Veckoslutet gick igen så himla fort, fast jag hade en extra dag ledig. Fredags kvällen kände jag mig ganska nedstämd och det slutade med tårar och ångest.. Lördagen fortsatte i samma mönster men mot kvällen började jag må bättre.

Vi hade planerat att fara ut och äta tillsammans med Daniel efter att vi varit ut och åka lite, men eftersom vi stannade hos Mikke och Cecca i 2 timmar så hann vi inte någonstans. Nå kanske vi får ha datenight nästa veckoslut.😊


Har även en känsla av att jag kommer bli sjuk då huvudet är tungt och har så himla ont i halsen...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Första veckan av praktiken har gått och jag har lärt mig mycket och även fått uppfriska mitt minne på saker jag nästan glömt bort.

Fick redan igår feedback av både min handledare och sjukskötaren att jag är duktig på det jag gör, kan jobba bra fast det är stressigt och jag frågar om jag är osäker. Sedan fick jag höra att det också märks att jag jobbat på avdelning tidigare, så det kändes verkligen bra och gav mig igen mera energi att fortsätta satsa!

Överlag är jag nöjd över första veckan, nu är det fem kvar.

Idag hade jag ledigt från praktiken då jag hade efterkontroll från min senaste operation. Fick godkända papper och för tillfället behövs det inte flera operationer (om jag inte nödvändigtvis vill). Så nu kan man fokusera på framtiden.

Likes

Comments

Igen har det gått så himla länge sen jag senast bloggade. Har hunnit komma hem från Jakobstad och njuta av den sista lediga tiden och idag kickade praktiken igång. Känns roligt att få lite nya utmaningar igen och lära sig massor av nytt. Fick höra att vi slipper med en och en och följa med en operation från förberedande till uppvaket, så jag hoppas jag får någon intressant operation 😉

Men kanske jag skall igen göra min klassiska senaste tiden i bilder, har inte så hemskt mycket annat att skriva om.

Fick en jourtid till tandläkaren på torsdag, eftersom jag lyckades tappa en del av min tand på resan upp till Jakobstad, inte så skönt... Igår stannade jag vid min favoritplats i Tolkis och njöt av vädret.

Stormigt som tusan var det på veckoslutet, aldrig varit med om sådant förut.

Bonden Paavo. Njöt av sommaren hos mina föräldrar på fredagen.

Förbered på 6 lärorika veckor.

Likes

Comments

Passar på att blogga medan vi kommer ner från Jakobstad. Vi startade 11:30 och nu körde vi just förbi Hämeenlinna.

Vi har lyssnat på P3s poddar hela vägen ner, de är så himla intressanta. Vi lyssnade på bl.a Kumlafallet och jag kände bara att om jag någon gång får barn så vill jag att de skall kunna berätta åt mig om de upplever mobbning och att de aldrig ställer sig framför ett tåg för att ta livet av sig....
Men nog om detta sidospår.
Skulle dela med mig av bilder från Jakobstad.

Vi stannade på Roadhouse i Härmä och käkade god mat.

Lite bilder på lägenheten, som var otroligt snygg! 75m2 stor och typ nyrenoverad. Märktes dock att det var en ung kille som inrett (glasdörr till wc, glasvägg och dörr till sovrummet, no privacy) 😂

Var ut och gå båda kvällarna runt Jakobstad. Länkarna blev lite över 2,5km på 30 min.

Satt på skolbänken och en till bild från våran länk som jag och Daniel gick.

Mat från Friends & burgers, så jäääävla god mat, sen fick 10/10 burgare av oss. Helt klart värt pengarna.

Nu efter just 1100km är vi snart hemma!

Likes

Comments

Jag har någon gång funderat på introvert och extrovert personlighet. Har läst vidare och konstaterat att jag är mera introvert än extrovert. Hittade en lista med punkter som jag tänkte dela med mig, som beskriver mig:

Du trivs i ditt eget sällskap
Jag trivs bra i mitt eget sällskap, mesta delen av tiden vill jag vara ensam om jag inte är på jobb. Gillar förstås att träffa vänner men orkar inte umgås så länge och är ofta trött efter att jag hängt med någon länge. (Från familj och pojkvän behöver jag inte mera så mycket ensamtid.) I början av mitt och Daniels förhållande så behövde jag mera ensamtid och tid att fundera om förhållande verkligen var min "grej". Jag kommer troligtvis aldrig bli en sån som klarar av att hänga med vänner 24/7 och göra något. Mina stunder då jag får vara för mig själv är guld värt.

Du är effektiv och sällan uttråkad
Jag är ganska effektiv, iallafall på jobbfronten. Är även hemskt sällan uttråkad.

​​Du är en duktig lyssnare
Kan väl stämma eftersom många (även såna jag inte känner så bra) öppnar upp sig och berättar hela sin livshistoria och sina problem till mig.


Du svarar inte i telefon
Har en liten telefonskräck och hatar att prata i telefon. Vill alltid kunna förebereda mig mentalt för att ta ett samtal, så om telefonen ringer får jag alltid lite minipanik.

Du blir lättad då dina planer för kvällen ställs in
Hemskt men sant, ibland drar jag en lättnadens suck då planerna ställs in.

Du blir lätt distraherad
Om jag är tvungen att koncentrera mig på något, ex. laga skoluppgifter så klarar jag inte mera av att höra på t.ex. musik samtidigt. Min hjärna slutar fungera. Detta kan också ha lite att göra med att jag har ett släng av adhd.

