Header

Godmorgon (för er som vaknade lika sent som jag) Godmiddag (till er som faktiskt går upp under normala tider) och Godkväll (till er som aldrig gick och er inatt, gå och lägg er will you).

Jag började min dag med att få reda på att jag var fri från jobb, vilket jag också var igår. Så jag tänkte att jag skulle ta sovmorgon, vilket jag också gjorde igår. Men den planen krossades till pulver när grannen bestämde sig för att borra upp god knows what? Så jag tog mig upp ur sängen efter att mina öron hade lidit tillräckligt och gjorde en kopp kaffe. Jag letade i min kyl efter frukost, men insåg ganska snabbt att jag inte har något som liknar en frukost..
så jag gick igenom min frys och hittade frysta bär och kumquats (som jag för övrigt har odlat själv). Så ja, det blev smoothie. Men tips från coachen, får du någonsin för dig att göra smoothies på kumquats, skala dem och rensa dem på kärnor. För det är inte jättegott och knapra på kärnor och skal när man dricker en smoothie..
Men trots det hela så blev det hela drickbart, jag tillsatte lite mynta (som jag också har odlat själv). Så nu känner jag mig oerhört nyttig, men tyvärr inte mätt, långt ifrån mätt.


Smoothoe

(insert inspirational photo here)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För en gångs skull så ska ge rimliga nyårslöften i år (kommande, eller ja 2017 ni fattar vad jag menar), så inga crazy nyårslöften där jag får för mig att sluta med allt och starta ett nytt liv. Eller typ, mixa med mina gener så jag blir en sengångare. Iallafall här är mina nyårslöften för 2017, några små saker som gör mitt liv lite roligare och trevligare!

  • Läsa mera - Jag har alltid varit en boknörd, men på senaste tiden känner jag att jag varken har hunnit eller har koncentrations förmågan att sitta ner i en halvtimme och läsa en bok. Detta året (2016) tror jag att jag har läst ut två böcker kanske? Det gör mig lite ledsen med tanke på att förr kunde jag plöja igenom en medelstor bok på två veckor. Så nu vill jag hitta tillbaka till den härliga tiden.
  • Lära mig att sy - Just nu ligger mina sy kunskaper på den nivån att jag kan sy in och sy upp kläder. Men jag vill gärna börja sy mina egna kläder, att kunna hitta något på secondhand och sy om det till något nytt, eller kunna sy ett klädesplagg från scratch hade varit AMAZING!
  • Sluta äta fisk och skaldjur - För tillfället är jag pescetarian men jag känner att det är dags att ta steget och bli vegetarian, jag är i princip vegetarian redan förutom de gånger jag äter på restaurang och bli hembjuden på mat och de har missat att jag vanligtvis inte äter fisk. Så det lär inte bli en svår övergång.
  • Köp mer ifrån secondhand - Secondhand har så mycket att bjuda på, och det är för den delen så mycket billigare med. Ett år hade jag ett nyårslöfte där jag bara skulle köpa secondhand kläder hela året. Och jag lyckades till en viss del, förutom att jag köpte ett par skor och underkläder nytt. Och detta är något jag vill köra på igen, dels för att man får en unik garderob, jag får mer utrymme till att sy om kläderna samt att det är mer miljövänligt Och vem vill inte bidra till en bättre miljö för alla?
  • Laga mer mat - Jag är värdelös i köket, har alltid varit. Bränner jag inte maten så är den överkokt. Så jag ska lära mig att laga riktig mat och inte bara äta sallader och färdigmat.

Så där har ni mina nyårslöften för 2017, jag ska verkligen försöka hålla dem i år. Och jag hoppas 2017 kommer bli ett bra år, jag har mycket planerat och många drömmar . Jag kommer hålla hoppet uppe och hoppas på att de ska ta och slå in. Men en sak kommer jag hålla väldigt hårt på i år, jag ska göra det som är bra för mig, jag kommer vara lite egoistisk och låta min hälsa och psyke gå före alla andra.

Jag önskar er alla ett gott nytt år, och lika god fortsättning

Likes

Comments

Godmorgon, godmiddag godkväll.. Det var längesedan sist ellerhur? (we all know att det alltid blir långt mellan inläggen, sluta hoppas).

Jag sitter just nu djup nere i en influensa, som har spridit sig till varje del av min kropp, och ja min kropp är påväg att ge upp. Eller ja, den var PÅVÄG att dö ut, men tack vare dessa tips är jag äntligen påväg upp ur min själv nergrävd grav..

