Header

Foton, Gravid

Den 14/8-2016 blev vi ett par, detta är nu ett år sedan och det finns ingen som är bättre än du. Jag älskar dig så otroligt mycket och min kärlek till dig växer för varje dag som går.

Vår års dag spenderades på gultza tillsammans med Moa och Reneé och Leon. Vi hade en gravidfotografering där jag och Anton stod modeller.

Bilderna är tagna av Moa Brynolfsson, och hette kan ni hitta på Facebook, Instagram eller Bloggen. Klicka på varje länk så kommer ni till hennes sida på alla tre.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Foton

Det tog ett tag men nu ska ni äntligen få se bilderna från bröllopet som vi var på förra lördagen.

Dessa två människor har kämpat från början med deras relation, men inte pga de själva, utan deras kamp har varit allmänheten, släkten, vännerna, alla personer i deras närhet som har haft något att säga om deras kärlek.

För 11 år sen träffades dom när hon började studera med honom som lärare, och för 8 år sen så blev dom ett par. Deras kärlek har vuxit för varje dag som går och de själva har vuxit med varandra men även själva under dessa år som har gått, men deras kärlek är så stor och stark och jag vet att dom klarar allt så länge de har varandra.

Rickard och Sara, att få höra eran historia och se ert lyckliga slut är så inspirerande och glädjefylld. Ni har gått igenom så mycket och er tunnel har varit lång, men ni har äntligen kommit ut på andra sidan och ni är så starka.

Jag hoppas att resten av ert liv blir bra och att er kärlek fortsätter växa för varje dag som går.

Likes

Comments

Gravid, Vardagen

Klockan 03:00 började smärtan som var så olidlig att jag var vaken tills klockan 15:00 Då jag saknade av utmattning.
Men klockan 9 imorse så stod jag inte ut längre utan ringde förlossningen för att fråga vad jag skulle göra. Min smärta sitter på vänster sida, från ryggen till magen, och vad jag än gör så gråter jag av smärta.
Jag åkte upp på kontroll och fick veta att bebisen ligger med huvudet neråt och mår bra, så jag blev skickad till akuten för vidare kontroll.
Dom tog 4 rör blod och satte nål i handen på mig. De gjorde även ett utförligt ultraljud av mina njurar och kunde konstatera att jag har fått urinvägsinfektion. Så antibiotika 3 gånger om dagen i 5 dagar, mycket vila och vatten.
Jag har kommit hem och smärtan har inte gått över och det ska tydligen ta ca 2 dagar.
Jag hoppas att detta går över och att jag får sova ordentligt inatt.

Likes

Comments

Gravid

Jag klarar inte detta något mer snart. Jag är så sjukt trött och varken kan eller får sova.
Jag kan inte sova då hela min kropp är rastlös och gör ont så jag håller på att typ gråta och har panik känsla och jag får tydligen inte sova då bebisen i magen tycker det är jätte kul att sparka hela natten, även detta gör ont.
Jag sov i ca 1 timma mellan 19-20, men efter det så här jag varit vaken.
Inte okej 🙁

Likes

Comments

Gravid

Här kommer bilderna på alla presenter som vi gick igår på vår babyshower som vi hade här i Luleå 😊

Likes

Comments

Gravid, Vardagen

Torsdagen den 13 åkte jag in till förlossningen pga feber, kräkning och smärta i magen. När barnmorskan skulle ta blodprov så berättade både jag och Anton att det kan ta lite tid då jag är väldigt svårstucken. Hon valde då att inte försöka i armen utan tog direkt i handen, och hon tog i sidan av handen. Detta gjorde svin ont, jag började gråta och när hon var klar så gick hon bara ut ur rummet utan att kolla hur det var med mig först.
Hennes stick i min hand resulterade i att jag har dämpad känsel i handen och även dämpad rörelse med handen, den gör ont hela tiden och i vissa lägen med handen så gör det så ont att jag kan vakna mitt i natten av det.
Jag var hos läkaren i fredags och de sa att jag ska avvakta och höra av mig ifall det inte blir bättre. Idag, en vecka senare, Så var jag tillbaka hos läkaren då min hand har blivit värre, men de kan inte göra något åt saken då jag inte får äta någon smärtstillande förutom Alvedon bara för att jag är gravid, och jag fick även veta att jag måste vänta i några veckor få det tar väldigt lång tid för en nerv att läka.
Läkaren och alla andra tror då att det är en nerv som har kommit till skada och jag är just nu väldigt rädd att detta ska bli en bestående skada.
Om detta händer så kommer jag inte kunna använda min hand ordentligt, jag kommer då förmodligen inte ens kunna ta hand om min egna dotter ordentligt.
Jag är just nu väldigt ledsen över detta och hoppas verkligen att det går över.

