Så vad hände egentligen sedan? Ni som läser detta har verkligen väntat länge på en fortsättning och här kommer den:

Jag vaknade av morgonljuset från takfönstret och var lite halvirriterad. När jag sedan tog några kliv upp ur sängen så märkte jag att jag dessutom fortfarande var påverkad, vilket var skönt för då slapp jag vara bakis. När jag sedan gick ner för de 5 trappstegen till vardagsrummet så märkte jag att lägenheten var övergiven.

Det var ju bara jag där, så jag hörde runt med de andra och lyckades stämma en träff vid Kurfürstendamm. Jag klädde på mig så fort jag kunde och småspringer ut ur lägenheten, för jag ville hinna smita undan och slippas dras med familjen. Ner för trappen lyckades jag både ta på mig skorna och skriva ett SMS till min tysk (som jag för övrigt aldrig fick något svar på). Hon fyllde år så jag grattade. Väl ute på gatan var jag fri och tänkte inte en sekund på att jag precis hade lämnat huset utan en nyckel.

På stan shoppade vi lite. Vi var på en affär där det var julafton varje dag och hann kolla på allt ifrån Apple-produkter till chokladdoppade bananer. Detta var samma gata som terroristen med lastbil några veckor senare skulle köra på människor mitt under under julmarknaden. På julaffären köpte jag i alla fall en present till min flickvän. Tiden gick och det började bli kväll. Jag hade då inte ätit på 24 timmar så jag köpte en Döner, lämnade mina vänner och begav mig hem. När jag sedan kom till dörren så insåg jag ju min idioti. Ingen nyckel.

Om ni nu förväntade er något spännande så måste jag göra er besvikna, för jag ringde helt enkelt min tysks pappa, som var i närheten och öppnade dörrarna åt mig. När jag kom in så bytte jag om, gick till tyskens mammas lägenhet och fick ett glas champagne. Där var det presentöppning för tysken som såg helt död ut. Hon hade kommit hem klockan 6 på morgonen och tagit alla möjliga former av ecstasy och hasch. Såg hon död ut så var det nog för att hon i stort sätt var det.

Efter några glas öl och vin så avrundades kvällen med en vegansk tårta som var så hård att man kunde använda den som cykelhjälm. Jag gick då sedan och lade mig och sov som en stock.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag kan väl börja detta inlägg med att säga att jag är hetero. Min tysk är dock inte det och hon ville visa mig det hon kallade "The gay underground".

Kvällen innan hade hon tagit tag i mig och sagt att hennes vän skulle droga mig. Hon sa: "min vän kommer att stoppa saker i dina drinkar, men det är okej. Du kan lita på honom och lita på mig". Sedan visade hon bilder och sa att jag skulle ha läderkläder med nitar och smink för att passa in. Om ni vill se hur jag skulle se ut kan ni trycka här -> Kitkatklubb Berlin

Hela dagen var hon taggad och hela morgonen hade jag ångest. Jag ville verkligen inte dit. Eftersom hon inte skulle följa med på några aktiviteter så visste jag dessutom att jag skulle behöva ta mig till den där klubben själv.

Vi svenskar och allas tyskar, utom min, var på en teater tills 22:40 och efter det var det meningen att jag skulle drogas, sminkas, bli klädd i läder och sedan tas till klubben. Visst, jag var nyfiken på klubben och hur den var, men pressen av att behöva ta droger och bli till-fixad var för stor.

Ca klockan 22:20 skickade jag ett sms till henne och sa att jag var för trött. En timme senare hade jag halsat en halv sjuttis på tom mage och var packad. Jag började tydligen med att bara prata tyska och blev hemskickad med taxi vid tvåtiden. Som tur var så var min tyska så pass bra att jag kunde kommunicera med chauffören.

Jag vet inte hur jag tog mig upp för alla trapporna, men plötsligt stod jag där utanför dörren och fumlade med nycklarna. Ingen nyckel verkade passa och jag vet inte hur länge jag stod och försökte få upp dörren förrän min tysks pappa öppnade den.

Han var också full, men lyckades ändå ge mig någon huvudvärkstablett och en flaska vatten innan han själv somnade. Jag väntade tills det blev helt tyst innan jag gick till toaletten och spydde.

