jag har precis varit "uppvarvad" i en och en halv timme, och nu börjar jag känna av utsättningssymptom av min stämningsstabiliserare eftersom läkaren på avdelningen har bestämt att jag ska sätta ut alla medeciner och sedan börja med en medecin som jag inte har fått reda på vilken den är än... sen ska jag också  göra ett antal olika tester och fortsätta med att, ha tråkigt här!

Likes

Comments

jag har vart borta i två veckor nu...

jag är inlagd på psyk och har ombetts att inte göra något som stressar mig eller jag speedar igång på. jag kommer dock börja skriva igen kanske inte bara så ofta, jag blev inlagd dagen jag slutade skriva alltså den 13januari. jag har åkt hem på permission två gånger varje gång ung. en timme var, men annars har jag varit inne här mår kasst och haft det dödstråkigt förutom att jag spelar lite poker med de andra patienterna. så somsagt ⬇️

inlagd på psyk, kommer börja skriva igen men inte lika ofta

Likes

Comments

jag har inte skrivit på två dagar nu och detta pågrund av att jag inte mått så bra, men här kommer en sammanfattning av de senaste dagarna... det här är ganska jobbigt att skriva om men jag vill att om någon känner igen sig i det här ska slippa känna sig ensam och få veta att det finns flera i världen som mår såhär.

4 januari: höjde jag den antideppresiva medecinen från tre fjärdedelar till en hel tablett

5 januari: började jag få extrema ångestattacker som varade i ungefär en halvtimme var

10 januari: blev jag väldigt speedad men det gick aldrig riktigt över gränsen

11 januari: började jag få "speedattacker" där attackerna såg ungefär ut som en ångestattack men skillnaden var att min hjärna gick jättesnabbt och mina psykotiska symptom ökade

12 januari: åkte jag till BUP och hade ett möte med min psykiatriker och psykolog, jag hade haft en liten upptrapning till en speedattack innan, men den försvann typ när vi åkte dit. sen när jag fick börja mötet ensam med bara min psykiatriker började det igen och hela mötet efter det hade jag en speedattack. det var såklart inte kul att få en attack men det var ändå bra att de fick se att jag reagerade såhär på den antideppresiva medecinen...

13 januari (idag): tog jag min första antipsykotiska medecin i mitt liv och jag kommer bli jättetrött säger min läkare men jag får stå ut med det... jag har också börjat skriva i en journal/dagbok för att jag ska få hjälp med att hålla koll på vad som händer med medeciner mm.

det är konstigt att kunna växla så många gånger på en dag... just nu tillexempel mår jag helt ok men för bara en timme sedan så blev min "hjärna uppäten av monster".

ps. vad jag menar med en speedattack är att jag är speedat psykotisk blandat med en panikattack.

Likes

Comments

de här senaste dagarna har varit jobbiga, väldigt jobbiga. jag har upplevt många ångestattacker som har varit de värsta jag haft, jag har börjat se saker igen fast monster istället för andar, varelserna har oftast kommit ur ur någonting som en dator eller ellutag. jag har sett saker utanför ångestattackerna också ibland när jag har vart måttligt speedad. den övervägande teorin om allt detta är att det är höjningen av medecinen som resulterar i det här, men jag kan inte veta säkert...

men om det är medecinen så har min psykiatriker sagt att det borde gå över om ungefär en vecka och det har gått 5 dagar nu så det är bara att vänta och se.

Likes

Comments

Igår tog jag upp våran mixer från källaren och koppla in micen så jag kunde sjunga olika låtar som typ karaoke. jag hade en period då jag gjorde det förut och det var väldigt kul så jag bestämde mig för att ta tag i min sångröst och börja komma in i att sjunga igen. jag startade på en ny låt, eller egentligen den gamla texten men en ny melodi till Play Dead som jag har skrev om förut när jag kommit på ideen. sen sjunger jag också andra covers av låtar som Sias nya låt Elastic Heart och olika låtar av Björk och Maria Mena.

Likes

Comments

igår var jag med i ett julspel där jag var... Djurskötare...

jag som inte tycker om och är rädd för djur var den som tog hand om levande åsnor. ​här är jag på bild, där jag ser och kände mig helt väck. så anledningen varför jag valde att vara åsneskötare bland olika alternativ för för det första för att det var det förslaget som togs upp först och jag vågade inte säga något annat men också för att jag behöver lite utmaningar i mitt liv just nu då min vardag består av att ha ångest och sitta omkring och göra ingenting. så det är skönt att det är över men jag är glad att jag gjorde det! : )

Likes

Comments

ångestattack... igen

på kvällen kom det, efter att jag hade vart ganska låg hela dagen hoppade ångesten på mig med ett hastigt ryck och vips så var jag fast i kvicksanden och neråt sjönk jag...

jag mådde illa, var nära på att kräkas och blodtrycks"mätaren" visade höga siffror, där skärmen i vanliga fall exponerade låga tal. skepnader tog form i order av min hjärna och jag var så yr att jag höll på att svimma.

denna ångestattack var nog en av de värsta som jag haft, hoppas att dessa attacker försvinner tillslut med hjälp av nya medecineringen som jag nu har höjt till en hel tablett (plus den gamla också)

Likes

Comments

här är jag på Nyårsdagen, fick låna ett par hockey-rör (hockey skridskor) och kläder av dom vi bodde med. som ni kanske vet så åkte jag konståkning på A-nivå tills jag då slutade och började med dansen. så jag gjorde lite piruetter, flygskär och trehopp med hockey-rören...

här är jag på nyår, med min blåa peruk och blått läppstift...

och nu är jag snart påväg till friskis och svettis då vi har skaffat ett kort där​

Likes

Comments

ljudet av smällande raketer sprängde i öronen medans alla satt samlade runt det långa bordet klätt med en röd duk. i munnen tuggade jag på en liten mörk brödbit, den beska smaken expanderade till smaklökarna och åkte sedan ner i halsen, men plötsligt. Jag fick ingen luft! det hade tagit stopp i luftstrupen, jag knöt mina nävar och slängde en blick som ett rop på hjälp till min lillasyster som satt på platsen bredvid mig. mina fötter gjorde avtryck mot trägolvet och jag ställde mig hastigt upp. Jag såg mig omkring, mitt glas var tomt på vätska men glas figuren placerad framför min syster var fylld med bubblande julmust. jag sträckte fram mina armar och omfamnade glaset med mina skakande händer, förde den till min mun och hällde i mig innehållet.

Jaja här låter det ju lite mer dramatiskt än det egentligen va... : ) men det var ändå väldigt läskigt och min lilla hjärna överdriver (hatar det ordet) typ allting dåligt som händer. efter denna "nära döden upplevelse" så förstod jag vad som hänt och jag fick förstås en ångest attack, jag såg andar och mitt hjärta hoppade upp och ner, ja typ som en vanlig ångest attack utspelar sig (för mig).

sen somnade jag däckad av mina sömnpiller... och vaknade några gånger under natten, men jag började första morgonen i år 2015 förvånansvärt bra faktiskt.

Likes

Comments