Googlade lite om Madrid innan vi åkte dit. Parque del Retiro rekommenderades av många, så jag och K gick faktiskt dit. Det var väldigt vackert och mysigt inne i parken så vi tillbringade flera timmar där. Vi strosade runt en hel del, blev självklart en del fotografering också.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gårdagen spenderade jag i Madrid med vännen K. Var ju tvungen till att besöka ambassaden för att beställa ett nytt nationellt id. Så vi passade på att kombinera trippen med lite sightseeing. Vädret var molnigt, fast det passade oss helt perfekt. Vi promenerade säkert ett par mil under dagen, hade blivit mycket jobbigare i värmen.👣

Blev så sugen på att gå in och kolla, när jag såg den fantastiska byggnaden. Tyvärr var det stängt.😢

Hit men inte längre, foajén inne på biblioteket.

Jordbruksministeriets byggnad.

Gofika med K.

Likes

Comments

Imorse blev frukosten serverad i Madrid. Jag och K tog bussen hit för att beställa ett nytt nationellt id till mig. Eftersom att jag lyckats tappa det någonstans, upptäckte detta i Tyskland, på vägen ner till södra Spanien.😟

Likes

Comments

En liten spansk by med moriskt ursprung, Istán, besökte vi igår. Den ligger vackert inbäddad i bergen en bit ovanför Marbella. Vi åkte på en vindlande väg uppför berget med motorcykeln. Inne i själva Istán är det klart bäst att promenera, eftersom att vägarna är väldigt smala.

Nästan vart man än går i Istán så hör man dricksvattnet från bergen som forsar under gatorna.

En hel del dricksfontäner såg vi också.

Mötande trafik? Nej tack!

Istán by Night.

Likes

Comments

Skandinaviens största segelbåt "Elida"  låg i Puerto Bañus hamn, och vi fick komma ombord. Så häftigt, den är "aningen" större än vår egen segelbåt. 131 ft (40m) jämförbart med vår på fjuttiga 30 ft (10m).

Likes

Comments

För tillfället passar vi bara på att njuta av det underbara höstvädret här nere. Det är just nu varmare än vanligt för årstiden. Egentligen synd att kalla det för höstväder, när det faktiskt är jämförbart med svensk högsommar. Sommaren i Sverige blåste och regnade ju visserligen mest bort i år, så det blev inte så mycket av högsommar.
Kameran hängde självklart med när vi tog motorcykeln in till Fuengirola.📸

Palmer är lite av ett favoritmotiv för tillfället.

Likes

Comments

Som en del kanske märkt så tycker jag verkligen om att fotografera. Så här kommer lite fler bilder från min pw häromdagen.

Likes

Comments

Jaa, äntligen kom jag ut på en ordentligt lång powerwalk, var ganska mör när jag kom hem igen. Blev en tur till poolen efteråt för lite svalka tillsammans med R. Kvällen avslutade vi med dart hos goa vänner, killarna mot tjejerna. Vi fick stryk... rejält.🤣 Stort plus med pw'n är ju alla foton, förutom motionen då.😂

Likes

Comments

Äntligen hade vi en riktig mysig stranddag, vi var ett gäng vänner som bara softade. Vi hade picknick med blandade godsaker och bara njöt av värmen. Fast det var bara R och jag som tog oss ett dopp.💦 Självklart glömde jag ju kameran igen, så det fick bli mobilbilder. Vi gick inte hem förrän solen gått ned.

Skönt under parasollerna.

Likes

Comments

Igår startade höstens Fiesta i Fuengirola, så vi åkte in till den med goda vännerna A och M. Vi började kvällen med lite bubbel i vår trädgård, sen tog vi bussen in till Fuengirola. Efter ett tag hamnade vi rakt  in i det genuina Spanien med flamenco danser av både unga som gamla. Vi fyra var de enda icke spanjorerna, inga andra turister i sikte. Helt underbart att få uppleva det äkta Spanien med dansen och musiken här på Costa del Sol, tyvärr inte alltid så enkelt. Vi är många utlänningar som gärna spenderar vintrarna här.🇪🇸

Likes

Comments