Varje dag är en present från Gud,en chans att ändra på oss igen och bli bättre människor.Om vi inte är tacksamma för dagen när kommer vi göra det? Även om dagen inte hade varit bra så ska du fortfarande vara tacksam till Gud för att du ens ha fått ny dag,för att du lever.Ta varenda dag som en bra och trevlig dag:för att Allah lätt dig uppleva och leva;)

Sov tidigt,vakna tidigt, börja dagen med att prisa Gud och tacka Honom,gör lista för dagen och följ den bara in shaa Allah.

Klockan är 23 nu,sent men det är sändag imorgon så det är nog ok hehe.

Lämnar er bilder från veckan och några månader sedan och resten är från tumblr:)) I am in love with tumblr sedan jag laddade ner appen (för ett år sedan) alltid fina bilder:)


Tills nästa gång,fred vare med er:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments
Afsalamu aleykum wa rahmatullah/Hej!

Kolla vem som uppdaterar något igen....meee!

Så jag sitter i bibblan nu och chillar medan de andra har idrott...nej men jag pluggar faktiskt men jag tog lite rast ;)

Jag är inte med på dans lektionerna för vissa anledningar så jag sitter här istället och försöker utnyttja tiden. Alhamdullilah .Jag tänkte på en sak som jag tänker dela med er. Och det är inte mindre än skolan eller studier.Allt i skolan blir lite för mycket ibland,för många inlämningar och prov..Man blir stressad ofta och är så nära på att ge upp.Jag förstår det där.Och det är ok och känna så ibland,alla vi elever kan känna så någon gång.Men det går också och jobba på det där med stressen osv innan det blir allt för mycket-för då kan man inte plugga längre vilket i sin tur leder till att man får dåliga betyg.Man kan till exempel fråga sig själv om vad det är som stressar mig? Är det att jag ligger efter..i så fall varför? eller är det att man skjuter upp pluggandet? För om man skjuter upp pluggandet så blir det jätte stressigt för allt samlas på en och samma gång och då vet man inte vad man ska börja med osv.Det händer ofta då att man ger upp tillslut..vilket i sig inte är bra som ni förstår.

Man borde därför ifrågasätta sig själv vad problemet eller vad det är som stressar en och sedan hitta det.Man kan inte förvänta sig att problemet ska lösa sig själv eller att Gud ska hjälpa en-Gud kommer hjälpa dig självklart och det gör Han alltid men man ska ta eget ansvar också.

Så jag funderade på det här med att vi elever klagar jämt om skolan eller betyg då.Om man har dåliga betyg,då borde man kolla om det bero på ens själv eller något annat (lärare osv) annars om du har gjord ditt allra bästa och du är fortfarande inte nöjd med dina betyg,då borde du ha tillit i Gud - "vi planerar och Allah planerar och Han är det Bästa planerare" (Quran 8:30) Gör bara ditt bästa och lämna resten till Allah. du gör ditt bästa räcker:)

Sedan låt inte studierna/pluggandet ta över allt,det vill säga låt inte de till example hindra dig från att praktisera din religion. prioritera bägge två-och det går faktiskt.

Man pluggar inte hela tiden och på det sättet missa sina böner,allt annat god osv. Om det nu är så,tycker du då att det är värd det? tycker du att det pluggandet är värd med att försätta.Jag tror inte ens att det finns studier som hindrar en från att praktisera sin religion...vem pluggar 24/7? ingen.Så lär dig prioritera,det är jätteviktigt.