Många tror att de vanliga tipsen så som att drick mycket te och äta ordentligt med grönsaker är de metoder som är de mest beprövade och som faktiskt fungerar bäst, där mina vänner har ni fel. Med mina tips kommer ni vara friska inom några få dygn (med risk för veckor, beroende på hur sjuk du är).

Det första du behöver att göra är att be någon göra all inhandling åt dig, du ska helt inte röra dig mer än mellan sängen och toaletten. Så de du kommer behöva är:

1. 2l coca cola (fuska inte med zero eller light, real deal här)

2. Päron Milkshake från MCdonalds (extremt viktigt att det är just från mc)

3. Ben & Jerry

4. Nudlar

Så nu har du allt för att klara dig igenom sjukdagarna du har framför dig. Det enda du behöver rusta upp med nu är en soptunna, papper, mobil och mobilladdare. Lämna inte sängen om det är nödvändigt, friskluft kan göra dig sjuk, så låt bli att öppna fönster eller liknande. Så bädda ner dig, sätt igång youtube och kickback och låt kuren verka.

OCH DONE DU ÄR FRISK..

Vill bara notera att jag har varit sjuk i ungefär 3 dagar och har bara sett en liten förändring, men jag har hoppet uppe, en dag kommer jag vara frisk, denna kuren SKA fungera, lovar..

Likes

Comments

Godmorgon, godmiddag, godkväll!

Så, eftersom att fames.se nu ska stänga ner blev jag illa tvungen att flytta min blogg någon annanstans, vilket uppenbarligen blev här. Ska försöka mig på att importera min gamla blogg hit innan den försvinner, ibland tycker jag om att läsa igenom mina gamla blogginlägg och skratta och ibland tänka att damn, ibland låter jag lärd?

Så varför inte inviga bloggens första inlägg med ett lite mer intellektuellt inlägg? För det som har irriterat mig de senaste dagarna är de oändligt många inläggen med rasistiska inslag som ständigt poppar upp på Facebook. Visst, man ska få ha en åsikt om saker och ting. Så nu tänker jag ha en åsikt om detta, enligt mig problem.

Om man ska sätta mig i något fack så är jag humanist, jag har ingen tro på någon högre makt och jag ser människor som människor. Hudfärg, kön eller utseende har ingen betydelse för mig. Så med andra ord, jag kommer inte döma dig för ditt utseende, jag kommer döma dig för din personlighet.

Så, nu när vi har det uträttat så kommer vi till den delen när jag klagar på saker som poppar upp på min Facebook jämt och ständigt. Dessvärre är det många i Sverige som inte uppskattar att Sverige har blivit ett mångkulturellt land (vilket för mig är obegripligt, jag själv tycker det är jättespännande med olika kulturer och hur olika sätt människor lever). Själv så kan jag tycka att hela idén med ett mångkulturellt land är fantastiskt, tänk bara tanken på hur mycket vi kan lära oss från varandra! När jag har lagt fram detta argument så har jag fått höra allt för många gånger "vill jag lära mig något om deras kultur kan jag hitta det på wikipedia, de behöver inte komma hit". Det är ungefär här som jag släpper ifrån mig en djup suck och kastar enhörnings bajs i ansiktet på dem (fyi, som smakar som sockervadd, så de är aldrig medvetna om att det faktiskt är avföring). 

Rasism och könsdiskriminering för mig betyder okunskap, jag hör allt för ofta att Sveriges ökande kriminalitet är pga "invandrarna" och att de kommer hit och våldtar våra kvinnor, versionerna är många. Så, ni påstår alltså att det bara är "invandrarna" som ökar brottsligheten i Sverige. Det är absolut inga svenskar som har blivit kriminella på sistone? Utan det är bara invandrare? 

Detta är ett utdrag från Brå:s projekt som undersökte brottslighet bland personer födda i utlandet och i Sverige.

I undersökningen studerades hur många personer fördelade på födelse-Land som var registrerade som misstänkta för brott under en femårsperiod (1985-1989) Detta antal ställdes i relation till antalet personer från respek-tive land som var folkbokförda i Sverige. Det visade sig då att det var dub-belt så vanligt att utrikes födda var registrerade för brott jämfört med dem som var födda i Sverige av två svenskfödda föräldrar (en överrisk på 2,1). Det övervägande flertalet av de utrikes födda, 88 procent, var dock inte registrerade för något brott alls under den studerade femårsperioden.

