Header

Tänkte köra med en +/- där jag tar upp både positivt och negativt med läget just nu hos mig.

- Pluggandet går inte bra för tillfället, tyvärr för mig själv för ingen annan bryr sig. När man går gymnasiet gäller det att ta eget ansvar kring arbete, det är verkligen inte som lågstadiet/högstadiet eller vad man nu säger - iaf, där lärare kom under rasten och frågar efter en sen inlämning jag inte lämnat in och där dem aldrig släpper en förens man gjort den. Just nu har jag två sena inlämningar på engelskan om 1950 talets böcker osv. (DRYGASTE) sen ett argumenterade tal om psykisk ohälsa och kriminologi redovisning om brott osv. Mitt problem är att jag inte finner något intressant kring detta skit(et) överhuvudtaget, måste skärpa mig. Finner jag något intressant kan jag skriva klart en uppgift på en timme och få högt betyg. Ugh. Man önska.

+ Jag har börjat sätta upp mål tillsammans med min vän Liljan där vi ska gå ut och köra intervaller/powerwalk osv några ggr i veckan vilket är super. Vi båda funderade på gym men samtidigt gillar båda naturen samt våren så vi springer hellre ute än inomhus stirrande mot en vägg. Vi tänkas smart, mhm miket bra. Sitter just nu och bölar över träningsvärken jag fått från i lördags eller när vi var senast och gick flera km.

- är att jag både missat världens viktigaste tid i Lund för att ta bort min tandställning, IDAG hade jag vart utan den och haft världens leende, aldrig stängt käften, tagit fina selfies blablabla.. men nej, jag vid namnet Genta prioriterar sömn före skönhet och bokar om tid. Tänkte hajt dem bokar någon vecka efter hahah nej gumman sätt dig ner, du ska ha den 1 månad till. Hoppa nu. Lop.

Känner att det negativa tog över det mesta och därmed säger jag - Ha det!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är blandad musik så ifall ni lyssnar så förvänta er inte endast lugna deppiga låtar, finns mer än så. Jag orkar inte göra flera spellistor heller med olika kategorier som t.ex. '' deppig musik '', '' fest'' osv. Behöver även tillägga att jag uppdaterar listan väldigt ofta!

- Lämna gärna en kommentar med tips på bra musik!

Likes

Comments

Istället för att spendera pengar på en godispåse på kanske minst 50 kr så köp frukt istället och gör som mig, en fruktsallad. Måste tillägga att all frukt gick åt 6 personer dvs. min familj med 2-3 skålar var + jävligt mättande. Nästa gång blir det färre frukt och fler färger. Får bli ananas, kiwi, banan osv.


Likes

Comments

Hej bästastestese ni. Ovanför ser ni två foton som jag tog imorse, inget planerat faktiskt haha. Såg kameran i hallen så tänkte leka lite med den och filma/fota men allt blev kasst så jag lämnade kameran några minuter och började därefter steka pyttipanna tillsammans med ägg och åt det som frukost. - Sen såg jag en burk med inlagda tomater från Abdos och använde den som ett stativ genom att sätta kameran på burken och började fota vid fönstret så som ni ser på bilderna. Ändå lyckat? Vem sa att jag behövde en fotograf när man kan sånt här alldeles själv på egen hand.

Likes

Comments

TMI TAG FRÅGOR | DEL 1 ( LÄR KÄNNA )

Fråga 1: Vad heter du? Jag heter endast Genta. INTE Genita, Gjeneta, Gentrita, eller Gentijana.

Fråga 2: Hur gammal är du? Jag är född år 1999 den 23 september, vilket innebär att jag är 17 höstar. Fyller 18 detta året!

Fråga 3: Hur lång är du? Senast jag mätte mig var jag 170 cm och det var i somras. Önska jag var några cm längre som kanske 173 cm hade jag velat vara.

Fråga 4: Några tatueringar eller piercingar? Nej, men tatuering är något jag funderar starkt på! I så fall något litet som på bilden nedanför. (Har endast piercade öron, två stycken. Hade fler innan men hålen finns inte längre, måste tillbaka och skaffa fler för jag älskar piercingar på öronen).

Fråga 5: Rädslor? Denna svarar många bra på då dem drar in samhället idag, hur folk beter sig osv. Jag håller med där men nu tänker jag på något sånt här '' spindlar'' osv. Min rädsla är adrenalinet då menar jag karuseller hur den drar en så jävla fort och hjärtat vill hoppa av eller när någon kör riktigt fort och jag sitter med i bilen, kommer dö vilken sekund tänker jag då och har världens adrenalinkick. Annars kommer jag inte på något mer just nu. Finns säkert fler rädslor..Men vill så gärna testa fallskärm för att övervinna rädslan! Blivit så sugen på det från ingenstans..

