Uppe med tuppen! Men jag älskar att vakna upp tidigt för att ha hela dagen framför mig och för att kunna unna sig en eftermiddagslur. Befinner mig just nu i lilla Gnosjö hos min pojkvän. Jag har inte längre något sommarjobb utan nu är det uppladdning inför skolstarten som gäller. Detta innebär alltså att jag måste plugga inför min omtenta som är om en sisådär två veckor. Samtidigt som jag blev lite stressad men ändå rätt lugn över det för det är det enda jag har dessa veckorna att bry mig om. Bör hinna med att plugga och känna mig säker. Speciellt om jag stannar här dessa veckorna och vaknar när han tar sig till jobbet. då hinner jag inte fastna i så mycket annat. Måste dock ta mig hem till Borås snart för att hämta ut ett paket, är verkligen saker jag vill ha så det får jag inte gå miste om.

I mitt tidigare inlägg pratade jag mest om träning och om min drömkropp. Jag har jobbat för det och kommer att fortsätta jobba för det. Vaknade inatt av att det regnade och tänkte då att "Vilken tur då behöver jag inte ut och gå" Men vänta här nu GIsela, du skrev för ett tag sedan att du vill få din drömkropp, då får du faktiskt fortsätta jobba för det. Oavsett väder. Så ja, jag ska ge mig ut på en runda sen. Jag ska liksom ändå bara sitta hemma och plugga så inte så att jag skulle dö om mitt hår skulle bli blött direkt. Det är också det bästa med att vara här i GNosjö. Man vaknar tidigt och känner att man faktiskt har tid för en promenad.

Med mina promenader har jag lyssnat på sommarprat i P1, favoriterna har blivit Miriam Bryant, William Spetz och Moa Herngren (tror jag hon hette) så öppet, så ärligt och så sårbart. Jag har gått i ett mysigt litet område som heter Töllstorp. Det är elljusspår/motionsspår och massa andra leder man kan gå eller cykla på. Utsikten, luften och omgivningen är bara så rofylld och skön. Det är ju tusen gånger skönare för kroppen att gå på en stig än på asfalt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det var ett tag sedan man skrev några vackra ord här. Men det har helt klart sina förklaringar. Jag har levt i min lilla bubbla. Jag kunde inte knyta fast mina känslor. Jag blev kär, så sjukt jävla kär också. Som att gå in i en tegelvägg och falla pladask och bli medvetslös. Typ så kär. Jag lever i tänket att allt har en mening så jag undrar vad det var som fick mig att tillslut fråga A om vi skulle ses. Efter att inte var det minsta intresserad av något med killar överhuvudtaget. Vill ändå säga TACK till min inre röst den onsdagen (eller torsdagen kanske det var) för att du gav mig modet och viljan att frågan Han. Evigt tacksam.

Så ja, det är väl det som hänt. Sen kan jag enbart skylla på jobb. Så mer intressant liv har man inte haft. Nästa år önskar jag att jag kan vara ledig mer än vad jag har varit nu. Men känns ändå som att har vart en del ledig. Men det får bli ett senare inlägg om det för känner mig lite stressad.

Som rubriken lyder vet jag vad jag vill. Men vägen dit är svår. Jag tappar ofta fokus och motivation. Ja, jag har drömmar om att få en finare kropp. En kropp jag känner mig mer bekväm med. Inte för att jag är jätte obekväm i min kropp nu. Men det finns alltid i huvudet att "Nej, du kan inte ha på dig det då ser man alla fettvalkar osv." så drömmen är att känna sig bekväm i alla sorters kläder. Jag ska försöka hålla detta vid liv genom att kolla igenom instagramkonton som inspirerar mig. Ett annat stort steg jag tog nu var att faktiskt gymma. inte enbart gå på passen. Det var så skönt och så kul! Detta ska jag försöka hålla fast vid och ta på vägen till skolan, sen när den börjar. Man behöver ju såklart inte vara där en timme, men man hinner ju inte riktigt med alla övningar. Men vi får se, just nu är målet att försöka! Det jag vet är att maten är min svaghet. Jag älskar att unna mig och äta gott, för mat är ju det bästa som finns.