Jag brukar till exempel ta en "koran läsnings rast" när jag pluggar.Det finns ju kafferast och all möjliga rast så varför inte ta kort paus till att läsa Koranen 10-20 minuter....det är det bästa rasten faktiskt.Man vilar hjärnan genom koran läsning eller lysning-både att läsa eller lyssna på Koranen lugnar ner dig och ge dig god energi.Prova så får du se.Dessutom får du belöning för att läsa eller lyssna,hur underbart är inte det..? Ett tips bara,läsa från mushaf (själva Koran boken) för det är inte bra och hålla på med skärmljuset under pluggandet,läs inte från mobilen under pluggande om du har en mushaf med dig.Jag har foskat ut detta lol,men jag har märkt det faktiskt,det känns som att man glömmer bort allt man pluggat in om du använder mobilen direkt efter ...bort med mobilen under pluggandet helt enkelt:)

"Verily In the remembrance of Allah do hearts find rest" (Quran 13:28)

Några tips för att minska på stressen osv

  • Ät bra.Ät frukost så att du ska kunna koncentrera dig bra innan lunch (det här har jag också problem med men det går om man försöker in shaa Allah)
  • Sov tidigt-få i dig tillräckligt med sömn
  • och vakna tidigt på morgonen och plugga,jättebra verkligen, för att allt går in i hjärnan,då hjärnan är “fräsch”

Hoppas det hjälpte!

Tills nästa gång Asalamu aleykum Wa rahmatullah/Hejdå:)Likes

Comments

Asalamu aleykum wa rahmatullah/Hej! 


Länge sedan jag skrev här.Fick inte tide,subhana Allah men ska försöka uppdatera oftare in shaa Allah.

-Onsdag,21:30-

Onsdagar är min favorit dag i veckan faktiskt, börjar sent och slutar tidigt skolan dock så hade jag massor med plugg,saker jag ville hinna ikapp med osv. Så pluggade en hel del.Sedan vilar jag för morgon dagen, jätte lång dag (3 lektioner av en och samma kurs,hur roligt!) Men det blir nog bra in shaa Allah. Annars det livet funkar...den rullar på bara.

Jag försöker att inte påverkas av människor så mycket,men ibland det går faktiskt inte.Jag ser bara hat runtomkring mig och det stör mig så mycket. Förstår inte,varför folk inte låter andra vara ifred.Jag är muslim,vilket betyder att jag följer det Islam påbjuder,så jag blir så irriterande när någon säger religion ska vara kvar hemma,det vill säga det är privatsak bla bla undrar vem det är som bestämmer det...jag vill inte ens prata mer om det.På riktigt det är inte ok och säga åt andra vad de borde göra. 

Vill bara säga,lär er om eran religion så ni kan sätta ner människorpå plats som inte har kunskap..om någon frågar dig om varför du bär slöja ska du kunna svara på det-med respekt också

Just pray to Allah,be till Allah att Han ska skydda dig från allt ond. Underskatta inte duaa,Allah väntar på att du ska fråga Honom något ,så Han,swt kan ge dig, (om det nu är något bra.)

Vänd dig till Allah alltid,och sök om hjälp. Be dina böner utan dem förlorar du.Allah säger i Koranen  "sök med tålamod (Guds) hjälp i bönen!" (2:45)  prayer is the key.Kom ihåg vad som än händer be dina böner.Vi behöver Allahs hjälp när vi muslimer ständigt blir anklagad eller påhoppad och be till Allah att vägleda dessa människor,de behöver förstå att vi är muslimer,vår religion är perfekt men vi är inte det så blanda ihop dessa 2 är ej ok.Likes

Comments

Alhamdulillah vi har 24 timmar varje dag,ungefär 8 timmar går åt skola eller jobb ,och 8-9 timmar går åt sömn.Sammanlagd är det ungefär 17 timmar.Vi har då 7 timmar över,vad gör vi med de 7timmarna? Om vi uttnytar jag dem väl eller om vi lägger dem på onödiga saker (som sociala medier) så är det upp till var och en,Allah gav tid till varje människa i alla fall.Var smart och periotera bra eller spendera tiden på det som inte är bra/viktigt.

Hur många tar inte upp sin mobil var timme eller två timmar? Man håller/använder det ganska länge,allt det här sammanlagt blir flera timmar.

Vid Allah,har du inte tid då för och ta upp koranen och ge den en timme varje dag för att memorera en enda sida???

