1. Lägg först en smal linje med eyeliner vid fransraden.

2. Lägg ett sträck upp med eyelinern där du vill att den ska vara. Detta blir som en mall så att man ser vart man ska måla.

3. Ta sedan i slutet av den linjen som du redan har målat och måla ner så att det blir en lite tjockare och rak linje. Jag hoppas ni förstår vad jag menar, det är lite svårt att förklara :)

4. Om du vill så kan du ta en concealer och fixa till småfel, sen är du klar!

Ni kan se vad jag har använt för produkter i ca 2 inlägg ner i inlägget eyebrow tutorial.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Eftersom att jag nästan bara har bruna och svarta sotningar här så kände jag för att göra något annorlunda och roligt. Om ni har läst lite längre ner på bloggen så kan ni se att jag fick en stor palett från sephora i julklapp. Det är den paletten jag har använt mig av i denna sminkningen. Jag måste säga att pigmenten i färgskuggorna där är helt otroliga. Med en primer så sitter den lila som en smäck! Jag ville ha lite rock känsla på denna looken så hon fick låna min iron maiden tröja och en mössa :)

Tog en ljus skugga och la i innervrån. Suddade sedan in den lila skuggan i det ljusa. Efter det så la jag svart längs ut på ögonlocket och suddade upp och in den i det lila. Hoppas ni förstår vad jag menar :)

Likes

Comments

.

Ögonbryns tutorial - skugga + penna

1. Börja med att plocka brynen så att det inte finns några hårstrån utanför. Lägg sedan din foundation och resten av basen.

2. Efter det så kan man borsta till brynen så att hårstråna lägger sig på plats. Då blir det lättare att fylla i.

3. Ta en sneställd pensel och applicera din skugga. När man använder skugga så tycker jag att man får en mer naturligare look. Det beror också på vad för skugga man väljer att använda. Jag använde en ljusbrun som passar med hennes egna hårfärg på huvudet.

4. Detta steg behöver du inte göra om du vill ha den naturliga looken med bara skugga. Men jag ville visa hur man kan få ett skarpare bryn med hjälp av en penna. Jag la denna bara längst ut med brynet och blandade in den i skuggan.

5. Så blev resultatet med skugga och penna! Vill man inte ha det så skarpt så kan man ta en ljusare skugga och penna. Det beror också på vilken hårfärg man har och såå :)

Jag använde mig utav kicks eyebrow trio. Den är snart slut men jag älskar pigmenten i den. Jag använde den mörka skuggan.


.

Ögonbryns tutorial - dipbrow

1. Börja med att ha ett rent bryn. lägg din bas och borsta hårstråna bakåt.

2. Ta en snedställd pensel och doppa den i dipbrowen. Jag brukar göra så att när jag har doppat penseln så tar jag en bit och lägger på handen så att man kan värma upp den lite, då blir den så mycket enklare att arbeta med. Efter det så lägger du en linje vid brynets undre linje och ut mot slutet. Jag brukar inte börja längst in vid brynet för att jag vill fylla på där senare, då ser det lite naturligare ut.

3. Det tredje steget är att göra en linje längst upp vid brynet. Jag ville ha en mer rund form på denna men som sagt så finns det så många olika sätt att måla sina bryn på. Men det är såhär man väljer vilken form man vill ha. Gör så att linjerna möts vid slutet.

4. Det sista steget är att fylla i det resterande av brynet, Var försiktig när du närmar dig för att fylla i längst fram. Jag har försökt att sudda ut den så mycket som möjligt. När man är klar med det så kan man välja om man vill lägga en concealer för att rätta till små misstag, jag glömde av det tyvärr men blev relativt nöjd ändå :)


.

Vad jag använde.


Puder - Isadora, compact powder i färgen, 11 soft mist.

Concealer - Loréal, true match i färgen, 4 beige

eyeliner - Isadora, Colorful eyeliner i färgen, 10 black

Snestäld pensel - ​Nikolai (Denna är köpt på ullared)

Borst pensel - bdellium tools, 733

Penna - Kryolan (fått från skolan)

Ögonbrynskugga - Kicks, Eyebrow trio 

Ögonbryns "cream" - Anastasia, dipbrow i färgen medium brown.


Likes

Comments


Hej hej! Jag tänkte visa ett skolprojekt som vi gjorde för inte så längesen! Själva uppgiften vi 2 och 2 skulle skapa en egen historia där personerna skulle vara normala i början och sedan att karaktärerna skulle råka ut för en olycka eller ett tragiskt slut. Man skulle också ha med en föråldring och sår då vi har övat på det i skolan, så detta skulle bli som ett sorts slutprov. Eftersom att min favoritserie är The walking dead så vart det inte så svårt beslut om vad våran berättelse skulle handla om. Våran berättelse är ganska lång så kan inte skriva hela men jag kan beskriva den lite. Jag har bara tagit med mina sminkning i detta inlägget förutom i slutet på sista bilden. :) 

Det börjar med att våra karaktärer först är helt normala tonåringar och påväg till skolan så ser dom början på zombieapokalypsen, men dom klarar sig eftersom att dom flyr till landet. Efter 10 år av överlevnad så råkar min karaktär bli biten och förvandlas till en zombie.Den första sminkningen gjorde jag ganska basic med en fin brun ögonskugga i globlinjen och en eyeliner. La också på lite rosa aktigt läppglans för lite färg. La foundation och fyllde i ögonbrynen också.