Dagens frukost som intogs innan pw till gymmet! Nu dusch, äta och sedan vidare mot jobbet.

Pusshej!

Likes

Comments

Så som jag har nämnt tidigare är jag en känslomänniska. Känslor är min svaghet men också min styrka. Jag delar gärna med mig av mina känslor men samtidigt som jag ibland inte vill känna dem. Känslor är viktigt och det är viktigt att faktiskt dela och acceptera dem. Jag valde att förra veckan acceptera mina känslor och efter en viss övertalning dela med mig av dem. Helgen har erbjudit ytterligare stora vågor av känslor, både bra och dåliga.

Jag har sedan länge bestämt mig för att aldrig någonsin tillåta mig själv att ändra mig eller att tillåta mig bli behandlad hur som helst oavsett hur mina känslor för personen ser ut. Att leva i något destruktivt och ohälsosamt är något som ingen ska behöva göra eller framförallt tillåta sig att göra. Så att ha starka känslor som är helt underbara att känna men som också gjorde att hjärta och hjärna fick arbeta en liten sväng mot varandra. Men, istället för att vända, ge upp eller att inte ta tag i det. Sa jag ifrån och berättade precis vad jag tänkte. Just för att jag känner så som jag gör. För det är något speciellt. och fint.

En två veckor kvar med skola, sedan har jag sommarlov. Hur konstigt är inte det?! Jag trodde aldrig att jag skulle få sommarlov någonsin igen! Men innan dess är det två stora tentor som skall skrivas och få godkänt på. Känner mig relativt lugn men samtidigt som man bara vill bryta ihop inuti. Just nu är problemet om jag kommer att behöva arbeta på midsommar eller inte, haha! Funderade först om man skulle höra med chefen om risken finns att man ska behöva göra det. Dock trroooor jag att jag har varit lite smart och bokat in mig på att jobba två helger i rad innan för att han inte ska plocka in mig på midsommar, så jag hoppas nu verkligen! Det var det bästa med att när man bytte arbete, att få ledig helger och att faktiskt veta att man är ledig under högtider. Vill så gärna ha mitt sommarschema så man kan planera någon trevlig liten utflykt under sommaren när resten av Sverige är lediga!

Igår bestämdes också att Charlotte och Niina ska komma hit nästa helg, hur kul?!?! Charlotte har väl varit bestämt att hon ska komma men så skulle Niina hänga på också. Det ska bli så mysigt och kan vara det som håller hoppet och lusten uppe till att faktiskt försöka klara av dessa tentor som man börjat studera till alldeles för sent (som vanligt!)

Summa summarum: Kär & Galen!

Likes

Comments

Ni vet den där lite halvotäcka känslan av känslor som börjar att komma?! När man verkligen känner dem bubbla upp och hjärnan väljer att blåsa bort, eller trycka ner dem. Jag har ändå bestämt mig för att börjar jag att känna känslor och tänka tankar. Är det lika bra att var öppen mot sig själv och sina medmänniskor. Trött på allt vad spel är och heter.

Men är väl medveten om att jag trots detta har bestämt mig för att vara öppen och visa mer känner jag att jag faktiskt trycker undan dem. Men det är ett sätt jag måste arbeta med mig själv med. Jag är en känslomänniska och när jag väl känner för någon så känner jag massor! Därav de mer eller mindre djupa depressionerna som sköljer över mig när känslor inte blir besvarade. Men tror ändå att man förlorar mer på att inte visa och berätta för människor i din närhet vad du faktiskt tycker och tänker om dem. SPRID KÄRLEK!

