Träning

​Såhär lycklig över att det är fredag. Mindre lycklig över två failade tentor och en helg full med plugg. Fast helgen fylls ju in med massor annat roligt i kanten, typ speedway GP och träning! 😌

Idag har varit en riktigt bra dag! Mycket jobb, bra med träning och humöret har varit på topp. 
Benpasset gick perfekt, bara massa basövningar samt 5 km cykling! 

Benböj
6 set 12-16 reps
Frontböj
5 set 12-16 reps
Höftlyft
5 set 12-16 reps
Utfall
3 vändor 12-16 steg/benLikes

Comments

Nutrition

Godmorgon friyyyyaaaaayyy!
Någon mer än jag som är pepp på det? GÖTT!
Dagen startades med en morgonpromenad, var ett bra tag sen och det var så skönt. Trots att jag var både trött och att vädret inte var top notch. En sån bra start på dagen, som man alltid borde göra för att få en optimal start på dagen.


Åt den vanliga frukosten, har toootal snöat in på denna skål med kärlek nu haha. Är en sån periodare, allt kommer i perioder.

Nu ska jag foodprepa lite innan det är dags för massagekunder, benträning och ett jobbpass! 

Likes

Comments

Vardagslivet och lite till

Godmorgon torsdag,
Sitter just nu och äter frukost som idag blev lite köttfärs och bananpannkakor. ( 2 ägg, 1 banan)
Idag ville jag ge mig själv en bra start på dagen, en lugn start. Fick lite jobb gjort till en början som legat och stressat mig och efter det så blev det 10 minuter yoga. Korta minuter som ger så mycket, ger en väldigt bra start på dagen helt enkelt. Ger även en bra inställning inför dagen. Ska bli en rutin precis som löpningen!

Likes

Comments

Mentalträning

I en vardag där allt kretsar kring hets, träning, kroppshets och allt vad det än är. Det är väldigt mycket press, stress och hets kring både träning och kost och "hälsa". Det ska vara dieter, det ska vara den träningsmängden per vecka. Det ska vara ditten och datten, jag vill sätta ett stopp för det. Iallafall för min egna skull, ta ett steg tillbaka och bara njuta lite utav träningen. 

Jag har sen tidigare tränat mycket hårt, utan vidare resultat för jag inte har haft kunskapen. Nu när kunskapen har trillat in i mitt huvud så väljer jag att ta ett steg tillbaka helt enkelt. Träna lite som jag känner för, inga bestämda dagar och kanske gå ner lite i nivån på träningen. För att det är verkligen så att skulle jag fortsatt så hade nog kroppen kraschat. Har inget vidare bålstöd, lite men inte mycket. För jag har aldrig tränat upp det, jag har under mina 19 år suttit 8-9 timmar per dag, får man fungerande bålstöd då? NEJ. 

Tar ett steg tillbaka och låter mitt psyke få vila lite. Har ni någonsin känt er utmattade rent psykiskt? Att man kör på i 110 och sen bara kraschar? Där man är utmattad resten av dagarna då man har lite ledigt? Jag är verkligen en sån person, på gott och ont. Ibland måste mitt psyke få vila lite extra för att inte krascha hela tiden. Man behöver inte köra på i 200 de dagar du jobbar för att den dagen som är ledig ska vara en dag som du bara ligger på soffan och inte orkar någonting. Det gäller att hitta en balans, jag är inte riktigt där än, men på god väg. För balansen är så viktig. 

Träning ska vara glädje, du ska må bra i psyket, du ska må bra i kroppen. Det ska vara någonting som får dig att LE med stort leende. Släpp allt det där som har med träningshets, det där som har med hets om kosten. Njut lite utav träningen och vila ditt psyke en eller två gånger om. 
Gör det som du älskar, strunta i vad dem andra säger. Do what YOU love <3

Likes

Comments

Träning

Idag har jag hunnit med två pass. Ett styrkepass ett och ett konditionspass. 

Hade planerat ett bröstpass idag, men kom till gymmet och kände NEJ!! Detta känns inte kul, så jag bytte bana, gjorde en totalomvändning. Istället för att göra sånt som inte känns kul, som jag ändå inte känner att det ger mig någonting. Så gjorde jag det som känns kul, som jag känner att de ger mig endorfiner! 

Blev en hel del marklyft, reps från 20 kg upp till 100 kg! Känns hur nice som helst att få reppa på högre vikter! 😃 Avslutade passet med kettlebell övningar och armgång. Heeelt slut efteråt, sån underbar känsla utan tvekan. 

Ikväll så drog jag ned till gymmet ännu en gång. Denna gång för lite löpning. Det är en nyfunnen hatkärlek, det är så jobbigt under tiden, svettigt, hemskt och aa jobbigt. Känslan efteråt är däremot så överlägsen!! Så lycklig efteråt och hög på endorfiner. 

Ska försöka lägga in löpning två dagar i veckan nu. För att komma in i det ordentligt, idag såg passet ut såhär:
Uppvärmning 10 min
Löpning hastighet 9,5 km/h 30 min
Nedvarvning 10 min 


Likes

Comments

Nutrition

​Godmorgon tisdag, 
Lika trött som alltid, med ett humör på topp! Sitter här med min skål igen, barbellsproteinpudding, granola och banan toppat med en NOCCO BCAA på sidan av. Boostar nog med lite C-vitamin i form clementiner! Dags att göra mig i ordning för en dag i skolan. 


Likes

Comments

En lång, regnig dag som spenderats i skolan. 10.30-19.30 och idag är dag 3/4 utav denna omgång. Kul att få bryta av vardagen med träning. Men ack, vad trött man blir haha!

Idag hade vi en halvdag med teori och andra halvan med PT-klienter ute på Campushallen. Nervöst, lärorikt och roligt beskriver nog känslan kring det. Kul att få testa på det här med PT-klienter och hur man jobbar på riktigt inte bara i skolan teoretiskt och praktiskt med klasskamrater.

Efter skolan runt 20:00 så drog vi ned till gymmet för ett pass. Benen är typ ENDA stället som jag inte har träningsvärk på. Har så ooooont överallt, har svårt att sätta mig ned, ställa mig upp, sätta mig ned på golvet, skratta, hosta haha. Ett kvitto på att jag borde träna lite annorlunda och att jag borde gå på massage oftare. Mycket slaggprodukter i kroppen, hänger träningsvärken i imorgon också så äre riktigt träningsvärk!

Jobbade mycket med gummiband för att hitta kontakten med gluteus alla delar även idag. Sådan liten sak som ger så mycket i musklerna. Hjälper till att koppla ur t.ex framsida lår.

Sittande benpress superset bencurl
Knäböj
Raka marklyft superset sumomark
Alltid 3 set x 12-16 reps

Likes

Comments

Nutrition

​Godmorgon! ( eller det är ju nästan förmiddag nu haha! ) 
Idag fick jag utan någon överdrift rulla ut ur sängen...! Det gav kroppen en rejäl chock igår det här med kettlebell och TRX, har aldrig en sån här brutal träningsvärk. Tackar och tar emot, det är viktigt att ge kroppen en chock ibland. 

Idag valde jag att äta frukost i sängen, en stor skål med kvargyoghurt, toppat med granola, banan och satsumas. Min favoritspellista med peppande men även lugn musik så jag hittar lite energi och motivation till dagen. Ska sitta här en stund till innan jag åker till skolan för en lååång dag med utbildning. 

Ha en riktigt fin måndag <3Likes

Comments