Det kostar tydligen 200€ att spy i en taxi i Berlin.
Gille out

Likes

Comments

På Torsdagen åkte vi till Sachsenhausens koncentrationsläger. Det kändes overkligt att vara där. Man märker hur skyddade vi i Sverige är och har varit, för vi har inga sådana hemskheter från krig. När vi gick där så lyssnade vi på berättelser från överlevare. De berättade om hur de blev avtagna kläderna, hur all deras kroppshår rakades bort och hur de tvingades bada i syra, allt för att göra dem "ren". Sedan blev de givna randiga kläder och tvingades leva där tills de antingen svalt ihjäl eller arbetade till döds.

Där gick vi runt och kollade på olika hemskheter. Vi kollade på bilder på fångar, skor och kläder från fångarna och de olika avrättningsplatserna. Det fanns en gaskammare som från 1942 till 1945 användes flitigt. Stället är så stort så vi aldrig hann fram till massgraven, men jag känner mig ändå nöjd. Kylan i luften förstärkte dessutom känslan av obehag, så vi försökte hålla oss inomhus så mycket vi kunde.

Stört att vara på en plats där så många mördats.
Gille out

Likes

Comments

Efter parkeringshuset och efter vi hade dragit hem en snabbis så åkte vi till en bar. Baren låg en bit bort på någon gata känd för politiska demonstrationer.

I baren var det nästan tomt. Egentligen är det 18-årsgräns, men eftersom en av min tysks vänner kände bartendern så kom vi in. Där inne var det grafitti överallt. Massa röda stjärnor, kommunistmärken och affischer på det stod "Fuck Nazis". En stor brun boxer sprang omkring i baren och nafsade på ens fotleder.

Där inne bjöd de mig på öl och shots. Ölen var Sternburg, första shotten var en mexikanare och den andra kallas Berliner Luft. Efter att ha blivit totalt krossad på bordfotboll så gick vi tillbaka till själva baren och snackade. Efter ett tag viskar min tysk något till hennes vän och så skickas det en påse till mig. I påsen var det weed och strax efter det kom en klump hasch. Jag skickade tillbaka allt och efter det började bartendern rulla en joint. Min tysk, hennes vän och bartendern rökte på och sen erbjöd de mig några bloss. Eftersom jag är så from så sa jag i vanlig dagordning: nej. Varpå alla började skratta... Chill tänkte jag, sen så drog vi kort därefter.

Vanlig onsdag i Berlin.
Gille out.

Likes

Comments

När vi kom till skolan var min tysk där och väntade. Det kändes som att hon ville kompensera för att hon var sen till flygplatsen, vilket jag tyckte var kul. Hon snackade om att visa mig ett ställe där hon brukade hänga vid hennes gamla skola, så efter att ha köpt churros gick vi mot skolan.

Klockan var ca fem och skolan var fortfarande öppen. Min tysk berättade att man brukade dra dit på kvällarna efter man hade festat om man inte hade någonstans att ta vägen. Så vi gick in där i den övergivna skolan.

Väggarna var nerklottrade med graffiti och i korridorerna var det löv och några plastpåsar på golvet. Lamporna i taket flimrade en aning och det var nästan helt tyst. När vi gick där helt ensamma så kändes det som att vara i en skräckfim. Tystnaden bröts av några dörrar som smällde och jag hoppade till. Det var bara en lärare som skulle hem efter jobbet som hade öppnat dörren.

Det där stället som hon skulle visa mig var ett parkeringshus. Hon brukade hänga där under skoltid och röka. Så hon gick fram till garagedörren på framsidan av byggnaden och sparkade. Dörren öppnades inte, så vi var tvungen att hitta en annan väg sa hon.

Jag fattade inget men jag följde med. Vi gick upp längst bilgången upp till den högsta våningen, takvåningen. Där uppe fans det en glipa mellan parkeringshuset och en annan byggnad och där skulle vi ner. Det gick en ventilationstrumma längst med den andra byggnaden och den klättrade vi ner på. Vi tog tag i ett rör som gick längst med parkeringshuset och krängde oss genom den ner på våningen nedanför.

Väl inne i parkeringshuset rörde vi oss neråt. Vi gick längst med bilvägen och tog oss från våning till våning. När vi passerade en skylt när det stod att man inte fick gå längst vägen blev jag nervös. Jag frågade henne och hon sa "ja det är sant att man inte får gå här". Sedan pekade hon på en glasbyggnad och sa att det var ett polishus. Vi kunde se hur de kollade på oss men hon brydde sig inte, så då gjorde jag inte heller det.

