Header

Hotellfrukost i sitt esse <3.

Glad fredag bästa ni! Trots att jag somnade runt 01 tiden inatt så var jag pigg som en mört när klockan ringde imorse (VÄLDIGT sällan jag är morgonpigg) men det måste vara kombinationen av fredag och hotellfrukosten som väntade. Sen tror jag även att jag fick sådan nyenergi från familjen igår, det är faktiskt inte så härligt att vakna upp ensam i lägenheten varje morgon, väldigt ensamt rättare sagt. Vardagsmys och häng är det bästa jag vet.

Nu sitter jag på kontoret och har precis fått i mig lite lunch, inte lika flådig som min frukost ovan, men det är balansen i livet som gör att man uppskattar saker i livet ju. Efter jobbet hoppas jag på en AW med några GBG-vänner och senare åker jag ut till hotellet igen, blir en superduper lugn kväll. Njut av fredag! Kram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Middag ute på Saltis <3. Min topp hittar ni här, jeansjacka här, kostymskor och jeans (gamla) från Twist & Tango.

Efter jobbet åkte jag och brorsan ut till Saltis för att möta upp mamma och pappa på Grand Hotel. Jag checkar in här i två nätter, vakna upp här fredag och lördag kunde ju inte vara mer lägligt och mysigt. Både mamma och pappa är här på jobb och då bor de alltid här ute så jag själv har bott här en del med dem, får alltid så mysiga vibbar av att åka ut hit. Det är en bit utanför stan men det ligger ju precis vid havet vilket jag värderar så högt, jag älskar verkligen havet och känner en ro här. Vilket fall... Vid 8-tiden hade vi ett bord bokat på restaurang Holmen med ett gäng familjevänner från Stockholm, dom ni vet som vi hängde med på Mallis! Så härliga människor, både föräldrar och barn. Stockholmarna åt kräftor och jag åt gravad lax, kunde ju inte svika Västkusten ;-). Nu är vi tillbaka på hotellet och ska sova, blev lite senare än väntat ikväll men vi hade ju världens härligaste kväll! Nattinatti!

Likes

Comments

Contains affiliate links

- Foto: Malin Göransson -

Topp: liknande här // Kjol: här // Skor: här // Smycken från Sophie By Sophie // Väska från YSL

När dessa bilderna togs så fotade jag och Malin på två olika platser vilket gjorde att jag har två bildserier av en och samma outfit. Jag gillar dock dessa foton så ni får se den igen fast med en annan bakgrund ;-).

Hur galet att det är torsdag idag btw? Imorse packade jag väskan för att flytta ut till Grand Hotel på Saltis i två dagar, mina föräldrar bor nämligen där nu så blir mysigt att hänga med dem. Ikväll blir det middag med några familjevänner, sen väntar hotellfrukostar, powerwalks här runt om och bara massa mys med familjen. Vi hörs därifrån!

Likes

Comments

Vänner! Här kommer del 2 av frågestunden. Jag ber om ursäkt för den dröjt men livet kom emellan. Svaren var ju i princip klara för flera veckor sedan men jag var inte helt nöjd så jag har under de senaste dagarna vart inne och skrivit om, korrigerat och tagit bort osv. Hoppas dock ni är nöjda med dem!

Hej! Tycker din blogg är så härlig och du känns verkligen så genuin och äkta! YOU GO GIRL!

I alla fall, 4 frågor:

Vad är det du gör på jobbet och vad är dina arbetsuppgifter?

Hej! Tusen tack för dina fina ord, sådant pepp!!

Den här frågan är otroligt svår att svara på, ni som själva jobbar på kontor kanske förstår grejen eftersom den ena dagen aldrig är den andra lik. Men först och främst, för att förklara - så jobbar jag som PR-Assistent på PR & Event byrån Micael Bindefeld AB . Kort sagt, som PR-assistent assisterar jag projektledarna på PR-avdelningen. Alla projektledare (6 stycken) har sina egna kunder vilket gör att jag får hoppa in i olika projekt hela tiden.

MEN som assistent har jag även mina egna dagliga simpla uppgifter som någon behöver göra och det är jag. T.ex. hämta tidningarna på morgonen, se till att tidningshyllan alltid är uppdaterad (vi har ca. 200-300 tidningar i denna hylla) samt hjälpa projektledarna att hålla koll på deras kunder i tidningar/digitala magasin/sociala kanaler.

Kort input med info för er som inte vet: Som PR-byrå handlar det om att skapa redaktionellt innehåll åt kunderna (en redaktör/bloggar/journalist/media väljer själva om de vill uppmärksamma kunden i fråga) alltså motsatsen till annonsering (för här betalar ju ett företag för att synas). Därför är PR så mycket mer värt än annonsering/betald marknadsföring eftersom det är genuint upplockat av press/media.

