Well... Det var visst lite svårt för mig att hålla liv i denna blogg. Har ju inte bloggat sen augusti, suck. Aja, nytt år och nya försök! Verkar ju bli åtminstone ett inlägg år 2017, vilket alltid är något.

Så jag ser att mitt senaste inlägg handlade om NärCon, så varför inte binda ihop detta lite med det? Jag har faktiskt en kul grej att berätta, nämligen att jag ska vara områdesansvarig på NärCon Sommar 2017! Wooh, nice! Redan nu håller jag på och förbereder och planerar och det är överlag väldigt roligt. Mitt område är josbaren, så om du funderar på att jobba på NCS17 kan du ju alltid söka dit.

In other news så går jag sista året på gymnasiet nu och studenten kan inte komma snart nog... Den senaste tiden har verkligen mina känslor gentemot skolan blivit starkare än någonsin. Frustration, irritation, misstycke och så vidare blandas till en häftig sörja, så jag vill verkligen bara få mina slutbetyg och dra vidare i livet. Suck, det finns så stora problem med skolan idag. Kanske är något jag någon gång kan skriva en längre rant om, för jag har mycket att klaga på.

Men okej, nu har jag skrivit lite, gett bloggen en livspust så dags att avrunda. Kanske hörs vi snart, kanske inte, vem vet?

Ha det fint och kämpa på.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

NärCon Sommar 2016 är nu över och jag ligger utslagen på soffan. Den senaste veckan tog verkligen musten ur mig, men nog har jag haft kul. Jag jobbade som funktionär i food courten och det råkade bli så att jag under större delen av konventet antingen sov, åt eller arbetade. Missförstå mig inte nu, det var av eget val jag jobbade extra och jag klagar inte, det var bara väldigt utmattande. Som grädden på moset var salen jag sov i dessutom otroligt kall, vilket ledde till lite härlig sömnbrist. Men men, sen jag kom hem har jag sovit i över tolv timmar så skulle nog säga att that's made up for. 

Hur som haver, de sju dagar jag spenderade på Linköpings Universitet har varit fulla av nya lärdomar och ny kunskap. Jag har lärt mig både praktiska saker, som att hantera en komradio och öppna en lastbil, och saker som har mer med psyke att göra, som att ta initiativ och be om hjälp när det behövs. Kort sagt tycker jag nog att en hel del personlig utveckling har ägt rum under årets NärCon.

Så vad vill jag få sagt med detta inlägg? Well, det är en utmärkt fråga. Kanske att volontärjobb kan vara givande och att du absolut borde söka som funktionär till NärCon Vinter 2017. Eller att alla ser lite proffsigare ut med en komradio på sig. Jag vet inte riktigt om jag ska vara ärlig.

Likes

Comments

Under mina 18 levnadsår har jag hunnit lära mig en del, bland annat hur jag på några enkla sätt kan göra mitt liv betydligt bättre, för att använda ett så simpelt uttryck. Jag hade nu tänkt dela med mig att dessa små life hacks eller vad de nu bör kallas, because why not. Förhoppningsvis hittar du nåt som du tycker verkar trevligt, och om inte tycker jag ändå du borde testa dessa grejer. De gör skillnad.

Drick mycket vatten

Inget konstigt med det och troligtvis något du har blivit tillsagd att göra hela livet, men personligen började jag inte med det ordentligt förrän kanske förra året. Jag försöker att alltid ha vatten att dricka tillgängligt och såklart även dricka av det. Fördelar inkluderar att uttorkning och huvudvärk undviks, jag har för mig att matsmältningen förbättras och du luktar bättre om mycket vatten är det enda du dricker. Drick vatten, kids!

Använd råvaror när du lagar mat

Hel- och halvfabrikat är dyrare än råvaror, de innehåller en massa skit (I kid you not, kolla bara innehållsförteckningen), mat lagad på råvaror är godare, etc etc. Välj råvaror när du kan och strunta i hel- och halvfabrikat!

Inse att folk inte vill dig illa

True fact: Det tjänar ingenting till att muttra svordomar när någon går lite långsamt framför dig eller liknande. De gör det knappast för att plåga dig, så att störa dig på det påverkar enbart dig själv och på ett negativt sätt dessutom. Generellt sett gör folk inte saker för att skada andra (undantag finns förstås), utan de gör vad de gör av andra anledningar, anledningar som du inte vet någonting om. Det är då lika bra att ta ett djupt andetag och påminna dig själv om att vi alla är människor och att dina behov inte går före någon annans.

Ha saker att se fram emot

Tuffa stunder och dagar blir lite lättare när du har någonting att se fram emot, även om det bara är något litet. Planera in saker du ser fram emot! Jag gillar att ibland på onsdagar gå till mataffären och köpa mig lite choklad och cider - inget stort men trevligt. Sedan kan större planer också vara trevliga, exempelvis konserter, road trips, NärCon, och vad du nu känner för. Treat yourself!

​Det är möjligt att jag har fler små life hacks som jag inte kommer på just nu, så de får väl utgöra ett annat inlägg nån gång i framtiden. Ha det fint!