Detta har även gjort att jag är livrädd för att ta prover igen och jag är även rädd för att åka upp till förlossningen då jag är rädd att få samma barnmorska igen 😔

Likes

Comments

Gravid, Vardagen

Godmorgon alla glada människor.
Idag är det fredag, detta skulle bli en lugn dag med mycket vila då jag hade ganska mycket sammandragningar igår, men det blir istället läkaren kl 10:30 och sen hem och fixa lägenheten då vi får gäster i helgen.

Hur mår jag annars då? Jo jag kan lugnt säga att jag börjar tröttna på att vara gravid när jag typ inte får sova något och mitt illamående har kommit tillbaka, plus att mina sammandragningar bara blir värre.
Jag har även gått in i vecka 32, vilket innebär 8 veckor kvar tills vår älskade tös är beräknad 😊

Bebis är ca 1,8 kg nu och drygt 45 cm lång. Ska tydligen sova en hel del Nu, men man märker verkligen när bebis är vaken då det buffas runt jätte mycket i magen. Alla bebis fem sinnen fungerar nu och tösen förbereder sig inför tiden utanför magen 😊

Jag märker att magen växer då det blir jobbigare att andas och jag är mer kissnödig hela tiden. Mycket sammandragningar är vanligt och jag måste dricka mycket. Även äta järntabletter. Jag ska vila mycket och jag ska även öka i vikt.

Nu ska jag få i mig något att äta innan det är dags att ta en promenad till hälsocentralen och hoppas på att de kan hjälpa mig med min hand.

Likes

Comments

Gravid

Att vara gravid har sina bra sidor och sina dåliga sidor.
Idag tänker jag göra en lista på allt negativa saker med att vara gravid, enligt mig 😊
* Sover dåligt om nätterna
* Foglossningar som gör att man knappt kan gå
* Hungrig hela tiden
* Illamående
* Växande mage som trycker mot revbenen
* Sprakande bebis så det gör ont
* Ont i fötterna
* Huvudvärk
* Migrän
* Trött hela tiden
* Sammandragningar
* Sura uppstötningar
* Dåligt humör

Detta är min lista men det finns även så mycket bra saker med att vara gravid och veta att i magen så ligger en perfekt liten flicka och växer.
Dock är den här dagen en sån dag då finna dåliga saker märks lite bättre, typ som tryckande mage mot revbenen, hungrig och humöret.
Men jag tänker positivt och vet att om bara några veckor kommer hon istället ligga på min bröstkorg och gosa.

Likes

Comments

Gravid, Vardagen

Vad finns det att säga till er egentligen? Jag mår inte bra psykiskt just nu så det blir inte så mycket uppdateringar på bloggen, men fysiskt mår jag bra och bebisen i magen mår bra och lever om i magen 😊
Jag och Anton har varit och skrivit på viktiga papper om faderskap och gemensam vårdnad, så det känns skönt att ha det gjort ifall någon händer under förlossningen. Inte för att vi tror Det, men man vet aldrig.
Idag så ska jag ta det lugnt tills kl 17 för då ska jag börja tvätta och håller på till kl 21.
Jag hoppas ni förstår mig med att bloggen inte uppdateras så flitigt, men jag hoppas att jag börjar må bättre snart så det blir förhoppningsvis en ändring på det snart 😊

Likes

Comments

Gravid, Vardagen

Jag är nu hemma i Luleå igen och det är så härligt. Vi kom fram i onsdags och den kvällen tog vi det lugnt, handlade lite smått och vi började även spela Monopol.

Igår så tvättade vi på förmiddagen, sen drog vi till lägenheten som mamma, Johan och Elias sover i och efter det så drog vi till marknaden och gick runt lite, käkade på matmarknaden och sen drog vi hem och fikade på alla 35 donats som vi köpte hem. Ja, jag vet att 35 donats är många men jag kunde inte låta bli :P

På kvällen så körde vi Anton till jobbet, sen fortsatte vi andra att spela monopol till det blev dags för mamma att åka till lägenheten för att sova. Max körde med så jag kunde ta mig hem, och när vi kom hem så bestämde han sig för att börja fixa med lampan i sitt sovrum. Jag somnade sen och när jag vaknade så var klockan 6:30 och grabbarna fixade klart lampan innan Max drog till jobbet.

Jag och Anton har nu varit vakna sen han kom hem och vi har hunnit fixa lite med lägenheten då de äntligen har hämtat torkskåpet så vi kunde ställa in skötbordet i badrummet. Vi har även suttit och kollat på tvättmaskiner och snart ska vi dra iväg till Storheden för att kolla på bäddmadrass och dra förbi Elgiganten.

Resterande av dagen blir att gå en sväng i kyrkbyn, fixa hemmagjord pizza och sen marknad på kvällen. Max, jag och Anton ska även lyssna på Zacke ikväll vid 23:00 sen ska vi hem och sova då det blir utflykt på lördag.

Jag har även gått in i vecka 30, vilket betyder att det barhär 10 veckor kvar tills bebis är beräknad, och vi har in princip allt fixat.

Hoppas ni alla får en bra dag med lika fint väder som vi har.

Likes

Comments