Header

När jag väntade Dante så tänkte jag oftast på hur livet med en barn skulle bli, långa nätter och lite sömn.
Dagarna skulle vara fyllda med mycket bebis mys, blöjbyten och promenader men är i stället fyllda med en sovande bebis som äter, sover eller måste få en ny blöja alltså inga promenader.
men det gör inget för jag älskar varje stund av allt, alla mysiga stunder med Dante i min famn vare sig han sover, äter, är glad eller ledsen. Alla stunder med min underbart fina son är fyllda med så mycket kärlek.
Jag tänkte ofta på hur jag skulle bli som mamma och försöker komma på hur jag skulle reagera i olika situationer, vilket var omöjligt då jag vet att ändå sättet att veta är att vara med om det, klart man kan gissa men det blir oftast inte som man trodde.
Jag trodde aldrig att jag skulle klara av nätter med en hysterisk bebis som inte vill något alls förutom bli värt av mamma, men jag klarar det, även om det betyder att jag inte sova. Men vad gör man inte för sitt barn.

Jag hade dock aldrig klarar av att bli en bra mamma ifall jag inte själv hade haft en bra mamma, och det hade jag.
Du ställer alltid upp, sätter alltid oss först och stöttar oss i allt, även om du själv är trött, har en dålig dag eller inte tycker att vår idé kanske är den bästa.
Men allt du gör och allt du har gjort för mig och mina syskon i snart 25 år har gjort att jag försöker mitt bästa för att bli en lika bra mamma som du.

Så tack för allt, tack för att du är just min mamma och för att Dante får ha dig som mormor ❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dante, Foton, Vardagen

Idag blir Dante 3 veckor och mitt ena stygn lossnade nu på morgonen, så snart kan jag lägga mig i ett det sär efterlängtade badet och bara njuta i typ 20 min innan plutten blir mammig 😊

Idag är det storm blåsigt ute så det är nog inte stor chans att vi klär på oss och går ut, men vi får se, det skulle ju vara skönt med en liten promenad 😊

Annars så var jag på apoteket igår och köpte minifom droppar till Dante då han verkar ha gaser i magen som gör att han bara sprattlar, grimaserar och spänner benen, så vi får hoppas att dessa droppar har hjälpt något tills på torsdag när vi ska till bvc igen för att se hur han växer 😊

Nu ska jag gosa med bebis och sambon innan Anton ska till jobbet och bjuder på en bild från igår på plutten 😊

Likes

Comments

Dante, Foton, Vardagen

Dagen till ära har det varit väldigt mycket mys med mamma. Dante har legat på mitt bröst nästan hela dagen och det har varit riktigt mysigt.

Vi har idag faktiskt bara varit hemma och inte gjort något alls förutom kollat på serie och bara tagit det lugnt. Jag har vikt tvätt och Anton har tvättat, och nu håller vi på att fixa med maten. Det blir blodpudding med bacon från USA. Gott!

Jag och Dante har även video chattat med mamma/mormor idag så att mina syskon fick se Dante lite mer ordentligt.

Jag har även lekt lite med kameran och försökt ta gulliga bilder på Dante, men jag tror jag måste vänta lite tills han blir någon vecka äldre innan jag ger det ett nytt försök. Visst blev dom bra, men jag blev inte nöjd.

Nu ska jag fortsätta mysa med min gulleplutt och fixa middag, sen ska nog Anton och jag se klart filmen vi började kolla på igår 😊

Likes

Comments

Dante, Vardagen

Nu tänkte jag passa på att uppdatera er innan Dante vaknar för att han vill ha mat.

Dagen har varit lugnt, mycket mysande med Dante och även mycket knas. Han äter jätte bra och amningen fungerar bra, men Dante har som en vana att när han nästan är klar så samlar han typ mjölk i munnen men sväljer inte, utan det rinner ner för kinderna och på halsen, och har han gjort det en gång under amningen gör han det tre gånger till. Han släpper ibland för att ta luft och jag tror detta händer för att jag använder amningsnappen, men jag ska prata med ordentligt med bvc när vi ska på besök nästa vecka.

Men detta gjorde han några gånger natten, och det slutade med att han kräktes jätte mycket på både mig och honom så för att få bort lukten så valde jag att ta en dusch, och med tanke på att Dante inte tycker om att bada så fick han göra mig sällskap. Detta var tydligen jätte skönt för honom, för han var lugn hela tiden och det var nästan så han somnade. Så detta är vad som kommer ske ett tag framöver när han ska bli avtvättad ordentligt efter extrema bajs och kräk stunder.