Men visst finns det människor man klickar från första stunden med och andra det tar lite längre tid med. Frågan är, vilken relation borde bli mer speciell eller djupast? Det är väldigt få människor jag faktiskt har känt att jag klickat på en gång med och faktiskt vågar vara mig själv med. Kan till och med räkna dem på en hand. Så jag tror ändå att de relationerna är lite mer och betyder lite mer. Att det faktiskt är så att man passar och funkar bättre ihop.


Likes

Comments

Good afternoon peeps! Vilken härlig dag som erbjudit kallt väder men en del snöflingor. Man ska inte ropa hej än känns det som. Trött på detta vädret och att det ena dagen är linne och shorts väder till nästa dag dags att ta fram vinterjackan. Men, man är ju aldrig nöjd.

En mellis bild erbjuder jag inför detta inlägg. Jag har insett hur viktigt det är med ett trevligt litet mellanmål på eftermiddagen. Eftersom att jag är så beroende av en go känsla i magen för att ens kunna säga Hej så är jag väl medveten om att jag måste ha något i magen. Vilket kan skapa kaos om min vardag rubbas eller är upptagen med annat så jag inte KAN ta mitt mellanmål, t.ex om jag jobbar. När man var liten var det saft och mammas kakor som gällde. Inser nu att man är ju inte tonåring längre och minsta lilla extra socker man äter lägger sig på magen. Så kör oftast på kvarg, Musli eller bara en banan. Men här lyxade jag till det rejält och tog ALLT, haha!

Dagen har so far erbjudit en tidig morgon med eget arbete i skolan i ett affärssystem. Trots en go känsla i magen tog tålamodet slut och irritationen var ett faktum. Men med bra teamwork löste sig det tillslut. Efter lunch och ett avsnitt på en serie begav man sig mot ICA för att fylla upp kylen med en del nyttigheter. Allt från kvarg, keso, sallad och mjölk (till dem dagliga kaffekopparna). Bläddrade igenom min instagram igår och insåg att lyckades jag en gång få upp motivationen och lyckas trimma till kroppen, ska jag minsann kunna göra det igen. Jobbigt att min motivation fallerar så pass hela tiden. Frågan är vad det beror på, jag var ju så duktig ett tag =(

Nu är nackdelen att en visdomstand bestämde sig i fredags för att börja komma ut (inte bra att bli mer vis) så helgen har bestått av ren och skär pain! (även tyckt lite synd om mig själv och känt efter lite extra som vanligt). Levt på Ipren och sömn och samtidigt tagit på mig en förkylning som innehåller rinnsnuva, nysningar och att ögonen tårar sig. Så nu när jag har suttit här och försökt att förstå mig på finansiell planering funderar jag över om jag bör träna verkligen.. Men det lutar nog åt att jag gör det. Behöver röra på mig och jag vet inte om jag bör ha tränat eller inte om jag inte har testat, haha!

Likes

Comments

Torsdag, äntligen är du här! Klockan ringde kl 6.00 idag för jag kanske skulle kunna få för mig att bege mig ut på en liten löprunda innan skolan. Men ögonen var tunga så snoozade fram till kl 7.00 istället. Tanken var en tidig kväll igår men ett allt för efterlängtat samtal drog ut på tiden. Skolan erbjöd praktiskt arbete i form av ett affärssystem där vi får öva att lägga in ordrar, kunder, leverantörer med mera. Känns ändå rätt skönt när man trots allt arbetat lite i det där. (det får mig att undra om åren innan jag började skolan hade någon form av mening för att förbereda mig för detta?).

Efter skolan begav jag mig ut på min efterlängtade runda. Trots sämst kondis tycker jag ändå det är rätt gött att känna fläsket röra på sig, haha! Mycket mer än så har dagen inte erbjudit än så länge. Har vart relativt duktig med mina studier men nu har jag tappat motivationen lite. Kanske ska ringa till min mamma? Behöver dock städa lägenheten med för jag får ett efterlängtat besök imorgon kväll. So excited!

