Hej bloggen,
mycket händer i mitt liv så har inte riktigt tid eller ork till övers att blogga.

Jag fick ett återfall som sagt, lite justeringar i min medicinering efter mötet hos läkaren.
En ny orodämpande och sen höjde han dosen antidepressiva som jag tar varje morgon.

Det kändes bra efter mötet men blir aldrig riktigt nöjd med dom där mötena, känner mig antingen inte förstådd eller så känner jag bara skam att jag ens behöver gå dit så jag bara vill få det överstökat och så blir det galet eller nå...

Jag är sjukskriven till oktober så att ge sig ut på arbetsmarknaden är ju inget som står på planen de närmsta månaderna

Jag har varit och är jätte jätte trött sen igår, höjde medicinen i fredags och jag känner mig så trött och orkeslös det är helt sjukt. Biverkningen av medicinen såklart...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag fick återfall, jag skar mig.
För 2 veckor sen fick jag kontakt med en person som påminner mig om den hemskaste tiden i livet. Men inte bara hur jag hade det i livet utan sättet han behandlade och behandlar mig.

Han vrider och vänder på mina känslor så att jag får skam och skuld istället för att vara arg på honom. Jag trodde han behandlade mig som en prinsessa men när jag tänker efter så är han den som varit en andel av folket som förstört mig.

Han har tagit sönder mig. Han har slitit mig i stycken inombords och jag vet inte hur eller vad han gör. Men trycker ner mig och förminskar mig hela tiden.

Han fick mig tro att jag var den enda som han höll på skriva med "såhär" och jag litade på honom. Men han sa också att han endast bara ville ligga.
Jag hatar mig själv och det är just den här känslan och hatet som gör att jag skadar mig. Han är så extremt duktig på att fiska fram det där hatet. Men jag kan ändå inte hata honom för det, det är så skevt och destruktivt som det bara kan bli.

Likes

Comments

Hejsan hejsan hejsan!
Jag har vilat, druckit mycket vatten och tagit mängder alvedon så jag är officiellt friskförklarad från förkylningen! 👏🏼😃

Jag har blivit med bil idag men måste tvätta den innan jag fotar och lägger upp bild på min pärla🖤

Mina senaste dagarna har jag fokuserat på att observera mina känslor, byggt upp min självkänsla och försökt vara i stunden och inte bakåt eller framåt i tiden.
Jag känner att jag har rätt människor omkring mig och jag har en liten bättre period kan man säga!

Men idag hängde jag med kusinerna och fastrarna! Sånt sjukt fint väder det har varit idag, vi åt varmkorv till lunch (frukost för min del) och gick till lekparken där de små fick leka av sig 👍🏼

I lördags åkte jag med moster, hennes dotter aka ännu en kusin och hennes kompis till Piteå där det var PDOL (Piteå dansar och ler). Så mycket fylla men jag var inte en del av den! ☝🏼

Jag fick något lyckorus där ett tag iallafall, yr och skrattig på Cola 😄det var skönt att vakna igår till skillnad från andra SÄKERT

Likes

Comments

Hej bloggen,
Ligger och är förkyld samtidigt som jag försöker orka med en massor jag egentligen inte gör. Men idag och resten av veckan blir sängliggandes... jag vill ju inte åka på någon lunginflammation direkt.

På återseende 👋🏼

Likes

Comments

Jag har senaste tiden förlorat minnet, liksom långtidsminnet har börjat svalna för mig. Jag kan komma ihåg händelser eller upplevelser men allt jag lärt mig i skolan tex får jag anstränga mig och verkligen gräva fram. Samma sak när det gäller matte.huvudräkning brukade jag ändå kunna hantera men idag kan jag inte det. Det är som att det inte går att räkna, att jag aldrig fått reda på hur man gör liksom...