Efter detta så fick Anton torka honom, smörja med olja och ta på en blöja medan denna mamma tvättade håret utan att stressa. När båda sen var påklädda och Lilleman var matad och nöjd så tog Anton Dante medan jag fick äta frukost och kunde ta det lite lugnt tills Dante ville ha mat igen.

Sen somnade både jag och Dante i sängen i 2 timmar medan Anton diskade innan det var dags att göra sig iordning för att ta bussen till Dantes farmor och farfar.

Det var en jätte trevlig och mysig middag hos dom då Dante fick träffa sin gammelfarmor och gammelfarfar också. Vi åt tacos och fikade och vid kl 20:00 tog vi bussen hem. Gick av en hållplats längre bort från oss och tog en promenad till affären och sen hem och nu sitter vi och ska se film och äta lite gott.

Vi fick även hem papper från skatteverket idag så det ska fyllas i och skickas in så plutten kan få sitt namn.


Likes

Comments

Vardagen

De flesta vet att jag blev deprimerad under min graviditet p.g.a. min pappas bortgång och alla mina fysiska problem. Detta ledde till att jag ganska ofta började storgråta för små saker, att jag överreagerade ganska mycket, höll mig för mig själv.

Nu är jag en nybliven mamma och alla säger att det är normalt att man hysteriskt gråter över allt i början, den första veckan sögs det att tårarna kommer hela tiden och att man reagerar på små saker. Men nu är vår prins 9 dagar gammal och jag kan fortfarande få gråtattacker för ingenting.

Igår kväll t.e.x. vi hade lagt oss i sängen för att försöka sova, Dante var matade och hade fått en ny blöja och Anton låg och pratade och lekte med honom medan jag fixade mig för läggdags. När jag lägger mig i sängen kollar jag på Anton och Dante och sen helt plötsligt så börjar tårarna att komma. Jag började storgråta utan någon större anledning, och innan någon ifrågasätter något så ska ni veta att jag älskar min son, han är min ögonsten och jag skulle göra allt för honom. Men jag är såå trött, jag sover inte bra och äter ganska dåligt då Dante ofta vill ha mat, måste byta blöja eller sover. Och nu tänker ni säker att jag ska äta och vila när han sover, men det går inte så bra då Dante inte tycker om att sova någon annanstans förutom i famnen på mig eller Anton. Han måste känna att han ligger mot oss, annars somnar han inte och då gråter han.

Detta är säkert bara baby blues och det kommer förmodligen gå över, men just nu känner jag bara hur jobbigt det är, och det är inget som förvånar mig för jag lär mig att ta hand om en liten person, jag lär mig att vara en mamma och allt vad som ingår i det och det kommer ta lite tid. Jag tror inte att mammor som har vuxna barn kan allt heller, utan man lär sig alltid någon nytt. Och detta är något som jag accepterar, även fast jag bara vill ta 5 minuter för mig själv ibland och sova.

Anton hjälper mig såå otroligt mycket, han gör allt som jag gör förutom matar Dante, men skulle han kunna så skulle han göra det också, bara för att hjälpa mig så mycket han kan. Han är så stolt över att vara pappa till Dante och han älskar sin son mer än något annat på denna jord.

Detta inlägg blev nog lite huller om buller, men den här bloggen är ju som sagt till för min egen skull så att jag kan ventilera. Så det är vad jag gör nu, ventilerar, och jag hoppas att detta inte leder till några spydiga kommentarer eller så.


Nu blir det att invänta bvc för deras hembesök och sen åker jag och Dante till Piteå med Renee för invigningen av Nodo.

Likes

Comments

Förlossningsbrättelse, Dante

Nu har jag hunnit skriva klart min förlossningsberättelse och även hunnit komma in i livet som nybliven mamma. Jag hoppas ni alla har förståelse över att det inte har blivit så mycket inlägg den senaste tiden, men jag har haft väldigt mycket annat för mig men jag ska göra mitt bästa för att komma igång med bloggen igen.


Vi hade tid kl 9 på specialmödravården för att kolla tappen, så Reneé hämtade oss hemma kl 8:30 och gjorde oss sällskap ett tag.

Det visade sig att den var mjuk men inte helt utplånad. Jag hade 3 cm öppen.

Vi fick ett rum och dom körde en ctg kurva samt tog blodtrycket, detta visade lite högt så hon körde 4 blodtryck och efter det hade mitt blodtryck blivit normalt så då var bm nöjd.