Helgen erbjuder för övrigt lite jobb och mestadels plugg och eventuellt lite sol på det! Återstår att se helt enkelt, känns som att detta kommer att bli en fin helg minsann!


Likes

Comments

Så mycket som har hänt så vet inte riktigt vart man ska börja. Godkänd på programmeringstentan! Hur gött?!?! Det har vart en del fest och en del mys. Känns ändå lite dumt att försöka komma på vad som hänt, var det något viktigt hade jag väl delat med mig av det tidigare. Det har blivit en hel del åkande till Småland det senaste. Jag är ändå tacksam för att jag har så nära hem som jag har. Annars hade ensamheten fallit sig in oftare än vad den gör.

Sommarjobb på Rusta i Borås är fixat så en sommar i en större stad får visa sig från sin bästa sida. Det är med en blandad förtjusning som jag stannar i Borås hela sommaren. Men vi får se helt enkelt. Det kan till och med göra mig lite gott kanske.

Träningen ligger så gått som på istid. Har tappat orken och lusten helt.. tråkigt att jag tappar det så snabbt =( men har ändå vart ute och sprungit ett par gånger och stadiga promenader. Nu när det är lite varmare och solsken på morgonen skulle man kunna få för sig att bege sig ut innan skolan börjar. Men så tänker jag alltid och är minst lika trött när klockan ringer. Men har gjort ett tappert försök att hitta tillbaka till motivationen genom att investera i ytterligare lite träningskläder och följer riktiga inspirationskällor på Instagram. En liten tanke slog mig också att kanske trappa ner med alkoholen ett tag.. men den tanken får nog växa ett tag. Man är ju rätt slut ett par dagar efter en tuff utekväll. Även om dem är roliga och bjuder på både det ena och det andra. Men frågan jag ställer mig är, är det värt det?

Två tentor börjar närma sig.. Har lagt upp planer på vad som skall pluggas och hur. Jag är en planeringsmänniska ut i fingerspetsarna. Jag känner mig relativt lugn när jag punktar upp vad som skall göras. Inte för att jag känner en tillfredsställelse att stryka över det sen. Utan bara för att ha koll på läget och inte missa något :)

Men annars har det inte hänt så mycket mer i Giselas lilla liv som hon känner att hon kan dela med sig av, hah! Älskar att prata om mig själv i tredje person.

Tjyss!

Likes

Comments

Ja, igår var inte direkt den bästa dagen jag haft. Men jag är väl medveten om att dessa dagar kommer men är minst lika oförberedd för det varje gång. speciellt när man ändå känner att man hade en bra dag dagen innan. Jag är väldigt överkänslig och kan bli väldigt ledsen och upprörd över helt onödiga, dumma och konstiga saker. Jag är en person som tänker på andra och vill inkludera människor i olika aktiviteter och saker som sker. Där förväntar jag mig att andra människor tänker likadant, att inkludera andra. Men nej, man gör inte det. Folk tänker inte likadant som jag och det är där jag har stora problem att acceptera och är en sak jag absolut behöver arbeta med och att inte ta åt mig när folk inte tänker som jag gör. (detta ska vara något typiskt för en jungfru).

Så, jag sov alltså större delen av gårdagen och var väldigt nere. Samtidigt blir jag ändå upprörd över att jag inte gör något eller aktiverar mig och bara ligger där och tycker synd om mig själv. Även om jag kommer på mig att tänka, "Skärp dig nu Gisela, upp för fan och ta tag i livet. Du kan inte ligga här och tycka synd om dig själv!" Jag tog min målarbok och målade lite och lyssnade på musik. Hjälpte lite men när jag åkte iväg till kören och efter det till gymmet kändes det som att jag ändå vunnit över mig själv. Gårdagens beat challange fick mig att fundera på att träna mer på gymmet. Så jag blir starkare och kanske forma kroppen mer efter mina önskemål. Men det är ett frö som får så mer i mitt lilla huvud. Än så länge är jag glad för att jag faktiskt lyckats hålla igång så pass länge :)

Men idag ska det bli en bättre dag, det är bestämt! Ser fram emot en helg hemma med vänner jag inte träffat på länge!