När vi kom till våningen längst ner så märkte jag att det var avspärrat. Jag frågade vad grejen var och hon sa att byggnaden var gammal och den kunde rasa vilken sekund som helst. Det kändes ju tryggt.

Det var mörkt längst nere så vi fick använda mobilficklampor. Om ni någon gång har sett Sagan om Ringen så förstår ni. Ett enormt rum med stora pelare kanske 4 meter höga och det var kolsvart. Det ända ljuset kom från min mobil.

Vi gick kanske 50 meter tills vi nådde fram till en dörr. Tysken började freaka för att dörren inte hade varit där förut. Jag öppnade ändå dörren och vi gick in. Där var golvet av grus och det var blött. Vattenläcka. Efter ca 5 meter stötte vi på massa metallställningar och började höra röster. Sedan hörde vi höga smällar, liksom når man slår metall mot metall.

Vi vände och sprang, men när vi kom ut så började det komma bilar. Eftersom vi inte fick synas så var vi tvungna att stänga av ficklampan. När bilarna svängde så var vi tvungna att gömma oss för strålkastarna. Så vi sprang 5 meter, för att sedan gömma oss bakom pelare i fem sekunder.

Det gick förvånansvärt snabbt men det uppstod ett nytt problem. Vi kunde inte ta oss ut samma väg som vi kom in. Garagedörren gick inte heller upp. Vi lyckades hitta en nödutgång och när vi öppnade den dörren såg vi en annan dörr bara 2 meter fram. Så vi gick in i den korridoren och dörren bakom gick igen med ett klick.

Ni vet en sån där stund då man känner att; nu skulle vi ha tänkt efter. Mycket riktigt så fick vi inte upp dörren framför och dörren bakom var låst. Tysken fick panik och jag själv visste inte hur jag skulle bete mig, så jag "valde" att vara lugn. På insidan så ville jag banka huvet i väggen tills jag fick en spricka i huvudet eller tills väggen sprack upp.

Efter ett tag så tystnade min tysk och så stod vi där och bara stirrade i taket. Hon satte sig ner och mumlade något och då gick jag fram till dörren som vi inte fick upp. Jag ryckte i handtaget och mycket riktigt så gick den inte upp. Men när jag istället tryckte så såg jag en stinga av ljus.

Tryck - inte dra. Vi kom ut, pustade ut och så drack jag upp min choklad. Genom hela trapetsen hade jag med mig en duffel bag och en kopp varm choklad som jag hade doppat mina churros i, så jag var verkligen inte smidig genom allt.

Det här var en sådan; slutet gott - allting gott, händelse.
Gille out.

Likes

Comments

Jag vaknade motvilligt på morgonen. Jag hade sovit jättegott och ville inte upp. Som vilken skoldag som helst så var alarmet på halv sju och det var dags att kliva upp. Men det var inte någon vanlig skoldag, det var dag ett i Berlin.

Dagen började med en stor chock. Trump hade vunnit. Börsen hade rasat, den mexikanska peson hade sjunkit med 10 % och hemsidan för kanadensiskt visum hade kraschat. Folk hade visste inte vad de skulle göra - inte jag heller.

Alla moment med morgonen var osäkra. Frukosten bestod mest av lite bröd och en kopp kaffe. Min tysk är ju vegan men inte hennes pappa. Han försökte istället smussla in kött i mig. Så fort hon gick iväg någonstans så viskade han "här har du köttet", "vill du ha riktig ost?" och "jag kan fixa mjölk till kaffet". Jag var verkligen riktigt frestad men jag kunde inte svika min tysk (än).

På vägen till skolan pratade hon om samhällets förtryck. Hon snackade om att samhället försöker ruta in en och bygga osynliga väggar runt människor. Det lät mest som flumm i mina öron men jag log och nickade. Jag var ändå nöjd att jag förstod vad hon sa.

Efter en samling på skolan med fika så var det iväg på sightseeing och det var en utdragen process. Mest för att en av lärarna har lung-, knä- och fotproblem. Vi fick helt enkelt gå i 5 minuter och sedan vänta ytligare 5 minuter på läraren.