Vad är det ni ser här? Många kommer reagera på att HA! VAD VAR DET JAG SA, JAG HAR RÄTT! 

Dessvärre kunde jag inte hitta någon uppdaterad version, men om ni läser noga kan ni se att denna undersökningen gjordes mellan 1985-1989. Och som de också pogängterar att dessa är inte bara brotts som har gjorts utan även brott som dessa personer har blivit misstänkta för och som har funnits i brottsregistret sedan fem år tillbaka. Dessa fem år behöver inte ha varit under tiden de har bott i Sverige, det kan ha varit under tiden som de har bott i sitt hemland. Många invandrare som söker asyl här i Sverige kommer från ett krisdrabbat land, där självförsvar kan vara ett brott mot lagen, precis som här i Sverige. Där överlevnad dessvärre kan hänga på att man måste stjäla för att få mat i sig. Men bland de vanligaste brotten är rattfulla,  vårdslös körning och misshandel. Precis som här i Sverige. Och om ni läser riktigt noggrant under dessa åren som projektet utfördes så var det 88% som inte var misstänkta eller dömda för brott under fem års perioden.

Så, nu när vi har det avklarat. Kommer invandrarna hit för att våldta alla våra kvinnor och bomba allt i sin väg och samtidigt ta alla våra pengar? 

Here's another fun fact, I Sverige är enligt statistiken flest män som går emot lagen. Så om jag ska gå i samma tänkbana som de som tror att utlänningar bara kommer hit och förstör, så får vi ju skicka ut alla män med när vi ändå är igång. För vi kvinnor är ju dem som håller sig mest inom lagen, för varför skulle vi kvinnor begå ett brott? Vi kanske bryter en nagel eller två i processen, och vi ska ju bara vara hemma och laga mat och ta hand om barnen, när skulle vi få tid till att utöva brottsligheten?  (Och ja, där var jag sarkastisk)

Så låt oss för en gångs skull kolla upp våran fakta innan vi postar något på våran facebook vägg. Håller ni inte med, let me know, jag älskar att argumentera!

Om ni hittar en mer uppdaterad version av denna undersökning ser jag gärna att ni länkar det i kommentarerna, dessvärre kan jag inte säga att det är exakt såhär det ser ut idag. Men jag vill att ni ser helheten i det hela, det är väldigt lätt att manipulera denna information och bara visa små bitar så att man inte förstår hela innebörden. 

Källa: https://www.bra.se/bra/publikationer/arkiv/publikationer/2005-12-14-brottslighet-bland-personer-fodda-i-sverige-och-i-utlandet.html

Likes

Comments

I dagen samhälle så lägger vi ner väldigt mycket tid på vårat utseende, det vi är missnöjda med kan lätt fixas med lite smink och löshår. våra kroppar kan fixas till med några dieter och extra träning. Youtube kryllar av tutorial videos på hur man kan sminka sig, fixa håret, outfits ect. Våra kroppar kan modifieras till vårat tycke, allt från piercingar till operationer.

Och det är just det jag vill prata om idag, skönhetsoperationer. Vi har ju tillgången och medlen för att göra oss nöjda med vårat utseende, borde vi inte ta vara på den möjligheten då?

Jag hör jämt och ständigt om dem som tycker att man inte borde göra skönhetsoperationer, att alla är fina som de är. Missförstå mig inte, jag ärligt talat ser inte fel på människorna omkring mig det är inte så att jag springer runt och och kommenterar folk ”du har en liten överläpp, du borde fixa det” eller ”Guuuud vad sned näsa du har, du borde verkligen se till att fixa den!”, jag kunde inte bry mig mindre om hur du ser ut. Men så länge du gör allt detta för din egna skull och det inte påverkar din kropp på ett sådant sätt att det inte blir ohälsosamt, do it! Om det är något som kan påverka dig positivt do it! Kommer det ge dig bättre självförtroende? Do it! kommer du må bättre själsligen? Do it!