Fråga 6: Någonsin varit med ett slagsmål? Haha, rolig fråga men nej. Saken med mig är att jag inte ens bråkat med ord med vänner. Har varit den tysta blyga tjejen under lågstadiet/högstadiet men har öppnat mig lite mer när jag började på gymnasiet eftersom jag klickade med folk direkt. Än så länge har det nog varit små vanliga tjafs med nära bra vänner men absolut inget mer än så. Tro mig, dessa tjafs handlar oftast om hur envis jag är som person. Tyvärr, haha!

Fråga 7: Anledningen till att du började blogga? Faktiskt bra fråga! Jag har erfarenhet efter tidigare bloggar, har bloggat hos alla bloggportaler som en nörd men ALLTID tagit långa pauser emellan och självklart stannar inte läsare utan tänker vem fan är hon som kommer fram och tillbaka hela tiden. Insåg efter ett tag att blogg är inte något jag vill hålla på med utan det är videos - så jag började med videofyme och fick bra tittare med följare MEN jag satsade för mycket på det och lämnade läxorna - så sket i Videofyme och satsade mer på skola. Det är det viktigaste. Anledningen till att jag börjat igen är för att jag egentligen ska skaffa YouTube ( Det är det jag brinner för och gjort sedan flera år tillbaka ) men ska ha denna bloggen samtidigt där ni lär känna mig mer med vardagliga inlägg, foton osv.

- GENTA

Likes

Comments

Hej fina ni!

Har faktiskt fått en hel del frågor från vänner och konton på Instagram vilka program/appar jag använder till mina bilder och såna frågor tycker jag personligen är roliga för jag gillar att hjälpa till andra med redigeringar, fixa & trixa lite. Men, jag redigerar inget särskilt, folk lär tro att jag sitter och redigerar minsta lilla detalj, ansiktet osv. Det enda jag faktiskt redigerar är bakgrunden med appen: Facetune 2.

Därav tänkte jag visa före/efter bilder på en typisk ''Genta instagrambild''

Den bilden med min moster är in zoomat och därför är den suddig + det är iphone bild. Bilderna ovanför är tagna med systemkamera och där kan man zooma in hur mycket man vill utan att det blir suddigt, typ.

Man ser en stor skillnad - speciellt när man ska skapa feed på Instagram hur ljust & öppet det kommer bli. Jag har inte börjat med feed än för jag är en jävligt obestämd person som ändrar hela jävla tiden. Flippa, men det är typ sant. Förr använde jag VSCO appen som spreds fort och massor började med att skapa värsta feed på Instagram och jag var en av dem. Jag satt helt ärligt och letade på Dropbox efter gamla semester bilder för att kunna redigera med coola filter så att mitt flöde skulle se ''mörkt, coolt, svart/blått'' ut och jag lyckades. Men efter några veckor tyckte jag att det var fult, tråkigt och bara jobbigt speciellt när man fått till en riktigt fin selfie på sig själv. Då måste man ju nästan redigera den med värsta filtret för att det ska passa in och det förstör ju min selfie och om jag inte redigerar den - blir mitt feed förstörd. Därför slutade jag med VSCO. och dess filter. Nu gäller det bara att ljusa upp bakgrunden.

Tack för att ni bryr er. Fick nästan tårar över denna dramatiska livshistoria. Vidare - > Nästa app som heter UNUM

Där kan ni kära vänner lägga upp bilder som någon slags ''förhandgranskning'' alltså, upplägget ni vill ha på Instagram så att ni slipper lägga upp fort på Instagram för att se hur det blir - sen fort radera den för att den kanske inte passade in och så fortsätter man göra så hundratals gånger och ja - jag har gjort sånt tidigare och det var någon som hann gilla fotot och bara '' Varför lägger du upp sen raderar sen lägger upp hela tiden''. Ugh hållkäften.

Det var det jag hade för idag - ifall ni har några frågor eller bilder ni vill redigera men inte kan ( kan, kan man men ni är fett lata) så skicka bilderna till mig så kan jag fixa. (Man tror jag är något proffs här haha..men det är bara enkla redigeringar jag gillar att hålla på med så skicka gärna)

- Genta

Likes

Comments

Vaknade runt 09 tiden en fredag och sket i att gå till skolan då vi bara hade en lektion som var världens onödigaste då endast två pers från klassen hann göra en muntlig uppgift. Satt istället hemma och pluggade, tog det lugnt tills Lara skrev att dem skulle käka någonstans, så tänkte varför inte - Alltså var det som hände, vi käkade på Rice & Soup Triangeln och tog sedan tåg till Emporia och kollade runt. Fick med mig en topp som jag kommer blogga om senare.

Likes

Comments

// smet från lektionen och fotade istället, busiga är VI // Flippa men vi hade gjort klart alla uppgifter så vi fick ta ledigt resten av dan och det jag älskar med vårt gymnasium är att det ligger precis vid torget och det tar 5-10 min till centralen / västra hamnen/B01 gående.

Likes

Comments