Låt inte en dag passera dig utan att du gjord något god handling,även om det är en sak (bönen är obligatorisk för varje muslim så gör något utöver det också) det är för ditt eget bästa,för din akhirah.

Och är du inte en tacksam tjänare,kolla omkring dig ,allt är perfect skapad av Den Största av skapare,du har mat,ett hem.Du vet väl att Alla i världen inte har som du har det...du kunde har varit bland miljonerna som inte har ett hem,mat ,fred och trygghet.Det är inte så att Allah inte hittade ett hem och mat åt dem,nej Allah vill att du ska vara tacksam när du ser dem,och ta de som exampel.

Det berättades att profeten (SAW) stannade uppe hela natten och stod tills hans fötter svullnade. När han blev frågad, "Varför gör du det här, när Allah har förlåtit alla dina tidigare och framtida missgärningar?" Han svarade, "Skulle jag inte vara en tacksam slav?" (Bukhari Wa  Muslim) 

Så efter all välsignelser runt om dig hittar du inte tid för Herren som gav dig dem och som kan ta tillbaka dem?

Så länge du lever gör ditt bästa ,spendera gåvan (tiden ) som Allah gav dig med goda handlingar.Att ångra sig sen (om tiden) är ingen idé,för då är det försent.Men nu,nu är det inte försent.

Tills nästa gång Asalamu aleykum Wa rahmatullah


Likes

Comments

Jag är 17 år muslimsk tjej,jag går i gymnasiet i naturvetenskapliga programmet.Det mesta av min tid går alltså åt skolan,sen på fritiden så läser jag böcker-massor.När jag inte pluggar så läser jag böcker ofta,det är ett stort intresse jag har.Annars umgås jag med vänner ibland eller så brukar jag åka till mitt favorit plats-moskén.Jag skulle kunna orka sitta i moskén hela mitt liv om jag fick chansen,för det är ett plats av fred och bra känslor men så är inte livet man måste gå upp och göra andra saker också.

Jag läser ofta Islamiska böcker,samtidigt som jag går i skolan försöker jag lära mig om min religion.Det är jätteviktigt.

Favorit böcker just nu och för alltid:Reclaim your heart (Yasmin Mogahed) ,don’t be sad (Aid al Qarni),profetens SAW biografi (den förseglade nektarn)


Planerar på att läsa:You can be the happiest woman in the world ,the book of manners och Men And women around the prophet (SAW) jätte lärorika böcker.


Annars, jag har inte mer och säga om mig själv,är inte så social av mig själv:är antingen hemma ,skolan,moskèn eller I biblioteket lol,men det är väl okej......

Mina vänner skulle nog beskriva mig som:blyg,seriös och obestämd (obestämd människa dvs lol) och jag håller med,sån är jag:)

Det var lite om mig själv,tills nästa gång Asalamu aleykum wa rahmatullah:)

Likes

Comments

Välkommen till min blogg!

Jag är en ung tjej som försöker göra gott och inspirera andra.Livet är kort,därför är det bra och göra allt som man kan för att samla på goda gärningar,som hjälper mig i detta liv och i nästa.Profeten (Salla Allahu aleyhi wassalam) sa att du får lika mycket ajr,hasanat som den du påminner om att göra något khair (om den utför den) te.x om du påminner om någon som kommer in i moskén att be två rak’ah sunnah först,så kommer du få lika mycket belöning som den personen fått för två rak’arna:)

Vi skyndar oss till det goda,och går bort från det dåliga som inte gynnar oss på något sätt.

Att skriva är intresse,därför blir det ännu roligare när man gör något som är intresserad av samtidigt som andra drar nytta utav det,eller får inspiration av.

Hoppas att du stannar och finner gynnande om det jag skriver här. Från Islam till skola och fritid-kommer att skriva om lite utav allt som jag möter/cirkulerar kring mitt liv helt enkelt ~in shaa Allah~Likes

Comments