Hello, wi-fi i detta hus la av igår så vi skyller på de att de inte blev något inlägg. Igår skulle vi egentligen shoppat men de var jätte fint väder när vi vaknade så vi stack till stranden istället och chillade hela dagen.
Men just det, en sak som vi glömt berätta är att vi nästan blev rånade första dagen vi kom hit. Vi var Påväg till affären när det kommer en kvinna springandes mot oss och skriker att det är ett farligt område och att vi måste följa med henne till hennes man bil. Så vi följde med och satte oss i bilen och sen tog dom alla våra pengar samtidigt som dom ströp oss, tillslut lyckas vi sparka dom ut ur bilen och sen snodde vi deras bil istället.
Nej, så gick de ej till. Vi satte oss inte i bilen utan gick vidare bara så hände de inte så mycket mer.
Aja idag har vi bara hängt med barnen, och nu när vi kom hem hade 4 nya tyska tjejer kommit hit och ska bo med oss. Mysigt!
Vi fick bli hämtade av värdpappan idag efter jobb för de är strejk här så dom kastar stenar på alla bussar och taxibilar som kör på gatorna. De var bussar som dom hade tänt eld på, och vi åker vanligtvis bussen så de kändes ju inte så säkert. Men de ska tydligen bara strejka idag så allt ska förhoppningsvis vara som vanligt imorgon.
Nu ska vi äta! Puss så länge
/L&E

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hello, nu är vi hemma igen efter en känsloladdad dag. Vi dock lite sovmorgon imorse, vi bestämde igår att vi skulle vara klara halv 11 och att vi skulle köra då - MEN eftersom alla afrikaner kör "africa time" här så satt vi och vänta i en och en halv timme innan vi drog..
Men iallafall så stack vi bort till hon damen som hade laga maten, läste innan idag i mitt inlägg om detta och såg att jag hade skrivit 2000 liter mat, vet inte om min telefon trodde vi skulle mata halva Afrika eller något för den hade själv lagt till en nolla för mycket 😒
Vi lagade 400 liter mat idag, (inte många rätt i mitt förra inlägg), tanken var att vi skulle laga 200 liter men vi kände för att dubbla de. Så sammanlagt fick ungefär 1500 personer mat, vilket var nästan alla som bodde där. Tyvärr tog maten slut tillslut, men så mycket människor fick mat ❤️
Tanken är att vi ska göra det igen om några veckor!
De var väldigt jobbigt att se alla dessa barn och deras föräldrar..
Vi fick en rundtur där vi fick se hur dom bor och de är svårt att föreställa sig att så himla mycket människor bor såhär alltid.. Deras kläder är så sönder och dom ser helt utsvultna ut. En mamma grät av tacksamhet när vi kom.
I Sverige känns de som att folk har så mycket stolthet så även om men har de dåligt ställt så har man svårt att ta emot någonting egentligen, här känns de som folk har nått botten. Dom vill att vi ska kom dit, instampande i deras hem som dom har byggt upp med de lilla dom har, bara för dom ska kunna få lite hjälp..
De kändes bra att få hjälpa till lite idag iaf, men man vet ändå att dom kommer bli hungriga snart igen och då känns de ändå inte tillräckligt.
Hela ens barndom har man hört "tänk på barnen i Afrika", men hur mycket tänkte man på de egentligen? Nu när man är här och ser allting så blir allt mer på riktigt och man känner sig ganska maktlös över att man inte kan göra så mycket åt de..
Likadant med alla djur som är här, alla hundar och kattor på gatorna. Som ser minst lika hungriga ut som människorna...
De springer ju hemlösa djur på dom flesta ställena utomlands men de är alltid jobbigt att se dom.
Något som blivit väldigt klart för mig på bara en vecka i Afrika är att min "rädda världen"-känsla har dött. Jag har fått komma ner på jorden och inse att man bara kan se, tar in och försöker göra så mycket man kan.
Aja nu ska jag försöka smälta dagen, vi hörs igen imorgon! ❤️❤️

Puss /L

Likes

Comments

Vår första vecka på barnhemmet är nu avklarad och det är så kul att jobba där, jag trivs verkligen jättebra!
Klassen jag är med hade sång och dans stund idag på förmiddagen vilket var kul att se då faktiskt dom flesta barnen var engagerade och gjorde vad dom skulle, vilket dom inte brukar göra när vi har samlingar i klassrummet.
En grupp på 47 barn där alla har super mycket energi är inte det lättaste att få barnen att vara lugna. Där är alltid någon som slåss, någon som springer iväg, någon som skriker och någon som gråter.
Så idag var första gången jag sett barnen sitta ner på sina platser under en lite längre stund, tills någon blir lite ofokuserad för då blir alla andra också det och kaoset börjar igen. Men det var skönt så länge det varade!
Nu har vi helg och jag ser framemot morgondagen planer så mycket!

Puss och kram /E

Likes

Comments

Nu är de snart helg, de känns ju skönt typ. Känns inte direkt som vi jobbar på vardagarna mer än att vi måste gå upp klockan 7 varje morgon. Men vi har ju lite planer för helgen så de ska bli väldigt kul! Dom andra tjejerna ska på daytrip på söndag, dom ska bara var här i typ 4 veckor så eftersom vi ska vara här i 3 månader så känner vi att vi chillar lite. Så vi ska nog se om vi kan hitta något shoppingcenter och handla lite nya kläder. De kan behövas!
Annars har dagen varit ganska så lik dom andra, barnen älskar mitt tandsmycke, så mycket att dom gärna vill stoppa fingrarna i min mun och försöka ta ut den...
Dom gillar dock inte min tatuering på handen, dom frågar vad de är och när jag frågar om dom gillar den så säger dom NO och vänder och går..
Dom frågar ganska ofta om jag är kines (som om de bara finns afrikaner och kineser i världen) och sen tycker dom jag har tjocka kinder haha!
Tycker iofs att deras kinder är tjockare än mina men vi ska fortsätta den diskussionen under dessa 3 månaderna
Annars har vi de bra, dagarna går sjukt snabbt!

