprödhet.





ingredients:
3 dl of gluten-free oatmeal
75 g butter of margarine
1 dl sugar
3 tablespoons light syrup
2 tablespoons of milk

Cooking: (about 30 small, 15 large)

1. Set the oven to 200 °.

2. Mix 1 dl of oatmeal in a food processor into a coarse flour.

3. Melt the butter into a saucepan.
Remove the saucepan from the heat and add the rest of the ingredients. Stir to a smooth batter.

4. Click the batter on the baking sheet.
Remember the distance between the cakes as they flow out during the baking process.
Bake in the middle of the oven for 6-7 minutes, or until the flare is golden brown.

5. Let the freshly baked cookies cool on the plate before loosening.

6. Combine the cold flakes with nutritional cream between them just before serving, if done early, they lose their crispness.

Likes

Comments

Super lätta och krispiga natchos som snabbt görs av lite lätt torkade bröd som kanske legat framme en dag för länge, du behöver:

• 1 tacobröd
• ca 2 msk rapsolja
• kryddor

Skär tacobrödet i trekanter. Blanda oljan med kryddorna och doppa trekanterna i. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 175°C i ca 10-15 minuter eller tills de fått en gyllene färg och blivit hårda.


Super light and crispy natchos that are quickly made of lightly bred that maby are one day old, you need:

• 1 tacao bred
• about 2 msk oil
• spices

Cut the tacao bred in triangles. Mix the oil with the spices and dip the triangles. Put on a plate of baking paper and bake in the oven at 175 ° C for about 10-15 minutes or until they have a golden color and become hard.

Likes

Comments

Bästa och enklaste tilltugget!! Så gott och jätte lätt att snabbt grilla på, du behöver:

•2 zucchini
•flingsalt

Skär av zucchinins ändar och skär den sedan på längden i ca 1-2 cm bredd. Grilla zucchinin ca 5 minuter så de får fin färg. Häll på rikligt med och flingsalt och servera.



Best and easiest!!! So good and easy to quickly grill, you need:

• 2 zucchini
• salt flakes

Cut off the ends of the zucchini and then cut it in length about 1-2 cm. Grilla zucchinin about 5 minutes to get a nice color. Pour plenty of salt and serve.

Likes

Comments

En somrig och söt smak av hallon kombineras väldigt bra av grädden på toppen.

•2st tårtbottnar
•5dl grädde
•225g hallon (gärna frysta)
•5-10 färska hallon
•5 blad citronmeliss

Vispa 3dl av grädden och tillsätt saften som de lätt tinade hallonen. Häll de frysta hallonen på en av tårtbottnarna och häll sedan på hallongrädden. Lägg på den andra tårtbotten och vispa den resterande grädden. Dekorera med grädden, färska hallon och citronmelissen.


A summery and sweet taste of raspberries are combined very well with the cream on the top.

• 2 cakes
• 5dl cream
• 225g raspberries (freeze)
• 5-10 fresh raspberries
• 5 leaf lemon balm

Whip the cream and add the juice from the raspberries. Pour the frozen raspberries on one of the cakes and then pour on the raspberry cream. Put on the second cake bottom and whip the remaining cream. Decorate with cream, fresh raspberries and lemon balm.

Likes

Comments

Enkla och supergoda småkakor. Dom har en hård utsida och en mer seg insida, tillsammans blir smaken lite knaprig och helt perfekt.
Ca 15 kakor:

•120g flytande smör
•1dl socker
•2msk kakao
•1/2tsk bakpulver
•2tsk vaniljsocker
•3dl mjölmix
•1/2msk ljus sirap

Garnering:
•Pärlsocker
•Vatten

Blanda samman smör, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och mjölmix. Blanda i sirapen och forma till en deg. Rulla små bollar (ca 1 msk deg per kaka). Tryck ut lite försiktigt genom att blöta en sked i vatten och trycka med baksidan. Garnera med pärlsocker. Grädda ca 10 minuter i 200°C.


Simple and super nice cookies. They have a hard outside and a more chew inside.
About 15 cookies:

• 120g liquid butter
• 1dl sugar
• 2msk cocoa
• 1/2tsk baking soda
• 2tsk vanilla sugar
• 3dl flour mix
• 1/2msk light syrup

Garnish:
•Pearl sugar
•Water

Mix together butter, sugar, cocoa, baking powder, vanilla sugar and flour mix. Mix in the syrup and shape into a dough. Roll small balls (about 1msk per cake). Press a little gently by soaking a spoon in water and pushing with the back. Garnish with pearl sugar. Bake about 10 minutes at 200 ° C.

Likes

Comments