Hej allihopa!
Som alla vi i Karlskrona vet var det lövmarknad, jag älskade verkligen den. Det var så himla kul att se hur människor var glada och nöjda. Tills jag och Asmaa ställde oss i kö för att köpa langos. Det var två unga kvinnor som gick förbi, dem stannade upp och hade en diskussion om deras mat dem hade precis köpt. Maten dem hade köpt var "halal slaktat" ena sa men Gud fy jag slängde min rulle, andra sa jag tänker också slänga min den är ju halal slaktad, då sa den andra alltså jag vet usch.

Förstod ni hur arg och frustrerad jag var. Jag höll på att avbryta dem med att "kan ni snälla hålla käften", men jag och Asmaa bara drog iväg och köpte sushi istället. Jag förstår att deras poäng var att "stödja inte djurplågeri" som att halal slaktat kött i Sverige ska vara ett sorts djurplågeri. Då väcks några frågor hos mig

I Sverige så får man inte slakta ett djur utan bedövning det gäller all slakt även halal slakt. Kycklingar och kor bedövas med el och det sker med vanlig slakt även halal slakt. Men skillnaden här är att inom Islam så slaktas kycklingen vänd mot Mekka där även en imam läser en bön på djuret. Jag själv tycker att det är värdigt, man har mer respekt för djuren istället för att ha en maskin som bara skär huvudet på djuret. Och vid nötkött så sker bedövningen med bultpistol som i vanlig slakt också. Så jag ser inte er punkt tjejer?

Halal kött utomlands, ja det kan ju ske utan bedövning men dem fyller ändå EU kraven men er "vanliga" kött kan också slaktas utan bedövning fast det öppnar ingen sin käft om, för vem vill nämna hur grisar från Danmark slaktas, "det är ju billigt".*facepalm* låt mig kopiera ett litet stycke som kommer från djurens rätt. Här har ni den traditonella halal slakten:
• djuret ska vara friskt och utan skador.
• djuret ska få mat och vatten innan slakt
• djuret ska inte få se ett annat djur dö
• djuret ska behandlas med medlidande och värdighet.
-----
Snälla, läs på innan ni börjar öppna era käftar för det blir bara riktigt pinsamt för er i slutändan. Jag är fortfarande arg, men jag hoppas att ni förstår min situation. Hejdå på er finisar, hoppas ni har lärt er något nytt💓💓

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej hej alla fina, idag blir det en liten video där ni får hänga med mig lite på min skolavslutning! Videon är väldigt kort och detta är min första Vlogg så döm mig inte. Under kommer finnas bilder från idag! 💖💖💖 NU TAR JAG SOMMARLOV

Likes

Comments

Heeej finisar!

Visst var det länge sen? Jag har varit väldigt off på min blogg och anledningen är ju att jag har varit väldigt upptagen och när man väl har lite tid över så tar jag det lugnt och vilar, jag har haft så mycket prov pga terminen är snart slut så de flesta lärare väljer att pressa in alla prov i slutet. Men nog pratat om det, nu ska jag berättar om islams heliga månad där dem flesta muslimerna fastar som började idag.

Jag vill fasta hela ramadan och det är 29-30 dagar alltså ungefär en månad, fast problemet är att jag som livmoderbärare får mens i 7 dagar, varje månad och dem dagarna får jag inte fasta och då måste jag fasta dem dagarna jag missade senare så tyvärr kommer jag inte kunna fasta hela ramadan, då undrar vissa varför får vi inte fasta under mensperioden? - Livmoderbärarens kropp renas under den perioden och då räknas jag som oren i 7 dagar tills alla blödningar tar slut. Efter dem 7 dagarna får jag börja fasta igen. 

Vad innebär ramadan?

- Ramad innebär att man avstår från mat, dryck och sexuellt umgänge från soluppgången till solnedgången.

Fördelarna med fastan och vilken nytta har vi av fastan?

- 1. Man lär sig att ha tålamod och behärskning 2. Man lär sig ordning och sammanhållning ( man bryter fastan samtidigt och börjar fasta samtidigt) 3. Fastan skapar medkänsla och förståelse för de fattiga. 4. Fastan ger hälsa, kroppen renas och minskar övervikt. 

Ska barn fasta? - Barn ska inte fasta, du kan dock börja träna dem genom att be dem fasta i 3 timmar osv.

Varför jag väljer att fasta - Att inte äta något i några timmar gör så att jag mår bra, jag känner mig så duktig och stark, jag som person brukar svära väldigt ofta och det kommer jag undvika under denna heliga månaden, jag kommer även försöka vara mer generös, artig och hjälpsam. Jag känner mig som en god människa, för jag brukar vara väldigt aggressiv och taskig om folk är det mot mig men mitt motto som jag ska ta med hela denna månaden är -" life is short be kind and smile:)" älskarälskarälskar RAMADAN!!

HAR NI FRÅGOR INOM DEN HELIGA MÅNADEN? - kommentera din fråga! Lycka till mina muslimska vänner, och du som inte är muslim hoppas du fick veta lite mer om den heliga månaden. kramar Ghadir

Likes

Comments

Tjena finisar, jag tänkte bara skriva en recept på en drink jag tycker är väldigt god som ni kan göra.