Det jag däremot gör när jag assisterar projektledarna är ju sådant som de själva ska/kan göra i deras projekt men som de kanske inte hinner eller ibland bara villl ha en input i, med någon annans tankar eller idéer.

Jag kan få uppgifter såsom att göra olika former av presentationer (detta har jag fått göra jättemycket), pitcha in en kund i press/media. komma på kreativa idéer för att få ut kunderna i sociala medier, tankar kring event, etikettera/kuvertera inbjudningar, vara med på kundmöten, skapa förslag på gäster och medielistor. Och en massor mer!

Jag har även fått vara med och jobba på en del event och pressträffar vi haft. Under event bjuder vi in gäster och under pressträffar bjuder vi in press (journalister/media/influencers). Några event jag vart med och jobbat på är bland annat ELLE-galan, NK Galan, Advokatsamfundet, Rapide, Årets Rum m.m. Pressträffar som jag vart med och jobbat på är med våra kunder så som Artipelag, Plantagen, Dafgårds men också som nämndes bland eventen, Elle Galan och NK Galans pressfrukost.

Ett annat exempel på ett projekt som jag var mycket involverad i var när Dasha hade en blogglunch med vår kund Dafgårds, se hennes blogginlägg från lunchen här!

Sist men inte minst måste jag ju berätta om en kund/projekt som jag vart allra mest inblandad i och det är NK-galan som äger rum nu den 25 september. Det har vart otroligt stort för mig att få äran att vara med där och jag är så glad för detta.

Listan tar aldrig slut och jag hade kunnat berätta ännu ännu mer specifikt men då kommer detta svar bli fler A4:a sidor långa men detta var i alla fall en liten inblick i mina uppgifter!

Hoppas du är nöjd med svaren!

Utanför kontoret // Inbjudan till ELLE Galan 2017

Jag och Leif Mannerström på en presslunch med Dafgårds // Jag sittandes i korridoren i vårt helt fantastiskt fina kontor

Framtidsplaner?

Jag är precis som många andra unga här i livet väldigt vilsen. Mina framtidsplaner är fortfarande lite diffusa men jag vill någon gång i mitt liv starta eget. Inom exakt vad vet jag inte, inte heller om det är att ta fram en produkt eller tjänst. Vi får helt enkelt se vad jag tar vägen. Dock har jag ett stort intresse för mode så hoppas på något sätt att få in den biten i mitt jobb.

Om vi däremot tänker lite i mitt privatliv så kommer jag vara kvar här i Stockholm ett tag till, jag trivs som fisken i vattnet i denna stad. Jag kanske om några år får något ryck och vill flytta utomlands, skulle det bli av tror jag att det hade blivit till Paris eller kanske New York.

Vill du plugga vidare?

Gällande studier så finns det absolut på kartan framöver, mer om detta kommer jag skriva om, det lovar jag (oavsett om ni tappat förtroende för mig efter att jag lovat att denna frågestund ska upp under två veckors tid... ).

Hur fick du ditt jobb? Tips för att söka ett jobb man inte riktigt är kvalificerad för?

Jag såg att Micael Bindefeld AB sökte en praktikant på deras instagram så då skickade jag in mitt CV och personliga brev. Därefter blev jag inkallad på intervju och fick praktiken. För att få ett jobb man inte vet om man är kvalificerad för måste man först och främst gå in med en inställning att man tror på sig själv. Mamma har alltid sagt till mig att man ska sikta högt men också chansa, för chansar man inte, så vinner man dessvärre heller inte...

Sen jag som är lite yngre passade ju på att göra en praktik för att få en inblick in i branschen. De flesta företag vill alltid ha praktikanter och söker dem inte, testa sök ändå! Min praktikperiod gav mig möjlighet att se och lära samt visa vad jag gick för och det gick ju bra, nu är jag ju anställd.

Kan du inte visa lite mer utav din lägenhet?

Sakta men säkert kommer det inlägg! Håll utkik!

Foto från förra årets NK-gala, då hade jag bara jobbat någon vecka så allt var fortfarande helt nytt för mig.... Tänk att i år får jag vara med och jobba med galan från start, vart så otroligt kul och lärorikt!

Hej! Hade så gärna velat höra om Paris! Lägenheten du hyrde, hur fick du tag på den? Hur trivdes du? Var skolan Accord bra? Träffade du några kompisar genom skolan eller blev det på annat sätt? Din blogg är grym, puss!