Jag har länge anat om utmattningsdepression eller liknade, så som jag har stressat över livet och hur allt hände så intensivt i vintras att jag inte hann andas eller ta mig upp på benen innan nästa kris hände. Jag är sjukskriven för depression, utmattning och ångest...det är en sjuk blandning asså😨

(Utmattningssyndrom innebär att man har flera olika fysiska och psykiska symtom som man kan få efter långvarig stress eller andra påfrestningar. Det kan till exempel vara omställningar på arbetsplatsen eller händelser i privatlivet som gör att man blir sjuk. Själva insjuknandet kommer ofta smygande, men kan ibland vara dramatiskt då man upplever att man ”går in i väggen”. Till exempel kan man plötsligt få svårt att orientera sig och att göra vanliga saker som att till exempel låsa upp en dörr.

Symtomen kan vara både kroppsliga och psykiska. Oftast har man haft ett eller flera stressrelaterade besvär under en längre tid innan man blir sjuk. Ett vanligt symtom är att man upplever en stor trötthet som, hur mycket man än försöker, inte går att vila bort. Andra symtom är minnesstörningar, oro och ångest, sömnproblem och hjärtklappning. Beroende på vilka symtom man har kan man behöva läkemedelsbehandling.

Långvarig stress kan leda till utmattning, man klarar för det mesta av att hantera stress om man bara får tillräckligt med tid för återhämtning. Om balansen mellan stress och återhämtning under en längre tid inte fungerar börjar kroppen sända ut signaler om att stressnivån är för hög. Med tiden blir man tröttare och risken är stor för fysisk och psykisk utmattning. Lite förenklat kan utmattning sägas vara det sista stadiet av stress. Man har under lång tid inte brytt sig om signalerna om att kroppen och själen far illa, och man kan behöva lång rehabilitering för att kunna fungera som vanligt igen.

Om man får diagnosen utmattningssyndrom har man haft en eller flera påfrestningar under minst ett halvår. Stressen har gjort att man har fått flera symtom som har pågått under minst två veckor.)

Jag försöker inte fiska sympati, som många tror. Jag vill att ni som läser min blogg ska förstå vad vi med psykisk ohälsa krigar med. Ni som aldrig upplevt något av detta kommer aldrig kunna sätta sig in i situationen och även personer som blivit friska kan glömma bort hur det är.
Men om vi blir mer empatiska och snälla mot varandra och inte dömmer människor som mår dåligt.
Missbrukare tex? Vissa påstår att det är självförvållat men så är det inte alls i alla fall! Jag vet många fall där man fått utskrivet starka mediciner som är beroendeframkallande och patienten är fast i ett missbruk?

Samma sak som att psykiska sjuka inte tillhör psykavdelningar på sjukhus. Senast igår fick jag berättat för mig att jag borde ligga inne för längesen om jag inte överdriver kring mina självmordstankar när jag är ledsen och sjukskriven för att jag inte klarar av att sköta ett jobb.
Det är tragiskt med fördomar och just därför tänker jag inte vika mig. Jag ska stå upp för mig och alla ni där ute som också lider av psykisk ohälsa och blir bedda att vara tyst och skämmas.

Likes

Comments

Det hjälper inte med sömn om det är själen som är utmattad.

Hejsan hejsan,
jag har haft det hyfsat bra de senaste dagarna men igår kände jag mig lite sjuk och blev sängliggandes, idag känns det lite bättre men är jätte trött.

Jag vill ha en egen lägenhet, jag lovar att den här frustrationen kommer försvinna över att hela tiden ha levt på andra typ. Jag blir stressad och hittar inte det lugn jag vill ha av att hålla på vara inneboende.
Min släkt är absolut den bästa man kan ha som ställer upp och jag står i evig skuld till er💛

Jag kan inte låta en enda dag passera utan att jag drömmer om en lägenhet, bli frisk och börja arbeta igen... blir helt varm i kroppen av den känslan!

