Detta garn + knappar använder jag i koftan som jag stickar. Knapparna hittade jag i min mormors knapplåda. Tycker dom är lite coola.

Detta är Malabrigo garn (Worsted) i Paris Night. 100 % merinoull.

Om mina uträkningar stämmer så krävs det 400 g för att slutföra koftan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag ska testa att göra några vintriga tumvantar nu när det har snöat hela dagen och det är vitt på marken. Vill ha vinter och advent. Ska testa att skicka i merinoull garn från Drops. Färgerna är gröngrå och grå. Ändrat till vitt istället för grå, då det inte blev tillräckligt med kontrast emellan annars så att mönstret kan framträda tydligare.

Likes

Comments

Min älskade Fender Sonoran. Köpt i juni detta året. Älskar den! Blev kär första gången jag såg den och visste att den var perfekt för mig. En glad färg. Jag hade letat gitarr i flera år. Hade en svart budget variant som var det enda jag hade råd med när jag var femton och hade önskat mig en gitarr sedan jag var tolv. Sedan Michael Schenker kom in i mitt liv och sedan jag som tioåring för första gången i mitt liv hörde skivan Crazy World av Scorpions. Där började resan. Passionen för musik. Det finns inget som betyder så mycket, som alltid finns där. Som reflekterar alla olika känslor som man pendlar emellan i livet. Min Fender låter fantastiskt. Ett mycket djupare och starkare ljud. Den smala halsen är perfekt för mina små barnfingrar. Tycker även om den inbyggda stämmaren, även om det inte var ett krav. Det enda som spelade roll var att det var en cutaway modell med hals som passar små fingrar och att den låter bra. Är så sugen på en ny elgitarr, men jag ska inte. Inte än!

Likes

Comments

Ska nu sälja dessa. Mycket nöjd med resultatet. De är inte perfekta, men det blir saker inte när de är handstickade. De är stickade i ett mönster kallat "stjärnmönster" som jag har gjort om lite från en bok med stickade vantar och sockar. Garnet är 100 % alpacka. Sandnes garn Mini Alpacka. Färgerna är marinblått och ljusblått. Väldigt mjukt och lätt garn.

Likes

Comments

Är så trött på att pendla, även om jag bara gjort det sedan i maj. Hatar att behöva vakna vid 5:30 varje morgon. Är så död på kvällen sen. Kommer hem sent också, den tiden önskar jag att jag kunnat utnyttja istället för att orka träna eller plugga. När min utbildning är klar ska jag ha en lägenhet där eller en bil.

Vill ha vinter nu. Är trött på hösten. Men jag tar dagarna som dom kommer i mitt flummiga liv.

Likes

Comments

Skrivande fungerar som en sorts terapi för mig. Jag tycker om att skriva låttexter om jag känner mig inspirerad. Tänkte att om jag nu vill att ångesten ska bli bättre så är nog det bästa att inte bara lyda allt den säger. Den säger att jag ska stanna hemma hela tiden för att ha fullständig kontroll. Att jag ska träna på det sätt som är mest effektivt för att förbränna mest kalorier. Min tanke är dock att jobba på styrka osv. Tänker därför göra yoga och kanske lyfta lite hantlar, även om ångesten har en annan åsikt om detta.

Tänkte visa några fler vantar som jag har gjort tidigare.


Likes

Comments

Min ångest är lite som den är på senaste tiden. Har noll kroppsuppfattning och pendlar mellan accepterande och stark oro/rädsla. För att någonsin kunna komma framåt och bli bättre så måste jag möta situationer som jag tycker är obehagliga. Jag är en träningsnarkoman. Det är så sjukt svårt att släppa kontrollen.

Eftersom det nu är halloween så tänker jag i alla fall titta på några av mina favoriter/det jag känner för vad gäller skräckfilmer. Älskar gamla skräckfilmer från 1960 - 1970 tal. Tittade på filmen Black Sabbath (1963) igår och idag tänkte jag titta på filmen Kill Baby Kill (från 1966). Jag har lite udda intressen, jag vet. Skäms inte för detta.

Tänkte i alla fall visa tidigare projekt ifrån min gamla blogg som jag ska stänga ner.

De gröna är i ett mönster som jag kallar för Pinnar. Färgerna är olivgrönt och ljusgrått.

De röda är i vinrött och natur vitt.


Likes

Comments

Sladdar och pedaler. Min lilla underbara Marshall micro förstärkare. Jag är inte nöjd med strängarna sen jag bytte i juni. Kan inte bli av med känslan att det känns fel på tjocklek och ljud. Speciellt när jag jämför med den akustiska som har inbyggd stämmare. Jag kanske får köpa fler strängar och byta igen.

När det gäller gitarr så planerar jag att köpa en ny förstärkare med mer effekt. Marshall. Vill också köpa mig en overdrive pedal (ljudet är lite som dist fast inte lika mycket, dvs ljudet av en spräckt förstärkare). Då är det en Boss pedal som gäller.

Likes

Comments

Detta är en vanlig kväll hos nörden. Med min nya temuggg. Det får mig att koncentrera mig på någonting. Att titta på film är inte alltid tillräckligt. Man kan titta men inte ha en aning om vad man tittar på. Men när man gör något med händerna så måste man koncentrera sig, likaså när man spelar gitarr. Då måste man vara här och nu. Många ser stickning som meditation och jag håller med.

Likes

Comments

Man får säga vad man vill om att göra garnnystan själv ifrån härvor eller att använda sig av en nystmaskin och en garnvinda. En sak är säker och det är att det tar tid oavsett. Dock känns det som att det går snabbare och är ergonomiskt att använda sig av nystmaskinen. Men när man har 100 g garn som glider av garnvindan efter ett tag. Har än så länge 300 g av detta garn och ska köpa mig ett nystan till. Det tar tid, men det får det göra om man har orken till det.

Garnet är Malabrigo Worsted nr 052 Paris Night.

Helt underbart att jobba med. Jag skulle kunna göra allt i Malabrigo garn eftersom att färgerna är så vackra och känns så otroligt mjukt i händerna, emot kroppen. Här är det merinoull eller alpacka som gäller. Kvaliteten är viktig. Samt att det skall kännas bekvämt att ha på sig.

I alla fall, med en garnvinda lägger man garn som man trasslat upp. Kopplar den till nystmaskinen genom att dra garnet till den enligt instruktion. Sedan är det bara att veva.

Likes

Comments