Header

I dag, torsdag styrde jag och mina vänner Fanny,Truls & Elias en fotografering på våning 7 i skolan, där en minst sagt kan se den bezta utsikten över staden, Helsingborg + även Helsingör som tillhör grannlandet Danmark. Med 15 min:s båttur för 15kr studentpris är man över på danskmark. ett väldigt rekommenderat tips!

Nu back till min tes

Att se livet genom en kamera eller genom våra ögon är något jag sysslar men enormt. Verkligen älskar att dokumentera,redigera,minnas och se.

Här är resultatet från dagens Schoot!

XX

ElinBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I dag var dagen, då jag gått ett helt år på Modevetenskap på Lunds Universitet, trodde verkligen inte att jag skulle "klara av" ett år,stolt över mig själv! Rent generellt klart att jag klarar allt, inget är omöjligt, kan låta klychigt, men något jag stävar efter är att just tro på att allt är möjligt! Well, tillbaka till rubriken, "Ett år ensam i skåneland". För ett år sedan flyttade lilla jag ifrån min familj/vänner till en egen lägenhet, ny stad och första gången på universitetet. Så här i efterhand är jag mer än glad över allt nytt jag har upplevt,mött,känt och förstått. En resa med mig själv utan och innan. De som känner mig vet verkligen att jag kan umgås med människor 24/7, vilket jag har gjort mer eller mindre, men samtidigt har jag fått träna på att vara själv, pga. min egna lya, oj! Vilken utmaning.

Att studera modevetenskap har varit spännande på många vis pga. att utbildningen är såpass ny fortfarande och att mode får sin roll i en mer betydande kontext! Mode är verkligen inte bara kläder! Mode är bland annat, uttryck, människor,samhället,makt,känslor,kroppsspråk,politik,gestaltning etc. Finns så mycket man kan spekulera i när en väl har börjat! I morgon bär det av mot Västra Götaland, hem till mina familj/vänner. Jag längtar, men samtidigt känner jag mig splittrad, hur ska jag överleva efter alla dessa möte med mina fantastiskt,grymma,snygga,intelektuella vänner här?! Åh, är bara så himla glad för att jag lärt känna dessa människor och samtidigt lika glad att jag har mer underbara vänner på många olika plaster i världen. Är det inte fantastiskt vad vårt jordklot har att erbjuda vad det gäller möten med nya som gamla vänner.

Tack!

Nu ska jag bara kick ass min sista hemtenta och den 5 juni hoppar jag på rosa moln!

Då blir det garanterat champagne!

P.s. Fy faraoo vad jag och Linnéa ska leva i sommar! Oj, vad vi är värda detta. Så stolt över allt vi gjort detta år! Puss!

// Elin

Likes

Comments

Igår styrde jag och elin upp ett samtal. Vi kom in på ett samtal om smothies, hur hon hade slängt ihop en grön smothie efter hennes träningspass. För man känner ofta ett sug just efter träning att slänga i sig något lagom. Och jag, som är lite töntig, tycker det är fruktansvärt läskigt att göra en smothie av broccoli och avokado,eller grönsaker rent generellt sett. Vilket absolut är en smaksak. Kan även bero på bestående men från min London-period.
​För att göra en lång historia kort skulle jag och min vän skulle lyxa till det efter jobbsökande, provjobbande och lägenhetsletande. Så vi hamnade på ett fancy brunch ställe och beställde in b.la. rödbetssmothie. Innehållet i det stackars lilla martiniglaset kändes oändligt och det ända jag kunde tänka på var det jag hade betalat för den. Så min klassiker blir oftast mango o soja. Hehe. Win win på den. Iallafall, för att någonstans i allt detta komma till en poäng, så slängde jag ihop detta efter mitt träningspass idag.

 Fröknäcke Recept
J
ag är guden av fröknäcke och har testat allt mellan himmel o jord. Men tycker icas ovanför är slående.

Hummus är jag nog faktiskt också gud över, min paradrätt. Kör olika ingredienser varje gång men idag blev det kikärtor, örtsalt, sesampasta o massvis olivolja. Sen är färsk timjan helt fantastiskt att ha både i och på!!

/linnéa

Likes

Comments

Helt otroligt utmattad, trots all denna sömn...är man verkligen normal om man sover till 15.30?

Inte för att det är ovärt att sova för mycket, men dagen blir så orimligt fucked up vad det gäller tiden att spendera! Tack och lov, var det fint väder ute,strålande sol som stekta på mig genom fönsterrutan, vist är det lövely med sol, men olidligt när jag inte kan stänga ute den från lyan, well- där var det väl egentligen inget tecken för en "typisk söndag" brukar ju "alltid" regna då, och då ska man, heheh, jag! Alltid "ta tag i livet"- kirra palanering för veckan och plugga klart hela plugghögen. Jag brukar oftast göra enTO DO LISTA-där jag tydligt bockar av vad jag ska och har gjort på dagen, för att känna mig stolt. Idag, är det ju egentligen lördag, vilket har gjort allt väldigt förrvirande, kan bero på att det var Valborg i torsdags, och kvalborg dagen innan - med otroligt mycket fezt,möten och dans, så då ,vart min helg!

Här är mitt "hittepårecept" / A lá Elin:

Pajdeg

smör/havregryn/vatten

Fyllning

Spenat/champinjoner/fetaost/oliver/tomatpaj

Äggstaning

Ägg/mandelmjölk/salt/svartpeppar

200 grader/25 min

Volá!