Puss hej!

Likes

Comments

Ja hejsan! Det var inte riktigt igår som jag skrev här. Tror det var innan min tenta som jag skrev här. Så mycket ångest över den, hoppas verkligen att jag fixade den. Det kan verkligen vara på hårstrået. Tanken var att jag skulle underhålla det lite under tiden men min ork är helt borta. Förra veckan gjorde jag inte mycket vettigt, tror inte ens att jag tränade så värst mycket.. Denna veckan är det ändring på det. Kände att det jag tränat upp var på väg att försvinna. Så striktare kost och mer träning på det så ska det nog kännas bra sen :)

Jag var hemma en runda i helgen, haha ja. Det var inte riktigt tanken men så blev det och väldigt tacksam för det ändå. Hade en så mysig och perfekt helg. Sov hos Charlotte och Viktor och det var som den gamla goda tiden. Jag och Charlotte var även barnvakter på söndagen. Vi var nog båda tacksamma för att vi hade varandra där asså, stackars barn! Två bajsblöjor byttes och ah, vi borde helt enkelt ha filmat båda händelserna för det är inte alls lika kul när man berättar det, man borde vart där helt enkelt, hah! Men att den ungen inte blev helt traumatiserad efter det där. Jag och Charlotte sprang runt och skrek och hade oss. Men bajs är nog det äckligaste som finns! Vi försökte inbilla oss att man lär sig nog med tiden, men tvek på den!

För övrigt älskar jag att våren verkligen är på ingång just nu! Varje vår får jag ett begär att göra något med det dassiga höst och vinterhåret. Så tog mig till frissan och önskade något ljusare än vad jag hade. Ut kommer jag och är en blondin. Den ångesten efteråt har jag nog aldrig känt. Jag ville seriöst hem och gråta.. men nu börjar jag att gilla det mer och mer även om jag inte gillar att det faktiskt ser fake ut.

Detta var verkligen inget organiserat inlägg, haha! Ville mest titta in och faktiskt skriva av mig. För övrigt har det inte vart en bra dag alls, har sovit konstant hela dagen och varit väldigt down och deppig. Men det kanske kommer i ett inlägg imorgon vad den anledningen är.

PussLikes

Comments

Fredag, du underbara fredag! Man kan sakna den där fredagskänslan och verkligen känna att vad skönt att faktiskt vara ledig när man är hemma. Den känslan saknar jag... Men samtidigt är jag allt för nöjd med det jag har.

Igår när jag var påväg mot skolan fick jag ett sån lyckorus genom hela kroppen, här går jag till skolan i Borås?! För ett år sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig att jag är där jag är idag. (jag vet att jag tjatar om det en del men det är rätt sjukt) Jag som var så hemmakär och hatar att testa och göra nya saker och sällan lämnar min säkra lilla bubbla.

Idag är vädret inte alls som det var för en vecka sedan, men jag tror inte att det gör mig något för känner mig rätt lycklig ändå. Jämfört med hur jag har mått resten av veckan. Samtidigt som Mars kommer, kommer också lite solsken, också kommer en del datum som för mig är rätt tuffa och jobbiga att minnas tillbaka till. Det är bara smärta och ångest när Mars står för min dörr. Men mer om det en annan gång. Ville mest bara skriva av mig lite mitt i allt programmeringspluggande.. Om en vecka kommer jag att vara så lycklig, då är jag faktiskt ledig. Älskar helgen mellan en avslutad kurs och innan den nya hunnit börja, enda gången man faktiskt är ledig och kan leva life!

Ha en trevlig helg!

Likes

Comments