mackor, smoothie, kiwi och såklart avokado

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det ca ett år sen jag har köpt mitt gymkort och ja man kan faktiskt se lite skillnad, jag kan inte påstå att jag strikt hållt mig till träningen och varit jätteduktig på att ta mig till gymmet men men nu ett år senare har jag kommit igång ord…

Likes

Comments

Kost
Dagens mellanmål bestod av en smoothie gjort på banan,yoghurt,spinat,mjölk,blåbär och stevia 2rågkakor med skinka och en avokado

Likes

Comments

Kost
Detta är då ett exempel på en hemmagjord müsli, som är gjord på havregryn, frömix, torkade bananer kokosnöt och torkad mango. Denna åt jag ihop med yoghurt, 2st rågkakor och en kiwi. Enligt mig en perfekt och lyxig frukost som går snabbt att tillag…

Likes

Comments

Kost
Äggmacka och avokado. Detta funkar mer eller mindre att äta hela dagen. Rågtoast med ägg, persilja, avokado och apelsinjuice

Likes

Comments

Kost
Denna vecka kommer jag att komma med goda recept och matideér. Allt från frukost ideér till mellanmål och lunch/middag. Första receptet är en energirik frukostsmoothe som även går att göra till mellanmål. Smoothien består av: 1 banan, kiwi man kan …

Likes

Comments

Contains affiliate links Träning
Det finns olika sätt till att träna, idag kommer jag att jämföra och skriva om både för och nackdelar om hemmaträning och gymträning. jag personligen tycker inte att det finns något av detta som är bättre eller sämre utan jag personligen brukar kom…

Likes

Comments

Kost, Motivation, Träning, vardag
En bra start på vägen är det som avgör hur din dag kommer bli, om du redan vaknar pigg och motiverad kommer detta att hålla i under dagen, samt att du har mycket mer energi. Mitt tips att starta dagen med är SKIPPA SNOOZA, jag vet det låter jättesv…

Likes

Comments

Kost
En smoothie är ett väldigt gott och nyttigt alternativ till sötsaker. Denna är gjord på frysta hallon, proteinpudding med kolasmak, mjölk och lite stevia.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Alla har perioder där man helt enkelt inte har lust till något alls, speciellt nu på vintern där det konstant är mörkt och grått, solen är aldrig framme och det är bara allmänt mycket skönare att ligga kvar i stängen med en skål glass och kolla på serier. MEN det finns faktiskt sätt att ta sig ur dessa perioder, såkallade motivationshål. Jag kommer i detta inlägg ge tips om vad som hjälper dig att komma ur vinter-depressionen och för att hålla sig igång även i vintermörkret.

 Sociala medier

Gå in och följ tränings och motivationssidor på instagram och pinterest, dessa bilder är oftast väldigt fina och motiverar iallafall mig till att packa väskan och gå och träna, det finns väldigt många bra sidor man kan gå in och följa med riktigt bra quotes och fina bilder som motiverar dig.

Sällskap- motivera varandra

Skaffa dig en gym eller kanske springkompis/promenadkompis, vilken typ av träning du nu utövar fråga en kompis om den vill hänga på, det är alltid roligare att träna ihop samt att du genom detta har någon mer än dig själv som pushar på dig. Detta är en riktigt bra grej som får dig att bli tvungen till att träna.Ni kan även skaffa mål ihop och sedan hitta på saker ihop som belöning när ni uppnåt dem.

Planera och skaffa rutiner

Jag är en av de personerna som skulle dö utan mina to-do listor och min kalender. Jag skriver upp precis allt som behöver göras och vad som kommer hända i veckan. Så detta är mitt nästa tips, skaffa rutiner. Köp dig en fin kalender eller en anteckningsbok och skriv upp vad som behöver göras, när du ska träna och vad och andra viktiga tankar.

Skaffa dig rutiner att gå efter, detta gör så du inte har tid till att göra massa onödiga saker som egentligen bara distraherar dig från det du egentligen borde göra. Jag tränar 3 ggr i veckan plus promenader, på måndagar tränar jag ben,rumpa och mage, på onsdagar rygg och axlar och på torsdagar armar och mage igen. Riktigt bra grej för oss lata personer som inte kommer igång.

Unna dig själv-belöna

Ingenting är kul om man inte blir belönad för det, så mitt nästa tips är: när du uppnåt ett mål som du satt dig, ge dig själv en belöning. Det kan vara ett par nya träningskläder eller gå ut och äta gott med en kompis eller vad du nu själv anser som en belöning, självklart ska du inte överdriva med detta då det ska vara en speciell grej när du uppnåt ett stort mål

Dessa kläder är köpta på stadium och är bra exempel på något som kan få träningen till att bli roligare.

Ett tips på en bra belöning är t.ex träningskläder från www.stronger.se som har riktigt fina och feminima träningskläder som passar varje typ av träning.

Inga ursäkter!