Sen är det ju självklart skillnad på att man ändrar sitt utseende för någon annan skull, eller gör det till något som inte är hälsosamt för sin kropp. Men så länge vi håller oss inom rimliga gränser borde vi inte få göra om oss till så vi vill se ut, istället för att må dåligt över det utseendet vi har för tillfället? Vi har alla ett sätt att uttrycka oss på och utseendet är ett av dem, jag kan faktiskt tycka det är himla tradigt att folk måste ständigt döma varandra för våra utseende, men det är också den världen vi lever i idag. Det kommer alltid finnas någon trångsynt människa som kommer se ner på en människa för deras utseende. Vare sig vi vill eller inte är detta en del av våran vardag, men jag känner såhär att så länge vi är nöjda med oss själva och vårat utseende så kan de andra slänga sig i väggen! 

Men om man nu tar steget och väljer att gör om något, ska man vara mycket väl medveten att en operation är permanent. Du kan aldrig gå tillbaka, eller jo du kan med det blir en jädra process. Och att det är ett val man ska få göra för sin egna skull, ingen annan ska göra valet åt en.

Så, vad tycker ni om det hela? Vad tycker ni om skönhetsoperationer, är det något ni ser ner på eller tycker ni att det är bra att vi har alternativet?

20129101321562704376_sbig

Likes

Comments

Så när det kommer till inlägget jag lovade skulle komma upp igår, det kommer bli försenat. Anledningen till detta är att jag hade ett fullblown Epelepsi anfall inatt, jag har varit anfallsfri ett bra tag nu så det gör det hela värre i guess. Jag hade precis ”vant” mig vid att inte få krampanfall. Så när detta hände fick jag samtidigt panik. Anfall+panik= ännu värre än vanligt. Och för att göra det hela värre så var jag vaken under hela anfallet, vanligtvis brukar jag tuppa av några sekunder in i anfallet. Men denna gången bestämde sig kroppen att göra det jobbigare än vanligt för mig.

Jag tror att mitt Kaffesnacks inlägg kommer handla om just Epelepsi, inte bara om anfallen utan allt runtomkring. Jag tror att många inte vet vad Epelepsi innebär. Så varför inte låta en riktig epeleptiker prata om det? Men det kommer komma upp någon gång denna veckan. Det känns som om att jag inte kan lova något just nu, för jag är väldigt skör just nu.

Annars ha en riktigt bra dag i värmen, jag har redan lagt på min 50spf, alltid lika kul att vara ginger haha!

Likes

Comments

Hei, gutter og jenter! Det var ett tag sen eller hur? Och hur många gånger har jag inte sagt det nu? Alldeles för många antar jag. Men idag kommer jag med intressanta nyheter, jag kommer skapa en ny kategori som heter kaffesnack. Så jag ska alltså börja sälja in kaffe, ÄR NI PEPPADE! Och där kommer ännu ett av mina dåliga skämt, nej jag ska inte sälja in kaffe (fast det hade varit najs att bli sponsrad av zoegas dock, deras pasión colombia är top notch! Så ingen som vill sponsra mig?) Och det är nu vi slutar snacka om mitt kaffeberoende och gå över till det jag egentligen skulle prata om.

Så vad handlar detta kaffesnacket om egentligen? Det kommer alltså vara en kategori där jag lägger upp inlägg om lite viktigare grejer, allt mellan himmel och jord, men sådant som jag kan tycka vara värt att ta upp och snacka om. Om saker jag tycker är bra, dåliga, saker som kan förbättras, saker som gör mig glad, ja allt där i mellan. Saker jag tycker både tas upp helt enkelt, mina åsikter helt enkelt. Simple as that. Jag kan tycka att många existerande bloggar dessvärre är lika djupa som en barnpool och det kan behövas något nyttigt i bloggvärlden. Det är himla bra att vi har internet och så pass stor chans att göra oss hörda av många-många människor. Så varför inte försöka göra en skillnad? Så jag vill även uppmana er bloggare som läser min blogg att även ni startar upp kaffesnack, låt oss upplysa världen med våra åsikter! Ripoff:a så mycket ni bara kan helt enkelt, you have my blessing!

Så i vilket fall som helst så kommer det första kaffesnacket upp imorgon,  det får bli en liten suprise om vad det kommer handla om (det är ju inte så att jag inte vet vad jag ska skriva om ännu, nä-nä det blir ju mer spänning såhär..)

Men är ni taggade? För det är jag, så nu är det dags för mig att ladda upp med kaffet och köra på! Höres imorgon pojkar och flickor!

Btw, Zoegas glöm inte att skicka ett helt lager med kaffe, skulle bli evigt tacksam!

