Jag har aldrig riktigt stortrivts hemma på landet. Inget att göra, skog överallt, allmänt stendött helt enkelt.

Men så finns det några få saker som man saknar. Att kunna gå ut på gräsmattan och bara trycka i sig en massa bär tillexempel.

Blir en blixtvisit här för imorgon börjar skolan. Har blandade känslor. Det ska bli skönt att komma in i rutiner igen men samtidigt så är ju inte sista året på natur känt för att vara lätt...;) Jaja, får ta det som det kommer.

Nu ska lillebror firas som fyller 13!🎉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För två år sedan flyttade jag hemifrån. Jag var då 15 år och flyttade in hos min pappas kusin i hennes källare. Efter en rad "källarspindelincidenter" var jag tvungen att flytta....Då fick jag en jättebra lägenhet i ett herrgårdsliknande hus i centrala Karlstad. Även om den bara var på 16 kvm så var jag lyrisk. Då trodde jag inte att det kunde bli bättre, men det kunde det visst.

Nu har jag flyttat in i min nya lägenhet. Denna ligger i samma centralt belägna herrgårdsliknande hus, men en trappa högre upp. Den är lite mer än dubbelt så stor och på två etage! Jag har även två ingångar (en av dem är en gammal tjänstefolksingång ;D ) Den var redan möblerad och har alla bekvämligheter man kan tänkas behöva.

Ska se till att njuta till max av detta år nu. För när man flyttar till Stockholm så lär det inte bli något som över huvud taget går att jämföra med denna lägenhet, men det tar jag då :)

Likes

Comments

Vilken sommar det har varit! 7 veckor har spenderats i Stockholm på Karolinska Instituts sommarforskar skola i Biomedicin. Jag har forskar på koffein och hur vida det kan ha en skyddande effekt på celldödsförloppet då hjärnan utsätts för syre och näringsbrist. Det har varit extremt mycket att göra men det har samtidigt varit oerhört lärorikt, intressant och genomroligt.

Förutom att jag nu känner mig mer förberedd inför sista året på gymnasiet så har jag fått lära känna så många nya intressanta människor och fått många nya vänner!

Vårt arbete i labbet resulterade i en vetenskaplig artikel samt en 20 min lång presentation. Allt detta på Engelska, något jag var lite orolig för i början. Men man kom i de tekniska termerna väldigt snabbt och nu kan jag knappt berätta om vad jag har gjort på något annat språk än engelska ;)

Även om sommaren varit helt otrolig så var det skönt att komma hem. Som ni vet så bodde vi inte speciellt glammigt. 8 kvm med delat kök, dusch och toalett....Nu har jag även flyttat in i min nya lägenhet i vilken jag stortrivs. Kan lägga upp bilder imorgon :) Men det har en spiraltrappa! ;D

Nu blir det att äta lite bär och kolla på någon serie, Grey´s Anathomy kanske?

Likes

Comments

Så kom det äntligen en riktigt stekdag och eftersom att alla lektioner av olika anledningar var inställda så åkte jag och Johan ut till Bergviksudden och solade och badade. Eller ja, jag doppade mig i alla fall och satan vad kallt det var. Det var hursomhelst väldigt skönt och nu så har jag tillslut skrivit klart min samhällsuppsats. Behövde ladda upp med lite sol för att orka sätta mig och mölja.

Jag skulle skriva om hur Socialismen skulle lösa det jämställdhetsproblem som vi har i Sverige. Den sista meningen i min uppsats löd "Min slutsats är att det inte går att lösa det berörda problemet med denna politiska teori".... :D

Likes

Comments

Var väldigt skönt med helg alltså! Vi har haft så mycket att göra i skolan så det var välbehövligt med lite ledigt.

Åt lunch med en klasskompis, pasta carbonara fick det bli😍 För att sedan gå och kolla på den nya filmen om djungelboken, helt okej film men inget jag skulle se igen kanske...

Igår var det ju mors dag. Min mor blir dock, till min stora glädje, arg om man köper något till henne. Istället kom de till Karlstad och hälsade på mig och jag fick ett par nya skor till nya kostymen. Väldigt nöjd med dem!

