Jag hittade en gammal kulram i mina gömmor, och när jag rensade så tänkte jag att den kan få en chans till användning lite till. Jag hittade den från början bland mina gammal saker jag hade när jag var liten men jag tror till och med att den är ifrån när min mamma var liten.

Den var rätt sliten och kulorna hade många skavanker och någon kula fattades men bortsett från de så tog jag fram vintage färgerna från pandurohobby och målade om den.

Så här fin blev den och den kommer bli perfekt nu når Leila börjar i förskoleklass till hösten. Var tanken att vi skulle börja räkna lite lättare mattetal. Tänk att mitt lila troll redan ska börja i förskoleklass, tiden går för fort.

Här är en förebild. Kulramen är väldigt sliten som ni ser.

Jag tog isär kulramen så jag kunde ta ut alla kulorna och valde ut färgerna jag skulle ha. Jag slipade lite lätt på själva ramen de längre träbitarna men annars så målade jag bara rakt på trät utan något för arbete.

Tog sin lilla tid att måla alla kulorna men blev så stor skillnad. Älskar verkligen rosa,vitt och olika nyanser av grått tillsammans. Jag hade såklart kunnat sprayat allt så att de hade de gått fortare att bli klar men hade inte färgerna hemma till de.

Valde att spraya själva "gallret" där kulorna sitter på i vitt och lät allt torka och satte ihop, vilken skillnad är super nöjd :)

Om den inte kommer till användning för att räkna med så tror jag att den kan bli en fin inredningsdetalj :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tiden bara flyger iväg, de har varit högt tempo den senaste tiden att jag knappt hunnit med mig själv. Har faktiskt börjat jobba lite igen. Denna sommar blir de att jobba med mina gamla kollegor som jag jobbat med i 6 år på Glitter, kommer bli super kul. De var 2 år sen jag jobbade där sist men de kändes knappt som att jag varit borta :)

Har ju inte blivit något pyssel alls på den senaste tiden förutom virkning, men i veckan började jag äntligen med ett nytt projekt som jag tänkte visa senare idag.

Följde med min mamma på loppis för ett tag sen och hittade dessa koppar med gulddetaljer, tyckte att de var rätt så fina för 20kr :)

Likes

Comments

Hej så mycket som hänt för min del den senaste tiden, blev en lite längre pause både här ifrån och Instagram. Men snart är jag tillbaka med nya idéer igen :)

Jag jobbade ju på glitter under 6 år, under den tiden hann man ju samla på sig en hel del saker. Jag höll på att rensa i mina lådor och hittade massa diadem som inte har blivit använda på väldigt många år, tänkte att de var dags att ge dom en chans till.

Mitt senaste beroende har ju blivit att virka, de är så kul och avslappnade så just denna förvandling använde jag mig av virkning.

Första testen blev en med kattöron och en med rosett till Leila. Finns lite skavanker men i helheten så blev de superbra, på bilden är inte den rosa riktigt klar.

Använde dessa diadem.

Valde ut garn som jag ville använda, den gråa bar lite grövre och den andra är soft cotton. De jag la märke till att om man vill ha en fin och jämnt resultat så rekommenderar jag att använda softcotton garn.

Först så virkar man runt garnet på själva diademet

Sen virkade jag dit öronen

Jag kände att jag ville ha en till färg i öronen så virkade lite mindre bitar och sydde fast på öronen på diademet.

Dottern är galen i katter så hon blev super nöjd med diademet. Kan också vara ett alternativ till utklädnad/ maskerad.

Testade även en annan variant med rosett. Dock har jag inte satt fast rosett eller fixat till ändarna på denna än.

Länkar här nedanför 2 youtube klipp som beskriver mer utförligt hur man kan göra dessa :)

Likes

Comments