Hej!

Lägenheten hittade jag genom några familjekompisarna kompisar. Mamma hade länge pratat så gott om Paris eftersom hon själv bodde där som ung. Sen hörde vi av en slump att en lägenhet var ledig där under kommande vår så det var till stora delar därför jag blev sugen på att faktiskt flytta dit. Jag menar - när man hade ett boende relativt billigt och serverat en vår utomlands i världens härligaste stad, då var det svårt att tacka nej. Boende kan annars vara lite meckigt att lösa på distans och inte prata om dyrt.

Jag trivdes bra på skolan, dock måste jag säga att det var en stor utmaning för mig. Skolan, "Accord" som jag gick på, fokuserade bara på att tala så varje dag utmanades man inför gruppen att tala franska. Lärorikt tänker ni, men ni själva kanske kommer ihåg att man inte räckte upp handen varje franska/spanska/tyska lektion? Och hur nervös man var inför ens tal? Varför det också blev en stor utmaning för mig var på grund av min scenskräck. Jag är inte blyg med nya människor eller i mindre sällskap men jag hatar att prestera på begäran inför folk eller liksom på ett onaturligt sätt.

Jag kommer ihåg - det var en morgon när jag kom sent in till klassrummet och det första läraren säger till mig "Nu ska Gertrude berätta för oss hur man lär känna parisienner på bästa sätt, så varsågod". Jag var lite no clue, hade pluggat franska 2 månader och sen skulle jag improvisera ett tal på franska. Jag gick upp darrandes och prata, men det är ju bra att utmana sig själv, för det gick bra och jag körde på. En sak var säker i alla fall, man lärde sig att tala och främst våga tala vilket jag har bäst användning av nu idag, jag har inte behovet av akademisk franska. Är man det, ska man inte välja Accord utan t.ex. Sorbonne. Dock är jag så jädra stolt och glad över mig själv att jag gick på den skolan, ångrar inte detta i efterhand eftersom jag lärde mig att våga tala och uttrycka mig på en helt ny nivå!

I detta blogginlägg kan ni läsa mer om mina studier i Paris.

Foto utanför lägenheten, när jag skulle flytta hem... // Min vistelse i Paris resulterade en del kir drickande och häng på Café de Flore. SAKNAR detta så mycket, ni anar inte...

Vad gör att du kan ta ledigt på det sättet du gjort med festivalerna du varit på osv? Btw, du är fett härlig!

När jag har vart iväg på festivaler etc. så har jag antingen åkt efter jobbet på fredagen eller så har jag i god tid tagit ledigt. Nu när jag var ledig under Way Out West så skickade jag förfrågan om ledighet redan i april, så ja, ni fattar, jag var ute i god tid.

När man vet att man är ledig inför en helg så måste man då givetvis planera in sitt arbete och jobb så inget jobb kommer mellan stolarna. Vi är två assistenter på PR-avdelningen som samarbetar och trots att vi har fördelade arbetsuppgifter så kan vi varandras. Är hon iväg så hjälper jag henne (som hon var min första vecka efter semestern) och är jag iväg hjälper hon mig (som nu under WOW). Detta är jag väldigt tacksam för som ni säkert förstår, att vi är sådant bra team!

Dock är jag alltid redo att hoppa in i jobbet på distans, jag har alltid med min jobbtelefon och är alltid tillgänglig på mail, jag läser min mail lika mycket som jag skrollar på Instagram ;-). och det tycker jag är väldigt viktigt att man kan. Bara för man har semester eller är ledig betyder det inte att man inte kan svara på ett jobbrelaterat mail eller sms, det är på toook för principfast.

TACK vad gulligt sagt <3.

Vad är dina framtida planer och vad vill du göra/ ha gjort inom de 10 kommande åren?

Son sagt har jag ingen aning om vad jag gör i framtiden. Jag känner att mitt liv är så otroligt oförutsägbart och spontant så kommer fortsätta leva så. Men som tidigare sagt ovan så vill jag starta egen, jag ser mig själv som entreprenör, precis som båda mina föräldrar är!

Hur gammal är du?

Jag är född 1995 dvs, 22 år gammal

Är du ledare på Aelosön/GKSS?

Jag är ledare på Aeolusön sedan 5 somrar tillbaka men jag hade tyvärr bara möjlighet att hoppa in några dagar och jobba denna sommar. Jag har även tidigare somrar jobbat i Långedrags hamn med dagsläger för småkids, supermysigt!

Bild från ledarna från årets läger jag jobbade på, bästa mest energifyllda människor hittar ni på denna ö!

Vart pluggade du?

