Igår va det hejdå-kalas för mig då det bara va 10 dagar kvar. Mamma planerade det väldigt roligt. Jag fick inte veta något om detta fören jag kom till kalaset. Det var ett tema som jag inte hade förväntat mig. Hon hade skapat mitt år i USA fast med våra svenska traditioner. Så jag firade 5 traditioner som vi har i min familj.

Vid bord och tradition 1 så firade vi min födelsedag vid det bordet satt farmor och farfar, min faster och mina två kusiner. När jag satt vi det bordet så fick jag en födelsedagspresent och vi sjöng Ja må du leva.

Efter det så fick jag flytta till nästa bord som var lucia. där satt mammas kusin min tremänning och mormors syster med man. där sjöng vi luciasånger.

Vid nästa bord var det kräftskivan och där satt mamma, mormor, morfar min moster och hennes sambo och deras barn. Ni undrar säkert varför den är efter lucian och inte i augusti den firar vi i min familj dagen före julafton och så har det varit väldigt länge.

Efter det bordet kom julen och vid det bordet så satt min bonus pappa och hanns barn och barnbarn. vi sjöng julsånger och hade tomteluvor på oss.

Sista bordet var påsken och där satt mina kompisar från skolan och kyrkan. Av vissa av dom fick jag ett berg av "svenskt" godis. vid det bordet så klädde man ut sig till påskkärring och vi sjöng påsksånger.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments