View tracker
View tracker

Vardag

Idag vaknade vi lite väl sent för att äta frukost så det blev brunch istället. Eftersom vi är ganska många i familjen som skulle äta så blir det att man gör lite gott och blandat så att alla har något som man gillar. För mig betyder det väldigt mycket att man tar sig tiden och äter tillsammans. För under vardagarna så har alla fullt upp med sina saker, så man finner inte tid att träffas och bara ta det lugnt. Så helgens frukost är till för att samlas och prata om hur veckan varit samt lite annat snack.

Nu ska jag göra mig iordning för att åka in till stan köpa en present sedan ska jag jobba. Så min lördag bjuder inte på något speciellt utan det vanliga.

Likes

Comments

View tracker

Vardag

Det bästa jag vet är att lyssna på en podd och tvätta mina borstar. Just idag så lyssnar jag på Rättegångspodden - Styckmordet i Askersund. Denna podden är väldigt intressant att lyssna på då man får höra den "riktiga" rättegången, vilket skapar en helt annan känsla. Verkligen en podd jag rekommenderar.

Har ni några tips på bra poddar?

Likes

Comments

Vardag

... Är det som kommer att sätta spår om du får en bra dag eller inte. Vaknar du på ett dåligt humör så kommer hela din dag gå dåligt *det tror jag iallafall*. Jag försöker att varje dag,även om jag känner på mig när klockan ringer att det kommer vara en dålig dag, att starta dagen med en kvarts meditation. Jag brukar gå upp på mornarna och gå raka vägen till badrummet för att fixa det som skall göras där inne. Sedan fixar jag min plats för morgonens meditation.

Jag brukar ha en filt under en kudde som jag sitter på för att skapa värme och så att inte min svanskota gör ont när jag sitter på golvet. Sedan har jag även ha en filt över mig för att på så sätt behålla kroppsvärmen så mycket som möjligt, då det finns en chans att man kan frysa lite om man mediterar.

Efter att jag har fixar min plats och allt är bekvämt så sätter jag på mig hörlurarna och lyssnar på en valfri lugn meditations musik. Finns massa på youtube det är bara att söka på "meditation". Sedan försöker jag så gott det går att koppla bort alla andra tankar som finns i mitt huvud och bara lyssna på musiken. När kvarten är klar brukar jag ställa mig upp och sträcka på mig. Efter det är jag redo att handskas med dagen och allt den har att erbjuda. ​Bättre start på dagen tillsammans med en god frukost finns inte. 

Likes

Comments

Vardag

Nu när en ny kurs har börjat så måste man ta tag i sakerna direkt. Förra kursen lämnade jag allting till sista veckan innan tentar, vilket inte är så himla bra. Men någon som är lite bättre är att säsongen för granatäpplen är nu inne (!!). Om det är en frukt jag skulle kunna leva på så är det granatäpplen, ingen annan som tycker om det lika mycket som jag? Det är ett väldigt bra pluggsnacks om man som jag gillar att ha något att smaska på när man pluggar.

Nu ska jag fortsätta läsa så att jag iallafall är ett kapitel närmare slutet av denna bok.

Likes

Comments

View tracker

Tips, Mode

Nu när hösten sakta men säkert håller på att titta fram så är det kanske dags att se över sina höstkläder. Så jag tänkte dela med mig av mina favoriter inför hösten 2016. Jag kommer att dela in kläderna i två kategorier: Trender och Basics.


Trender:


Kappan: Här kan man välja själv vilken färg på kappan man vill ha, ute i affärerna finns det från kamel till pastellfärgade kappor. Vill man ge hösten lite sommarkänsla så kör man på t.ex. en pastellfärgad kappa, men vill man köra det säkra kortet så är den svarta eller kamel kappen the one.

Bomberjackan: Denna trenden tror jag inte att någon har missat. Liksom här så finns det hur mycket varianter på bomberjackor, bara sin fantasi sätter stopp.

Skinnbyxor: Ser framför mig en stickad tröja med en skjorta under tillsammans med ett par skinnbyxor och ett par svarta boots, hur snyggt som helst (!). Skinnbyxor är ett måste inför hösten och passar bra med nästan allt.

Leopard toppen: Att jag har med denna i min lista förvånar mig, för har aldrig gillar leopard print på kläder för det kan lätt bli helt fel. Men har under de senaste veckorna sätt så många olika toppar med leopard prints. Snyggaste sättet att matcha leopart toppen är med ett par svarta cigarett byxor.

Plisserad kjol: Denna trenden är min favorit. Här kan man både klä upp det med en snygg topp, sedan kan man klä ner den med en stickad tröja t.ex.


Basics:

Den vita t-shirten: Om du inte äger en vit t-shirt så rekommenderar jag strakt att du införskaffar dig en snarast. Mer behöver man inte säga utan den beskriver sig själv, funkar till allt och är ett måste i garderoben.