Jag har endast studerat på gymnasiet, Samhällsvetenskap och därefter engelska i London och franska i Paris.

Vilket gymnasium gick du på och hur mycket meritpoäng gick du ut med i nian?

Jag gick på Samskolan och hade full merit.

Vad tyckte du om Samskolan? Skulle du rekommendera skolan till andra?

Jag gillade Samskolan jättemycket. Jag gick där från 4:an (då på "lilla Samskolan") till gymnasiets slut. På skolan var det så otroligt drivna, målmedvetna och motiverade elever/klasskompisar så detta speglade av sig på mig. På något sätt skapade det en press att leverera men samtidigt var det pressen som drev mig och mina studier framåt. Det jag gillade med skolan också var allt runt om, alla traditioner (folkdans bland annat) samt sammanhållningen vi hade.

Skulle jag valt skola idag hade jag fortfarande valt Samskolan, jag har dock hört att intagningspoängen höjts något enormt? Jag vet att jag sa precis efter studenten att jag inte skulle valt Samskolan men det var för jag var så otroligt skoltrött och trött på all press, men skolan gav mig så otroligt mycket, speciellt vänner och motivation till att uppnå mina betyg jag senare fick så nu i slutändan klappar jag mig själv bara på axeln för att slit.

Studenten <3 // Samskolan som jag gick från årskurs 4 fram tills min gymnasietid...

Likes

Comments

Nytt i garderoben - Blazer och kostymskor från Twist & Tango

Jag är alltid lika stolt när jag får visa upp och bära plagg från mammas klädföretag Twist & Tango. Jag tror inte många av er vet om att det är mamma tillsammans med hennes kompanjon Marcus som startade företaget och äger företaget. Jag har ju typ aldrig nämnt det här.

Twist & Tango är nämligen ett företag som har hängt med mig sedan jag föddes och har alltid betytt så mycket för mig. Året 1995 var inte bara då jag föddes utan även då Twist & Tango föddes. Tänk att få bära ens mammas kläder, det gör mig så otroligt stolt över henne men också såklart inte glömma Marcus OCH alla grymma anställda!

Företaget har utvecklats något enormt och tar hela tiden nya steg framåt, det blir ju bara bättre och bättre! Det är så kul att se folk bära kläderna på stan eller i sociala medier, för märket är något som ligger mig varmt och hjärtat <3. I framtiden vill jag bli som mamma, vara entreprenör och starta eget!

Likes

Comments

Contains affiliate links

- Foto: Lisa Höök // Inlägget innehåller reklamlänkar -

I fredags bjöd den här donnan, @joannafingal in till brunch tillsammans med Rayban. Jag kommer ihåg mina första Rayban, det var ett par klassiska Aviator som jag snodde av pappa och som jag lyckligtvis senare fick ta över... Sedan dess har olika modeller följt med mig genom åren, älskar Raybans solglasögon. Min favoritmodell är och kommer dock alltid vara Aviator!

Brunchen ägde rum på Orangeriet beläget på Tredje Långgatan. Så mysig utegård var det!

Vi välkomnades av Bloody Marys, festivalen började ju trots allt på torsdagen... Så man hade vart ute en sväng kvällen innan.

Det var så otroligt fint uppdukat och på varje plats låg en liten present, varsitt par solglasögon från Rayban.

Det var inte vilka glajjor som helst utan från deras nya serie "Blaze" som görs i olika modeller. Detta blev dock min favvo eftersom det är denna modell som passar min ansiktsform allra bäst. Här tillsammans med min @elinskoglund <3. Love love!

Awa rockade dock en annan modell, fast i samma färg i glaset. De gjordes nämligen i olika färger också. Så jädra snyggt tillsammans i hennes rosa tröja!

Mina Nouw tjejer <3. Vi håller alltid ihop under events, är så glad att jag har dem, för fasen vad roligt vi alltid har!

Solglasögonen var väldigt "selfie-vänliga" (haha) så det blev en del sådana tagna. Skönt att alla gäster var bloggerskor/instagrammare för ibland undrar man ju. Hehe.

Det serverades världens godaste pizza, bland annat denna med getost, pinjenötter och honung. Ge. mig. nu.

Snygga systarna! @joannafingal och @Tildabjarsmyr, båda bloggar också här på Nouw!

@alicestenlof och jag rockar båda kläder ifrån Nelly! Jag har precis börjat jobba med dem vilket jag tycker är superroligt, en samarbetspartner som erbjuder snygga, stilrena och trendiga kläder för urbra priser! Framför allt Nelly Trend som har så mycket snyggt!

Alice urgulliga set hittar ni med topp HÄR och byxorna HÄR.