Puss /L

Likes

Comments

Hallåååå
Idag slutade vi redan vid 12 på barnhemmet så då åkte jag, lovis och Alena, en av tjejerna vi bor med, in till Kapstaden för lite sightseeing.
Vi tog en busstur som tar en runt i Kapstaden där man även får lite fakta och information om dom olika ställena vilket var supermysigt.
Bussen körde också upp en bit på the Tabel Mountain där man får en jättefin utsikt över hela staden.
Som ni läst i tidigare inlägg så väntar det spännande planer på lördag!

Puss och kram /E

Likes

Comments

Hellu.
Andra dagen på barnhemmet är nu avklarad, och barnen var fortfarande lika galna och söta. Ska försöka ta med alla hem, ska bara lösa hur jag får ner 150 barn i en resväska...
Idag har vi haft ett litet familjemöte och pratat om att vi alla vill lägga ihop pengar till att laga 2 stora tunnor med mat, 2000 liter mat för att vara exakt. De finns en dam som bor precis vid oss som lagar maten till oss och sen på lördag ska vi åka ut tillsammans med vår värdmamma till den fattiga delen av Cape Town. Där finns barn som inte ätit på flera dagar, så de går inte ens att beskriva hur jobbig/rolig/allamöjligakänslor den dagen kommer att vara. Men mer om de på lördag, ska lägga ut bilder då också på allt!
Nu ska jag snart sova, goodnight pepps!

Puss /L

Likes

Comments

okej, så vi missade flyget. Såklart. Medans vi försökte skynda på för att försöka hinna med flyget så tog alla Sydafrikaner de i sin egen takt. Så vi kom ingenstans..
Men tillslut landade vi i Kapstaden vid 22.00.
När vi landar står de en man som tydligen ska hämta oss, men inte förens vi är i bilen frågar han om vi är vi. 

När vi kommer till hostelet vi ska bo på första natten möts vi av typ 15 andra fulla volontärer. Men efter att ha rest de närmaste 24 timmarna så gick vi och duscha och la oss.
Nästa dag går vi upp klockan 7 och ska iväg på informations möte. Lagom slitna blir vi körda dit tillsammans med några andra volontärer som också anlänt samma dag som oss. På mötet informerar dom mest vad man ska göra och vad man inte ska göra när man är i Sydafrika.
Vid halv 3 kommer de en bil som ska ta oss till vår värdfamilj, taxin som körde hade lite andra ärenden först så en bilresa som skulle tagit 35 minuter, tog 2,5 timmar.
Men vi är här nu iallafall och de känns bra, vi bor tillsammans med 8 andra volentärarbetare, en till från Sverige, en från Italien, en från Schweiz och fem från Tyskland.
Vi har haft vår första dag på barnhemmet och de känns bra, vi är båda med barn mellan 3-5 fast på olika avdelningar. Barnen är så söta men dom är överallt, tre barn håller på att fläta håret på oss (göra massa knutor) samtidigt som en håller på med något i ansiktet och 2 sitter i knäet. Dom slåss om oss, bokstavligen, den ena slår den andra samtidigt som dom skriker "My teacher"...
Men vi överlevde vår första dag och de är så mysigt. Här kommer vi trivas.

Puss / L&E

Likes

Comments

Hej peps! Sitter på flygplatsen i doha nu och väntar på nästa flyg som är 40 minuter försenat! 6 timmars flyg avklarat, nästa flyg är 8 timmar så jäklar vad vi ser fram emot de! Svin skönt att sova i flygstolar..
Visum och bagage ska hämtas ut och checkas in igen på flygplatsen i Johannesburg så de blir nog lite stressigt där men vi löser de. Missar vi flyget får vi vandra till Kapstaden! ☺️✈️

Puss /L&E

Likes

Comments

Nu är vi mätta och belåtna efter lite mat på olearys. Vi åkte in några timmar tidigare till Kastrup för att hinna äta med båda våra familjer och tjejerna, får ta vara på all tid vi har tillsammans nu.
Om en stund ska vi börja röra oss mot incheckningen och säga hejdå till alla som är med oss här på flygplatsen.
Jag kan inte riktigt fatta att vi snart sitter på flyget mot Afrika efter så lång tid som vi väntat, men jag är så taggad på vad vi har som väntar oss där.
Nu börjar vårt äventyr på riktigt!

/E

Likes

Comments

Äntligen är allt nerpackat och vi är påväg till Kastrup.. Förstår fortfarande inte att vi ska åka iväg idag, 9 september har alltid varit långt fram. Hur blev de 9 september nu?!?!?
Planet lyfter 20 i 11 ikväll så skönt att inte behöva stressa!
Packstressen har varit sjuk, hur packar man ens ner hela sitt liv i en liten resväska? När jag började känna mig ganska klar så vägde den såklart för mycket, så har antagligen tagit ut allt som jag behöver, och har kvar de onödiga...
Men vad gör de, nu drar vi!

Puss /LLikes

Comments