Själv så har jag haft en underbar dag, först så var jag på stan och fikade med min underbara Lina och sedan åkte jag hem till Alaa och träffade även på min saknade roa. Jag tog det lugnt idag, efter allt festande igår, min Nellie fyllde år och vi firade henne. En helt sjuk kväll, jag kom hem klockan 23.00 och gick raka vägen till min sköna säng. ( bilder finns under) nu så får jag sluta babla, här under har ni receptet.❤️
-
Receptet - Lime lemonad drink.
1. Häll 2 dl färskpressad citronsaft (3-4 citroner) med 3dl kallt vatten och 1/2 dl strösocker. Blanda!
2. Du har även is och myntablad i glaset, häll i färskpressade limesaft blandningen.
3. Min drink är alkoholfri, fast du kan även tillsätta ren vodka if u want, tycker du att det blir för surt? Häll i Sprite (7Up).
--------------------------------------------------
Ha en fortsatt bra kväll💋
-
Bildernas ordning:
• Idag ( min och linas fika)
• Festen igår
• Drinken

Likes

Comments

Tjena, idag tänkte jag göra ett inlägg som jag har varit osäker på men bestämde att detta är min blogg, jag skriver saker jag själv vill, så länge det inte blir kränkande för en viss folkgrupp. Fast nu kom jag på att detta är saker JAG  tycker om när det gäller killar, saker jag SJÄLV tänder på. Lättkränkta män behöver inte läsa detta, jag skriver för jag vill, och menar absolut inte att kränka någon genom detta inlägg jag tänker inte direkt skriva turn off's. Skrolla om du vill veta vad mina turn on's är 👇🏻
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
• Jag älskar när killar har glugg mellan tänderna, tycker att det är jätte gulligt. Men gillar även killar med raka tänder, goals det också.

• Bra stil på killar, inte en hoodie och adidas byxor jag kallar det mer för basic stil det är absolut inte fult men inte speciellt heller.

• Jag gillar killar med ryggmuskler://ryggmuskler slår magmuskler enligt mig. Men det är bara ett plus enligt mig har själv inga muskler så.😂

• lockigt hår på killar eller kort 90 tals hår är så jävla fint visar bilder under texten sen.

• killar som tar skolan seriöst och inte vaktar sin ort 24/7 (sorry) och älskar när även killar har parfym bakom öronen så när man kramar er killar så svimmar man av doften.
-
Detta är bara vad jag tycker, ta inte åt er killar. Alla är fina på sitt sett. Kom ihåg att den mest viktigaste saken här är att du är dig själv i alla lägen. Pusspuss ses snart igen bloggen 💋

Likes

Comments

Tjaaa bloggen, idag tänkte jag bara göra en "6 sanningar om mig" mer som 6 saker ni inte visste om mig, Skrolla neråt om du vill veta👇🏻❤️
-
1. Jag blir lätt irriterad, tex när folk ljuger, inte står upp för det dem säger, smaskar men mest av allt folk som tror att dem är något, man bara gå ner på jorden:))) och folk som gråter jätte snabbt man kan inte ens ha en diskussion med dem och det tycker jag är jobbigt. Ibland kan jag till och med bli irriterad på att jag smaskar ibland (sjukt) men men.

2. Jag hatar när tex när tjejkompisar blir förälskade i en kille som är upptagen, jag förstår att man kan tycka att hen är snygg osv jag har också tyckt att nån kille med ett förhållande är snygg men fuck it paret är ändå fett sött tillsammans. Men att be din kompis att blanda in sig och hjälper till med att förstöra tycker jag går för långt. Gillar ni en med förhållande dölj era känslor för världen och vänta tills dem gör slut eller hitta någon annan. Här har ni ett exempel för er som inte förstod : hittar en snygg, Sara hjälp vi måste förstöra deras förhållande *förstör* tror ni seriöst att hen kommer att bli förälskad i en förstörare? Inte rätt enligt mig, men det är bara min åsikt.

3. Jag är faktiskt en nattmänniska, inte så pigg på morgonen ändå om många tycker att jag har mycket energi på morgonen men nope har mer energi när jag sitter och tittar på serien mitt i natten.

4. Jag är en lat person men försöker faktiskt ändra på det genom att planera mina dagar och det har jag faktiskt börjat lyckas med. Ich tränar och springer på morgonen, och brukar börja dagen med en bra frukost.

5. Jag faller för killar med gröna ögon jag vet inte ens varför, men tycker att det är en väldigt speciell färg (även min favorit färg).