Hon satte en nål i handen på mig och jag fick första shoten med cytotec kl 10:30 typ.

Vi gick sen ner och åt lunch och hämtade väskorna från Reneés bil, hon bestämde sig då för att åka hem så vi kunde vila ordentligt men ville gärna att vi höll henne uppdaterad och klockan 11:30 var vi uppe på rummet igen.

Under den här tiden började "mensvärken" kännas lite mera.

Klockan 12 körde dom en ny ctg kurva och jag slumrade till under dessa 30 min, när dom kom tillbaka så fick jag min andra shot cytotec och sen somnade jag i ca 1 timma.

Smärtan har under denna timma ökat lite och jag har som små knivhugg i underlivet.

Anton somnade när vi kom tillbaka till rummet och jag uppdaterade folket medans jag ändå kunde.

Klockan 14:00 kopplade de upp mig på ett 3:e ctg, och jag blev liggandes med det i 40 min, och mina sammandragningar hade nu ökat i styrka så de ville vänta ett tag med att ge en 3 dos cytotec utan tycker jag ska röra på mig till 16:00.

Jag passade på att ringa mamma och prata en stund medan jag satt och gungade i sängen, kl 15:30 skulle jag väcka Anton då han hade bett mig om det. Jag hade nu även börjat må lite smått illa, så tänkte att jag skulle försöka få i mig något lätt.

När Anton vaknade tog vi en promenad och kl 16 så kopplades ett nytt ctg, nu gör det så ont så jag måste klämma Antons hand en stund.

16:40 kom dom in för att koppla bort att kurvan, men först så kollade dom tappen och den var nästan helt utplånad med fortfarande bara öppen 3 cm. Detta betyder att hon skulle prata med läkaren om hur de skulle gå till väga nu och jag fick in middag.

17:20 fick jag lägga mig i ett bad, och det hjälpte väldigt mycket. Anton och jag satt och kollade på film under tiden och 18:30, en timma senare kände jag att det gjorde för ont för att sitta kvar i badkaret så då klev jag upp och vi gick tillbaka till vårt rum. Jag hade fortfarande ont och satt och gungade för att se ifall det skulle hjälpa något.

19:00 kopplade dom upp mig på ett nytt tyg och det låg jag med i ca 30 min. Efter detta så kollade dom min tapp för att kunna bestämma om jag ska få fler doser med cytotec eller inte.

Klockan 19:40 kom min bm in och kände på tappen, den var då nästa helt utplånad och jag var öppen 4 cm.

Vi fick då order om att röra på oss i ca 1-2 timmar för att se ifall det hände något. Hade det hänt något skulle jag en 3 dos av cytotec men har det inte hänt något ska dom låta allt var så jag skulle få försöka sova under natten.

Klockan 20:45 gick jag på toa och då kom det väldigt mycket slem på pappret när jag torkade mig och mina värker gör hela tiden ont.

Klockan 21:15 kom vi tillbaka till förlossningen och då hade jag så ont att jag var tvungen att luta mig mot ett gå bort och jag mådde ganska illa.

22 tryckte jag på knappen för då hade jag svin ont, fick lustgas och kopplades till ett ctg. Lustgasen gjorde att jag kände mig tung i kroppen, men jag hade den under resten av förlossningen

Dom hade bytt skift och när den nya bm kom tillbaka så bestämde hon sig för att det var dags att ta hål på hinnan för hon ville se hur värkarna blev efter så de visste vilken ryggbedövning dom skulle ge.

Nu har jag inte längre någon tidsuppfattning då mina värkar sätter igång ordentligt och jag nu var öppen 8 cm.

Min bm satte något på bebisens huvud som jag inte uppfattade vad det hete och jag fick lägga mig på min vänster sida med ena benet i en gyn ställning och lustgasen tätt intill.

När mina värkar nu kom så fick jag så ont att jag skrek och grät medan jag kramade Antons hand.

Klockan 23:15 kom dom in och satte bedövningen på mig och klockan 23:45 så satte dom spinalbedövningen, och gud vad detta hjälpte. Smärtan dämpades och jag kunde nu andas ut lite.

Jag öppnade mig från 8 cm till 10 cm väldigt fort, 00:00 var jag öppen 8 cm och klockan 00:05 var jag 10 cm öppen, klockan 00:15 började mina krystvärkar.