Jag ville att håret skulle se vardagligt ut så jag plattade det lite snabbt :)Efter att jag hade gjort klart den normala makeupen så tog vi bort allt smink så att jag kunde börja på zombiesminkningen. Jag började med att lägga en väldigt ljus foundation så att hon skulle se blek ut. Eftersom att dom hade överlevt i 10 år så har dom inte kunnat äta så mycket vilket har gjort att dom har blivit magra och jag ville att man skulle se det så jag tog ganska mycket shading vid kindbenen, så att det smalnar av. Nu när hon är zombie så ville jag att ögonen skulle se irriterade och infekterade ut så jag tog en röd kajalpenna och la den i vattenlinjen. För att få ett mer insjunket ansikte så tog jag brun ögonskugga och la runt ögonen för att hon skulle se tröttare ut och lite smutsig.


Eftersom att vi var tvungna att ha sår med i arbetet så bestände jag mig för att göra ett zombie bett i hennes hals, 3 små sår på pannan som blev till av en pinne och en sprucken läpp. Håret rufsade jag till så att det skulle se smutsigt ut.

Jag blev ganska nöjd med arbetet överlag men jag skulle gärna ha velat ha linser så att man skulle få mer zombie feeling och att man skulle ha lagt balsam eller olja i håret för att få det att se fett och smutsigare ut. Då hade det sett mer verklighetstroget ut :)

Likes

Comments


Hej! Jag börjar med att göra en jätte simpel ögonbryns tutorial. Vill bara visa hur jag fyller i brynen på mig själv och när jag sminkar andra. Dock så har alla olika form och färg på sina ögonbryn men jag tycker att denna tekniken brukar passa dom flesta.

1. Lägg din bas och börja sedan med brynen.

2. lägg ett streck längst upp vid brynet och följ dess form ut så att man får en fin öpphöjning.

3. Lägg sedan ett streck under längst ner vid brynet. Gör sedan så den möts i slutet med den andra linjen.

4. Fyll i brynet mellan linjerna och längst fram på brynet. Men var lite försiktig så att det inte blir för stark förg.

5. För att göra en svart sotning som jag har gjort så började jag att lägga en svart kajal över ögonlocket. Detta blir som en primer för ögonskuggan som ska på sen.

6. Efter det så tar man en skuggpensel och suddar upp och ut den svarta kajalen som en skugga. Skugga tills du känner att du blir nöjd. Lägg sen på en svart ögonskugga så att den sitter bra hela kvällen och inte lägger sig i rynkorna på ögonen. Jag valde att lägga en guldglittrig skugga vid innerdelen av ögat för att få en fin effekt och att det inte bara är svart. Lägg en eyeliner och ta på mascara. På denna sminkningen så satte jag också på ett par lösögonfransar. :)

Så, färdigt!

.

Likes

Comments


Såhär kan det se ut när man har halloween i skolan! Vi fick för 2 år sedan göra en valfri halloween sminkning på en lektion och jag hade hittat en bild på instagram som jag tog inspiration av. Hittar inte den bilden men om man kollar tydligt på den första bilden så har jag den uppe på mobilen på bordet så man kan se på ett ungefär :)

Jag ville göra något annorlunda som verkligen var creepy och läskigt på ett ovanligt sätt. Jag började att lägga en vit cream bas och sedan gjorde jag en sorts döskalle mun. Sminkningen är väldigt kråk inspirerad kan jag tycka så det som är på näsan upp till ögonbrynen ska vara lite som fjädrar. Och för att få det lite läskigare så la jag en röd ögonskugga runt ögonen. Ja det var ju ett tag sen jag gjorde den men har för mig att jag blev relativt nöjd :)

Likes

Comments


När jag började 2:an på gymnasiet så bestämde jag mig för att skaffa ett instagramkonto där jag bara lägger upp makeup och hår som jag har gjort. Jag använder inte det kontot längre, men jag märkte att jag hade kvar gamla bilder på sminkningar och hårstylingar så jag tänkte dela med mig av dom här så får nu se lite mer av vad jag har gjort i skolan och hemma :)

Likes

Comments


Här kommer en brun festsminkning som jag har gjort på min syster. Ljuset blev inte så bra så man ser inte riktigt detaljerna i sminkningen. Hon skulle på fest och hon ville ha en mörk sminkning men inte en svart sotning så hon fick välja ut tre ögonskuggor. Hon valde en Ljus beige skugga som jag la vid innerögat. Sedan så ville hon ha en lite glittrig guld skugga så den la jag i mitten av ögonlocket och sedan en mörkbrun skugga som jag la längst ut. Sedan började jag sudda in skuggorna i varandra. Hon ville inte ha någon eyeliner eftersom att hon har gjort fransar och det skulle blivit lite för mycket svart. Hon blev nöjd iallafall :)

Likes

Comments

Nu blir det en liten throwback till när jag precis hade börjat gymnasiet. Denna sminkningen gjorde jag i 1:an och jag tror att det var en av dom första jag gjorde i skolan. Det föreställer sally i filmen nightmare before christmas. Jag kan se tydligt att jag har blivit bättre på att tillexempel göra läppar. Jag är mer stabil på handen idag, då kan man få en fin linje istället för en utsmetad. Idag hade jag också vart mer petig och gjord detaljerna lite noggrannare.

Det är väldigt kul att se tillbaka på sminkningar man gjorde förr och se att man faktiskt har blivit bättre, och att all tid man lagt på att öva har lönat sig! :)

Likes

Comments