6. Jag sa att jag ogillar personer som gråter för allt, men inte när det gäller serier folk dör i eller såras i för då är jag den som gråter mest, ändå om jag försöker hålla mig men det är omöjligt det är nästan lite farligt att titta på serier med mig jag gråter av ilska för serier brukar handla om orättvisor och dem flesta vill att allt ska vara rättvist right? Så inte så konstigt att jag blir arg.😂
-
Här har ni 6 sanningar om mig? Inte ens mina närmaste visste detta, kanske vissa men inte alla💋

Likes

Comments

Hey it's Hanna Baker, haha nej skojar men tjena finisar!! Jag har äntligen sett hela serien 13 reasons Why ( första säsongen) och jag tänkte faktiskt skriva lite om den idag för er som har redan sett den och för som vill se den.
-
Hanna är en tjej som tog sitt liv pågrund av 13 anledningar, det fanns säkert fler men hon tog med dem viktigaste 13 där hon spelade in skälen i kasettband som skulle skickas vidare till alla som var inblandade efter hennes död. Jag tänker tyvärr inte avslöja mer än att jag blev kär i 3 killar i serien😂.

Jag gillar verkligen budskapet i serien helt klart, jag tycker att detta är väldigt allvarligt att vara utsatt för mobbning och andra kränkande saker. Jag har verkligen tänkt på hur jag faktiskt har bettet mig efter serien, jag är så himla deppig och har faktiskt tänkt om. Ja men jag menar försök att se på serien utan att börja gråta, serien tar med allvarliga saker som våldtäkt, våld, alkohol och misshandel osv den väcker många känslor. Och tipsar er att se serien!! Känner ni till någon som faktiskt behöver hjälp får ni säga till, försöka finnas osv för att dö är faktiskt ett alternativ för vissa något dem faktiskt kan göra, hjälp till innan det blir försent. Jag älskar serien och älskar alla skådisar för dem var så himla bra!! Visste ni att Selena Gomez skulle har varit huvudpersonen istället för Hannah? Jag tycker faktiskt att det är bra att Hannah blev huvudpersonen för Selena skulle ha bara fått uppmärksamheten och inte serien och då skulle budskapet nått fram till oss tittare men jag kan även säga att Selena har varit delaktig och gjort så att serien finns i Netflix. 
-
Det var allt för idag, imorgon kommer ett nytt inlägg "5 sanningar om mig". Puss puss vi ses imorgon🌺

Likes

Comments

Hej hej!! Min vecka har gått väldigt fort, jag tycker att det har gott superbra såklart kommer jag inte överdosa med socker för jag mår inte bra med det, nu när jag har testat nyttiga livet trivs jag. Skrolla neråt om du vill se det jag har ätit idag👇🏻

Min frukost blev 2 avokado mackor eftersom jag inte var så jätte sugen på att ens äta frukost men fick i mig det iaf.✌🏼

Detta kan jag kalla för min sena lunch med Alaa. Nej jag vet detta är inte så jätte nyttigt men jag var jätte sugen på chilicheese tops och tog vatten som dricka.

Kolhydrater, proteiner och fibrer. Det bestod min väldigt sena middag av, väldigt gott!! Vad tycker ni om min matvecka, kommentera så vet jag (man kan vara anonym). Vi ses snart!! ❤️

Likes

Comments

Heeej hej, alltså Gud!! Jag skriver detta 00:22 är jätte trött och vill ha sömn så ska skriva kort varför jag inte la ut något igår. Igår så åt jag väldigt lite eftersom jag kunde inte få i mig mat (halv sjuk) det jag fick i mig tog jag bild på så det kommer mat från igår och idag!!💋

Det jag åt igår 11/4 (måndag) : frukost - Chiapudding med blåbärs smoothie och en macka. Jag åt något där i mellan också sedan så åt jag middag den bestod av en sallad med rostade kikärtor och drickan från förra inlägg där jag inte drack hela:/

Det jag åt idag: eftersom jag vaknade klockan 14.00 så gjorde jag lunch för mig och min bror och det blev bakadsötpotatis med avokado sallad och färskpressad apelsinjuice utan tillsatt socker. Sedan så åt jag vindruvor och efter träning tog jag 2 avokado mackor till middag åt jag lax (gottgott)

Tack för att orkade läsa, och vi syns imorgon (sista dagen)💋💋

Likes

Comments

Helloooooo alla fina!!
-
Idag har jag varit på kalas och resturang. (Jobbigaste stunderna någonsin) i kalaset bjöd dem på två tårtor massor av snacks osv. Såklart tackade jag nej och tog frukt och nötter istället dem förstod och tvingade inte på mig som tur 😂
Skrolla om du vill se allt jag har ätit idag 👇🏻👇🏿

Gissa vem som inte sparade bilden på frukosten? Jag gjorde den så fint och var jätte stolt, ska göra ej liknande imorgon så bli ej ledsna:( min frukost bestod av en bär smoothie (topping: chiafrön) med två kalkon smörgåsar och två äppelhalvor. ( min vän öppnade snapen och screenade min dagarbild eftersom den var på min frukost) Sen så åt jag en bar med en nyttig milkshake, jättegott!!

Min lunch bestod av väldigt många saker som gjorde att jag fick äta en liten middag 👇🏻👇🏻

Dem där bakelserna beställde jag med en flaska kolsyrad vatten, dem innehöll spenat och ost. Nomnom😋 Detta var faktiskt allt jag åt idag, min lunch avgjorde allt jag åt efter, jag blev såååå himla mätt av allt och är nöjd och glad!! Hoppas att er också ha varit en rolig dag som mig!! Godnatt finisar💋 ses imorgon<33

Likes

Comments