Något mer jag kommer satsa på i vår - förutom leopard print - är rosa! Pastell rosa och den lite mer smutsiga rosa är nog mina favoritnyanser så det kommer det att bli mycket utav. Satte ihop ett litet collage för inspiration, älskar färgen på detta liquid lipstick - jag har ett läppstift från Gerard cosmetics i ungefär samma nyans som är min all time favorite! Längtar så till våren för då kommer jag nog även rocka en rosa kjol till bara ben, amazing. Är det någon mer som kommer satsa på rosa i vår? Kram!

Likes

Comments

Klockan är 21.27 och jag är full av energi trots att jag hållit igång hela dagen. Jag sov väldigt dåligt inatt men gick upp i hyfsad tid, duschade, åt frukost, fixade mig och hängde lite på sociala medier innan vi kl 11 blev hämtade utav bf's mamma för idag skulle vi ju ut på second hand spaning. Tydligen var jag lite sur när vi skulle åka (förmodligen på bf haha) så vart en serious selfie som ni ser på första bilden lol.

Vart i alla fall gladare när vi kom till Pingstkyrkans second hand då dom hade gjort om så att det fick plats mer mer kläder (!!!) - gör ju inte ens klädberoende bättre direkt. Hittade iaf en jacka som Oscar köpte åt mig (tack babe) och några vita dukar som kommer passa perfekt som stilren bakgrund när jag vill fota (vem är jag).

Åkte förbi ö&b för att köpa ny kaffemaskin, spegel och lite annat smått innan vi fortsatte våran second hand runda. Åt mat på ett hamburgerställe som jag inte kommer ihåg namnet på och när vi blev lämnade slängde vi bara in sakerna hemma innan det blev lite mer second hand i närheten av där vi bor. Köpte en stol som jag ska måla om och två par levi's byxor. Kvällen har sedan spenderats framför kameran och datorn då vi har kommit igång med att lägga upp annonser på tradera. Bra smart det där känner jag. In med det nya och ut med det gamla! Det ska nog få ta och bli mitt nya motto. Puss å kram!

Likes

Comments

Tre dagar nu då inläggen kommit under kvällen men jag hoppas att det inte är någon fara. Ibland blir det så helt enkelt då en har mycket runt omkring men jag tycker det är skönast att blogga på förmiddagen så nu när det är lov för min del (!!!) så får jag ta och hålla i det. Ska dock ta lite sovmorgon imorgon och sedan åka ut på lite second hand äventyr - perfekt lördagssyssla.

Under min lediga vecka som nu kommer ska jag faktiskt jobba på ändå. Jag ska försöka göra några tavlor som jag lägger ner lite mer arbete i, ta foton och skriva bra inlägg till bloggen samt så skulle jag vilja försöka mig på att dreja! Vi har ju material och tillgång till allt i skolan men det har bara inte blivit av. Men nu är jag taggad och tänker mig någonting liknande bilderna över. Kommer säkert bli en degklump men en måste ju hålla hoppet uppe och jag måste ju ändå testa - kanske visar sig att jag är en naturbegåvning, haha, en vet ju aldrig...

Hoppas ni har en underbar fredag, puss!

Likes

Comments

22.05, torsdag den 16 Februari. För ca en timma sedan kom jag hem från skolan. Jag är helt slut men har haft en väldigt fin kväll med massor utav intryck. Dagen har spenderats åt att förbereda inför kvällen, det har städats och bakats, konst har hängts upp och prissatts. Alla har varit så oerhört duktiga och produktiva. Klockan 18.00 öppnades dörrarna till folkis, vissa hade klätt upp sig i fina klänningen och andra kom i kläderna från jobbet. Det var en härlig blandning av människor och en underbar bladning av konst. Konstlotteriet vart succé, fikat gick åt och några sålde sin konst. Det vart helt enkelt en väldigt bra kväll. Imorgon har vi sovmorgon vilket jag ska utnyttja till fullo. Ska bara hoppa i en varm dusch innan jag lägger huvudet mot kudden och drömma vackra drömmar...

Likes

Comments

Fick äntligen hem dessa på posten och igår på alla hjärtans dag dessutom. The burgundy palette och Koko Kollection från Kylie Cosmetics - i'm in love.

Längtar så efter att få testa paletten, för jag tycker den är heeeelt amaaaazing. (gråter) Skulle vilja ha allt signat Kylie för hon är så. så. så. grym (vilket typ hela världen redan vet).

Jag har dock hunnit testa ett liquid lipstick och läppglanset, vilka heeeelt håller upp till sin standard. Är dock verkligen besatt så jag måste tänka till lite så att jag inte råkar slösa bort alla hyres och matpengarna på kyliecosmetics.com

Likes

Comments

Här är tre utav mina favoritböcker just nu. Therése Lindgren's och Michaela Forni's bok har ju inte varit så svåra att missa dom senaste månaderna men har ni trots allt missat detta eller inte tagit er tid att läsa dom - gör det!