Likes

Comments

Vet ni vad jag stör mig på? När folk tar saker och ting alltför personligt. Det kan vara om jag exempelvis är på dåligt humör och inte anstränger mig för att dölja det, då är det jämt någon som ska ta illa upp om jag råkar fräsa till åt dem. Jag kan direkt efteråt intyga att det inte är något personligt, men det verkar de inte höra. Suck. Kan jag inte få ha en dålig dag utan att nån självupptagen jävel ska tro att det beror enbart på hen? Det finns andra faktorer i mitt liv som påverkar mitt humör, okej? Okej. Trevligt att vi har rett ut det nu. 

Märks det att jag är på lite halvdåligt humör? Ta det inte personligt är du snäll. 

Likes

Comments

Goddagens! Idag tänkte jag dela med mig av en låt som jag har lyssnat oerhört mycket på den senaste tiden, och när jag säger senaste tiden menar jag senaste halvåret. Whoops. Låten är Heavy Gloom av The Story So Far, och personligen älskar jag alltifrån beatet till texten till basgången till sången. Värt att nämna är dock att det tog mig ett tag att get into denna låt och detta band överhuvudtaget, vilket nog främst beror på att sångarens röst är rätt unik. För ett år sedan gillade jag den inte något vidare, men nu tycker jag att den är fantastisk. Med det sagt, ge låten en chans innan du bildar dig en åsikt.

I know all your flaws and most of your fears
I haven’t been home a lot in the last 2 years
The constant absence from all my peers
The vibration still steady inside my ears
And I know you hate it, I always restate it
But I’m still so frustrated cause I’m the one you cheated

It cuts so much deeper
Why would I wanna see her?
Only had one beer
And I don’t wanna sleep here
And I know you don’t care
You’ve made it so clear
Swore I had no fear
Not until you came near

I hope you feel that heavy gloom
When you’re all done up in a crowded room
And your life trips up over those shoes 
That you paid too much for but not in dues
And I’ll be watching from a distance
Wouldn’t wanna miss this
Was it fake the whole time? Was it just instance?
Man it’s so personal yet it’s business
I want it to hit so close to home

And how much does it cost
to get you back here inside those clubs 
that you love so fucking much?
Was I too harsh in my lament to you
that I fell so out of touch?
Back and forth because I can’t understand how you
Control all my lust and form the words on my tongue

Likes

Comments

Halloj! Idag (inte idag för dig som läser detta, utan mitt idag, aka 8/6) var jag på en föreläsning med "mästaminnet" Mattias Ribbing, och jag tänkte nu dela med mig av de tips han gav gällande olika sätt att plugga och lära sig saker. Without further ado, let's get into it.

Podomoro-tekniken

Detta är en teknik att använda när du vill/behöver arbeta intensivt och (om man ska tro Ribbing) energiskt. Det hela går ut på att du i exakt 25 minuter, varken mer eller mindre, jobbar med det du ska utan distraktioner. Mobilen får du alltså begrava i trädgården, webbflikar onödiga för det du jobbar med ska stängas ner, andra människor får lämna rummet du är i, etc. När tiden sedan är slut slutar du, oavsett var i arbetet du befinner dig. Om du är mitt i en mening slutar du alltså där, inga undantag! Nu tar du en paus på 5 minuter och kan då göra vad du vill; när dessa 5 minuter sedan är slut börjar du om med 25 minuters intensivt arbete, följt av ännu en rast, osv. Denna cykel kan du sedan upprepa hur många gånger du vill, men sikta på åtminstone 4 rundor.

Kunskapsskelett

Detta är något att använda när du ska lära dig något nytt, och precis som namnet avslöjar handlar det i princip om att bygga upp ett skelett för all kunskap du är på väg att insupa. För att göra detta måste du fokusera på helheten innan du fokuserar på detaljerna, och det enklast sättet är att om du exempelvis får en bok att läsa, läs först innehållsförteckningen och eventuella sammanfattningar. Därifrån går du vidare till att faktiskt läsa bokens kapitlen, vars innehåll nu bör vara mycket lättare att minnas med ditt kunskapsskelett.

Bilder

Använd bilder för att minnas! Visualisera en enkel, stor, 3D-bild som du håller i huvudet medan du lär dig, för när du sedan ska minnas behöver du bara ta fram denna bild igen. Simpelt men effektivt. Ribbing sa att när man börjar vänja sig vid att använda bilder för att minnas kan man testa att placera ut dessa bilder i rummet man befinner sig i. Om du ser en stor säck pengar framför dig på ekonomilektionen kan du exempelvis placera den på katedern, eller bredvid dörren. När det sedan är dags att repetera behöver du bara föreställa dig rummet och dina visualiserade objekt så kommer kunskapen att krypa fram.

Dessa var hans tre huvudpunkter för att ta in information, sedan pratade han även om hur man kan gå tillväga för att lära sig ett nytt språk; jag känner dock att detta inlägg börjar bli en aning långt så det kan jag berätta om nån annan gång. Ha det!