Strunta i o lura i dig själv ursäker till att du inte kan träna.... det hindrar bara dig till att uppnå dina mål.. istället för detta, se det som något roligt, något du längtar efter, det ger dig en mer positiv inställning och underlättar därmed din vardag.

Musik

Det som iallafall hjälper mig mest med att få motivation är lätt musik, jag har letat fram 9st låtar som kan hjälpa till att bli mer motiverad till träningen. Listan är väldigt blandad så att den funkar för alla.

GE INTE UPP!

Sist av allt.... ge inte upp! fortsätt kämpa även om du inte ser resultat första dagen, det gör ingen! Om du vill uppnå dina mål måste du kämpa för det och göra allt du kan för att uppnå de, resultaten kommer inte över en natt utan kräver mycket jobb och energi och det är upp till var och en om det är värt det. För mig är det definitivt värt allt jobb, då man är allmänt piggare får en definerad kropp och mår allmänt bättre.

Självklart är det inte bara träningen som ger dig resultat, utan hela din vardag påverkar hur snabbt och hur bra resultat du kommer få. Sömnen, maten, träningen och det viktigaste.... din egna inställning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då var det dags för mitt första inlägg, vilket blir en kvällsrutin. Självklart kommer det även komma en morgonrutin som ni har att se fram emot. Detta inlägg kommer innehålla både kost och träningstips som jag själv går efter innan jag ska sova, samt lite tips som är allmänt bra att veta och gå efter för att få en bättre sömn samt mer hälsosam vardag. Samt ett jättegott och enkelt recept.

Vi börjar med en kvällsträning, det finns två olika träningspersoner på kvällen, de som föredrar att ha ett stretching/yogapass för att slappna av och det finns de som föredrar ett workout-pass för att bli lite trött i kroppen. Jag kommer att visa er både ett lätt träningspass man kan göra hemma innan läggdags samt ett lättare yogapass du kan ha i sängen innan du ska sova.

Workout-pass:

20st sit-ups

15st squats

10st armhävningar

20st ben lyft x2

40sec plankan

Stretch/yoga-pass:

Barnställningen (Sitt på knä på sängen med dina fötter bredvid varandra bakom dig. Luta dig sakta framåt tills ditt huvud nuddar vid sängen. Stanna i positionen så länge som du orkar och fokusera på dina andetag.)

Ryggvridning:(Sätt dig med benen i kors och lägg din högra hand på ditt vänstra knä. Lägg din vänstra hand på sängen bakom dig och försiktigt vrid kroppen åt vänster. Låt ditt huvud följa med så att du tittar på din vänstra axel. Andas djupt och repetera sedan åt andra hållet.)

Benen på väggen:( Lägg dig med benen upp mot väggarna och slappna av i armarna. Fokusera på din andning och känn stretchingen i baksidan på benen.)

Duvan:(Börja med att stå på alla fyra med armarna rakt under dina axlar. För fram ena knät framför din höft och sträck ut det andra benet bakom dig på sängen. Skjut fram överkroppen mot ditt knä. Stanna i positionen så länge som du orkar och byt sedan ben.)

Ryggrullning:(Lägg dig på rygg och krama om benen mot ditt bröst. Håll ihop anklarna och gunga lätt fram och tillbaka när du hittat en stabil position. Fokusera på din balans och du kommer finna detta mycket avslappnande.)

Dessa övningar har jag inte kommit på själv utan tagit rakt av från internet.

Om man inte vill göra något av detta kan man göra ett blackroll pass och rulla igenom alla muskler i kroppen.

Det som påverkar både din träning och din hälsa otroligt mycket är sömnen, därför kommer jag nu ge lite tips för en bättre sömn.

  • 1.Ha det mörkt och svalt i ditt sovrum
  • 2.Stäng av alla skärmar ca 1h före läggdags
  • 3.Sätt mobilen på flygplansläge för en ostörd sömn

Jag som är te fantast tycker om att dricka en kopp med te innan jag går och lägger mig, dock är det bra att undvika grönt och svart te, då detta innehåller koffein och detta får en att bli piggare. Sedan har jag alltid honung i mitt te, vilket är antibakteriellt och därför är bra för huden och immunsystemet, samt för matsmältningen.

Nu till kvällsmaten, då man efter en lång dag i skolan eller på jobbet inte orkar ställa sig och laga mat i flera timmar, tycker jag om att laga lite enklare mat som trots det är nyttig och god.

Detta är pasta med kräftstjärtssås toppad med dill och citron. Denna är som sagt väldigt lätt att laga och är otroligt god.

1 burk lätt-cremé fraiche

1 burk kräftstjärtar

Dill

Citron

Salt

Peppar

Vitlök

Citronpeppar

Topping:

Dill

Parmesan

citron

Serveras med pasta

Blanda cremé fraichen med kryddorna och dillen och tillsätt kräftstjärtarna, koka sedan pasta och servera med citron och parmesanost som topping.

Ett tips: om du vill minska intaget carbs eller vill ha en ännu mer nyttig variant kan man byta ut pastan mot fullkornspasta eller bönpasta.

Likes

Comments