Ibland mår jag inte så bra utav Therése Lindgren är en väldigt givande bok om psykisk ohälsa. Det är en bok som jag kan rekommendera till alla som lider utav just detta eller som har någon i sin närhet som lider utav psykisk ohälsa. Men även till folk som inte tror sig ha någon koppling till denna sjukdom för det syns inte på alla människor att dom mår dåligt, men kanske blir det lite lättare att se vissa tecken efter att ha läst denna bok. För kan handla om allt från ångest, tvångstankar, ätstörningar, olika självskadebeteenden, social fobi, utbrändhet och mycket mycket mer. Här kan du köpa boken för 179kr.

Jag är inte perfekt tyvärr utav Michaela Forni är en "kombinerad dagbok, peppbok och självhjälpsbok" skriver hon på baksidan. Jag fullkomligen älskar den här boken som är en blandning utav hennes små berättelser om hennes liv, tips på hur en kan komma över ett brustet hjärta, ångest & svartsjuka och texter om att det är okej att inte vara helt perfekt i en värld som nästan kräver att vi ska vara just det. Här kan du köpa boken för 184kr.

Hur du blir parisisk var du än är utav fyra franska kvinnor är en bok om hur det egentligen är att vara en Parisiska. Allt ifrån hur dom klär sig, hur dom förväntas bete sig till kapitel om kärlek och tips på ställen en bör besöka när en åker till Paris. Det är en rolig och skämtsam bok som en kanske inte ska ta på 100% allvar då dom generaliserar en del, men dom prickar i alla fall mitt i prick på hur en skulle kunna tänka sig att en Parisiska ska vara! Här hittar du boken för 192kr.

Likes

Comments

Idag är det sju veckor sedan jag tog min sista cigarett, sju veckor sedan jag valde att ta en paus från alkohol för att verkligen kunna tänka efter varför jag kände behovet efter dessa två gifter som det lätt kan bli för mycket utav. Jag började röka för att stilla ångesten, eller jag trodde att jag gjorde det. Att kunna gå ut och "andas" någon minut eller två hade jag fått för mig var lösningen men så fort jag slängde ciggen var ju känslorna där - dom försvann ju inte. Det kändes bra för stunden men jag visste att jag skadade min kropp och tillslut blev jag mest bara sur på mig själv över att jag tillät mig själv vara beroende utav något som gav mer skada än nytta.

Jag är uppvuxen runt folk som haft missbrukarproblem, jag har sett baksidan utav alkoholen vilket gör att jag borde vara väldigt försiktig. Att jag borde tänka till - för jag har en större chans att hamna fel då generna finns i mig, jag kan lättare bli beroende. Jag har alltid haft respekt för alkohol men samtidigt har det känts så skönt att kunna ta ett glas rött till middagen en tisdag eller en torsdagskväll för snart är det ju ändå fredag så en kan väl få unna sig lite. Det går kanske för andra, människor för att dom dricker för att det är gott och trevligt. Men jag tar det där glaset för att det får mig att andas, för precis som med cigaretter har det dämpat ångesten - och då några timmar istället för några minuter som när jag röker.

Dock är det ju inte riktigt så lätt, för efter några timmar eller efter en natts sömn försvinner alkoholen ur kroppen och då har ångesten varit där igen - bara tusen gånger starkare. Ibland har jag lyckats skjuta undan den men det gör bara att den samlas på en hög som blir större och större för varje gång. Jag behöver inte den extra ångesten jag får utav att dricka. Jag vill inte skada min kropp på det sättet jag gjort med alkohol och cigaretter - varken psykiskt eller fysiskt. För det har mest blivit att jag velat fly undan livet och inte för att jag vill njuta utav det på rätt sätt.

Det har varit sju otroligt sköna veckor, även om det i början kändes otroligt långtråkigt och frustrerande att inte kunna ta ett glas eller en cigg när jag ville. När jag fick ångest har jag inte bara kunnat ta ett glas vin en vardag, jag har inte kunnat gå ut och ta en cigg eller dragit ut och dansat med alkohol i kroppen för att alla jobbiga tankar och känslor ska försvinna för en stund. Men jag har hittat andra sätt att dämpa ångesten, andra vägar som inte alls skadar mig men som hjälper lika mycket - vilka jag inte ens trodde fungerade förut.