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag vidgat mina musikaliska vyer. Eller vidgat och vidgat, jag har väl snarare trängt mig ur min komfortzon.. Låt mig utveckla: I fredags var jag och såg Darin och Miriam Bryant live. Jag har aldrig direkt lyssnat på dessa artister, men jag har heller aldrig haft något emot deras musik och konserter är ju alltid kul, så jag tänkte varför inte? Väl där fick jag en chans att verkligen lyssna på deras låtar och även höra dem prata om vissa, och då liksom klickade det. Så fort jag kom hem letade jag upp dem båda på Spotify och gjorde en låtlista med de låtar jag kände igen, antingen från konserten eller tidigare. Sedan lyssnade jag på dessa låtar och insåg att shit, det här är ju bra grejer, sedan lyssnade jag på dem en hel massa gånger till. Jag har nu lagt till fler låtar på listan, bl. a. några av Kent. De är ju sannerligen stora här i Sverige, men inte heller dem har jag tidigare riktigt uppskattat. Det vore ju fint om jag börjar lyssna på dem nu av alla tidpunkter...

Men ja alltså, jag har de senaste dagarna utforskat lite annan musik än den jag är van vid och jag ångrar inget! Det är trevligt med lite nytt och fräscht i hörlurarna och jag rekommenderar dig i allra högsta grad att göra detsamma. Svälj dina fördomar om musiken som spelas på radio och våga inse att du kanske faktiskt gillar en eller några av låtarna. Det är mycket befriande.

Här nedan är en av låtarna på min lista, 400 Slag av Kent. Om du lyssnar på den, testa att göra endast det. Gör ingenting annat samtidigt. Den har så många olika fina nyanser och lager som du inte lär lägga märke till om du inte är uppmärksam.

Likes

Comments

Ett av mina favoritalbum för tillfället är White Noise av PVRIS, och när jag säger för tillfället menar jag att det har varit ett av mina favoritalbum i ungefär ett år nu. Det är helt sjukt att jag ännu inte har lyckats lyssna sönder låtarna, för jösses vad ofta jag lyssnar på detta album. Jag älskar det så mycket. Jag sminkar mig till det, dansar till det, tar tupplurer till det, tränar till det, promenerar till det, och allt möjligt annat. Jag tycks bara inte få nog. Normalt sett brukar överdrivet intensivt lyssnande på en eller flera låtar leda till att jag tröttnar på låten/låtarna ifråga och går vidare till något annat, men jag har efter ett helt år ännu inte tröttnat på White Noise. Faktum är att jag just nu lyssnar på detta album! Jag rekommenderar dig starkt att give it a listen, för gud vad dessa låtar är underbara.

Just det förresten, alla låtar på White Noise har en tillhörande musikvideo! De är absolut värda att kika på, för en (förmodad) låg budget till trots är de riktigt bra. De är dessutom intressanta att titta på, estetiskt tilltalande skulle man kunna säga. Jag lägger in en av dem här nedanför så får du se för dig själv

Likes

Comments

Här ovanför ser ni vad jag hade på mig idag (tekniskt sett igår) då jag gick ut andra ring. Är helt kär i både väskan och klänningen och tycker att jag fick till det lite där med gulddetaljerna. Dagens tragedi var ju dock när jag skulle iväg på utomhuskonsert på kvällen och det var alldeles för kallt för dessa kläder, så jag fick lov att byta till något mindre classy. Även den varmare outfiten var emellertid också rätt on point - jag hade flyt idag med andra ord. Vissa dagar kan jag inte ens få till en outfit, idag fick jag till två. Jorå.

För den intresserade är klänningen från H&M och väskan från Åhléns (lyckades inte hitta länk till någondera), halsbandet har jag ärvt och den knappt synliga armbandsklockan är köpt på loppis.

Ha det fint gott folk!


Likes

Comments

Imorgon blir det äntligen sommarlov för mig! Sen är det bara ett år kvar på gymnasiet - ojojoj. Scary. Men sommarlov, trevligt trevligt. Sen vet jag dock inte vad jag ska göra under de första dagarna. Tragiskt nog lär jag väl mest sova och vara allmänt passiv, men hellre det än att tvingas genomlida monotona lektioner och gå upp halv sju. Jag kanske ska försöka träna en del, eller ge mig ut på äventyr. Jag menar, jag kommer ju ha tid till sådant, utan läxor och lektioner och liknande. På tisdag har jag i varje fall körlektion så jag kommer garanterat lämna huset då, sen på onsdag ska jag till Skåne och även då lär jag ju lämna huset. Om inte... Tror ni att tåg kan dra hus? Nej, jag skämtar bara. Jag planerar inte att mejla SJ och fråga, okej? Men ja, Skåne. Tåget går runt kl sex, så jag lär få gå upp aningen tidigare än halv sju den dagen. Jag gillar dock faktiskt tidiga morgnar när jag ska resa nånstans, har väl att göra med att när jag var liten och vi reste utomlands gick planet ofta tidigt på morgonen, så jag gissar att jag associerar att gå upp innan solen med äventyr och sådant. Pavlovs hundar much?

Tillbaka till ämnet, tagga sommarlov! Sena morgnar, sena kvällar och förhoppningsvis varma soliga dagar. Det här har jag sett fram emot sedan läsåret började!

Likes

Comments