Min tröja/klänning hittar ni HÄR (har letat i evigheter efter en längre collegetröja att kunna ha som klänning), under denna hade jag en kjol i lack som ni hittar HÄR (eftersom tröjan var ganska kort, man vill ju inte riskera...).

Och just det, mina älskade Vans hittar ni HÄR (som gör hela outfiten, alla borde äga sådana)!

Presenterna tog dock inte slut här, dessa glasögon (utan styrka då givetvis) fick vi också med oss hem. Hade jag haft glasögon hade jag lätt haft dessa!

Avslutar med ytterligare en bild på mig och Alice!

TACK Joanna och Rayban för denna fantastiska brunch, det var en av helgens absoluta höjdpunkter skulle jag säga!

Likes

Comments

Contains affiliate links

- Foto: Malin Göransson -

Blazer här // byxor från Mango // sandaler från Flattered // smycken från Sophie By Sophie

Måndag gänget! Solen lyser i Stockholm, det hurrar vi för. Dock gör min hals ont, jätteont... hatar att jag har så känsliga stämband. Detta blir en väldigt lugn vecka, ska göra massa to do:s innan hösten drar igång. Dessutom är många av vännerna kvar i Göteborg så passar på att göra det nu.

Nu ska jag sticka iväg till jobbet men ville bara kika in och visa outfitbilder jag tog med Malin förra veckan, även hon är ju världsbäst. Så glad att vi fotar tillsammans! Vi ska dessutom bli bättre på det i höst, mötas upp oftare och fota lite spontana bilder. Kram!

Likes

Comments

- Foto: Fabian Wester -

Fredagens dagsfest på Push - Chimi x Joel Ighe

Hola godingar! Hoppas ni haft en bra helg! Några av er som också var på Way Out West i helgen och hade livets helg? Jag träffade ju några läsare vilket jag tycker är så kul, alltså att få ett ansikte på vilka ni är som kikar in här.

Vilket fall. Nu är jag hemma igen i Stockholm, vi tog tåget hem i förmiddags så var i Stockholm redan vid 2-tiden, sedan dess har det vart soffan hela dagen/kvällen.

Den här helgen alltså. Jag känner mig ganska tom nu såhär efter intensiva dagar men WOW-helgen är nog den allra bästa helgen på året. Dessutom är den i min älskade hemstad <3.

Bjussar på några bilder från fredagens dagsfest på Push som Chimi höll i. De har inlett ett samarbete med Joel Ighe där de kommer släppa en ny modell. Jag och @Josefineeriksson håller i hans ansikte (hur sjukt konstigt lät inte det haha?) på första bilderna, där ser ni även solglasögonen. För övrigt, hur grymma foton? Bästa Fabian var där och fotade, han är otrolig med kameran alltså.

Vi hörs i veckan med massa mer updates för nu ska jag sova. Vart pinsamt dålig att uppdatera här i helgen ju... Love <3!

Likes

Comments

- Inlägget innehåller reklam -

I tisdags hade jag en tid bokad hos Daisy Grace:s Beauty Bar på Sveavägen. Jag var där för att fixa gellack på mina tånaglar, bästa investeringen under sommaren. Som ni vet har jag ett samarbete med Bookatreat så jag gjorde givetvis min bokning genom den appen.

Jag slog mig ner i massagestolen och blev omhändertagen av deras trevliga personal. De började med att fila fötterna och mjuka upp dem, något de inte gjort för mig tidigare när jag fixat fötterna, ett plus!

Därefter valde jag färg, det blev den röda färgen till vänster. Alltid ett säkert kort till tårna.

Och så var det klart! Jag har otroliga komplex för mina fötter/tår så kommer tyvärr inte visa dem haha men nu känner jag mig i alla fall mycket mer bekväm. Speciellt nu under de varma tiderna och man ofta går barfota i klackar och sandaler. Tack för detta!

Likes

Comments

Jag och Henrietta on our way to Göteeeeborg <3.

Nu har jag precis kommit fram till hotellet här i Göteborg. Jag åkte tåg tillsammans med Henrietta som också ska ner till Way Out West, den lille rackarn! Johan, hennes pojkvän sa till oss att det var som Se & Hör när vi satt och tjöta i framsätet, haha men vi hade så mycket att prata om, men ja, grannarna gav oss en del blickar. Sen satt det ju också såååklart en snygg kille precis bakom mig som typ himlade med ögonen. Äsch. nu ska jag krypa ner i sängen med lille Elin och sova. Längtar tills hotellfrullen imorgon bitti. Hihi. Kram!

Likes

Comments