Inte alla söner som presenter av sin mamma på mors dag, känner mig lyckligt lottad😜

Märke på skorna: Dahlin

Likes

Comments

Idag köpte jag tillslut en ny kostym och det var välbehövligt! Innan hade jag bara avslutningskostymen från 9:an och det var ju alldeles lös, för långa byxor och genomful.

Letat runt ett tag men mitt problem är att den minsta storleken är alldeles för stor. Men tillslut så hittade jag en på VOLT. Inte så farligt dyrt heller. Kostym + fluga + näsduk blev 3500kr. Helt okej och jag kände att det fick duga så länge. Får slå på stort inför studenten nästa år istället. 😉

Märke: These Glory Days

Likes

Comments

I och med att jag blev antagen till KI:s sommarforskarskola har man bestämt sig för att man ska göra ett reportage om detta i kommande magasin för alla Thoren Business Shool i Sverige. Till detta behövde man då en porträttbild på mig. Är inte så van att agera modell och speciellt inte offentligt, haha. Bilden skulle tas utomhus, mitt på Drottninggatan i Karlstad där det är som mest folk....

Tillslut var det väl en bild som var helt ok, så den fick det bli. XD

Likes

Comments

Börjar dagen med att komma till skolan kl10 för att fixa med studentmössorna inför nästa år. Killen från ABC-gruppen är inte där för att han har råkat glömma bort...Kändes väldigt oproffesionellt med tanke på att det är hans jobb?!

Då var det bara att vänta på att klockan skulle bli 13 så att jag kunde gå till tandläkaren och ta en panoramabild på mina tänder. Jag har nämligen inte fått min 12-årstand ännu✌🏻️Så de börjar väl att bli lite fundersamma...Det var dock inte idag utan imorgon som jag skulle göra det får jag reda på när jag kommer dit🙈

Som om det inte vore nog så får jag när jag kommer tillbaks till skolan reda på att vi inte behöver vara där? Det är eget arbete som gäller. Värd dag detta😂

Hann dock att hjälpa min hyresvärd lite i trädgården så nu är den top notch och inte en enda maskros på hela gräsmattan😝 För som han uttryckte det; "Det passar bara på bondvischan"😄 Håller med!

Likes

Comments

Som ni vet så blev jag som 1 av 20 i Sverige antagen till årets Sommarforskarskola på Karolinska Institutet i Stockholm. Det börjar närma sig...nu är det mindre än en månad kvar och jag är supertaggad!

Vi har fått lite info om sommaren ser ut och jag tror att det kommer bli min roligaste sommar!

Vi kommer att bo i studentkorridor på Södermalm. Rummet är bara 8 kvm vilket är det enda som är negativt. Min nuvarande lägenhet är liksom 16kvm och den är verkligen pytteliten men jag får väl stå ut. Jag kommer att flytta in 16 juni och ut 7 augusti så det blir ungefär 7 veckor. Under den tiden kommer vi forska (ännu inte fått mitt projekt tilldelat), lära känna Stockholm, gå på föreläsningar och knyta nya kontakter. Det kommer att bli så kul och intressant.

Ni tycker säkert att jag är helt knäpp som väljer att tillbringa sommarlovet i ett labb men det är så värt det. Jag kommer förutom att lära mig massor även göra mitt gymnasiearbete så att det är klart när jag börjar 3:an och det här är ju även meriterande för framtida läkarstudier.

Dock så kommer jag ju förlora mycket pengar på det. Jag hade ju jobb på Willys hela sommaren (typ 20 000 kronor). Nu får jag gratis boende och 3000 kronor till mat. Viss skillnad men det är sånt man får ta.


​Här ser ni mitt glamourösa boende.... ;D 

Likes

Comments

​Efter cirka 1,5 år på Spotlife har jag nu bestämt mig för att flytta min blogg hit! Anledningen är att jag ofta upplevde krångel på Spotlife och att det gick väldigt långsamt vilket gjorde det svårt att jobba i. Men nu är jag i alla fall här :D

Designen är inte färdig ännu så nu får ursäkta att det ser lite halvdant ut men det är på g  :)

Likes

Comments