- bild från Google

Likes

Comments

Hej bloggen,
Vaknade av ont i halsen och misstänker en förkylning är på ingång. Känner mig varm också...
Jag var ute och promenerade igår samt joggade en bit så jag tror absolut det har med saken att göra. Jag är liksom bara här hemma hos faster och ingen annan är förkyld eller har tendenser till något virus.

Så jag for och laddade upp med lite godsaker och hoppas det ger med sig, fast det regnar och är jävligt här uppe i norr så vem bryr sig om man ligger sjuk men ändå... sjukt (😆) onödigt och tråkigt ändå.

Likes

Comments

Hej bloggen 🤗
Jag har haft en great helg! Målat lite hus och försökt njuta av "värmen" 😂

Jag har inte haft några dippar på länge känns det som, jag försöker leva i nuet och skita i dåtid eller framtiden. Jag har ekonomin att försörja mig själv, det enda jag saknar är en lägenhet.
Hade jag haft råd hade jag köpt lägenhet men jag är inte miljonär direkt.

Och det är just det här med psykisk ohälsa, vissa dagar är bättre än andra.

Men jag pratade med min ena faster och fick veta en hel del om släkten; Att psykisk ohälsa ligger i generna så jag känner att jag fått reda på ännu en orsak till att det har blivit såhär.
Men jag tänker inte låta ohälsan vinna, jag ska kriga bitchen in i det sista 💫

Sen håller jag på att vända tillbaka min dygnsrytm, varit vaken sen 9-10 i dag så är heeeelt slut. Jag ska bädda ner mig och bara sovasovasova
Godnatt

Likes

Comments

Hej bloggen, lite sämre uppdatering men kämpar på bara som alla andra dagar.
Jag träffade terapeuten idag för första gången efter "sommarlovet", det blev lite jobbiga känslor för att jag berättade att mina anhöriga som har eller bor med mig vet inte hur dom ska fråga eller säga vissa grejer åt mig för att dom är rädd att jag blir ledsen.

Hon ritade såhär då:

Att när jag får en kommentar blir jag så självkritisk att jag intalar mig elaka saker så att "människan i sig inte behöver säga dom". Och då blir jag ju ledsen och drar mig undan och då tror folk jag blir sura/leden för att dom sa vad dom tyckte eller något.

Sen dom primära känslorna som skam och rädsla går igenom hela mig när någon säger att jag gjort fel. Jag är perfektionist i grund och botten och hatar att göra vissa fel, beroende vad det handlar om vad för fel.
Men oftast får jag kalla kårar när någon säger tex att "du samarbetar inte" fast jag gör mitt ytterst bästa och tycker jag har ett bra samarbete.

Men min terapeut uppmanade mig i att vara i primära känslan, alltså i skammen och rädslan, och uttrycka den istället för att gå iväg och bli självkritisk.
Det blir en sjuk utmaning för jag tycker det är jobbigt och blottande att sitta och prata utifrån vad jag känner.

Något som inte mina anhöriga vet är att jag skäms över min psykisk ohälsa och pratar helst inte om den sen blir jag frustrerad när dom inte förstår hur dåligt jag mår... haha🙈

Men jag lär mig mer och mer inom terapin och jag är inte färdig. Jag har ett år till med DBT och ska fortsätta kämpa för ett självständigt och hållbart liv!

Jag vill även dela med mig av min panik-ångest attackjag fick här om dagen. Endast ni som upplevt en sån vet vad jag pratar om och ni ska veta att vi klarar det här, jag är med dig❤️
Man är tacksam över att man "överlevde" nära döden upplevelse, nej men man tror på fullaste allvar att man ska dö och det bara är ett enda skrik och kaos av känslor.
Jag ville självskada men jag lät bli. Jag kan hantera dom där förbannade attackerna utan att göra mig illa fysiskt, jag gör framsteg och så kan du/ni där ute som kämpar med liknande också.
Kram

Likes

Comments