Detta var väldigt jobbigt och gjorde väldigt ont men jag lyssnade på min bm och andades som hon ville att jag skulle och krystade som hon sa och min bm var till och med tvungen att säga till mig att ta det lite lugnt med krystandet så jag inte skulle spricka, jag var även tvungen att ta det lite lugnt i slutet då bebisen tydligen hade navelsträngen ett varv runt halsen.

Anton fick hjälpa till att hålla mitt ena ben när jag krystade och han var mitt stora stöd och jag hade inte klarat det utan honom.

Som jag skrev så började mina krystvärkar klockan 00:15 tisdagen den 19 och dessa höll i sig till klockan 00:47 då vår prins föddes.

30 minuter hade jag krystvärkar och allt detta gick väldigt fort.

Känslan när dom la vår bebis vid min sida är obeskrivlig, lättnad över att allt var över, glädje över att vår bebis äntligen var här och mycket mer.

Mina tårar flödade och Anton grät och kunde inte slita blicken från vår bebis som visade sig vara en pojke och inte en flicka som vi hade fått höra.

Moderkakan kom ut av sig själv och jag var tvungen att bli sydd 4 stygn, två på varje inre blygdläpp, detta kändes med jag var för upptagen med att beundra vår prins för att känna hur ont det gjorde.

Klockan 00:47 den 19 september var äntligen Dante Ingemar Egon Johansson här.

Likes

Comments

Foton, Gravid

Den 14/8-2016 blev vi ett par, detta är nu ett år sedan och det finns ingen som är bättre än du. Jag älskar dig så otroligt mycket och min kärlek till dig växer för varje dag som går.

Vår års dag spenderades på gultza tillsammans med Moa och Reneé och Leon. Vi hade en gravidfotografering där jag och Anton stod modeller.

Bilderna är tagna av Moa Brynolfsson, och hette kan ni hitta på Facebook, Instagram eller Bloggen. Klicka på varje länk så kommer ni till hennes sida på alla tre.

Likes

Comments

Foton

Det tog ett tag men nu ska ni äntligen få se bilderna från bröllopet som vi var på förra lördagen.

Dessa två människor har kämpat från början med deras relation, men inte pga de själva, utan deras kamp har varit allmänheten, släkten, vännerna, alla personer i deras närhet som har haft något att säga om deras kärlek.

För 11 år sen träffades dom när hon började studera med honom som lärare, och för 8 år sen så blev dom ett par. Deras kärlek har vuxit för varje dag som går och de själva har vuxit med varandra men även själva under dessa år som har gått, men deras kärlek är så stor och stark och jag vet att dom klarar allt så länge de har varandra.

Rickard och Sara, att få höra eran historia och se ert lyckliga slut är så inspirerande och glädjefylld. Ni har gått igenom så mycket och er tunnel har varit lång, men ni har äntligen kommit ut på andra sidan och ni är så starka.

Jag hoppas att resten av ert liv blir bra och att er kärlek fortsätter växa för varje dag som går.

Likes

Comments

Gravid, Vardagen

Klockan 03:00 började smärtan som var så olidlig att jag var vaken tills klockan 15:00 Då jag saknade av utmattning.
Men klockan 9 imorse så stod jag inte ut längre utan ringde förlossningen för att fråga vad jag skulle göra. Min smärta sitter på vänster sida, från ryggen till magen, och vad jag än gör så gråter jag av smärta.
Jag åkte upp på kontroll och fick veta att bebisen ligger med huvudet neråt och mår bra, så jag blev skickad till akuten för vidare kontroll.
Dom tog 4 rör blod och satte nål i handen på mig. De gjorde även ett utförligt ultraljud av mina njurar och kunde konstatera att jag har fått urinvägsinfektion. Så antibiotika 3 gånger om dagen i 5 dagar, mycket vila och vatten.
Jag har kommit hem och smärtan har inte gått över och det ska tydligen ta ca 2 dagar.
Jag hoppas att detta går över och att jag får sova ordentligt inatt.

Likes

Comments

Gravid

Jag klarar inte detta något mer snart. Jag är så sjukt trött och varken kan eller får sova.
Jag kan inte sova då hela min kropp är rastlös och gör ont så jag håller på att typ gråta och har panik känsla och jag får tydligen inte sova då bebisen i magen tycker det är jätte kul att sparka hela natten, även detta gör ont.
Jag sov i ca 1 timma mellan 19-20, men efter det så här jag varit vaken.
Inte okej 🙁

Likes

Comments