Häst

Hallå alla!

Tänkte nu sätta mig och skriva ett inlägg om Globus Winnetou. Fick några frågor om det i enn facebook-grupp så tänkte skriva ett mer utörligt inlägg om det samt min upplevelse av det. Det är ett cross-under träns. Införskaffade mig ett sådant nu innan jul och jag är väldigt nöjd!

"Ett funktionellt bettlöst träns av cross-under modell, tillverkat i Indien av vegetabiliskt garvat buffelläder. Tvådelat nackstycke. Beslag i rostfritt stål"

Så beskrivs tränset av Globus.

Så, nu till min upplevelse av tränset.

Känslan när man håller det i handen är att det är väldigt lätt, men även känns lite plastigt. Man får det man betalar för liksom. Att det är lätt är ju dock ingen nackdel.

För mig och Bogge fungerar den här lösningen väldigt bra. Han är nästan mer lättstyrd med detta än med bett. Det kräver dock lite mer av mig som ryttare eftersom jag måste rida mer med skänklarna när jag ska styra, vilket jag inte är van vid. Tidigare har Bogge bara tagit det som "plattan i mattan" så fort han känt något i sidan, även om det bara är EN fot. Då har det blivit att jag istället lärt mig att styra genom tyglarna. Förmodligen något som sitter i hos Bogge efter alla år på banan.

De andra bettlösa alternativen vi testat har inte varit lika effektiva och jag har känt att jag tappat kontrollen över Bogge, och den känslan vill man inte känna.

Jag tycker dessutom att han fått ett helt annat tempo i traven. Han är lugnare och lättare att kontrollera. Ibland tycker jag till och med att han blir lite seg, vilket känns som ett gott tecken ändå med tanke på hur speedad han varit förut.

Tycker även att det håller sig bra på plats. Hört många som haft problem med att hästen får sidostycket i ögat när de försöker styra, och det har jag aldrig haft problem med.

Tycker helt klart att detta är ett prisvärt, helt okej träns som funkar i vardagen alla gånger. Ångrar absolut inte köpet!

Likes

Comments

Hamster

Hej alla!

Tänkte börja med en liten serie där det varje månad kommer upp ett förslag på bur-tema kopplat till den månaden. Här är då det första inlägget!

Januari, det har precis varit jul och nyår. Nu kan det behövas lite lugnare färger. Därför blir denna månadens tema natur.

Här är några förslag på inredning:

Likes

Comments

Vardag

Hej alla!

Nyårslöften. Egentligen hatar jag sådana, tycker det är så töntigt att man ska göra en förändring bara för att det är nytt år. Om man ska bryta ett dåligt mönster så ska man göra det för att man själv vill det, inte enbart för att det är ett nytt år. Det kommer aldrig att hålla då.

Men jag kommer ändå att ge mig själv ett nyårslöfte. Något som jag länge funderat över och som jag verkligen vill göra. Det handlar inte om några stora livsförändringar, utan det handlar om bloggen. Har funderat mycket över vad som skulle göra bloggandet roligt igen, då jag saknar att sitta och fixa inlägg men inte har något riktigt driv till det.

Så kom jag tillslut på det.

MER DJUR!

Mina djur är mitt liv, så det är klart att det är det jag ska blogga om. Jag menar att jag skulle blogga om smink skulle vara som att en jättekänd beauty-blogg skulle blogga om bilar. Helt fel med andra ord.

Så det blir mitt nyårslöfte. Mer djur på bloggen!

Likes

Comments