Någonstans klev vi sedan på en buss som åkte runt olika kända byggnader. Vi knäppte några kort men satt mest och snackade. Lite längre fram i bussen hör vi amerikansk engelska och vi börjar genast diskutera Trump. När det sedan var dags att gå av så ropade Oscar, en annan från utbytet, "Fuck Trump!", varpå amerikanarna började skratta och hurra. Själv höll jag på att ramla i trappen.

När vi sedan kommer fram till Berlin Brandenburger Tor händer det ofattbara. Efter att vi har poserat för några bilder så ser vi något gult/orange komma mot oss. Det var Trump! Det var rättare sagt någon tysk B-kändis utklädd till Trump men det var ändå kul. Trump sprang mest runt med amerikanska flaggan och tog kort med olika människor. Någon mexikansk tjej frågade om ett kort och han svarade "mexico? i hate mexico!" sen viftade han med flaggan och snackade om muren mot Mexiko.  

Efter att vi hade fått se en bit av muren kom mitt stora svek, mot både Max och min tysk. Vi drog till Donken. Jag hade fått med mig en lunchlåda med det vi åt innan men eftersom Oscar inte hade någon mat så var jag mer än villig att köpa något. För mig blev det en wrap och lite senare slängde jag maten jag fick av min tysk i en soptunna. Jag tänkte att det skulle bli dålig stämning om jag hade tagit tillbaka det.

Lite shopping följde tätt efter maten och själv köpte jag en trenchcoat. Eller ja... köpte och köpte. Jag hade lämnat det mesta va mina pengar henne hos min tysk så en annan svensk från utbytet, Mattis, betalade åt mig.

Efter shoppingen så drog vi till närmsta schyssta bar. Ett glas Duckstein öl till mig och något annat till de andra. Efter någon timme drog vi sedan tillbaka till skolan för att möta våra tyskar.

Det kommer mer sen. Gille out.

Likes

Comments

Resan började redan klockan halv sju när alarmet gick. Pappa kom en timme senare och innan jag visste ordet av det så var jag påväg till Berlin.

Väl på flygplatsen fanns det inte så mycket att göra. Och sedan flyget var försenat med två timmar pga el fel gjorde inte saken bättre. Jag och två killar hamnade utanför då vi inte kände för att spela kort, medan de 9 andra gjorde det. Därför spenderade jag lite tid åt att förklara den generella relativitetsteorin för de två grabbarna. Något som i stort sätt var omöjligt.

När sedan flyget hade tagit oss till Arlanda så bar det direkt iväg till Max (vad annars). Efter maten så strosade vi mest omkring och kollade i olika butiker. Vi förundrade oss över att man kunde köpa tändare och alkohol där innan flyget och ha i sin väska. Läraren sa dock att det var lugnt.

När vi landade i Berlin var det blandade känslor. Genom hela resan hade jag varit nervös o orolig för att något skulle gå fel eller att min tysk skulle vara fel. När vi sedan kom till upphämtningsplatsen så gick något fel. Min tysk var inte där. Det var lite stelt att när alla andra kramande om sin tysk och presenterade sig för varandra så stod jag ca 5 meter bort och höll på med mobilen.

När smeten av tyskar och svenskar hade gått så var det bara jag kvar. Lärarna försökte vara roliga och skämta om det men jag blev bara less. "Skräll att det är just mig detta händer" tänkte jag, eftersom jag redan innan var skeptisk till min tysk.

10 min efter de andra hade gått så kom hon tillslut. Jag kände mig tacksam, men verkligen inte nöjd. Och efter att ha irrat omkring på flygplatsen så var vi äntligen påväg till där jag skulle bo.

När vi hoppade av bussen och var påväg ner till tunnelbanan (U-Bahn) så hände något oväntat. Det satt en hemlös person på trappen ner och läste en bok. En hemlös person som min tysk kände. Hon sprang fram och kramade honom och de började prata.

När jag kom fram så såg jag att han knappt hade några tänder kvar, ca 9 (som gollum). Han hade tunt långt hår, slitna svarta kläder, en smutsig svart mössa, han luktade konstigt, men han var ändå munter. Han sa "å du har sån tur som har fått den snyggaste tjejen i Berlin" till mig på Engelska och jag svarade med att skratta.

Sedan började de prata på tyska igen och jag hör hur han skämtar om att jag och min tysk skulle hooka. Han sa något i stil med "kul nu har du den här killen att göra det du vill med i en vecka". Det blev en lite konstig stämning när han sa det för hon visste att jag kunde förstå lite tyska. Hon spände sig i hela kroppen och stirrade ner i marken tills han tystnande.