Den svarta t-shirten: Samma gäller för denna som för den vita. Inget kan gå fel när man har en svart t-shirt på sig. Svart på svart går alltid hem.

Stickad polotröja: För mig är det inte höst förens jag tar på mig min stickade polotröja, finns inte mysigare. Vill man klä upp den så kan man matcha den med en snygg kjol och ett fint smycke, men fungerar lika bra till ett par snygga jeans.

Randiga toppen: Om det finns ett print som alltid kommer vara kvar i moden så är det randigt. Därför är en randig topp något man måste ha, det är nästan som en investering. ​Tips: beroende på vilken kroppstyp man har så måste man hålla koll på vilket håll ränderna går.

Skinnjackan: Min favorit i basic delen. Hur hade mitt liv sett ut utan min kära skinnjacka? Ingen aning, det hade helt enkelt inte fungerat. Skinnjackan är det plagg som fungerar till allt och kan vara det lilla som gör en outfit till perfekt. " Ta av dig jackan" - "Nej, den är en del av min outfit"

Detta är bara några exempel, det finns flera saker som jag inte tagit upp i detta inlägg som är behövligt inför hösten. Men kom ihåg, klä dig hur du vill och vad som gör att du känner dig som dig själv!

Likes

Comments

Vardag

Är det bara jag som tycker att Söndagen är den veckodagen som är stressigast (?). När jag kollar i min kalender på saker som skulle varit klara till idag och ser att inte ens hälften är klara så sätter paniken igång. Försöker nu så gott jag kan göra klart allt det som jag tror att jag hinner. Längtar tills att jag får hem min riktiga almanacka eftersom min förra är spårlöst försvunnen och har sedan dess inte någon koll alls, känns det som.

Nu ska jag bara fixa det sista ute i stan för att sedan åka hem igen och ta tag i sakerna som kan/​skall fixas hemma. Måste även hitta de sista två böckerna till den nya kursen som jag precis har börjat, vilket är ganska svårt och hög "konkurrens" när man är ca 100 personer som letar efter samma böcker på samma plattform. Men som alltid, så löser allt sig i slutändan.

Hur har din söndag varit än så länge?

Likes

Comments

Skönhet

Hej Hej!

Efter första tentan, ville jag belöna mig själv med att köpa något jag velat ha länge. Högst upp på listan stod MASTER PALETTE by MARIO. Vilket är ett samarbete mellan Mario Dedivanovic, som är en makeup artist som speciellt sminkar kändisar så som Kim Kardashian, och Anastasia Beverly Hills. När jag såg att denna palette skulle släppas så kände jag att "ha" behov, så efter två veckors tenta pluggande så kändes det som en bra anledning till att köpa paletten.

Paletten innehåller 12 underbara ögonskuggor som har en pigmentering skickad från himmelen. Med dessa färger så ska man enligt Mario kunna skapa hans signatur sminkningar. Men en sak som jag inte gillade med den var priset . Själva paletten var inte alls dyr för att vara ett samarbete mellan två sminkgudar, men det var frakten som var dyr, nästan lika mycket som själva paletten. Hade det stannat på dessa två utgifter så hade det inte varit något speciellt eftersom jag ville ha paletten. Men drygt en vecka efter att jag fick paletten så ramlade det ner ett brev i brevlådan med inget mindre än tullavgift. Men om man inte tittar på priset så är paletten underbar och jag hade rekommenderat den då pigmenteringen och texturen av ögonskuggorna är något helt speciellt. Men ett tips är att vänta med att köpa den tills att den kommer till Sverige för att slippa en massa kostnader.

Likes

Comments

Skönhet

Har ni någonsin hört talas om märket " Morphe Brushes"? Jag har alltid sätt att MakeUp artister använder sig av detta märket, antingen med borstar eller smink. Jag såg på @feliciaaveklew Juli-favoriter på YouTube där hon pratade om just detta märket och blev då väldigt sugen att köpa deras ögonskuggspaletter. Jag var suger på att köpa deras 35O och deras 35W, eftersom det är deras mest sålda paletter.

När jag fick höra att dom kommer tillbaka i lager efter en månad blev jag så exalterad att jag inte riktigt kollade på vad jag beställde. När jag väl hade lagt beställningen så såg jag att det inte var 35O utan 35OM. Vilket är 35O fast med matta färger därav M;et. Vilket egentligen inte är ett problem, men man blir lite smått irriterad.

Priset för denna palett ligger på 250 till 300 kronor beroende på vilken sida man köper den från. För 35 ögonskuggor av den kvalitén och pigmenteringen som den har så är 300 kronor ett väldigt bra pris. Har ni testat Morphe tidigare? Vad tycker ni om det?

Likes

Comments

Nouw Magazine