Du har länge känt att någonting är fel på dig
Som yngre tog jag mera stress över detta, men nuförtiden är jag mer okej med att jag är en person som behöver mitt eget space. Man försöker jobba på att bli mer social och framåt – utan att göra några större framsteg. Man försöker göra precis som sina vänner och klasskompisar för att förhoppningsvis tillslut bli som dem. Men någonting är fel. Tur blir man äldre och förstår mera hur man fungerar och vad man behöver för att må bra.

Oväntade besök är skräckscenario
Kanske inte direkt skräckscenario, men jag gillar att veta ens lite i förtid om någon är påväg hem till oss.


(Hittade en del av listan här )

Likes

Comments

Igår var vi på dagskryssning till Tallinn. Vi åkte iväg från Skatudden och vi hade tur med vädret att det var soligt och varmt (senare klagade vi dock på att vi alltid lyckas pricka in jävligt varma dagar då vi är någonstans😂).
Det blåste som tusan då vi lämnade hamnen så vi spenderade mesta av tiden inomhus.

I Tallinn gick vi omkring i gamla stan och kollade. Tror vi gick allt som allt 13000 steg igår, det kändes nog i benen. Vi konstaterade också att vi blivit såna pensionärer, på hemvägen tog vi en hytt och tog det lugnt hela vägen hem. Via taxfreen och handla lite före båten kom iland och sedan gick vi till bilen raka vägen. Vi åkte via verkkokauppa var jag köpte en iPhone 7plus som jag idag var och byta till en vanlig 7 då plusen blev lite för stor.😅

De har så mycket fina blombuketter, och så himla billiga att man hade lust att köpa hur mycket som helst. Känns bara inte så lönsamt att släpa med sig en bukett hem...

Likes

Comments

Idag är det redan första augusti. Min semester började nyss och det känns som att den just tar slut.😅

På veckoslutet var vi till Liljendal på Burnout en stund tills alla åkte vidare och vi i vårt 'gäng' kom tillbaka till Borgå. Jag hann även söndra min telefon på dagen hos mina föräldrar..
Annars var veckoslutet ganska lugnt. Igår bestämde vi oss för att åka och storhandla mat till Jumbo. Vi fick även min lillebror medlurad så pojkarna skulle via biltema och motonet före vi slapp och handlade.

Idag åkte jag till Ikea och handlade lite nytt till köket, gardiner, en matta samt bord ute till balkongen.
Nu tar vi det bara lugnt och kollar på Sons of Anarchy.

Imorgon händer ingenting extra och på torsdag åker vi till Tallinn.

Vi har dessutom lyckats äta någorlunda nyttigt och jag har inte haft stress med min mage så lite positivt har det också varit. Livet känns mycket bättre när kroppen mår bra.

Likes

Comments

Idag på kvällen började äntligen min en veckas semester. Tänker försöka njuta av den🤗

Vi har inte så mycket inplanerat, annat än ett besök på Sealife. Vi har båda varit där då vi var små så vi tänkte att varför inte åka dit igen.😋

Har haft lite mindre ångest nu också, känns så skönt att det finns någon att prata med då man mår dåligt. Är fortfarande också mycket trött och skall nästa vecka ta och ringa till läkaren för att få remiss till blodprov för att se att alla värden är bra.
Har även börjat få mycket problem med min IBS igen efter att den har varit lugn i cirka 8 månader (den slutade som i väggen då vi flyttade och nu började det igen bråka från ingenstans en dag..). Det ger mig en så otrolig stress. Så tror jag skall med detsamma tala om det.

Nu är ögonlocken så himla tunga så ska börja sova. 😴

Bilden är från i onsdags då vi på kvällen åkte till Sköldvik och gick längs med en naturstig. Så himla skönt att vara ute i friska luften.

Likes

Comments

Ångesten. Kom idag som ett jävla moln från ingenstans.
Vi hade planerat att åka till Ikea, och då det sen gällde att laga sig klar och åka iväg så får jag ångest och vill inte mer...
Så går det nuförtiden för allt som vi planerar.. Från ingenstans kommer den där ångesten och jag har inte lust att göra någonting mera. Tur har vi inte bokat den där Sverige resan för nästa vecka då jag antagligen skulle få ångest och inte vilja åka och förstöra hela resan. Fattar inte vad det är för fel på mig...

Jag trivs för tillfället mest bara hemma och är trött och sur hela tiden.. Somnade i misstag igår kl 19, vaknade kl 22, duschade och somnade sedan igen för att stiga upp kl 6 idag för att åka på jobb. Lixom fattar inte.

Vart fan har den lilla energin jag haft försvunnit? Har inte ens lust att träna mer då jag är trött, trött och mera trött och bara vill sova... Är så rädd att allt ska börja gå lika dåligt som förra hösten då jag var deprimerad och hade panik och ångest attacker var och varannan dag tills jag var tvungen att ta ett par månaders paus från jobbet för att klara av att leva...

Likes

Comments

Tiden går igen så snabbt, har bara jobbat, och nu på veckosluts dagarna har vi varit och målat, till Tirmo blues på fredagen och igår hängde vi ett par timmar med Alexandra och Niki.

Vi har ätit gott. Mellan målandet har jag varit tvungen att lite mysa med Daniel😍

På fredagen var jag så himla trött och fick tupplurssällskap av Findus 😂
Vi har också hunnit fira mammas födelsedag på fredagen.

Påväg till Tirmo Blues. Tog endast en dålig bild på Santa cruz för att föreviga att vi varit där 😂😂

Det är så himla råddigt att måla och man hade målfärg överallt efter igår. Idag skall vi fortsätta måla det sista och hoppas på att vi får det mesta klart. Känns som att den grejen räcker nu tills vi får ett eget hus som måste målas 🙈

Likes

Comments