När han upptäckte att han hade försagt sig så började han gräva i sin svarta hoodie efter något. Efter att stuckit ner handen i vad som skulle kunna vara hans kalsonger så dog han upp en stor vit prickig råtta.

Gnagaren såg ut att vilja smita men han höll den stadigt och berättade om hur hans förra rättade hade blivit dödad mitt framför honom. Han sträckte fram råttan till min tysk och hon tog emot den med viss rädsla. Råttan klöste omkring i hennes händer och efter någon minut så sträcker hon plötsligt fram råttan till mig.

På insidan var det panik. Man vill ju inte bli biten av en tysk gaturåtta första dagen, men man vill ju heller inte förolämpa den stackars hemlösa. Så jag sträckte motvilligt fram ena handen och klappade råttan snabbt innan jag tog ett litet- men ändå tydligt steg bakåt.
Min tysk skickade tillbaka råttan till dess "ägare" och den var vi påväg igen.

Hennes lägenhet var fantastisk! En stor fyra längst upp med utsikt över Berlin, som hon delade med sin pappa. Det genomgående temat bestod av gula väggar, brunt trägolv och stora bruna träbjälkar. Det fanns också en hemlig gång längst med ena väggen där man kunde korsa till andra huset och gå in till hennes mammas lägenhet.

Efter rundturen så lagade vi vegansk mat varpå jag duschade och gick och la mig.

Det var allt för den dagen. Gille out.

Likes

Comments

Så, jag gick med på ett utbyte med tyska elever. Det betyder att jag kommer bo hos en tysk familj i en vecka och att samma tysk sedan åker till mig i en vecka.

Tisdag den 8/11 var det "äntligen" dags att åka och humöret kunde ha varit bättre. Jag hade haft lite Facebook-kontakt med denna tysk och kom ganska snabbt fram till att vi är väldigt olika.

För det första så är hon en tjej, vilket egentligen inte är ett problem. Men det blir som en helt annan situation! Man kan inte hänga, eller vara vänner på riktigt samma sätt. Dessutom så skojar alla om att vi kommer hooka och det leder till en lite stel stämning.

För det andra så är hon vegan, vilket är ett litet problem. Det betyder att jag måste laga vegansk mat till henne när hon kommer till Sverige och eftersom jag inte vill vara till besvär så äter jag även vegansk mat i Tyskland.

För det fjärde så är hon bisexuell, vilket verkligen inte är ett problem. Men det betyder att hon hänger gay-kretsen som har en speciell gay-kultur. Jag som är uppvuxen i kyrkan är dessutom inte alls van vid den kulturen, vilket gör mig lite nervös.

För det femte så röker hon både tobak och weed, vilket egentligen bara är intressant. Jag har själv aldrig testat varken det ena eller det andra, men det är heller inte något jag är rädd för. Dock så oroar jag mig för de möjliga konsekvenserna av att röka och vill därför inte.

Och för det sjätte så är hon socialist, vilket jag inte känner för att kommentera. Hon går på demonstrationer och manifestationer mot nazism och främlingsfientlighet, vilket är förståeligt men ändå lite konstigt (enligt mig). Det ger mig en bild av en tjej med en väldigt "stark personlighet", något som jag inte orkar med.

För er som känner mig behöver jag inte förklara dessa personlighetskontraster, men till er andra kan man säga att jag fick den här bilden: jag är som tandkräm och hon som apelsinjuice. Oavsett hur man blandar det så ska det väl inte gå ihop? Att vi är olika det är helt enkelt tydligt. Frågan är om våran blandning kommer funka.

Gille Out


Likes

Comments

Jag är en 99:a dvs 17 år just nu. Jag växte upp i en liten by i Jämtland tillsammans med min lillebror Danne. Min mamma är ifrån indien och min pappa är svensk, vilket har både fördelar och nackdelar.

Det som skiljer mig ifrån de flesta svenskar är min hudfärg och det har lett till att jag har haft svårt att känna att jag passar in. Därför har jag ofta varit väldigt försiktig med att testa nya saker.

Nu på senare år har jag dock börjat känna mig mer bekväm med mig själv, men det gamla sitter ändå kvar här och där.

Likes

Comments