Tisdag 16/5
Idag har vi påbörjat våran samtidskonst på skolan, idag började vi måla på våran största text längst upp på väggen.
Så idag har vi skrivit "Flawless" längst upp på väggen, vi klippte ut mönster för bokstäverna och målade i bokstäverna med rosa färg.
Vi tänkte även ut vad vi skulle göra nästa lektion, eftersom vi bytte rum och väggar är vi tvungna att tänka om med våra tankar och idéer.
Lektionen idag fick vi ganska mycket gjort och vi är nöjda över att vi hann med den stora texten, det ända som var ett problem var att vi inte hittade allt material i början, men det löste vi till slut endå. Det vi måste tänka på till nästa gång är att hitta och plocka fram materialet snabbare, så vi kan hinna göra mer.
Nästa lektion ska vi måla vågor på samma väg fast längre ner, och kolla av vad vi kommer hinna att måla mer, för vi har bara två tillfället kvar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

24/4 2017
Idag har vi fortsatt planera våran samtidskonst, det enda som är problemet är att vi inte kan vara i omklädningsrummet längre. Vi har inte fått tag på de personer och det material som vi behöver. Vi ska nu göra vårat verk i ett "uppehållsrum" i våran koridorr detta rum består av en lång vägg där vi ska göra det citat och rubriker, och om vi får tid ska vi även göra vågar och måla på väggen bredvid som är hälften så stor.
Idag har vi jobbat på effektivt och fått mycket gjort, har vi klippt ut mönstret till ett stort citat och förberett inför målning.
Så nästa lektion ska vi förhoppningsvis börja måla och skriva texterna på väggen.
Det enda som vi oroar oss för är att tiden inte räcker till för att det inte är lång tid kvar, men vi får jobba effektivt.

Likes

Comments

Idag började vi med att göra en platsanalys. Vi gick ner till KFUM där vi har tänkt att ha vårt samtidskonstverk. Vi ska göra konstverket i ett tjejomklädningsrum så vi tog bilder på alla väggar och bestämde vilka grundfärger vi ska ha på dem. Vi valde att alla väggar ska grundas vita förutom dem i det lilla rummet (utbyggnaden mellan toalett och dusch) som ska målas svarta. Sedan gick vi tillbaka och valde resten av färgerna som vi ska ha på själva konstverket dvs citat, motiv och delar ur låttexter. Vi valde olika nyanser av rosa och blått, sen tog vi även svart och vitt till vissa detaljer. Sedan har jag skissat färdigt och gjort en översiktsskiss över hela omklädningsrummet. Vi har i våran grupp delat upp arbetet bra så att alla är delaktiga och vi har kommit bra överens. Jag tycker att vi har fått mycket gjort under dagens lektion och vi har tagit väl vara på tiden. Vi är nöjda över planeringen och själva konstverket som vi kommit överens om att göra. Jag tror att det budskap vi vill förmedla kommer att nå ut på det sätt vi vill. Vi vill att tjejerna som byter om i omklädningsrummet ska bli peppade och känna sig starka när de går ur därifrån. Nästa pass så är omklädningsrummet grundat vilket betyder att vi kan börja skissa på väggarna och placera ut de texter, citat och motiv vi valt att måla på de olika väggarna. Om vi hinner så kanske vi börjar måla med färg.

Likes

Comments

1.Idag har vi börjat på vårat projekt med konst i ett omklädningsrum på KFUM, vi har börjat fundera på idéer om vad vi vill måla,
2.Jag/vi är nöjda över att vi fick omklädningsrummet, och att vi samarbetar bra och att vi har kommit igång. Vi har även många idéer på gång, vilket är bra till nästa gång.
3.Det enda vi gjorde mindre bra var att vi inte utnyttjade tiden så bra som vi kan, men det ska vi göra bättre till nästa gång.
4.Nästa gång ska vi fortsätta utveckla och skriva ner våra våra idéer och göra en platsanalys av rummet.

Likes

Comments