Likes

Comments

Med tanke på att jag älskar att sysselsätta mig med saker konstant och fotografera på allt, alltid, delar jag nu med mig av något jag älskar...att alltid vara påväg, on the road. Helst tillsammans med vänner, där man inte behöver ha någon " att göra lista" , utan bara uppleva. Insupa människor som passerar på gatan och dricka lite extra lyxigt kaffe/vin på udda hak eller bara lyssna på värd musik i bilen,Löve it! Jag som Linnéa drömmer oss ofta bort till resor och äventyr vi ska åka till, ständigt ett googlande till nya städer och länder några x-antal mil från vår hemort... även om häng i hängmattan i trädgården en så där perfekt solig sommardag med ett glassaft med sugrör är lika behövande, som alla resor. Jag tror på att varje människa bör uppleva ett möte, med en ny stad. Så himla fantastiskt och spännande på många vis. Just do it!

Vår i Paris- bakishäng i grönska

Ett ultimatum av godsaker - i Pigalle.

En spontan Greklandsresa till ön Corfu- med en heldag på mopped.

Kaffe+Berlin+Tågluff.

Likes

Comments

Idag var sådan morgon då persiennen gärna fick stanna nere. En bland mina sämre egenskaper är att jag tar ofta personer för givet, och idag fylldes det en slags tomhet i kroppen. En fruktansvärd saknad.
Men det bättre är att jag kom till insikt med att den får finnas där idag, slet av mig myströjan, öppnade fönstret på vid gavel, satte på den här lyckliga spelningslistan: chill summer nights , drömde mig till bilresan i europa i sommar, funderade på om hårdträningen i veckan hade gett några muskler, konstaterade den inte hade det, bryggde en stark espresso åt mig o sam, funderade på vad jag skulle plantera i landet och började helt hysteriskt längta efter en kall öl, vänner, klänningar, blommor och färskpotatis.

// KOLLA! bara hur fint det är i mitt fönster.. besattheten av grönt och blad fortsätter t.om. på kuddarna.

Likes

Comments

Yo! Hey, alltid lika svårt att beskriva sig själv, vem är jag egentligen, mer än en kropp med blod?

Jo, Elin är mitt namn.

Jag är ofta en person som överanvänder fantastiskt i allt, älskar allt som glimmar och föredrar disco. Just nu tränger sig kvällssolen in genom persiennerna i min egna lya, i bakgrunden spelas lp:n (Abba) ofc, doft, och jag sitter och gräver mig över det stora diskberget.. att det alltid kan vara så svårt att diska, usch något jag hatar! Vilket jag vet att Linnéa tycker om, ge mig den egenskapen, tack! Detta är väl lite så som en vardag i Elins liv kan se ut.

Utöver detta, studerar jag nu modevetenskap på Lunds universitet där vi fokuserar på mode som fenomen, hehe, komplicerat men otroligt värt! Har alltid varit intresserad av just mode och dess bakgrund. Kan studera bilder på Instagram/Tumblr i timmar, just för att jag tycker om saker i bild, eller hela mitt liv kretsar kring bilder..många andra människor kommer ihåg artister,ölmärken eller skiv-omslag till diverse saker med hjälp av dess namn, vilket jag aldrig gör, är dock expert på att komma ihåg det grafiska.

Jag som Linnéa är också otroligt beroende av musik, där Bon Iver's videos länge har stått mig nära.

Att vara spontan och att vara överallt är också något som förekommer ofta i mitt liv, kan aldrig riktigt sitta still. Har alltid 100 % tid att umgås med människor, tycker inte om att vara ensam. Tycker om 60-tals lakan i vackra blommönster, har en stor förkärlek för solrosor ( vill så ha en sådan bukett när jag gifter mig), tycker om natthimmeln med stjärnor vid åkern hemma i min hemstad är magisk, föredrar kaffe i termos och tycker så om min familj och vänner så klart!

Finns givetvis mer att säga här med, men det kan vi ta en annan gång! Välkomna.

Likes

Comments

Tja! Tjena! Ska väl försöka få ner i några ord om vem jag är. Vem det är som råkar befinna sig i denna kropp.
Jo, hon heter Linnéa, och egentligen tänkte jag börja skriva något i stil med att 'Hon är inte så jävla komplicerat'. Men sen kom jag på mig själv med att, haha jo jag är komplicerad.

Jag badade nyss i ett kolsvart badrum till bon iver toner, har nog alltid haft en sådan där tonårskärlek till den musiken. Det är nästan alltid det första jag säger när jag berättar om mig själv. Om hur kärleken till det bandet är oövervinneligt. Men sen musik i ren allmänhet, a gift from God. Listan kan göras lång. Sen utan att låta allt för klyschig så går jag gärna långa skogspromenader, väldigt gärna. Det finns inget bättre än att stå omringad av träd och kika mot himlen. Är sådär äventyrlig och tycker det är fantastiskt att uppleva nya saker. Att se nya platser. Har en hatkärlek till spontanitet. Jobbar som Cafébiträde blandat med att skrika mig hes på gamlingar som hör dåligt. Skulle kunna ha frukostmålet tio gånger om dagen, om jag fick välja. Sen finns det något alldeles speciellt med läsa långa djupa texter, sådana texter som träffar prick på ens egna känslor. Har bott lite här och var, men bestämde mig tillslut för att landa på hemmaplan innan dyka ner i skolböcker blir en vardagsvana. Sen får jag givetvis inte glömma berätta om hur nära hjärtat matlagning ligger. Utan att överdriva så skulle jag kunna ägna dagarna åt att stå i köket. Om hur min framtid ser ut kan jag inte förklara för jag vill göra precis allt.
 Egentligen skulle jag kunna fortsätta skriva i en evighet om vem jag är, eller vad jag tycker om. Men, det skulle väll ändå inte kanske vara så spännande. Ni kommer ju få äran att veta mer om både mig och elin.
Nu kallar plikten och gamlingar så det här om vem jag är får räcka för idag. Men vi hörs! Ciao!

Likes

Comments