Jag kommer fortsätta hålla mig borta från att röka även efter denna period som jag för övrigt inte vet när jag tänker avsluta. Kanske skålar jag in mitt liv som 22åring mars för att fira min födelsedag, kanske tar jag ett glas vin till maten när vi är i Polen eller kanske blir det istället när uteserveringarna öppnar för att njuta utav solens strålar mot mitt ansikte. Jag vet inte och just nu känner jag inte att jag vill dricka - även om jag ibland blir sugen på ett glas rött - för jag känner att jag har kontroll över mig själv. Att jag kan ha kul ändå, att jag klarar av ångesten ändå och att jag mår mycket mycket bättre utan. Men jag vet att nästa gång jag dricker - ja då ska det inte vara för att försöka bota min ångest eller för att jag vill slippa tänka, nej då ska det vara för att jag vill dricka för att det är gott, för att jag mår bra och för att jag vill fira något.

Likes

Comments

Till vänster precis när en kommer in i klassrummet har vi min lilla röra. Här hänger allt möjligt på väggen och bänken är allt annat än kladdfri.

Under hösten var jag inne i en bubbla som var något helt annat än kreativ. Jag hade det väldigt tufft, fann inte glädjen med att måla och tyckte ingenting blev bra. Alla målningar jag nu har framme förutom fiffin är målade under dom senaste veckorna.

Parfymflaskan och halsbandet är uppgifter som vi skulle göra för att lära känna oljan som vi detta läsår får arbeta med. Det var väl inte det roligaste att göra och jag som har så dåligt tålamod vill ju mest att allt ska gå fort. Men ibland är det bra att testa att gå utanför sin comfort zone och göra något annorlunda.

Jag kan ju inte säga att jag än så länge har gjort något mästerverk men äntligen har jag hittat tillbaks till glädjen i att skapa. Jag har blivit mer taggad och känner mig rofylld när jag målar, fotograferar eller skriver. Det är det som är huvudsaken och jag har ingen strävan just nu efter att mina verk ska bli erkända världen över. Kanske att det någon gång i framtiden skulle vara kul att ha någon utställning men tills dess kladdar jag bara på, lär mig och försöker hitta min egna stil.

Likes

Comments

Klänning - här Boots - här

Lördag, härliga lördag. Ska äta en god frukost sedan ta mig upp på stan för att handla lite småsaker, - bland annat en vattenfast eyeliner, börjar tröttna på kaoset runt mina ögon efter en cykeltur till skolan haha - köpa en sojalatte på espresso house och kolla läget i några second hand butiker. Skulle gärna vilja ta mig till skolan sen i eftermiddag också för att måla lite tavlor. Har ett sådant bra flow just nu så känner att det är bäst att bara köra på, en vet ju aldrig hur länge det varar. Hoppas ni får en fin dag, puss!

Likes

Comments

Älskar att gå förbi på konstmuseet här i Eskilstuna som bara ligger ett stenkast bort från skolan. Dom har god mat - om en lite lyxig och dyr vilket gör att en inte kan äta där allför ofta - en liten shop med bland annat böcker & spännande inredning samt konsten! Dom har ett urval av konst som är deras egna inköpta till museet sedan har dom olika utställningar.

Just nu har Carolina Falkholt en utställning med denna jätte tavla föreställande en fiffi. Dom flesta har nog hört talas om hennes vaginamålning som gjordes på en högstadieskola men som var tvungen att täckas över? Hon är i alla fall grym enligt min mening och det är sjukt att det kan skapa så mycket hat och diskussion pga det kvinnliga könsorganet - kolla runt om er på alla nakna statyer av män med hela härligheten hängandes. Ska vi kanske gå runt och sätta på dom ett par kalsonger kanske, för ja det skulle ju bli lite trevligare att kunna njuta av en stadsvy utan att få en penis som stirrar en rakt i ansiktet i varenda stad i hela Sverige.

Målningen här är utav Gösta Adrian-Nilsson och jag tycker om den tavlan ganska mycket. Dom befinner sig på ett fartyg och jag älskar att en får studera tavlan en stund för att se hur allt hänger ihop och vad det egentligen är. Att han lyckades skapa en sådan otrolig konst trots mycket hat pga både hans mer modernistiska drag och pga att hans sexuella läggning ansågs som fel då han levde i en tid då detta ej fick nämnas är starkt.

Här är en tavla jag gjorde i början utav hösten. Tycker som sagt att vi behöver lite mer fittkonst och jag funderar på att göra något nu i olja - då denna var i akryl och den var i slarvigaste laget. Vaginor ser ju lite ut som blommor tänker jag så det kan nog bli några riktigt spännande och härliga tavlor om en lägger lite mer energi på det! Hoppas ni inte blir alltför provocerade av detta, kom då ihåg att fundera över om ni blir lika provocerade av att se en naken staty av en man mitt på stan! Kram

Likes

Comments