Likes

Comments

Jag har alltid varit fascinerad av ”spöken/andar” och annat liknande, men jag är också en skeptiker. Dock har jag upplevt och sett mycket redan som liten, det mesta kan bortförklaras som kroppen fantiserar ihop någonting. Men ibland får man en känsla av att det inte riktigt stämmer, jag tex, vet att det finns en ande i min lägenhet hen smyger rundor i hallen och köket. Men dessvärre har jag bara fått se skuggor, alltså inte en full våldnad så att säga. Villket jag kan bli lite irriterad på, hur ska jag kunna säga att jag tror på något jag inte riktigt har sett?

Det enklaste skulle väl vara att dra fram ett ouija board, men jag har sett för många skräckfilmer för att kunna göra något sådant. Fast det hade varit intressant att veta vem hen är? En vacker dag så kanske jag går in i värsta ghost hunter mode och tar tag i det..

Men iallafall, jag tänkte göra en kategori/serie med paranormala saker jag har varit med om. Haha, jag kan skapa min egna Ghost adventures! Jag kanske borde göra en youtube serie av det hela istället, rigga upp kameror och allt! Det enda jag kommer fånga är min snarkningar och nattliga besök på toaletten.. Så det blir inte lika intressant dock..

ghost_adventures_2_by_violetthepanther-d3fifdiJag kunde inte låta bli och lägga upp denna bilden, Ghost adventures i ett nötskal..

 

Likes

Comments

Så slappe-söndagen fick en liten twist, istället för att bara kolla på halvkassa filmer slutade det med klökningar (är det ens ett ord?) och inspiration till att göra en stor förändring i mitt liv. Jag kom över en film som heter food inc, som jag har hört talas om men inte har sätt förens nu, och sen kollade jag även på earthlings. Och jag kan säga som såhär att jag inte är lätt äcklad, jag kan kolla på gore filmer utan några problem, men efter Food inc blir jag bara äcklad av kött och efter earthlings fick jag bara vredesutbrott på hur folk faktiskt kan behandla djur. Många ser djur som känslolösa varelser så därför kan de hanteras efter eget tycke. Detta handlar inte bara om sällskaps djur utan även om djur i all allmänhet, jag tycker att alla ska behandlas med respekt. Jag förstår även att människan är en högre stående varelse, och att djur och människa aldrig kommer ligga på samma nivå. Men jag tycker ändå att vi måste visa större respekt för det som finns omkring oss.

Men jag har alltså nu gjort valet att förändra en del när det kommer till mitt mat intag, jag kommer att utöka min vegetariska diet ännu mer och dra ner på köttintaget. I dagens läge kan jag känna det att vi vegetarianer och veganer har större utbud på livsmedel än vad vi hade för några år sedan. Så ser inte längre en anledning till att köpa köttbaserade livsmedel när jag kan få det billigare och hälsosammare för mig (observera, för mig), växtbaserat.

Det är inte så att själva köttätandet i sig jag ser ner på, vi är allätare och har ätit kött sedan människan skapades. Men det är själva köttindustrin där jag känner att det tar emot, som visas som brutal i Earthlings. Människor har i mitt tycke rättighet att äta kött, eftersom det ingår i vår naturliga diet, det är ett val man själv gör, men jag kan tycka att vi inte har rättigheten att föda upp levande varelser i fångenskap för att slakta dem för en god måltids skull.

Jag kan alltså med gott samvete ge mig ut i närmaste skogsområde och fälla en älg, vildsvin eller ett rådjur. Men jag kommer aldrig, någonsin, kunna sova gott medan jag medvetet sponsrar en industri där djur blir ett ting. Alla levande varelser bör ha samma rättigheter till ett uthärdligt liv. Och att det upplevs som provocerande när någon nämner detta, är för mig helt obegripligt. Vi tar oss rätten att utsätta levande, kännande, tänkande individer för en grymt liv och ångest. Att födas i fångenskap för att ätas upp är ingen värd. Jag ser hellre att vi ger oss ut för att jaga vår egen middag i skogarna och sjöarna.

Så som sagt att vara köttätare är inget som jag ser ner på, det är ett val som man själv måste göra. Också ett val som jag tänker göra, och eftersom att vi numera har ett större utbud med vegetarian och vegan alternativ ser jag inte en anledning till att äta något som jag egentligen inte vill äta egentligen.

giphy

Och för att det blev ett väldigt allvarligt inlägg här så lättar jag upp stämningen med en gullig bild på två marsvin, ha de!

Likes

Comments