Allmänt, Hälsa

​Nu har jag käkat medicinen i fem dagar och jag har börjat känna av den lite. Inte att den har börjat verka som den ska utan att jag känner av lite bieffekter.

Det är inte jättestarkt men det jag har känt av är att jag är orolig i kroppen så att jag har haft svårt att koncentrera mig på dagarna och haft svårt att somna på nätterna. En annan sak jag har känt, som är ganska svårt att förklara, är att jag känner mig typ yr, fast ändå inte. Lite som att hjärnan flyter runt i gelé. Jag känner mig konstig i huvudet helt enkelt. 

Det jobbiga är att detta är bara början och det kommer med största sannolikhet bli värre. Men sen så finns det ju en trygghet att jag kommer att få må bättre tillslut och det gör att alla negativa effekter som har varit hitintills inte gör så mycket.


Tack o hej!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt, Hälsa

Igår så var jag och träffade en läkare om min depression och ångest Jag borde egentligen gjort detta mycket mycket tidigare, men mitt envisa jag var bestämd att klara detta själv.

Jag var fruktansvärt nervös inför själva besöket, jag är rädd att visa mig sårbar och att behöva berätta om varför man mår dåligt har jag svårt för. Men det gick faktiskt jättebra, läkaren var så otroligt bra också. Han förklarade för mig så bra och han var förstående och tog mig på allvar, han tog hela situationen på allvar och det kändes jätteskönt.

Jag ska alltså börja äta antidepressiva tabletter och så fick jag en medicin som jag ska ta om jag börjar känna av en panikångestattack, samt att jag ska träffa en kurator. Jag fick en startdos som är halva den vanliga dosen som jag ska ta i sju dagar för att det inte ska bli allt för stora bieffekter och sen hoppa på den vanliga dosen. Sen så ka jag käka den i ca en månad och om inte den passar så får jag ta en annan medicin.


Det som känns jobbigt nu är att läkaren sa att jag inte ska tänka på jobb eller söka jobb under i alla fall två månader pga att jag mår som jag mår och för att jag börjar på medicinen också. Men jag vill väldigt gärna börja jobba så snart som möjligt. Men det är väl bara att gilla läget och ta det lugnt ett tag och sen kanske börja jobba lite när jag börjar att må bättre. 

Lite ironiskt också at de ringde idag från arbetsförmedlingen och att det var ett företag som ville erbjuda mig jobb. 


Tack o hej!!!!


Likes

Comments

Allmänt, Hälsa

Jag har lidit av ångest och panikångest ganska länge men har haft det under kontroll utan medicinering eller liknande. Men nu under senaste året så har det blivit värre och svårare att kontrollera.

Jag har dragit mig för att söka hjälp för det är helt enkelt jobbigt att behöva exponera mig och behöva känna mig sårbar inför någon. Men nu tillslut kände jag att det inte går längre, jag kan inte ha det så här längre. Jag kan inte jobba, jag har svårt att träffa människor, mitt humör går upp och ner (mest ner) och det går ut över mina nära och kära. Jag vill och orkar inte känna så här och jag vill kunna leva ett "normalt" liv igen.

Jag har bokat en läkartid för att sätta igång denna process för att må bättre. Ett läkarbesök kommer inte fixa allt men det är en början. Det kommer att ta tid tills jag är helt på ute banan igen men jag har stått på sidan allt för länge nu och jag vill mer än något annat blir frisk och köra 110% igen.

Tack

Likes

Comments

Allmänt, Hälsa

Jag har startat denna blogg för att jag ska kunna skriva om mitt liv, mina känslor och helt enkelt för att jag ska kunna skriva av mig. Jag kommer att skriva om vad som helst, allt mellan himmel och jord men nog mest om hur jag mår och vad jag känner.

Vill ni veta mer om mitt liv och hur det är för mig att leva med psykisk ohälsa så tycker jag att ni ska följa min blogg.

Likes

Comments